17 Idei elegante și relaxante pentru a decora un dormitor mic

Un dormitor mic poate prezenta câteva provocări atunci când vine vorba de decorarea și crearea unei estetice unice și relaxante. Dar doar pentru că aveți un dormitor mic nu înseamnă că trebuie să sacrificați stilul! Există o mulțime de modalități de a zhuzh în cameră în timp ce garantați în continuare că utilizați spațiul disponibil în cele mai bune abilități. Este posibil să trebuiască să vă creați și să gândiți în afara casetei, dar câteva tweaks minore (sau majore) vor face o mare diferență.

Pași

Metoda 1 din 3:
Aranjarea mobilierului
  1. Imaginea intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 1
1. Faceți patul dvs. punctul focal al camerei. Unde vă puneți patul, va depinde de forma camerei dvs. și de plasarea ferestrelor și ușilor. Centrați capul patului pe un perete, așa că atunci când intrați în cameră, este primul lucru pe care îl vedeți, sau, unghi-o dintr-un colț. Dacă este posibil, poziționați patul astfel încât să puteți merge pe ambele părți ale acestuia.
  • Luați în considerare obținerea unei jumătăți colorate sau decorative pentru a adăuga mai mult stil în camera dvs.
  • Dacă nu utilizați un cap, gândiți-vă să faceți peretele în care patul se află într-un zid de accent. Ați putea picta o culoare diferită de restul camerei dvs., utilizați tapet detașabil pentru a adăuga un design sau a atârna o pătură mare în spatele ei pentru un stil textural.
  • De asemenea, puteți sări peste cap și puneți patul pe o fereastră.
  • Imaginea intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 2
    2. Întoarceți patul într-o zi de zi Dacă lucrați cu un spațiu minim. Dacă camera dvs. poate găzdui doar un pat care este împins de perete, treceți lucrurile și transformați-o într-o zi de zi pentru a revitaliza instantaneu spațiul. Obțineți o jumătate de cap care se întinde pe patul și puneți perne supradimensionate împotriva peretelui.
  • Treceți peste panoul tradițional și la frontieră Dacă mergeți pe acest traseu.
  • Dacă puteți, cumpărați sau utilizați o pătură supradimensionată care acoperă fiecare parte a patului și ascunde salteaua totală din vedere. Acest lucru va crea un aspect mai coeziv.
  • Imagine intitulată Decorează un dormitor mic pas 3
    3. Plasați o noptieră de dimensiuni regulate lângă patul dvs. Acest lucru este funcțional și face ca camera dvs. să fie mai spațioasă. Dacă utilizați o nisip miniatură sau shreken, camera dvs. va arăta mai mică. Se pare contraintuitive, dar piesele mai mari într-o cameră mai mică pot să o împiedice să se simtă constricted.
  • Dacă cumpărați mobilier nou, căutați o masă laterală cu sertare pentru depozitare suplimentară.
  • Dacă nu aveți spațiu în altă parte pentru un dresser, ați putea chiar să utilizați un dresser mai substanțial ca și tabelul de noptieră. Doar asigurați-vă că este suficient de scăzut încât este ușor să accesați partea de sus a acestuia din pat.
  • Dacă nu aveți spațiu sau preferați un aspect minimalist, luați în considerare instalarea unui raft plutitor și anticipați cu totul masa.
  • Imagine intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 4
    4. Adăugați un scaun la un colț al camerei pentru a adăuga stil și conține dezordine. Chiar și într-o cameră mică, un scaun poate face o mare diferență în modul în care se simte spațiul. Vă oferă un loc pentru a drapa o jachetă sau pentru a pune o pungă și poate face ca camera să se simtă coazier și să trăiască.
  • Chiar și un scaun mic de sufragerie adaugă panache într-un spațiu mic.
  • Dacă nu aveți un scaun, luați în considerare utilizarea unui picior de picioare sau a unei banchete mici pentru un efect similar.
  • Imagine intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 5
    5. Obțineți lumini și lămpi de pe sol pentru a elibera spațiul de podea. Lămpile de masă, luminile de iarbă și sconturile de perete sunt opțiuni de iluminare alternativă excelentă care nu vor folosi spațiu de vânzare cu amănuntul valoros pe podea. Puteți chiar să atârnați o lumină de la un cârlig în tavan pentru a lumina un colț întunecat sau adăugați lumină peste un scaun de lectură.
  • Obținerea de noi corpuri de iluminat nu trebuie să fie super-scumpe - magazine de vizită și depozite pentru a căuta oferte de opțiuni de iluminare utilizate și noi.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind accesorii și iluminat
    1. Imagine intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 6
    1. Alegeți câteva piese unice de artă pentru a vă închide pentru a evita supraaglomerarea. Cu un spațiu mic, doar una sau două piese excelente pot adăuga o mulțime de stil în camera dvs. fără a face ca zona să pară aglomerate vizual. Dacă aveți un perete gol, luați în considerare centrarea unei bucăți mari de artă pe care o iubiți. Sau, ați putea crea un aranjament mic cu două sau trei bucăți diferite.
    • Evitați să atârnați prea multe elemente pe pereți sau să puneți o mulțime de decorațiuni și baubles. Prea multă dezordine vizuală va face ca camera dvs. să se simtă mai mică și să arate dezordonată.
    • Lăsați unele zone necompletate pentru a crea un spațiu mai deschis vizual.
  • Imagine intitulată Decorează un dormitor mic etapa 7
    2. Utilizați un covor pentru a adăuga culoarea, textura și personalitatea în camera dvs. Chiar dacă camera dvs. este mochetă, puteți să lăsați încă un covor pentru a face ca spațiul să se simtă mai coeziv și confortabil. În plus, un covor va face camera dvs. să se uite și să se simtă mai cald.
  • Dacă restul camerei dvs. este mai neutru colorat, obțineți un covor cu o anumită culoare sau un model îndrăzneț pentru a adăuga unele varietăți vizuale.
  • Dacă restul camerei dvs. este foarte colorat și modelat, gândiți-vă la obținerea unui covor care joacă aceste culori și teme. De exemplu, o cameră galbenă ar arăta grozav cu un covor gri închis sau chiar un covor bej cu un model geometric.
  • Imaginea intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 8
    3. Creați un dormitor confortabil și calm cu perne și pături. Dormitorul dvs. ar trebui să fie un loc reconfortant, undeva puteți să vă odihniți și să vă relaxați. Adăugați câteva perne decorative în pat și draperii unei pături moi peste capătul patului sau al unui scaun. Încercați să alegeți elemente care au culori sau modele luminoase pentru a adăuga personalitate spațiului dvs.
  • Nu uitați și de așternutul dvs. real! Încercați să faceți patul în fiecare dimineață, astfel încât camera dvs. să pară îngrijită și primitoare când vă întoarceți la ea noaptea.
  • Sfat de experți
    Taya Wright, Napo, RESA

    Taya Wright, Napo, RESA

    Professional Home Stager & OrganizeRtaya Wright este un profesionist Home Stager & Organizator și fondatorul tocmai organizat de Taya, o companie de styling acreditată de acasă BBB cu sediul în Houston, Texas. Taya are peste opt ani de experiență de staționare și de decorare acasă. Ea este membră a Asociației Naționale a Organizatorilor Profesioniști (NAPO) și a unui membru al Asociației de Investiții Imobiliare (RESA). În cadrul RESA, ea este actualul președinte al CAPITOLULUI RESA HOUSTON. Ea este absolvent al programului de afaceri Diva® Stading Diva®.
    Taya Wright, Napo, RESA
    Taya Wright, Napo, RESA
    Professional Home Stager & Organizator

    Expert truc: Ori de câte ori vă redecorați camera, este o idee bună să achiziționați paturi noi. Care vă va oferi camerei mai mult unui sentiment luxos decât dacă așternutul dvs. este bătrân și uzat.

  • Imaginea intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 9
    4. Experimentați cu adăugarea diferitelor modele și texturi în spațiul dvs. Cheia este de a căuta elemente unice care vor adăuga caracterul și dimensiunea camerei dvs. În plus, este o modalitate excelentă de a vă exprima personalitatea! Încercați să adăugați un pahare cu pat, texturate, un coș țesut, un ceas mare sau un covor de suprafață.
  • Gândiți-vă la modalități de personalizare a elementelor din camera dvs. care sunt, de asemenea, funcționale - acest lucru ar trebui să ajute la prevenirea dezordinei vizuale. De exemplu, un covor vă va păstra picioarele de la răceală în iarnă, adaugă un element optic mare în spațiu.
  • Imagine intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 10
    5. Atârnă o oglindă mare pentru a reflecta lumina și a face camera dvs. să apară mai mare. O oglindă poate fi atât funcțională, cât și estetică. Utilizați-l pentru a vă pregăti dimineața și bucurați-vă cum se blochează lumina înapoi și creează dimensiune în camera dvs.
  • Dacă puteți găsi unul, căutați o oglindă cu un cadru frumos sau obțineți-o încadrată. Acest lucru va face ca acesta să arate ca o decorare artistică.
  • Imagine intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 11
    6. Utilizați perdele slabe pentru a lăsa cât mai multă lumină naturală posibilă. Sari peste nuanțele grele, groase și în schimb folosiți perdele care sunt ușoare și luminoase. Dacă doriți nuanțe de întrerupere pentru noaptea de noapte, stratificați-le în fața perdelelor puternice folosind tije dublu-perdea. În acest fel, puteți trage înapoi perdelele de întrerupere în timpul zilei pentru a lăsa mai multă lumină.
  • Dacă aveți jaluzele, trageți-le în timpul zilei. Vei fi surprins de ceea ce o diferență de a lăsa în lumina naturală poate face în dormitorul tău.
  • Lumina naturală face ca camera dvs. să se simtă mai strălucitoare, mai curată și mai primitoare.
  • Dacă doriți să faceți ca camera dvs. să apară mai spațioasă, luați în considerare atârnarea perdelelor aproape de plafon și lăsându-le să cadă la pământ. Acest lucru creează iluzia spațiului.
  • Metoda 3 din 3:
    Maximizarea stocării
    1. Imagine intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 12
    1. Ridicați-vă patul pentru a utiliza spațiul de dedesubt pentru depozitare. Dacă nu vă place aspectul dezordinei sub patul dvs., utilizați o fustă de pat sau o ruffle de praf pentru a ascunde spațiul. Aceasta este o modalitate excelentă de a scoate lucrurile din cale, astfel încât camera dvs. să pară liniștită și curată.
    • Dacă doriți să faceți o investiție, luați în considerare cumpărarea unui cadru de pat cu spațiu de stocare încorporat. O mulțime de companii de mobilier fac cadre care au sertare încorporate pe fiecare parte.
    • Dacă lucrați cu un dormitor mic, gândiți-vă la instalarea unui pat Murphy. Când nu dormi, poți pune patul în sus și ai spațiu suplimentar pentru tot ce ai nevoie.
  • Imagine intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 13
    2. Cumpărați o depozitare otomană care se dublează ca un loc. Aceasta este o modalitate excelentă de a crea un spațiu suplimentar de stocare, oferind, de asemenea, un alt loc unde să stea. Așezați otomanul împotriva unui zid, la poalele patului dvs. sau utilizați-l ca un scaun la un birou.
  • Acesta este un alt loc pe care l-ați putea adăuga o culoare la decor. Obțineți o depozitare luminată otomană într-o culoare accentuată!
  • Imaginea intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 14
    3. Instalați un raft de podea la tavan pentru spațiu maxim de stocare. Utilizați aceste rafturi pentru cărți, decorațiuni, accesorii și multe altele. Ați putea investi chiar în niște tote atrăgătoare sau coșuri și le folosiți pentru a stoca haine pe rafturi. În plus, folosind un raft înalți va face ca camera dvs. să fie mai mare decât este.
  • Puteți găsi aceste tipuri de rafturi online sau la multe magazine de mobilier. Ai putea chiar Faceți-vă singur Dacă vă cunoașteți în jurul instrumentelor.
  • Imaginea intitulată Decorează un dormitor mic pas 15
    4. Utilizați cârlige decorative pentru a afișa haine și accesorii folosite adesea. În loc de aruncarea obiectelor de pe podea sau pe un scaun, atârnați-le pe cârlige. Ați putea chiar să utilizați butoanele de ușă decorative sau sertarul trage pentru a face acest afișaj mai artistic sau antic.
  • Utilizați cârligele pentru a vă petrece portofele, pungi, centuri, pălării, jachete și orice altceva pe care le apucați frecvent de la zi în zi.
  • Imagine intitulată Decorează un dormitor mic Pasul 16
    5. Atârnă rafturile plutitoare aproape de tavan pentru a vă oferi mai mult spațiu de stocare. Poziționați rafturile de la 12 până la 14 inci (30 până la 36 cm) de la tavan sau liniați-le cu marginea superioară a unei ferestre sau a unui cadru de ușă. Utilizați-le pentru a stoca cărți, păstrari și accesorii. Ei nu vor prelua spațiul de podea sau nu vor intra în calea voastră și vor crea un vizual.
  • Ați putea instala rafturi plutitoare în jurul întregului perimetru al camerei dvs. sau ați pus-o pe un singur perete.
  • Imagine intitulată Decorează un dormitor mic etapa 17
    6. Utilizați un stand de noptieră cu sertare pentru a minimiza dezordinea. Acel spațiu mic chiar lângă patul tău în mod inevitabil la colectarea unei nenumărate lucruri, de la încărcarea cablurilor la cărți la ochelari. Investiți într-un stand cu spațiul de stocare pentru a menține dezordinea de noptieră ascunsă de vedere.
  • Acest lucru eliberează acel spațiu de suprafață pentru o lampă atractivă și o scenă frumos curată. Luați în considerare adăugarea unei vaze cu flori proaspete, o imprimare încadrată sau o stivă de cărți coordonate de culoare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dormitoarele mici încep să arate mult mai repede decât cele mai mari, așa că asigurați-vă că vă păstrați spațiul ordonat și ridicați-vă după tine.
  • Încercați să adăugați o plantă în ghivece pentru a lumina și a înviora spațiul instantaneu. În plus, plantele reale pot îmbunătăți calitatea aerului!
  • Dacă aveți un televizor, montați-l pe perete pentru a elibera spațiul de strângere și a face ca camera dvs. să fie mai lustruită.
  • Reîmprospătați camera cu a strat de vopsea Dacă aveți permisiunea de a face acele tipuri de schimbări în spațiul dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar