Cum să aranjați mobilierul într-un dormitor mic

Poate fi o provocare pentru a afla modul perfect de a vă asigura mobilierul dacă aveți un dormitor mic. Când vă apropiați de această sarcină, începeți cu patul dvs., deoarece este cea mai mare bucată de mobilier. Identificați care perete este așezat confortabil împotriva, apoi construiți restul layout-ului în jurul patului dvs. Concentrați-vă pe maximizarea funcționalității podelei dvs. prin utilizarea spațiului vertical și a soluțiilor practice de stocare. Utilizați oglinzi montate pe perete pentru a mări spațiul și perdelele înalte pentru a adăuga înălțime. În funcție de faptul dacă doriți ca camera dvs. să fie un spațiu luminos, aerisit sau un cocon confortabil, alegeți fie o paletă de culoare deschisă sau întunecată pentru decorul dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Punerea patului
  1. Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 1
1. Alegeți cel mai practic perete pentru capăt să se odihnească. Așa cum se întâmplă adesea cu dormitoare mici, poate fi doar un perete în camera dvs. care are sens pentru plasarea capului sau a capului patului. Să localizați peretele care funcționează cel mai bine în acest scop și să vă construiască aspectul în jurul acestuia.
  • Acesta poate fi peretele peste ușa, peretele cu prize electrice de pe ambele părți, fie peretele care poziționează patul direct sub ventilatorul tavanului.
  • Cu alte opțiuni de plasare, este posibil să nu puteți accesa dulapul dvs. sau să închideți ușa fără a fi strălucit în jurul lui.
  • Nu vă fie frică să puneți capul patului dvs. sub o fereastră dacă acest lucru pare a fi cea mai bună opțiune pentru camera dvs.
  • Încercați să nu depășiți plasarea patului dvs. Evitați să îl setați pe un unghi dacă nu urmăriți un perete înclinat, deoarece acest lucru va mânca doar o spațiul prețios.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 2
    2. Centrați-vă capul de-a lungul peretelui pentru simetrie. Dacă doriți să vă puteți plimba în jurul tuturor părților laterale ale patului tău, centrarea patului de-a lungul peretelui cu spațiu rămas pe ambele părți poate fi cea mai bună alegere. Dacă alegeți această opțiune, încercați să păstrați restul layout-ului relativ simetric și echilibrat.
  • Acest lucru poate fi util pentru 2 persoane care se trezesc în momente diferite, deoarece fiecare persoană se poate lansa confortabil pe propria lor parte.
  • Este, de asemenea, o alegere bună dacă vă place să fiți capabili să faceți confortabil patul și să schimbați foile.
  • Un aspect simetric funcționează cel mai bine pentru camere cu simetrie. Dacă aveți o ușă de dulap offset sau un perete înclinat, luați în considerare o abordare asimetrică.
  • Ia în considerare cât de mare poate fi patul. De exemplu, o regină vs un pat plin nu este o mare diferență, dar care poate determina dacă aveți loc pentru două nopți sau doar una.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic pas 3
    3. Aliniați patul spre o parte a camerei pentru a găzdui mobilier mare. Alegeți cel mai practic perete pentru a vă apăsați capul împotriva, dar în loc de a centra patul de-a lungul peretelui, glisați-l pe o parte. Acest lucru poate lăsa un spațiu suplimentar în fața ușii dulapului dvs. sau vă poate permite să strângeți o bucată mai mare de mobilier de-a lungul peretelui opus.
  • Dacă sunteți îngrijorat de montarea într-un dresser greu în spațiul dvs. cu un cadru de pat centrat sau dacă camera dvs. este plină de unghiuri, uși sau corpuri permanente, optați pentru asimetrie.
  • Mențineți spațiul de podea pe ambele părți ale patului pentru un acces mai ușor.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Etapa 4
    4. Împingeți patul într-un colț pentru a deschide spațiul de podea. Acest aranjament poate fi perfect pentru spații lungi și înguste. Puneți patul în colțul alegerii dvs., cu capul și o parte a patului dvs. atingând pereții. Acest lucru va lăsa restul camerei deschise pentru alte articole de mobilier.
  • Poate doriți să alegeți colțul cel mai îndepărtat de ușa dormitorului sau de orice ușă de dulap.
  • Simțiți-vă liber să plasați patul de-a lungul unui perete cu o fereastră.
  • Dacă există un spațiu rămas la poalele patului tău, profitați de el! Acest lucru ar putea fi un loc perfect pentru câteva recipiente de depozitare sau o spălătorie.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 5
    5. Așezați capul patului sub cea mai mică parte a unui tavan înclinat. Plafoanele înclinate pot face camere mici să se simtă și mai comprimate, dar plasarea corectă a patului dvs. va atenua această problemă. Împingeți capul patului de-a lungul peretelui sub punctul inferior al pantei. În majoritatea cazurilor, acest lucru este practic deoarece veți fi în jos și nu veți pierde spațiul de cap pierdut.
  • Lăsați cât mai mult spațiu de podea posibil sub părțile mai mari ale tavanului, astfel încât să puteți merge în jur fără să vă loviți capul.
  • Dacă aveți un plafon de cadru, încercați în schimb un aspect simetric. Poziționați capul sub cel mai înalt punct și 2 nopți mici de pe ambele părți ale patului. Țineți cont doar că veți avea mai puțin spațiu pentru alte piese de mobilier.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 6
    6. Reduceți-vă patul, dacă este posibil. Un pat de dimensiuni regele va copleși, de obicei, un dormitor mic. Chiar și un pat de dimensiuni regine ar putea face ca spațiul să se simtă înghesuit. Dacă puteți, Alegeți o saltea mai mică și cadrul de pat, cum ar fi un pat de dimensiuni complete (cunoscut și ca un pat dublu) sau a pat dublu, Pentru dormitorul tău mic.
  • Într-un dormitor de oaspeți, luați în considerare utilizarea unei canapele de dormit sau a unei zile de zi îngustă. Acestea iau o amprentă mai mică și vor face ca camera funcțională atunci când nu aveți oaspeți.
  • Dacă sunteți cu adevărat angajați maximizarea spațiului În camera dvs., montați un pat Murphy pe perete pentru a păstra spațiul de podea deschisă în timpul zilei. Acest tip de pat se sprijină pe o balama. Poate fi îndoit să se așeze pe verticală pe perete sau să se aducă jos pentru a fi aplat noaptea.
  • Metoda 2 din 4:
    Aranjarea de noptiera si vestiare
    1. Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Etapa 7
    1. Măsurați toate piesele de mobilier pentru a vă asigura că se potrivesc în spațiul dvs. Un dormitor mic se va potrivi de obicei patului tău, dar s-ar putea să nu poată găzdui toate mobilierul dormitor. Înainte de a aduce bucăți mari, grele în spațiu, măsurați-le cu o bandă și verificați dimensiunile din spațiul însuși.
    • Creați un plan de podea din dormitorul dvs pentru a experimenta cu dispozitive diferite înainte de a vă angaja la una.
    • Măsurătorile sunt esențiale! Puteți merge online și găsiți locuri unde puteți face cu ușurință un plan de podea și să trageți mobilierul pe ea la scară, astfel încât veți ști exact ce funcționează în spațiu.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 8
    2. Încercați să utilizați 2 noptieră pentru depozitare și simetrie. Dacă aveți 2 nopți potrivite sau mese de noptieră, locul 1 pe ambele părți ale capului patului tău. Acest lucru ar putea umple întregul zid, dar va da un aspect echilibrat și minimalist.Optați pentru nopții funcționale cu sertare sau depozitare de raft pentru a profita la maximum de acest aspect.
  • În loc să folosiți nopțile pentru depozitarea unor trinket-uri sau memorabile inutile, convertiți-le în unități de stocare funcționale și depozitați haine în interior.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Etapa 9
    3. Utilizați doar 1 noptieră pentru a elibera un spațiu de podea. Abandonează ideea unei perechi de nopți de potrivire și a locului 1 pe partea laterală a patului cu cel mai mult spațiu. Sau, maximizați-vă utilizarea spațiului vertical, schimbându-vă oa doua noptieră pentru un piept mai funcțional de sertare care ocupă aceeași amprentă.
  • Dacă v-ați compensat patul sau ați poziționat într-un colț, probabil că veți putea să potriviți doar 1 noapte de lângă patul dvs.
  • Această strategie poate fi folosită și cu un pat centrat dacă nu vă deranjează asimetria.
  • Un dresser înalt pe o parte și o noptieră mică pe cealaltă poate fi echilibrată dacă plasați o lampă de masă înaltă pe tabelul mai scurt sau atârnați o imagine înrăutățită deasupra lui.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 10
    4. Scapa de noptiera cu totul pentru a face loc pentru articole mai mari. Dacă aveți o cameră deosebit de strânsă, este posibil să nu aveți spațiu suficient pentru 1 sau 2 mese. Sau, puteți avea spațiul fizic, dar poate simți că nopții sunt o pierdere a acestui spațiu. În ambele cazuri, nu utilizați niciunul! Puteți elibera un spațiu de pardoseală pentru piese mai mari, mai funcționale, cum ar fi vestiare sau dulapuri.
  • Încercați să utilizați lămpile de podea sau pe sconturile montate pe perete pentru a aduce unele iluminare în spațiul dvs., acum că lămpile de masă ale nopții nu sunt posibile.
  • Utilizați un ferestre din apropiere pentru depozitare mică sau utilizați partea de sus a dresserului dvs. pentru conținutul tipic de noptieră.
  • Luați în considerare depozitarea lucrurilor pe care doriți să le aveți la ARM la un coș de depozitare sub pat, pe care îl puteți aluneca cu ușurință și să vă plimbați.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 11
    5. Optați pentru mai puține piese de mobilier de dimensiuni mari în loc de mai multe piese miniaturale. Nu vă panicați și cumpărați o grămadă de mese mici pentru dormitorul dvs. mic! Nopturile de noapte slabe și rafturile înguste pot fi de fapt pitici de un pat mai mare sau mai greu, făcând spațiul dvs. să arate mai înghesuit și în afara echilibrului.Stick cu mobilier complet și folosiți numai piesele necesare.
  • Dacă coborâți dintr-un spațiu mai mare, știți că nu puteți păstra totul în dormitorul dvs. mai mic.
  • Să fie selectiv în ce piese alegeți să includeți, păstrând cele care oferă cele mai multe stocare sau adăugați impactul cel mai vizual.
  • Cu toate acestea, stai departe de mobilier voluminos, cum ar fi canapele care pot aduce camera în jos, dacă nu aveți plafoane cu adevărat ridicate.
  • Încercați să mutați bucăți suplimentare în alte părți ale casei dvs. De exemplu, dressorul dvs. poate rămâne, probabil, în dormitorul dvs., în timp ce dulapul dvs. de încălțăminte ar putea fi relocat la intrare.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Etapa 12
    6. Prioritizați niște vestiare mai înalte pe cele joase. Când spațiul de podea este rar, un dresser lung și scăzut poate fi impracticabil. Piesele mai înalte tind să aibă sertare mai profunde și suficient spațiu în partea de sus pentru o lampă și un cadru de imagine sau un coș de stocare.
  • Nu vă fie frică să utilizați o bucată de mobilier care nu este din punct de vedere tehnic un dresser. Un set de sertare de suflare sau o unitate de rafturi pentru baie ar putea fi perfectă pentru dormitorul tău mic.
  • Metoda 3 din 4:
    Prioritizarea funcționalității
    1. Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic 13
    1. Proiectați aspectul în jurul modului în care utilizați de fapt spațiul. După cum se spune în lumea designului, forma urmează funcția. Aceasta înseamnă că ar trebui să creați formularul sau aspectul camerei dvs. pe baza funcționalității de care aveți nevoie. Gândiți-vă la modul în care interacționați de obicei cu spațiul dvs. de dormitor și încercați să faceți aceste activități mai ușoare.
    • Dacă vă așezați în pat și vizionați TV în fiecare noapte, montați televizorul pe perete de-a lungul patului, astfel încât nu trebuie să vă îndreptați gâtul.
    • Dacă patul dvs. funcționează ca un al doilea birou, este posibil să doriți să încorporați o mulțime de iluminat și să păstrați o noptieră deschisă pentru cafeaua, notebook-ul și telefonul de încărcare.
    • Dacă vă faceți patul în fiecare zi, lăsați suficient spațiu în jurul tuturor laturilor saltelei, astfel încât această sarcină să nu devină și mai mult de o corvoadă.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 14
    2. Furnizați o stocare amplă pentru a vă ajuta să păstrați spațiul mic ordonat. Camerele aglomerate arată întotdeauna mai mici și mai vizuale copleșitoare. Concentrați-vă pe oferirea de locuri de depozitare ușor de accesat și spații de catchale pentru a vă ajuta să mențineți o cameră curată și ordonată. Gândiți-vă și la obiceiurile dvs. de messier și oferiți soluții înainte de timp.
  • Dați fiecărui tip de element "acasă" în camera dvs. În acest fel, veți putea să puneți cu ușurință lucrurile înapoi în locul corect și în afara vederii.
  • Bunurile dvs. ar trebui să se potrivească confortabil în spațiile lor desemnate. Nu există nici un punct în alocarea unui sertar mic la puloverele dvs. voluminoase. Nu veți putea să le folosiți pe toți și sertarul va depăși. Alegeți 1 sau 2 sertare adânci.
  • Dacă aveți spațiu, adăugați un mic scaun sau bancă ca un catchal pentru lucrurile dvs.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic pas 15
    3. Profitați de înălțimea camerei cu stocare verticală. Încercați să plasați un raft deasupra capului deasupra patului dvs., indiferent dacă este parte din cap sau montat în mod liber pe peretele de mai sus. Luați în considerare agățat 1 raft mare sau o serie de rafturi mai mici pe un dresser pentru a face cea mai mare utilizare a spațiului de perete disponibil. Sau, dacă aveți loc pentru un birou, optați pentru un birou cu un hutch.
  • Organizați-vă bunurile în coșuri și bobine, astfel încât acestea sunt mai ușor de îndepărtat de rafturi mai înalte.
  • Utilizați aceste spoturi greu accesibile pentru hainele și accesoriile din afara sezonului, memorabilia și lucrurile trebuie doar să accesați o dată la un moment dat. Nu păstrați șosetele preferate într-un coș pe care îl puteți ajunge numai cu o treaptă!
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 16
    4. Înșelăcirea patului și folosiți stocarea sub pat. În funcție de tipul de cadru de pat pe care îl aveți, este posibil să îl ridicați pe creșterile sau puteți achiziționa un cadru de pat cu o înălțime suficientă și spațiu deschis mai jos. Alegeți o serie de containere de depozitare sub pat, cum ar fi recipiente din plastic pe roți sau coșuri țesute pentru depozitare suplimentară.
  • Dacă sunteți în căutarea unui nou cadru de pat pentru camera dvs. mică, luați în considerare un pat de platformă cu spații de depozitare încorporate.
  • Doar asigurați-vă că bobinele pe care le alegeți vin cu capace. Acest lucru vă va proteja bunurile din iepurașii de praf.
  • Metoda 4 din 4:
    Făcând camera dvs. să se uite și să se simtă mai mare
    1. Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 17
    1. Optați pentru o schemă de culori monocromatică pentru a reduce dezordinea vizuală. Nu trebuie doar să rămâneți cu nuanțe de alb pentru a vă face ca dormitorul mic să se simtă mai mare. Oricare ar fi paleta aleasă, selectați o culoare de perete, acoperiri de pat, podele și perdele în valori de culoare similare. Acest lucru poate fi la fel de eficient ca minimalismul alb în ceea ce privește faptul că este ușor pe ochi și reducerea dezordinei vizuale.
    • Dacă ați ales o vopsea de perete gri, încercați un mângâietor într-o altă nuanță de gri.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic de dormit 18
    2. Alegeți culorile ușoare, aerisite pentru a vă deschide spațiul. Începeți cu o culoare de vopsea ușoară pe pereți, cum ar fi gri cremoasă sau gri. Joacă aerisirea cu paturi de bumbac moale și perdele ușoare, breezy în nuanțe neutre sau pastelate. Alegeți bucăți de mobilier din lemn alb sau blondă și mărește spațiul cu un covor de culoare deschisă.
  • Aceasta poate fi o mare strategie dacă închiriați un spațiu cu ziduri albe.
  • Această paletă de culoare luminoasă și aerisită funcționează bine pentru camerele care obțin o mulțime de lumină naturală.
  • Dacă camera dvs. nu primește o mulțime de lumină naturală, adăugați corpuri de iluminat în întreaga cameră. Fără o lumină suficientă, o cameră albă se poate simți înGy și claustrofobică.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 19
    3. Utilizați culori închise pentru a adăuga căldură și adâncime în dormitorul dvs. mic. În loc de culori ușoare, breezy, jucați atmosfera caoconică a spațiului dvs. mic cu tonuri întunecate. Du-te pentru o schemă de culori a tonurilor bogate, adânci pe pereți, podele și textile pentru a face ca marginile camerei dvs. să se retragă. Paleta de culori întunecată va fi înconjurată și confortabilă.
  • Tonurile de bijuterii pot fi deosebit de eficiente în dormitoarele mici.
  • Încercați o paletă de culoare mai caldă de roșii, purpuri și neutre calde pentru a crea un efect de suflare sau ia în considerare o paletă de culori mai liniștitoare, cu nuanțe răcoroase, cum ar fi albastru marin sau emerald verde.
  • Asigurați-vă că încorporați suficientă iluminare pentru a împiedica camera dvs. de a căuta drab.
  • Amestecați în detalii metalice pentru a adăuga câteva pete strălucitoare ale spațiului dvs.
  • Imagine intitulată Aranjați mobilierul într-un dormitor mic Pasul 20
    4. Atârnă 1 sau mai multe oglinzi pentru a mări vizual camera dvs. Încercați să plasați o oglindă mare de-a lungul unei ferestre pentru a sări lumina în jur și ia în considerare adăugarea altui pe peretele opus. Veți observa instantaneu cât de spațios vă arată spațiul mic și se simte.
  • Doar asigurați-vă că oglinzile nu se reflectă reciproc, altfel veți ajunge cu un tunel de reflexie fără sfârșit!
  • Imagine intitulată aranja mobilier într-un dormitor mic pas 21
    5. Adăugați tratamentele ferestrelor de la podea la tavan pe părțile laterale ale ferestrei dvs. Acest truc este vorba despre crearea iluziei spațiului și a înălțimii suplimentare. Montați tija de perdea deasupra vârfului ferestrei - obțineți-o cât mai aproape de plafon posibil pentru a desena ochiul în sus. Păstrați-o suficient de largă, astfel încât perdelele dvs. să nu acopere fereastra și să blocheze lumina.
  • Alegeți perdele în culoare similare cu peretele pentru a adăuga o textură suficientă fără a copleși spațiul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar