Cum să vă ocupați de tipul tău timid

Poate că te-ai întâlnit cu un tip timid pentru câteva luni sau poate că ai o pasiune pe un prieten care este timid și vrei să-l întrebi.Oricum, relațiile cu introvertele necesită o înțelegere a temperamentului lor, dar poate fi mare odată ce vă dați seama cum să vă ocupați de ei.Prin înțelegerea a ceea ce are nevoie de la dvs., cum să-l facă să se simtă confortabil și cum să-l integreze în lumea voastră, puteți avea o relație minunată cu tipul tău timid.

Pași

Partea 1 din 4:
Luarea inițiativei
  1. Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 1
1. Face prima mișcare.Băieții timizi nu se pot simți confortabil, făcând primele mișcări într-o relație.În loc să-l aștepte să te întrebe sau să se sprijine în primul rând pentru un sărut, tu face prima mișcare.El nu se poate simți confortabil, luând conducerea în aceste situații și că faceți acest lucru vă va ajuta să luați presiunea de pe el.
  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 2
    2. Planificați datele unde se poate relaxa.Imaginându-se ce să facă la o întâlnire cu un tip timid necesită un gând.Va trebui să faceți un efort pentru al face confortabil.Băieții timizi preferă, de obicei, datele low-cheie în care se pot relaxa și se pot deschide încet peste cele în care se simt presați să plece.
  • Optați pentru întâlniri ca să vă cazați și să urmăriți un film sau să petreceți o după-amiază la intervalul de conducere, în loc să-l inviți într-un bar ambalat cu un grup mare de prieteni.Date care oferă o anumită activitate și nu se concentrează exclusiv pe discuții îl pot ajuta să se relaxeze.
  • Datele pe care are ocazia să vă învețe o abilitate că este bun este, de asemenea, o idee bună.Nu numai pe voi doi să vă obligați asupra activității, dar probabil va primi un impuls de încredere prin a vă învăța.
  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 3
    3. Cereți întrebări deschise.Când aveți de-a face cu un tip timid, probabil că va trebui să puneți în majoritatea eforturilor necesare pentru a menține conversația.Acest lucru poate fi greu atunci când tipul dvs. nu este în mod natural vorbind.Pentru a-l încuraja să ofere mai mult decât un răspuns rapid, un cuvânt, cereți-i întrebări deschise și evitați cele care pot fi răspunsate cu un "da" sau "nu."
  • De exemplu, punând întrebări cum ar fi: "Cum ați devenit un jucător de chitară mare?"Mai degrabă decât:" Îți place să joci chitara?"Îl va încuraja să împărtășească mai multe detalii despre el însuși.
  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 4
    4. Alegeți subiectul drept.Deși ar putea fi ușor să vorbiți despre ceea ce vă place să faceți, un tip timid poate avea probleme cu adăugarea la acea conversație.Încercați să vorbiți despre subiecte pe care le interesează și evită subiectele care ar putea să-l facă inconfortabil, făcându-l să-l prindă.
  • De exemplu, tipul dvs. probabil nu va avea prea multe de spus despre experiența dvs. recentă la salonul de unghii, dar probabil că va avea destul de puțin despre trupa pe care o văziți după cină noaptea trecută.Discutați despre subiecte pe care le aveți în comun.
  • De asemenea, nu uitați să alegeți subiecte care nu îl vor face să se simtă inconfortabil.Cerându-i să vorbească despre o relație de familie tensionată, de exemplu, ar putea să-l facă să devină inconfortabil și să nu mai vorbească.
  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 5
    5. Încercați diferite metode de comunicare.Dacă aveți probleme să-l faceți să se deschidă în persoană, încercați să utilizați un alt tip de comunicare.De exemplu, poate are probleme cu comunicarea în situații față-în-față, dar se simte mai confortabil vorbind prin telefon sau text.Dă-i șansa de a face acest lucru până când începe să se simtă mai confortabil în jurul tău.Platformele sociale media oferă tone de modalități diferite de a comunica.Încercați să-l trimiteți pe Facebook sau pe Instagram pentru a obține conversația.
  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 6
    6. Lăudați eforturile sale.Obținerea unui tip timid pentru a vă deschide până la dvs. se bazează foarte mult pe construirea încrederii.Asigurați-vă că l-ați lăsat să știe că apreciați lucrurile mici pe care le face pentru dvs.Lăudându-l ca lucruri cum ar fi scoateți gunoiul, aducându-vă o cafea la locul de muncă și frecarea picioarelor la sfârșitul unei zile lungi îl va lăsa să știe că vă acordă atenție acțiunilor sale, nu doar cuvintele Lui.Acest lucru îl va ajuta să se simtă iubit și apreciat.
  • De asemenea, asigurați-vă că l-ați lăuda când face un efort să vă deschidă.Dacă ați avut o conversație minunată într-o noapte, lăsați-i să știe cât de mult vă bucurați de el și pe care doriți să le auziți mai multe gânduri și idei.
  • Partea 2 din 4:
    Acceptând temperamentul său
    1. Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 7
    1. Nu o luați personal.S-ar putea să simți că incapacitatea tipului tău de a vă deschide este un semn că nu este interesat, dar acest lucru nu este neapărat cazul.Timiditatea este o trăsătură de personalitate, deci nu o luați personal.Înțelegeți că probabil că vrea să vă deschidă, ci doar să-l ia mai mult timp decât alți oameni.
  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 8
    2. Fii răbdător.Tipul tău timid nu te va deschide până la tine peste noapte.Ruperea barierelor inițiale poate fi una dintre cele mai dificile părți de a trata un tip timid și poate dura ceva timp.Probabil că nu la lăsat pe mulți oameni în cercul său interior, dar dacă sunteți răbdători cu el și să-i dați timp să vă deschideți la rata proprie, vă va lăsa în cele din urmă.
    Sfat de experți
    Laura Bilotta

    Laura Bilotta

    Dating Coachlaura Bilotta este un antrenor de dating, Matchmaker și fondatorul Singur din oraș, serviciul de antrenament de întâlniri și relație cu sediul în Toronto, Ontario, Canada. Cu peste 18 ani de experiență de coaching, Laura este specializată în eticheta, relațiile și comportamentul uman. Ea este o gazdă a spectacolului de radio de întâlnire și relație pe AM640 și pe podcast-urile Apple. Ea este, de asemenea, autorul lui "Single în oraș: de la Hookups & Heartbreaks la Love & Liftimates, Tales & Sfaturi pentru a atrage meciul dvs. perfect."
    Laura Bilotta
    Laura Bilotta
    Dating antrenor

    Expertul nostru este de acord: O persoană timidă trebuie de obicei să construiască încredere cu cineva înainte să vă poată lăsa înăuntru, așa că mergeți încet. Nu-i tachinezi că sunt timizi și nu le pune la fața locului, întrebându-i un milion de întrebări. De asemenea, când în cele din urmă încep să se deschidă, să le acorde toată atenția pentru a le încuraja.

  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 9
    3. Acceptați cu adevărat.Tipul vostru se va simți probabil destul de vulnerabil în orice moment pe care îl începe să vă deschidă, așa că faceți toate eforturile pentru a-i arăta că vă place să vorbiți cu el și să învățați mai multe despre el.De exemplu, dacă spune o glumă, râdeți cu voce tare.Dacă vorbește despre cum îi place să joace chitara, să știe că vrei să-l auzi să joace cândva.Dacă vă spune o poveste jenantă, asigurați-i că va rămâne între voi doi și apoi spuneți-i unul dintre voi.
  • Fiind prea entuziasmat de poveștile sale, glume, hobby-uri și așa mai departe, uneori se pot întâlni ca fals.În timp ce ar trebui să depuneți toate eforturile pentru a vă face interesul evident, nu falsificați un râs sau nici o altă reacție dacă nu este ceea ce vă simțiți de fapt.
  • Partea 3 din 4:
    Relaxându-i nervii
    1. Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 10
    1. Complimentați-l.Odată ce ați dat seama cum să vă ocupați de tipul tău timid, puteți face și câteva lucruri care să-l ajute să se simtă mai confortabil.Puteți ușura nervii tipului tău, asigurându-se că știe cât de mult îți place, cât de atractiv îl găsești și că ești încântat să-l vezi.Nu trebuie să faceți nimic peste-top pentru a vă asigura că știe, chiar și un mesaj text simplu poate fi suficient pentru a-și calma nervii.
    • Încercați să vă complimentați părul sau să-i spuneți că are un zâmbet grozav.Sau, trimiteți-i un text cu câteva ore înainte de o dată și lăsați-l să știe că nu puteți aștepta să vă petreceți cu el.
  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 11
    2. Permiteți să fiți tăcere.Dacă sunteți o persoană de ieșire, de chat, probabil că veți simți nevoia de a umple fiecare tăcere cu chit-chat.Încearcă să reziste la această ispită atunci când se ocupă de tipul tău.Băieții timizi sunt de obicei confortabili cu pauze silențioase din când în când.În loc să vorbească ori de câte ori vine cineva, încercați să-i țineți mâna sau zâmbind în loc.
  • Dacă nu puteți rezista nevoii de a umple tăcerea, utilizați acest timp pentru a-i pune întrebări simple care îl vor ajuta să se deschidă de el însuși.De exemplu, cereți-i gândurilor sale despre ultima carte pe care la citit sau o cere să vă spună despre memoria sa preferată din copilărie.Introvertele nu simt nevoia de a umple fiecare tăcere cu discuții mici, deci dacă simțiți nevoia de a vorbi, face ca aceasta să fie semnificativă.
  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 12
    3. Dă-i spațiu.Oamenii timizi au adesea nevoie de mai mult spațiu și timp pentru ei înșiși decât oamenii de ieșire.Pentru introverte, fiind în jurul valorii de oameni în mod constant este destul de drenaj.Ei au nevoie de timp singur pentru a reîncărca.În timp ce probabil că doriți să cheltuiți mult timp cu prietenul dvs., permițându-i să aibă ceva suplimentar "meu", vă va ajuta doar relația dvs.Apoi, când vă petreceți timp împreună, el va fi reînnoit și energizat.
  • De exemplu, dacă voi doi pleacă în weekend, permiteți-i să aibă câteva zile pentru el însuși pe tot parcursul săptămânii.Poate că are nevoie de acest timp suplimentar pentru a face lucrurile care îl ajută să se relaxeze și să se reîncărcați, indiferent dacă jucând jocuri video, citirea unei cărți sau a alerga o alergare.
  • Partea 4 din 4:
    Introducându-l prietenilor și familiei dvs
    1. Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 13
    1. Introduceți-l încet.Dacă lucrurile progresează cu tipul dvs., veți dori în cele din urmă să îl prezentați prietenilor și familiei, care poate fi provocator pentru cineva care este timid.Adunări sociale mari pot fi intimidante pentru un tip timid, așa că atunci când vine timpul să-l introducă prietenilor și familiei, faceți acest lucru în doze mici.Acest lucru îl va ajuta să se simtă mai confortabil și mai puțin din loc.
    • De exemplu, mai degrabă decât să-l invit la petrecerea de familie a familiei dvs. de Anul Nou, să-l invitați la cină cu sora ta și alte persoane semnificative.
  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 14
    2. Sprijini-l în timpul situațiilor sociale.Chiar și adunări mici, deși mai puțin intimidante, pot fi în continuare stresante pentru cineva care este timid.Îți poți ajuta pe omul tău să se deschidă în apropierea situațiilor sociale și să-l ajute să aducă subiecte pe care îi place să vorbească.
  • De exemplu, aduceți faptul că este un mare jucător de chitară la cină cu sora ta, în loc să-l aștepte voluntar la informații.
  • Sprijinirea lui înseamnă, de asemenea, a fi răbdător.Probabil că îl va duce un timp pentru a începe să se simtă confortabil în jurul prietenilor și familiei, dar să-i dați timp și să nu vă supărați dacă nu se întâmplă cât de repede doriți.
  • Imagine intitulată Deal cu tipul tău timid Pasul 15
    3. Să-și consolideze acțiunile.El este probabil nervos despre ce fel de impresie a făcut-o în familia și prietenii tăi.Să-i ofere o armare pozitivă pentru a-l spune că lucrurile au mers bine.Acest lucru va ajuta la ușurarea anxietății sale despre situațiile sociale și, sperăm, permiteți-i să se deschidă mai repede.
  • De exemplu, spuneți: "Sora mea a fost cu adevărat impresionată că sunteți un jucător de chitară realizat!"Sau:" Prietenii mei au crezut că ești foarte fermecător și cu cealaltă noapte!"
  • sfaturi

    Poate fi nevoie de timp pentru a afla cea mai bună modalitate de a comunica cu tipul tău timid.Încercați diferite moduri de comunicare până când găsiți unul care funcționează cel mai bun.

    Avertizări

    Timiditatea este o trăsătură de personalitate și nu este probabil să se schimbe.Deși tipul dvs. poate deveni mai deschis cu tine în timp, el va fi întotdeauna timid.Dacă acesta este ceva ce nu vă place sau nu puteți învăța să trăiți, el poate să nu fie tipul potrivit pentru dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar