Cum de a alege decorul de dormitor relaxant

Dacă doriți ca dormitorul dvs. să se simtă ca un sanctuar relaxant, decorul pe care îl alegeți pentru ea poate juca un rol semnificativ. Ceva la fel de simplu ca alegerea paletei de culori potrivite poate face instantaneu dormitorul să se simtă mai senină. Nu se termină acolo, deși - prin menținerea decorului simplu, asigurându-vă că patul dvs. este cât mai confortabil și blocarea elementelor care vă pot deranja, puteți crea un dormitor calm și liniștitor, care este perfect pentru un somn bun de noapte sau un pui de după-amiază.

Pași

Partea 1 din 4:
Obținerea principiilor de bază a dormitorului
  1. Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 1
1. Începeți cu paleta de culori potrivită. Dacă doriți un dormitor relaxant, este important să utilizați paleta de culori potrivită în decor. Se crede că nuanțele răcoroase au un efect calmant, astfel încât să poată crea o atmosferă mai liniștitoare pentru dormitorul tău. Alegeți culori cool, cum ar fi albastru, violet, verde și gri cu subtilnați răcoros, pentru decorul dormitorului dvs.
  • Puteți utiliza tonuri ușoare și întunecate, în funcție de preferința dvs. Nuanțele răcoroase întunecate pot ajuta să facă un dormitor mare să se simtă coazier, în timp ce nuanțele ușoare se pot ajuta să facă un dormitor mic să apară mai mare.
  • Nuantele neutre pot lucra, de asemenea, atunci când încercați să creați un dormitor relaxant. Luați în considerare încorporarea nuanțelor de alb, fildeș, cremă, bej, bronz, taupe, maro și / sau negru în decor.
  • Culorile calde, cum ar fi roșu, galben și portocaliu, sunt considerate a fi energizante, astfel încât acestea pot fi prea stimulative pentru decorul dormitorului tău. Dacă vă plac acele nuanțe, le folosiți în doze limitate în decor, cum ar fi o singură pernă de aruncare sau covor.
  • Evitați adăugarea prea multor culori în spațiu sau se poate simți haotic. În schimb, lipiți cu câteva nuanțe de culoare rece și neutru.
  • Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 2
    2. Păstrați decorul dvs. simplu. Când alegeți decor pentru dormitorul dvs., este mai bine să faceți o abordare minimă. Dacă aveți prea multe accesorii și bucăți de artă în spațiu, acesta poate distrage atenția și vă împiedică să obțineți un somn bun. Concentrați-vă pe doar câteva bucăți cheie de decor pentru a crea un spațiu atractiv, dar calm.
  • Când vă păstrați decorul la minimum, este deosebit de important să vă iubiți cu adevărat toate elementele pe care le alegeți pentru dormitorul dvs. Asigurați-vă că mobilierul, opera de artă, plantele și alte piese din spațiu vă fac fericiți sau vă ajută să vă liniștiți.
  • Optați pentru decor simplu cu linii netede, curate și evitați decorul prea ornate.
  • Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 3
    3. Luați în considerare adăugarea unei zone de relaxare. Patul este, evident, cea mai importantă piesă de mobilier din orice dormitor, dar poate doriți să creați o altă zonă în camera unde vă puteți relaxa fără a dormi. O zonă de relaxare în care puteți citi sau pur și simplu să faceți un moment liniștit pentru dvs. poate fi o adăugare foarte importantă în dormitorul dvs.
  • Într-un dormitor mic, un singur scaun confortabil de lângă o fereastră poate servi ca zonă de relaxare.
  • Într-un dormitor mare, ați putea adăuga câteva scaune sau un iubit pentru a crea o zonă de relaxare.
  • Partea 2 din 4:
    Crearea unui pat de vis
    1. Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 4
    1. Faceți o declarație cu capul. Dacă alegeți un decor minim pentru dormitorul dvs., ar trebui să faceți o declarație în care puteți. În loc de o placă simplă, optați pentru unul care adaugă interesul vizual pentru spațiu. Un stil dramatic și supradimensionat este o opțiune îndrăzneață, în timp ce un simplu stil tapițat poate adăuga culori și / sau model în dormitorul tău.
    • Dacă sunteți într-un buget, puteți crea propria taiere. Repuneți o ușă veche sau o pereche de obloane sau montați plăci de spumă pe perete pentru a crea un cap.
    • De asemenea, puteți să închideți o tapiserie sau o bucată de țesătură în spatele patului în loc de a utiliza un cap.
  • Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 5
    2. Alegeți un mângâietor de pluș sau cu pat. Pentru a vă asigura că patul dvs. este cât mai confortabil posibil, optați pentru un mângâietor de pluș sau cu pat. Un confort în jos este o opțiune ideală, deoarece puteți schimba cu ușurință capacele de duvet pentru a schimba aspectul dormitorului dvs. atunci când starea de spirit lovește.
  • Un mângâiere solid sau un pat de pat care se potrivește cu restul decorului este o opțiune clasică, dar așternutul dvs. este o modalitate ideală de a introduce un model în cameră.
  • Evitați mângâierea sau paturile de pat care au margele sau alte elemente decorative dure. De obicei, ele nu sunt foarte confortabile de dormit.
  • Pentru un aspect calm și luxos, stratificați patul cu foi, un mângâietor și aruncați pături.
  • Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 6
    3. Investiți în foi de înaltă calitate. În timp ce mângâierea dvs. este o piesă cheie din decorul dormitorului, foile de pe pat pot fi și mai importante atunci când doriți să creați un spațiu relaxant. Alegeți cele mai bune foi de calitate care se potrivesc bugetului dvs. pentru a vă asigura că sunteți cât mai confortabil posibil. Foi fabricate cu fibre naturale, cum ar fi bumbacul sau lenjeria, sunt cea mai bună opțiune deoarece sunt respirați și țineți bine.
  • Pentru cele mai confortabile foi, asigurați-vă că sunt peste 200 de fire.
  • În majoritatea cazurilor, foile solide care se potrivesc paletei de culori pe care le-ați ales sunt cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, dacă optați pentru un mângâieri solide, este posibil să doriți să utilizați în schimb foile moderate.
  • Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 7
    4. Includeți perne de aruncare decorativă. În plus față de pernele pe care le dormi noaptea, veți dori să adăugați niște perne decorative de aruncare în pat. Nu numai că pot adăuga culori, model și textura la decor, dar pot ajuta la ca patul dvs. să fie mai confortabil.
  • La fel ca în mângâierea dvs., evitați pernele care au margele, paietele sau alte detalii grele care pot fi zgâriate și inconfortabile.
  • Partea 3 din 4:
    Blocarea tulburărilor
    1. Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 8
    1. Optați pentru acoperirea ferestrei opace. Nu vrei lumina soarelui să te trezească prea devreme dimineața, deci este mai bine să alegi acoperiri opace pentru ferestrele din dormitor. Blackout Shades este o opțiune ideală și sunt disponibile în diferite stiluri care controlează cât de multă lumină este filtrată.
    • Acoperirile ferestrelor opace vă permit, de asemenea, o mulțime de intimitate în dormitorul dvs.
    • Dacă nu sunteți un fan al blind-urilor, draperii opace, a podelei care sunt ușor de deschis și de închidere sunt o alternativă ideală.
  • Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 9
    2. Adăugați un covor de anulare a zgomotului. Alegerea unui covor de aruncare sau zonă care este fabricat din țesături moi, poate ajuta la absorbția sunetului și poate împiedica ecoul, astfel încât dormitorul dvs. este mai pașnic. Mohair și oaseskin lucrează bine pentru a vă menține dormitorul liniștit.
  • Puneți-vă aruncarea sau covorul de suprafață sub sau lângă patul dvs. pentru a vă asigura că blochează atât de mult zgomot de la atingerea în timp ce dormiți.
  • Pentru un aspect boem, strat mai multe covoare de suprafață care toate au culori complementare.
  • Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 10
    3. Includeți iluminarea ambientală. Dacă împărțiți dormitorul cu o altă persoană, ar putea fi momente când unul dintre voi este treaz și celălalt dormește. Pentru a evita deranjarea unii pe alții, este mai bine să utilizați lămpile mai degrabă decât corpurile de iluminare deasupra capului. Plasați o lampă pe fiecare masă și în alte zone ale camerei pe care doriți să o evidențieze.
  • Dacă dormitorul dvs. are lumini de sus, luați în considerare adăugarea de comutatoare dimmer. Care vă va permite să controlați cât de strălucitoare este lumina, deci nu vă deranjează dvs. sau partenerul dvs. atunci când încercați să vă relaxați.
  • Puteți, de asemenea, să atârnați luminile de la coarde pe panoul dvs. sau deasupra ferestrei dvs. pentru a crea un mediu calm.
  • Partea 4 din 4:
    Adăugând atingeri de finisare
    1. Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 11
    1. Alegeți opera de artă senină. Când alegeți picturi, postere sau alte lucrări de artă pentru pereții dormitorului dvs., optați pentru bucăți pe care le găsiți liniștitoare sau relaxante. Peisajele și alte scene de natură sunt adesea opțiuni de calmare, dar alegeți bucăți care vă vorbesc.
    • Asigurați-vă că includeți fotografii ale familiei și prietenilor din decorul dormitorului dvs. Care vă poate ajuta să vă simțiți mai siguri și relaxați în spațiu.
  • Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 12
    2. Includeți aromoterapie. Mirosurile potrivite pot ajuta la crearea unei dispoziții mai pașnice în dormitorul dvs. Când vă decorați, includeți lumanari sau un difuzor de ulei de parfum în mirosul dvs. preferat pentru a vă ajuta să vă relaxați la sfârșitul zilei.
  • În plus față de lumânări sau un difuzor de ulei de parfum, este posibil să doriți să utilizați un spray de lenjerie pentru a adăuga un miros calmant pe foi și lenjerie de pat.
  • Lavanda este considerată a fi un miros foarte calmant, deci este ideal pentru utilizarea în dormitor.
  • Alte mirosuri care pot ajuta la crearea unei dispoziții pașnice includ Sage Sage, Ylang Ylang, Bergamot și iasomie.
  • De asemenea, puteți afișa flori proaspete sau ierburi uscate în camera dvs. pentru a crea un miros calmant.
  • 3. Afișați câteva plante în dormitorul dvs. Adăugarea verdeață în camera dvs. este o modalitate excelentă de ao simți mai calmă și mai senină. Plasați o plantă pe noptiera sau biroul dvs. sau obțineți o plantă mare pe care o puteți păstra pe podea.
  • O plantă de bambus sau un copac bonsai ar fi un plus frumos, calmant în camera ta.
  • Dacă nu aveți timp să tindem la plante reale, să obțineți în schimb câteva plante false.
  • Imagine intitulată Alegeți decorul de dormitor relaxant Pasul 13
    4. Investiți în opțiunile de stocare. Dacă dormitorul dvs. este aglomerat sau murdar, veți avea un moment dificil să rămână relaxat. Adăugați o mulțime de depozitare în camera dvs., astfel încât să aveți un loc pentru a vă păstra toate bunurile și camera dvs. sejur este îngrijită și organizată.
  • În plus față de opțiunile de depozitare tradiționale, cum ar fi un dulap, dresser sau armoire, căutați piese care maximizează spațiul. De exemplu, sub paturile de depozitare a paturilor sau recipientele sunt ideale pentru un dormitor mic.
  • Piesele care fac dublu taxa pot ajuta, de asemenea, maximizarea spațiului din dormitorul dvs. De exemplu, optați pentru o bancă sau otomană care are depozitare în interior, mai degrabă decât o bucată de mobilier obișnuit.
  • sfaturi

    Pentru a vă menține dormitorul cât mai calm posibil, este mai bine să limitați cantitatea de tehnologie din spațiu. De exemplu, nu este întotdeauna cea mai bună idee de a avea un televizor sau un computer în dormitorul dvs.
  • Asigurați-vă că vă curățați în mod regulat dormitorul, astfel încât acesta să rămână îngrijit și curat. Vid, praf și ridicați spațiul pe o bază săptămânală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar