Cum să verificați scorul psat

Psatul este un test de practică pentru SAT care vă oferă o indicație a modului în care puteți înscrie când luați SAT. Testul ajută, de asemenea, la identificarea punctelor forte și a punctelor slabe pentru a vă ajuta să vă pregătiți și să studiați pentru SAT, iar scorul pe care îl obțineți determină meritul dvs. național. Pentru a vă verifica scorul, mergeți la site-ul, astfel încât să puteți analiza scorul total, scorul de citire și scriere și scorul matematic. Apoi puteți căuta zone de puncte forte și puncte slabe, împreună cu întrebări pierdute.

Pași

Metoda 1 din 3:
Verificarea scorurilor dvs. online
  1. Imagine intitulată Verificați scorul PSAT Pasul 1
1. Așteptați șase până la opt săptămâni după ce ați luat examenul. Scorurile PSAT sunt lansate câteva luni după ce ați luat Psat. Psatul este dat în luna octombrie, astfel încât rezultatele sunt de obicei disponibile la începutul lunii decembrie. Școlile obțin, în general, scorurile cu o săptămână înainte să fie lansate online.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. PSAT Pasul 2
    2. Găsiți codul de acces la raportul de scor de examen. Școala dvs. vă va oferi un raport de scor de examen. Acest raport conține un cod de acces online care poate fi folosit pentru a găsi scorul dvs. online.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. PSAT Pasul 3
    3. Creați un cont la site-ul web al colegiului. Accesați site-ul web al colegiului și creați un cont gratuit. Pentru a crea acest cont, începeți făcând clic pe linkul de înscriere de pe pagina principală a site-ului. Apoi faceți clic pe că sunteți student.
  • Va trebui să introduceți numele dvs. legal complet, data nașterii, numele părinților, numele școlare și alte informații de bază.
  • De asemenea, va trebui să creați un nume de utilizator și o parolă.
  • Imagine intitulată Verificați scorul PSAT Pasul 4
    4. Introduceți codul de acces pe site-ul web al colegiului. Odată ce ați creat un cont, vă puteți conecta la site-ul web al colegiului. Introduceți codul de acces furnizat în raportul dvs. de scor și veți putea verifica scorul dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Analiza scorului dvs
    1. Imagine intitulată Verificați scorul dvs. PSAT Pasul 5
    1. Verificați scorul total. Scorul total este scorul pe care îl obțineți când adăugați citirea și scrierea la scorurile matematice. Scorul total poate varia între 320 și 1520. Acest scor vă ajută să obțineți o idee despre cum ați înscrie pe SAT.
  • Imagine intitulată Verificați scorul PSAT Pasul 6
    2. Verificați scorul de citire și scriere. Aceasta este una dintre cele două secțiuni din Psat. Veți obține un scor care variază de la 160 la 760. Cunoașterea acestui scor vă poate ajuta să determinați dacă citirea și scrierea este puterea dvs. sau dacă aveți nevoie să vă concentrați asupra acesteia înainte de SAT.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. PSAT Pasul 7
    3. Verificați scorul matematic. Scorul de matematică este a doua din cele două secțiuni. Scorul variază de la 160 la 760. Verificarea acestor scoruri vă ajută să determinați dacă vă veți face bine pe secțiunea Matematică a SAT sau dacă aveți nevoie de mai mult prep înainte de a le lua.
  • Metoda 3 din 3:
    Evaluarea altor informații despre Psat
    1. Imagine intitulată Verificați scorul PSAT Pasul 8
    1. Uită-te la evaluarea percentilă națională. Ratingul la nivel național vă oferă în picioare în comparație cu toți ceilalți care au luat Psat în aceeași zi pe care ați făcut-o. Numărul este procentul de persoane pe care le-ați făcut același sau un scor mai mare decât.
    • De exemplu, dacă ratingul dvs. la nivel național este de 92 de procente, înseamnă că ați marcat același lucru sau mai mare de 92% dintre studenții care au luat testul în acea zi.
    • Vă veți compara cu percentilele naționale ale altora în nivelul dvs. de clasă. Dacă sunteți mai tineri decât un sophomore, vă veți compara cu percentilele din Sophomore.
  • Imagine intitulată Verificați scorul PSAT Pasul 9
    2. Determinați-vă punctele forte și punctele slabe. Psatul este folosit ca practică pentru SAT. Defalcarea PSAT vă arată ce întrebări au testat ce abilități și ce domenii specifice sunt acoperite întrebările. Psatul folosește un sistem verde, galben, roșu pentru a vă informa punctele forte și punctele slabe. Domeniile dvs. de rezistență sunt în verde. Zone care au nevoie de muncă sunt în galben și roșu.
  • Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama care domenii ar trebui să vă concentrați pe măsură ce studiați pentru SAT.
  • De exemplu, puteți afla că trebuie să vă concentrați pe vocabular, algebră sau geometrie. De asemenea, puteți afla că trebuie să treceți prin anumite secțiuni mai repede, astfel încât să terminați.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. PSAT Pasul 10
    3. Verificați ce întrebări aveți corecte. Backown-ul Psat vă permite să verificați ce întrebări aveți dreptate și greșeli. Broșura de testare a PSAT vă va fi returnată, astfel încât să puteți trece peste întrebările pe care le-ați pierdut și să vedeți ce este răspunsul corect.
  • Raportul vă va arăta, de asemenea, nivelul de dificultate al întrebărilor, împreună cu zona specifică pe care o măsoară.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. PSAT Pasul 11
    4. Verificați criteriul de referință al colegiului. Psat, de asemenea, vă oferă un scor care indică pregătirea colegiului și a carierei pe baza performanței dvs. din Psat. Bara este împărțită în trei culori: roșu, galben și verde.
  • Roșu înseamnă că nu sunteți pregătiți și trebuie să vă întăriți abilitățile. Galben înseamnă că sunteți aproape de referință, dar nu de acolo. Înseamnă că ați îndeplinit sau ați depășit criteriul de referință.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar