Cum să fii o fată bună

Anii dvs. adolescenți pot fi cele mai provocatoare și mai formative vremuri din viața ta. Este important în această perioadă de a dezvolta obiceiuri bune și o mentalitate sănătoasă. Prin a deveni o fată bună, puteți avea o viață mai ușoară și o viață școlară în timp ce vă aduceți cel mai bun sine.

Pași

Partea 1 din 4:
Începând cu tine însuți
  1. Imagine intitulată Persoana iubitoare cu Hearts.jpg
1. Deveniți cel mai bun prieten al tău. Nu vă tratați așa cum nu ați trata un prieten. Acest lucru înseamnă că nu vă mai insultă când vă uitați în oglindă, stabiliți reguli diete dură, sau bătându-vă când faceți o greșeală. Dacă ar însemna să tratați un prieten în acest fel, atunci opriți tratarea în acest fel.
  • Imagine intitulată fată cu sindrom Down zâmbind în aer liber.jpg
    2. Purtați ceea ce vă face confortabil. Nu vă faceți griji cu privire la tendințe sau modă "Reguli"-Cuneți haine care fac tu arata bine si sa te simti incregant si confortabil. Este de obicei bine să purtați ceva în care vă puteți mișca în jurul.
  • Nu aveți nevoie să purtați machiaj. Dacă vă decideți să încercați, începeți mici și lucrați în sus, după cum doriți.
  • Purtați haine care vă fac să vă simțiți fericiți. Indiferent dacă vă place dantelă, curcubeu, salopete sau fuste poofy, ar trebui să alegi haine care lucrează pentru tine.
  • Echipamentele scufundate se pot mișca atunci când le purtați, și nu este distractiv să vă monitorizați în mod constant gâtul sau hem. Purtați haine care sunt confortabile de purtat și de a purta astfel încât să vă puteți distra fără să vă faceți griji dacă hainele dvs. sunt în vigoare.
  • Imagine intitulată fată de dormit cu foi de flanel.jpg
    3. Aveți grijă de corpul vostru. Tratați-l cu respect și îngrijiți-vă de sănătatea dumneavoastră. Fructe de lucru, legume, boabe întregi și fructe în dieta ta. Obțineți o mulțime de somn și relaxare. Găsiți modalități de a face distracție exercițiu, cum ar fi dansul, înotul, plimbările cu cei dragi și sportul din spate.
  • Concentrați mai puțin pe ceea ce arată corpul vostru și mai mult pe ceea ce poate face.
  • Băut, fumat și droguri sunt foarte rau pentru tine! Evitarea sau renunțarea la ele vă va ajuta să vă simțiți mai energică, pozitivă și alertă.
  • Încercați să mergeți la culcare și să vă treziți în jurul aceleiași zile în fiecare zi. Acest lucru vă va ajuta corpul să intre într-un ritm bun. Cereți părinților dvs. să vă reamintească să vă culcați dacă vă ajută.
  • Imagine intitulată Girl Girl Dances la Music.jpg
    4. Profitați la maximum de timpul liber. Timpul tău liber este prețios, așa că îl folosești pentru ceea ce contează cel mai mult pentru tine. Angajați-vă în hobby-urile dvs. preferate, citiți cărți bune și petreceți cu oamenii pe care îi iubești. Pentru a scutura lucrurile, faceți o listă a tuturor lucrurilor pe care doriți să le încercați într-o zi. Apoi începeți să le încercați.
  • TV este minunat pentru relaxare, dar prea mult televizor vă poate lăsa drenat și obosit. Echilibrați timpul liber pentru a include hobby-uri, familie și prieteni.
  • Imagine intitulată fată cu sindrom Down Citește la Beach.jpg
    5. Sărbătoriți-vă mintea. Așa cum credeți fizic și emoțional, creșteți și în mod intelectual. Încercați să citiți cărți din diferite genuri, de la Classics la Science Fiction. Încercați hobby-uri de la arte și științe. Ce este distractiv pentru tine?
  • Căutați articole online despre subiecte pe care le bucurați.
  • Imagine intitulată Hijabi Girl la Computer.jpg
    6. Fiți atenți la expunerea în mass-media. Mass-media poate avea mesaje descurajatoare, cum ar fi hipersexualitatea, comportamentul mediu și stereotipurile nepoliticoase și incorecte. Acest lucru nu este sănătos. Înconjurați-vă cu mass-media care vă sărbătorește valorile și tipul de persoană pe care doriți să o fiți.
  • Căutați mass-media care vă sprijină stima de sine, în special în combaterea stereotipurilor negative. O fată care iubește roboții ar putea să se uite la televizor cu femei în tulpină, o fată care folosește un scaun cu rotile ar putea citi cărți despre persoanele cu dizabilități, iar fetele de dimensiuni plus pot să se uite la imagini de femei uimitoare de aceeași dimensiune. Amintiți-vă că oamenii ca voi există și aveți în valoare.
  • Imagine intitulată fată cu console de sindrom Down Crying Girl 2.jpg
    7. Lăsați-vă uneori lupta uneori. Chiar și cei mai buni, cei mai veseli oameni au zile rele uneori. Este bine să vă simțiți trist, să obțineți un grad rău pe un test sau să vă pierdeți răcoarea din când în când. Fiind bun nu înseamnă că trebuie să fii perfect, iar oamenii vor înțelege asta.
  • Dacă vă simțiți în jos, încercați să discutați cu cineva despre modul în care vă simțiți. Te vei simți mai bine și se vor bucura că ar putea ajuta.
  • Dacă faceți o mare greșeală, discutați despre asta. Scuza la oricine răniți și întrebați cum puteți face acest lucru. Greșeala este mai puțin importantă decât modul în care te descurci.
  • Imaginea intitulată fată veselă spune da.jpg
    8. Găsiți inspirație pentru a fi buni. Poate că asta înseamnă să vorbești cu un iubit care te inspiră, mergi la un grup religios sau de voluntariat, citind o carte care exemplifică valorile dvs. sau chiar re-citirea acestui articol. Când vă simțiți pierdut sau incert, vă poate aminti de scopul dvs. și modul în care doriți să vă trăiți viața.
  • Partea 2 din 4:
    Fiind bun acasă
    1. Image denumită discuții de copil excitat cu adult.jpg
    1. Respect și Ascultați părinții dvs. (părinților). Au mai multă experiență de viață decât tu, așa că ar putea fi mai înțelepți decât îți dai seama. Întrebați-i sfaturi și apreciați lucrurile pe care le-au spus (chiar dacă nu sunteți întotdeauna de acord). Gândiți-vă la câte lucruri bune au făcut pentru dvs. Șansele sunt, nu veți mai putea opri numărarea.
    • Părinții nu sunt perfecți și, uneori, dau sfaturi rele și iau decizii proaste. Ascultați-le afară și apoi explicați-vă punctul de vedere cât mai calm posibil. Lucrați împreună pentru a afla o abordare bună.
    • Nu acceptați o situație proastă. Majoritatea părinților sunt buni (sau cel puțin decente), dar unele sunt medii sau abuzive. Dacă lucrurile sunt rele la domiciliu, discutați cu un alt adult în care aveți încredere. Încercați un profesor, consilier școlar, părinte al unui prieten, membru al clerului, relativ sau al altui adult care este un bun ascultător. Vorbiți cu ei despre ceea ce se întâmplă și cereți ajutor să manipulați situația.
  • Imagine intitulată Persoana relaxată în Talking Pink.jpg
    2
    Oferă ajutor la domiciliu. Când vă vedeți părinții sau frații care caută că au nevoie de ajutor (luptându-se cu pachete, făcând treburi etc.) Spune "Există ceva ce pot face pentru a vă ajuta?" Deschideți ușile pentru ei, ajuta la purtarea lucrurilor... Lucrurile mici pot face o mare diferență.
  • Imagine intitulată Young Woman și MAN mai în vârstă Talk.jpg
    3. Aflați abilități utile. Data viitoare când vă vedeți părinții sau frații mai mari care fac treburi, încercați să le cereți să vă arate cum. Cei doi o puteți face împreună. Veți practica și vă veți ajuta acasă, apoi veți fi buni la el când sunteți un adult independent. Aflați cum să faceți bucătar, Fă spălătorie, faceți o gospodărie și alte sarcini de bază. Ajutați-vă părinții și oricine vedeți cine ar putea folosi o mână.
  • Oferta la Babysit pentru copiii mici ai vecinului dvs. atunci când ies noaptea.Adolescenții pot face în mod tradițional bani în acest fel.
  • Încercați curtea de lucru ca și cumpararea gazonului, îngrijirea plantelor și plivirea.
  • Încercați-vă mâna la sarcini de bază de inginerie, cum ar fi reparații auto, Schimbarea unei anvelope plane, și Fixarea unui robinet de scurgere. Fetele sunt mai bune la inginerie decât majoritatea oamenilor realizează!
  • Unii părinți sunt dispuși să înființeze o indemnizație în schimbul treburilor sau să vă plătească pentru a face treburi (e.G. $ 10 pentru cosirea gazonului).
  • Imagine intitulată dormitor roz liniștit.jpg
    4
    Păstrați spațiul curat. Curăță-ți camera și orice mese pe care o faci în jurul casei. Dacă vedeți Messes care nu sunt ale dvs., puteți să le ajutați să le curățați. Mătura, vid, puneți aglomerația și hainele murdare și curățați lucrurile cum ar fi ferestrele și oglinzile.
  • Curățarea meselor altor persoane este frumos și opțional. Nu vă simțiți obligați dacă nu aveți energie.
  • Imagine intitulată sora râde în timp ce brate autist flaps hands.jpg
    5
    Fii bun cu fratele dvs. (e). Căutați lucrurile pe care le aveți în comun și să vă distrați împreună. Vorbiți politicos (chiar și atunci când vă deranjează!) și respectați limitele lor - probabil că vă vor face același lucru în schimb.
  • Lăsați-i să aibă spațiu când au nevoie de ea.
  • Dacă nu vă puteți ocupa de frați chiar acum, atunci nu. Spuneți că aveți nevoie de ceva timp liniștit și să vă retrageți într-un spațiu liniștit. Frații dvs. ar trebui să respecte acest lucru și dacă nu, întreabă un adult pentru ajutor.
  • Partea 3 din 4:
    Fiind bun la școală
    1. Imagine intitulată Două persoane vorbind.jpg
    1. Fii drăguț cu colegii tăi și la profesorul tău. Fii respectuos, drăguț, și util Pentru toată lumea la școală. Acest lucru va face ca oamenii să vă facă și să vă respecte mai mult.
  • Imaginea intitulată fată ridică mâna în clasa.jpg
    2. Fă-ți cel mai bine obține note bune. Studiu pentru toate testele și chestionare, pentru că toți contează. Întoarceți-vă la temele la timp și fi atent in clasa. Participați la clasa Pentru mai multe puncte spre clasa dvs.
  • Profesorii îl iubesc când vă ridicați mâna în clasă, fie că este vorba de un răspuns sau să puneți o întrebare. Dacă dați un răspuns greșit, este în regulă.
  • Nu este nevoie să obțineți grade perfecte sau să lucrați atât de mult încât să fiți stresați cu adevărat. În loc să punem tot timpul de 110% efort, să puneți într-un efort foarte bun de cele mai multe ori. Subliniind prea mult despre școală este rău pentru sănătatea ta și ar trebui să vorbești cu un medic dacă devine o problemă.
  • Imagine intitulată creion și hârtie.jpg
    3
    Faceți-vă temele în fiecare noapte. Faceți temele prompt imediat în fiecare noapte și faceți cea mai bună slujbă pe care o puteți afla pe ea. Acest lucru vă va oferi grade mai bune și vă va ajuta, de asemenea, să deveniți mai disciplinați și responsabili.
  • S-ar putea să vă simțiți mult mai bine cu temele deja începute sau deja terminate. Este mai ușor să te distrezi când știi că ai făcut o treabă bună.
  • Imagine intitulată fată în camera de zi.jpg
    4. Împărțiți-vă timpul de studiu. Cramiere timp de trei ore drept nu este bun pentru sănătatea ta și nu veți învăța la fel de mult. Începeți să lucrați mai devreme pentru a vă face ușor. Apoi puteți lua o mulțime de pauze de studiu și simțiți mai puțin presați.
  • Nu stați până la studiile târzii înainte de un test. Aveți nevoie de creierul dvs. pentru a fi proaspăt și alertă, deci obțineți o mulțime de somn pentru a pregăti.
  • Imagine intitulată Redhead în cămașă de neurodiversitate are idei.jpg
    5
    Fi respectuos în timpul clasei. Uită-te la profesor, față frontal și concentrați-vă pe notă și ascultare.
  • Nu discutați, text, Pass Notes sau utilizați telefonul în clasă. Acestea sunt lipsite de respect față de profesorul dvs. și colegilor dvs. care încearcă să învețe.
  • Dacă aveți un handicap care vă provoacă Fidget sau apar inadecvate la persoanele neangajate, permiteți-vă profesorului să știe. Găsiți modalități de a vă adapta nevoilor, astfel încât să vă puteți concentra.
  • Imagine intitulată Omul vorbește cu tânărul femeie.jpg
    6
    Întreabă pentru ajutor Dacă sunteți copleșit. Învață să întrebați politicos pentru ajutor dacă vă luptați în clasele dvs. Majoritatea oamenilor iubesc să dea sfaturi și să fie de ajutor, iar profesorii dvs. vor să vadă că ați reușit. Explicați că vă luptați și cereți ajutor. Sfatul lor vă poate ajuta și vă vor respecta mai mult. Iată exemple de modalități de a cere ajutor:
  • "Mă lupt cu acest proiect. Ai putea sa ma ajuti?"
  • "Am făcut tot ce pot, dar nu am înțeles totul în clasă ieri. Există ceva online care ar putea să mă ajute să învăț materialul puțin mai bun?"
  • "Nu înțeleg ce se întreabă această problemă de acasă. Mi-ai explicat-o, te rog?"
  • "Subliniez atât de mult despre școală că este greu de dormit și am dureri de cap proaste. Cred că am o problemă cu anxietatea și vreau să văd un doctor. Am nevoie de ajutor."
  • Partea 4 din 4:
    Fiind bun cu alte persoane
    1. Imagine intitulată Girl Braids Parul prietenului cu sindromul Down.jpg
    1. Fii bun cu alte persoane. Amintiți-vă de regula de platină: tratați pe alții așa cum ar dori să fie tratați. Asta înseamnă fiind respectuos și considerați.
    • Ca regulă generală, nu spuneți ceva în spatele cuiva înapoi că nu vă simțiți confortabil să spuneți în prezența lor.
  • Imaginea intitulată a vizat tânărul discuții cu man.jpg
    2. Fii clar când vrei ceva. Este normal să ai dorințe și de nevoi, deci fi asertiv și cereți lucruri. Utilizare "I" declarații ca "Aș dori...", "Cred că...", sau "Când tu ____, eu..."
  • Fiind pasiv s-ar putea simți mai bun, dar nu este. Hinting sau bătând în jurul tufișului va confunda sau frustra oamenii.
  • Imagine intitulată adolescenți chat la Sleepover.jpg
    3. Invata sa fi un mare ascultător. Ascultarea și Validarea sentimentelor oamenilor sunt abilități extrem de utile. Acest lucru înseamnă tratarea lor ca ceea ce spun ei și cum se simt este important (chiar dacă nu sunteți de acord cu ei). Oamenii se vor simți mult mai bine și vor începe să vă deschidă dacă faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată Femeie Hugs Girl 2.jpg
    4. Practicați acte aleatorii de bunătate. Fie că este mic ca și cum ar fi o ușă pentru cineva sau mare ca crearea unei cărți de imagine pentru fratele tău mic, actele aleatoare de bunătate sunt o modalitate foarte bună de a fi și de a vă simți bine. Căutați oportunități de a face oamenii să zâmbească.
  • Imagine intitulată conversație ciudată în baie.jpg
    5. Spune-ți gândurile bune cu voce tare. Dacă credeți că cămașa prietenului dvs. este minunată, spuneți-i să știe. Dacă sora ta a făcut un proiect de știință foarte cool, spune-i cât de mult îți place. Chiar și un compliment aleatoriu de la un străin poate lumina ziua cuiva.
  • Uneori este un timp rău - de exemplu, nu te-ai ridica în mijlocul unui concert și strigă "Îmi place cântând!" Puteți aștepta până la un moment bun (e.G. după concert) sau spuneți altor persoane despre gândul vostru. Oamenii se simt întotdeauna fericiți când învață că ați spus lucruri bune despre ei în spatele lor.
  • Imagine intitulată Femeie care susține prietenul minunat homosexual.jpg
    6. Căutați cele mai bune în toată lumea. Toată lumea are trăsături pozitive, deci căutați-le în fiecare persoană nouă pe care o întâlniți. Tratați-le cu presupunerea că ele sunt bine sensibile și inteligente în felul lor. Ei pot să se ridice doar pentru a vă satisface așteptările.
  • Continuați să faceți acest lucru și veți fi o rază de soare care îi inspiră pe alții să fie cea mai bună.
  • Câțiva oameni sunt meniți și nepoliticoși indiferent de ceea ce faceți. Păstrați o distanță sigură de la acești oameni și continuați să fiți pozitivi. Se poate freca pe ele sau nu poate.
  • Imagine intitulată Girl Autisic Smiling și Finger Flicking.jpg
    7. Tratați pe toți cu respect, inclusiv cei care sunt diferiți de dvs. Poate fi tentant să scrieți oameni ca "ciudat," "prost," sau "înțepenit." Nu. Toată lumea are o poveste și se luptă într-un mod care să nu observați. Tratați pe toți ca ei sunt buni la inimă.
  • Fii respectuos tuturor, inclusiv persoanele pe care nu le place. Ei se pot încălzi până la tine.
  • Imagine intitulată fată cu sindrom Down exprimă fericirea.jpg
    8. Fi politicos. Curtoazie va arăta pe alții că sunteți considerați și maturi. Utilizați frazele "Vă rog", "mulțumesc", și "Se poate". Lăsați alte persoane să meargă mai întâi. Obțineți o carte despre eticheta de zi cu zi sau întrebați pe cineva care pare să fie deosebit de informat pe ea.
  • Imagine intitulată Teen cu sindrom Down cere adulților pentru Help.jpg
    9. Practicați răbdarea când nu înțelegeți. Oamenii pot spune lucruri care nu au sens pentru tine - dar probabil au un motiv bun. În loc să renunți sau să vă supărați, puneți întrebări. Acest lucru funcționează într-o varietate de situații perplexante, de la o persoană care acționează ciudat pentru cineva care este în medie.
  • "Interesant. De ce ați spune / cere / face asta?"
  • "Nu înțeleg. Îl puteți explica?"
  • "Sunt surprins că o persoană educată și considerată ca și cum ați fi un stereotip al oamenilor transgender ca asta." (Complimentele pot dezamorsa comportamentul nepoliticos.)
  • Imaginea intitulată Omul vorbește nepoliticos la Teen.jpg
    10. Lăsați sau dezamorsați situația dacă există un argument. Nimeni nu poate cu adevărat "victorie" un argument. Calați-vă jos sau vă scuzați dacă nu credeți că vă puteți descurca calm. Puteți continua întotdeauna discuția mai târziu când aveți un cap mai rece.
  • "Trebuie să iau o pauză."
  • "Nu știu cum să răspund la asta."
  • "Sunt atât de supărat, nu știu cum să mă ocup de asta. Voi lua ceva timp liniștit."
  • Imagine intitulată cei mai buni prieteni care joacă jocul video.jpg
    11. Înconjurați-vă cu oameni care vă fac să vă simțiți fericiți. Nu vă veți întâlni perfect cu toată lumea și asta e în regulă. Petreceți timpul și energia asupra oamenilor care vă construiesc și vă fac să vă simțiți bine. Vă pot ajuta să vă simțiți fericiți și vă pot aminti de persoana pe care doriți să o fiți.
  • Nu vă permiteți să nu fiți cei mai buni prieteni cu toată lumea. Dacă vă simțiți supărat când sunteți în jurul cuiva, fiți politicos pentru ei și vă concentrați atenția în altă parte.
  • Imagine intitulată Teens Flirt în Cafeteria.jpg
    12. Fiți atenți la relațiile dvs. romantice. O fată bună nu se grăbește în romantism și se asigură că este gata înainte de a încerca ceva nou. Să comunice cu partenerul dvs. și să vorbească despre sărutarea și atingerea intimă înainte de a le face.
  • Aflați cum să spuneți nu. Un "Nu vreau," "Nu in seara asta," "Nu sunt pregătit pentru asta," sau pur și simplu "Nu" face clar partenerului dvs. cum vă simțiți.
  • Învață să recunoști semnalele de pericol. Unii oameni sunt lipsiți de respect: Îți împing limitele, râd de disconfort sau îngrijorări, sau să vorbească pe alți oameni. Orientați cu claritate.
  • Imagine intitulată om îmbrățișează teen fată.jpg
    13. Arătați oamenilor cât de mult le apreciați. Când cineva face ceva pentru tine, spuneți-i că sunteți recunoscători cu un zâmbet simplu sau "Mulțumiri!" Dați-le uneori o îmbrățișare sau niște cuvinte bune, așa că știu cât de mult îți pasă.
  • sfaturi

    Avertizări

    Nu încercați să flatter oameni în școală / locul de muncă. Orice complimente pe care le dați ar trebui să fie autentice, nu instrumente pentru obținerea a ceea ce doriți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar