Cum se creează un calculator financiar excel

Un calculator financiar poate fi costisitor pentru studenți. Nu este intuitiv să se folosească și dacă nu devin bancheri de investiții sau agenți imobiliari, majoritatea studenților nu o vor folosi niciodată după finalizarea cursului financiar. Din fericire, este foarte ușor să creați un calculator financiar gratuit dacă aveți excelență pe computer. Un calculator Excel poate face mult mai mult decât un calculator financiar dedicat.

Pași

  1. Imagine intitulată Creați un calculator financiar Excel Pasul 1
1. Instalați Microsoft Excel pe computer, dacă nu o aveți deja.
  • Imaginea intitulată Creați un calculator financiar Excel Pasul 2
    2. Pentru a face procesul de învățare simplu, faceți clic pe link-ul din partea de jos a acestei pagini pentru a descărca un calculator financiar deja creat. [Sfat: Utilizați click-click pentru ao deschide într-o fereastră nouă.]
  • Imagine intitulată Creați un calculator financiar Excel Pasul 3
    3. Se presupune că aveți deja cunoștințe despre cei 5 parametri utilizați adesea în Finance - FV (valoarea viitoare), PV (valoarea actuală), rata, NPR (numărul de perioade) și PMT (plata). Funcția acestui calculator este, având în vedere oricare dintre acești parametri, pentru a calcula parametrul al 5-lea.
  • Imagine intitulată Creați un calculator financiar Excel Pasul 4
    4. Încercați calculatorul de probă pentru calcularea FV, valoarea viitoare. Să presupunem că doriți ca rezultatul FV să fie afișat în câmpul B17. Introduceți rata în B12, numărul de perioade din B13, plata în B14, valoarea actualizată în B15 și B16 pentru tipul. În Excel, tipul este 0 sau 1.Tipul este 0 dacă plățile sunt datorate la începutul perioadei.Tipul este 1 dacă plățile sunt datorate la sfârșitul perioadei.[Consultați Calculatorul de probă pe care tocmai l-ați deschis la pasul 1].
  • Imaginea intitulată Creați un calcul financiar Excel Pasul 5
    5. Pentru a vă face propriul calculator financiar în Excel, începeți un fișier nou sau câmpuri de foi și etichete pentru rata, NPER, PMT, PV și tastați și adăugați câteva valori de probă.Alegeți celula în care doriți rezultatul pentru a merge.Faceți clic pe Inserare, apoi funcție (sau FX pe bara de activități) pentru a deschide fereastra Funcție Inserare. În coloana din stânga, selectați "Financiar". Acest lucru vă va oferi toate funcțiile de calcul financiar.
  • Imagine intitulată Creați un calcul financiar Excel Pasul 6
    6. Faceți dublu clic pe fv. O fereastră de argumente funcții se va deschide. Completați numerele câmpului în funcție de modul în care le-ați etichetat.Dacă vă place, în timp ce sunteți în această fereastră, faceți clic pe ? butonul pentru ajutor și citiți detaliile despre modul în care funcționează această funcție Excel.
  • Imagine intitulată Creați un calcul financiar Excel Pasul 7
    7. Faceți clic pe OK și Felicitări, Calculatorul dvs. financiar pentru FV este creat. Dacă completați valoarea ratei, NPR, PMT și PV, câmpul B17 va afișa FV.
  • Imagine intitulată Creați un calculator financiar Excel Pasul 8
    8. Continuați în acest mod pentru a face un calculator de rată, calculator NPER și așa mai departe.Când ați terminat, veți avea un calculator financiar foarte intuitiv și veți învăța o finanțare mai bună decât dacă ați cumpărat un calculator financiar fantezist. A se distra!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    De asemenea, puteți face calculatoare Excel pentru a efectua calcule financiare în cazul unei plăți neuniforme. Calculatorul de probă are exemple de anumite funcții suplimentare. Profesorul dvs. poate fi surprins de cât de repede puteți face aceste calcule.
  • Poate doriți să protejați câmpurile au formule construite astfel încât să nu ștergeți accidental formulele. Pentru a proteja un câmp, faceți clic în acea celulă, apoi faceți clic dreapta și alegeți formatul celulelor.În fila Protecție, verificați blocarea.
  • Introduceți bani plătiți, cum ar fi plățile de împrumut, în numere negative.Introduceți bani luați, cum ar fi dividendele de interes, în numere pozitive.
  • Avertizări

    Când utilizați acest calculator, asigurați-vă că unitățile sunt consecvente.Adică dacă utilizați perioade în luni, asigurați-vă că utilizați și o rată a dobânzii lunare.Pentru a obține o rată a dobânzii lunare, împărțiți rata anuală a dobânzii cu 12.
  • Este posibil să nu aveți acces la Excel în timpul unui test sau test.Dacă luați o clasă, aflați înainte de timp dacă veți avea nevoie de un calculator financiar pentru teste și veți vedea dacă puteți împrumuta unul de la un prieten.Aflați cum să o utilizați în avans.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar