Cum să devii psiholog

Vă găsiți că vă așezați cu prietenii și luați-vă creierul, analizându-le comportamentele și ajutați-le să-și genereze prin problemele lor nu-atât de conștiente? Poate creierul copiilor, vârstnicii, cuplurile sau întreprinderile întregi cu motoarele intelectuale. Oricum, devenind un psiholog poate fi chemarea ta.

Pași

Partea 1 din 5:
Pregătirea pentru colegiu
  1. Imagine intitulată 563418 1
1. Obțineți grade bune în liceu. Acest lucru are mai puțin de a face cu a deveni psiholog și mai mult de a face cu cum să devină de succes în viață. Dacă doriți o treabă bună (și să fiți buni la locul de muncă), trebuie să lucrați din greu și să mergeți la o universitate bună. Pentru a merge la o universitate bună, trebuie să obțineți grade bune în liceu. Vedeți logica?
  • Dacă școala dvs. oferă cursuri de psihologie, luați-le! Care include și Psych Psych. Cu cât simți mai devreme acest subiect, cu atât mai bine. Sociologia și alte cursuri cum ar fi, cu siguranță, nu vor face rău, nici.
  • Imagine intitulată 563418 2
    2. Începeți lucrul sau voluntariatul. Dacă sunteți în liceu acum, cote sunt interesele dvs. se vor schimba pe măsură ce îmbătrâniți. Cu toate acestea, dacă vă simțiți că aveți o înțelegere bună în locul în care doriți să mergeți în viață, cel mai bun moment pentru a începe este acum. Oriunde vă vedeți că lucrați și cine vă vedeți lucrează, încercați să câștigați experiența care lucrează cu ei.
  • Acest lucru ar putea fi sub formă de voluntariat la spitalul local, adăpostul femeilor sau cu o afacere care are o echipă mare. Nu numai că acest lucru va face aplicarea colegiilor mai ușor, dar cu cât mai mulți oameni știți acum, cu atât mai mulți oameni puteți cere mai târziu favoruri!
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog Pasul 1
    3. Discutați cu consilierul dvs. de îndrumare. El vă poate spune despre diferitele rute în gradul dorit și diferitele medii de lucru posibile înaintea dvs. Consilierul vă poate spune ce traseu duce la rezultatul locului de muncă pe care îl aveți în minte.
  • Mai mult, ei vor putea să vă aducă informații despre programele de studiu prospective. Ei vor ști ce școli au cele mai bune programe pentru tipul de psihologie care vă interesează. Și vă vor începe să începeți de burse și ajutor financiar când vine timpul.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog Pasul 2
    4. Aflați cât de mult puteți despre întregul domeniu al psihologiei. Există multe sub-specialități de luat în considerare. Când oamenii spun "Vreau să bemsycholog," General se gândesc la psihologia clinică - unde stai jos cu unul sau doi oameni și hack la subconștient. Cu toate acestea, există o grămadă de ramuri diferite și toate merită explorate mai devreme pe:
  • Psihologie organizațională și industrială: studiul psihologiei umane în mediile de lucru industriale și organizațiile mari.
  • Psihologia clinică: studiul psihologiei umane în setările clinice, cum ar fi spitalele și facilitățile de sănătate mintală, inclusiv psihoterapia.
  • Psihologie cognitivă: studiul proceselor interne de gândire, cum ar fi rezolvarea problemelor, memoria, percepția și vorbirea.
  • Neuropsihologie: studiul creierului și sistemul nervos mai mare și modul în care contribuie la psihologia și comportamentul uman.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog Pasul 3
    5. Cercetați programe diferite de grade. Cea mai ușoară cale este să găsești un colegiu care are un program decent pentru obținerea unui burlac în psihologie. Verificați pentru a vedea că oferă ramura că sunteți interesat (dacă l-ați îngustat în jos) și ce fel de muncă necesită față de sfârșit - unii pot oferi programe care sunt mai asemănătoare cu programele Grad (teze și ce nu) În timp ce alții pot fi puțin mai puțin intensivi.
  • Aceasta este din punct de vedere tehnic posibil să sară într-un program de masterat, dacă școala dvs. o oferă, de asemenea. Cu toate acestea, acest lucru necesită să fii super sigur de ceea ce intri. Obținerea unui BA în psihologie vă permite să abordați educația 4 ani la un moment dat - un masterat este tot ce lucrează și mai mult, cu câțiva ani.
  • Partea 2 din 5:
    Obținerea diplomei de licență
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog Pasul 4
    1. Participați la o universitate de patru ani. Lucrul ca psiholog necesită un grad avansat, dar mai întâi aveți nevoie de o diplomă de licență. Nu trebuie să majorezi în psihologie, dar ar trebui să fie o diplomă care este cel puțin asociată cu domeniul psihologiei. Iată câteva alternative relevante:
    • Dezvoltare Umana. Acest lucru studiază calea de la copilărie la maturitate.
    • Sociologie. Acest câmp studiază modul în care subiectul uman se comportă în grupurile sociale.
    • Anatomie / Fiziologie. Aceasta este o bună diplomă de licență pentru a obține dacă sunteți interesat în primul rând în psihologia cognitivă și modul în care funcțiile creierului.
    • Chimie. Acest tip de studiu este mai adecvat pentru psihologia cognitivă decât psihologia clinică, deoarece se concentrează asupra științei în spatele comportamentului uman și nu asupra comportamentului însuși.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog Pasul 5
    2. Implicați în cercetare. Multe departamente de psihologie colegiu se angajează în propria lor cercetare psihologică. Elevii participă ca subiecți de cercetare și ca cercetători asistent. Experiența de cercetare este vitală pentru a fi acceptată într-un program de absolvent.
  • Acest pas este mai mult pentru anul dvs. junior sau senior la colegiu. În cursurile dvs., nu va fi mai puțin frecventă pentru AT sau profesorul dvs. să anunțe că așa și așa caută un asistent de cercetare. Dacă aveți 3.5 sau mai mare și bla Blah Blah, puteți aplica profesorului Zimbardo în timpul orelor de birou la...Îl primești. Când timpul se rostogolește în jur, Sari pe el. Veți avea nevoie de ea mai târziu.
  • Imagine intitulată 563418 8
    3. Găsiți un accent, minor sau dublu major. Dacă ați început anul de bord cu psihiatrul dvs. Major, puteți găsi că aveți timp suplimentar pentru a vă dedica atenția sau chiar un al doilea major. Mai mult, are un sens bun, de asemenea.
  • Cu un focus sau minor puteți începe să vă gândiți la restul carierei. Un minor în studiile de gen ar putea duce la un proiect de cercetare privind femeile, solidificându-vă experiențele și a face procesul de depunere a școlii mult mai ușor.
  • Un dublu major este o idee minunată - mai ales dacă este un pic mai mult...practic decât psihologia. Cruzia lumii artelor liberale sunt multe și puteți găsi că având un al doilea major în afaceri sau marketing va servi mai bine portofelul dvs. în viitor!
  • Imagine intitulată 563418 9
    4. Lucrați la un proiect de cercetare. Multe diplome subterane vă vor lăsa să vă îndepărtați de un BA în psihologie fără a vă afilia cu nici o cercetare. Dacă puteți evita acest lucru, faceți acest lucru. Nu trebuie să scuipă tomes de glorie experimentală, dar încercați să frecați nasul cu un profesor sau două care vă permite să distrugeți datele sau să puneți niște numere.
  • Asta sunt vorba de veri, oameni. Când trei luni de nimic de făcut se rostogolesc, stai în campus. Discutați cu câteva dintre AUS sau profesori, arătați-i cât de dornici sunteți și vedeți ce pot veni. Șansele sunt vor iubi să vadă un copil nou, încântat de psihologie ca tine.
  • Imagine intitulată 563418 10
    5. Știți că acest lucru nu este sfârșitul. Iată o școală pe care o plătiți de 30.000 de dolari pe an pentru a merge la dvs. nu vă va spune: A BA în psihologie este codul pentru a distruge spuma de la comenzile de băuturi latte latte. În timp ce Starbucks are un pachet destul de bun angajat, probabil nu este exact ceea ce ai avut în minte. La școala de grad mergeți!
  • Să luăm și mai real: să fim un psiholog drept, legitim ca cel pe care probabil îl aveți în capul tău, înseamnă un doctorat. În timp ce un maestru este bine și bun și va deschide câteva uși, un doctorat va deschide ușile pe întregul hol. Un masterat poate dă dreptul să utilizați adjectivul ("Asistent psihologic"), în timp ce un doctorat vă permite să utilizați substantivul ("Psihologul de grup").
  • Imagine intitulată 563418 11
    6. Luați în considerare școala medicală. O mulțime de oameni nu sunt clară de cristal cu privire la diferențele dintre un psihiatru și un psiholog. Un psiholog nu participă la școala medicală și, prin urmare, nu poate plăti medicamentele. Dacă dorești Fii psihiatru (cineva care poate prescrie), va trebui să vă antrenați pentru a fi un medic.
  • Dacă aceasta este calea pe care doriți să o luați, în loc de GRE, va trebui să luați MCAT. Mergând la școala medicală este o cale complet diferită decât să mergem la școala de grad. Care vă vorbește?
  • Partea 3 din 5:
    Aplicarea la școala absolventă
    1. Imagine intitulată 563418 12
    1. Luați gramada. Pentru a merge la Școala Grad, va trebui să luați GRE. Cel mai bine este să o luați în toamnă înainte de termenele de aplicare în iarnă / primăvară. Și cu cât faceți mai bine, cu atât mai multe școli (și mai bune) veți fi acceptate. Începeți să studiați luni înainte de a lua testul!
    • Scorurile dvs. GRE vă pot ajuta să determinați între un MA și un doctorat. Dacă nu primiți scorurile Stellar GRE, încercați din nou. Cele mai multe programe de doctorat caută un scor bun (programele de masterat pot fi mai puțin intense).
    • Scorurile dvs. GRE sunt bune pentru până la 5 ani. Dacă nu sunteți sigur ce vă va arunca viața anul viitor, puteți să o luați și să aplicați școlilor în următorii ani.
  • Imagine intitulată 563418 13
    2. Determinați ce fel de muncă doriți să faceți. În general, veți găsi patru tipuri de programe la nivel de grad: I / O, Clinic, Consiliere și Experimental. Știind ce tip doriți să vă concentrați și urmăriți va determina ce colegiu mergeți și calea pe care o luați.
  • I / O standuri industriale / organizaționale. Aceasta implică lucrul cu corporațiile sau organizațiile - în cele din urmă, veți lucra pentru o afacere și veți concentra asupra activităților morale și HR.
  • Clinic este ceea ce majoritatea oamenilor imagine când aud "psiholog." Terapistul / microfonul studiat psihologia clinică.
  • Consilierea este similară cu cea clinică, dar probabil că veți ajunge să lucrați într-o școală sau într-un cadru guvernamental (ca închisoarea!). Acesta nu este calea de a merge dacă doriți să ajungeți la o practică privată.
  • Psihologia experimentală este mai mult bazată pe cercetare și se concentrează pe - ați ghicit-o - experimente. Deși poate implica diferite ramuri, se concentrează asupra aplicării teoriilor și metodelor, de a lucra în afara și a descoperi idei noi.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog Pasul 7
    3. Determina focalizarea ta. Psihologia este un câmp imens - chiar și după ce ați ales o sucursală (clinică, de exemplu), aveți nevoie de zero într-o concentrare în acea ramură. Concentrarea pe o subcategorie va determina unde și cum veți lucra ca psiholog după absolvire.
  • Există atât de multe opțiuni (psihologia educațională, psihologia de reabilitare, psihologia mediului, psihologia și legea, psihologia traumelor, psihologia medico-legală, Psihologie criminală, Psihologie interculturală etc.) că dacă le-am enumerat pe toți, ai fi aici toată ziua. Sperăm că programul dvs. subteran v-a expus la o grămadă de ele - care dintre ele a fascinat cel mai mult?
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog Pasul 6
    4. Decideți dacă doriți un masterat, un doctorat sau un PSYD. Un maestru are nevoie de mult mai puțin timp și bani, dar poate duce la un salariu mai mic și mai puține posibilități de angajare. De asemenea, puteți găsi că este dificil să sari de la un masterat la un doctorat dacă decideți să urmați o educație suplimentară în viitor. Stai jos pentru tine pentru un minut și ia în considerare următoarele:
  • Programele de masterat iau doi-trei ani pentru a finaliza, ultimul an fiind un stagiu în care acumulați ore în domeniu. Un program de masterat, în general, vă va pregăti să lucrați ca căsătorie și consilier de familie, ca psiholog industrial sau ca psiholog școlar.
  • Programele de doctorat durează șase până la șapte ani (în funcție de modul în care o faceți, ar putea dura mult mai mult), inclusiv un stagiu pe an. Un program de doctorat vă pregătește pentru că lucrați ca psiholog într-un spital, clinică sau alt fel de cadre instituționale.
  • Realizați că există mai multe grade doctorale diferite, inclusiv programul PSYD (mai puțin comune, mai puțin bazate pe cercetare - 5 ani pentru a finaliza). De asemenea, realizați că multe programe de doctorat oferă sprijin financiar studenților, care, de obicei, lucrează pentru universitate ca asistenți de predare și asistenți de cercetare. Programele de masterat nu oferă de obicei acest tip de sprijin financiar.
  • Lăsați interesele dvs. să determine acest lucru. Dacă doriți să aveți o practică privată, mergeți la ruta de doctorat. Dacă vrei să fii psiholog școlar, să-ți faci maestrul.
  • Imagine intitulată 563418 16
    5. Găsiți școala potrivită. Este destul de clar că există o varietate de opțiuni atunci când vine vorba de viitorul dvs. ca psiholog. Din acest motiv, fiecare școală variază și are punctele forte și punctele slabe. Dacă doriți să lucrați ca psiholog industrial, cu accent pe medii de lucru interculturale și diversitate, asigurați-vă că școala dvs. are un program bun cu privire la acel aspect specific al psihologiei!
  • Majoritatea școlilor se vor concentra pe ei înșiși - una va fi o școală clinică bună, în timp ce altul va fi o școală experimentală bună. Asigurați-vă că acest meciuri cu aspirațiile dvs!
  • De asemenea, este foarte important ca școala dvs. să corespundă orientării dvs. filosofice. Dacă sunteți un proponent acerbă de psihanaliză, este posibil să nu fiți fericiți la o școală extrem de umanistă. Ce școală de gândire intră?
  • Imagine intitulată 563418 17
    6. Burse de cercetare, asistente și granturi. Mergând la școala de grad de ani de zile, va rupe o taxă hefty când totul este spus și făcut. Înainte de a vă găsi privirea la grămezi și grămezi de împrumuturi, căutați granturi și burse. Cu cât trebuie să plătiți mai puțin pentru a face bani, cu atât mai bine!
  • Sperăm că școala dvs. vă va oferi un anumit tip de asistență redusă de școlarizare, fie sub forma de a fi o AT, fie lucrează la un spital asociat sau altă organizație. Acest lucru va diminua problemele dvs. de bugetare, dar, de asemenea, face dificilă păstrarea unui alt loc de muncă în timp ce studiați. Cel mai bine este să aveți toate rațele financiare la rând înainte de a intra prea adânc.
  • Partea 4 din 5:
    Reușind în școala de grad
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog Pasul 8
    1. Să se implice în Psi Chi sau în Clubul de Psihologie al școlii. În timp ce vă îndepărtați orele care studiază, va fi util să aveți simpatie în apropiere. Clubul Psi Chi vă va oferi o mulțime de resurse în plus față de sprijinul moral. Acest lucru vă poate ajuta să vă aterizați un loc de muncă după ce ați absolvit, de asemenea.
    • Practic, cu atât mai mulți oameni știi, cu atât mai bine vei fi plecat. Cotele sunt Clubul Psi Chi este în bine cu o mână de profesori și acum este pâinea și untul tău.
  • Imagine intitulată 563418 19
    2. Obțineți un stagiu. Școala dvs. vă va ajuta probabil cu acest lucru, deoarece poate fi necesară pentru absolvire (cel puțin pentru candidații la doctorat). Full-time, antrenamentul supravegheat va fi cea mai bună experiență pe care o primiți înainte de a vă duce la locul de muncă!
  • În general, acesta va fi ultimul an al lucrărilor dvs. academice. Este într-adevăr un loc de muncă - veți face acest lucru cu normă întreagă și plătiți (sau cel puțin obținerea gratuită a școlarizării!). Ești aproape acolo!
  • Pentru candidații psihice, acest lucru este destul de mult capătul liniei!
  • Imagine intitulată 563418 20
    3. Completați disertația. Dacă programul dvs. o cere, completarea disertației dvs. este ultimul pas pentru a deveni un psihiatru cu drepturi depline (bine, în afară de licențiere). Acest lucru se poate face înainte, în timpul sau după stagiul dvs., în funcție de programul dvs.
  • Dacă completați toate cursurile, dar încă nu trebuie să vă faceți disertația, sunteți ceea ce numesc abd -- "toate, dar disertația." În mod clar dacă există un acronim pentru asta, este un lucru comun.
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog Pasul 9
    4. Luați în considerare mai multă educație. Credeți sau nu, există încă mai multe pentru a învăța chiar și după absolvirea doctoratului dvs. O întâlnire post-doctorală de un an la o universitate vă poate ajuta să aterizați o slujbă de prestigiu. Cu toate acestea, o mulțime de grade nu merg pe acest traseu. Este acolo dacă vrei să devii renumiți din lume, totuși!
  • Unele grade nu vor avea nevoie de un post-doc. Cu toate acestea, dacă faceți una, poate conta ca credit pentru licenția dvs. Doar știți cerințele dvs. de stat, astfel încât să puteți structura în jurul lor!
  • Partea 5 din 5:
    Găsirea unui loc de muncă
    1. Imagine intitulată 563418 22
    1. Începeți supravegheat. În multe state, aveți nevoie de un an sau două de practică supravegheată pentru a obține licența (dacă aveți nevoie de ea deloc). Veți face lucrul la un spital sau la universitate sub îndrumarea unui pro condimentat. Multe state necesită sute sau chiar mii de ore de muncă pentru a deveni licențiate.
    • Din fericire, ultimii ani te-au stabilit pentru acest moment. Ar trebui să fii familiarizat cu o organizație sau două care are un rol pe care îl poți umple - sau să folosești unul dintre mulți profesori cu care ai lucrat pentru a-ți lua piciorul în ușă undeva!
  • Imaginea intitulată deveni un psiholog Pasul 12
    2. Ia licențiat. Și credeai că documentele se termină după școala de grad! nu! Va trebui să luați PPEP (Examinarea pentru Practica Profesională în Psihologie), să creați un dosar al tuturor lucrurilor dvs. și uniți-vă toate orele de lucru supravegheate. Cerințele variază de stat, la fel și cercetarea pe a ta. Poate varia foarte mult, prea - California necesită doar 3.000 de ore, în timp ce Michiganul necesită 6.000.
  • Probabil că vă uitați la 1.000 de dolari în taxe când vine vorba de a obține licențiat. Veți cumpăra cărți de studiu, aplicarea și acoperirea taxelor de examen.
  • Unele state au și un test oral, în timp ce alții au doar un examen de jurisprudență.
  • Multe țări au propriile lor protocoale de licențiere pe care probabil că le-ați fi învățat în școala absolventă. Mai multe informații pot fi găsite pe site-uri precum Asociația Americană de Psihologie Pentru mai multe informații despre cum să achiziționați o licență.
  • Imagine intitulată 563418 24
    3. Lucrează pe cont propriu. Acum că aveți toate acreditările din spatele dvs., este timpul să lucrați pe cont propriu! Felicitări. Puteți lucra fără a fi destul de mult oriunde și pentru oricine. Singura dvs. limită este locul în care sunteți dispus să călătoriți!
  • Mulți psihologi ajung să-și deschidă propria practică privată, cel puțin odată ce au înființat o nișă în comunitatea lor aleasă. Aceasta înseamnă că veți deveni independenți. Dacă acesta este un vis al dvs., începeți acum rețeaua!
  • Imaginea denumită devine un psiholog Pasul 10
    4. Alăturați-vă Asociației Americane de Psihologie. Apoi puteți participa la conferințe naționale și regionale și aveți acces la toate resursele lor online. Asta e mai bine decât să fii membru al aurului la Starbucks.
  • APA se mândrește cu peste 15.000 de psihologi de carieră timpurie. Sunt toate rețelele și învățând cu și unul prin celălalt. Dacă aveți nevoie de următorul loc de muncă, știți cine să întrebe!
  • Imagine intitulată 563418 26
    5. Fi dispus să se mute. Odată ce aveți gradul dvs., cel mai bun mod de a obține lucrarea dorită este să fiți dispuși să vă deplasați în zona în care sunt locurile de muncă. Psihologii sunt necesari peste tot, dar în economia de astăzi, cel mai bun loc de muncă nu poate fi acolo unde vă aflați. Mai ales în primii ani, va fi foarte benefic dacă sunteți dispus să vă mutați.
  • Asigurați-vă că licența dvs. este bună pentru statul pe care îl mutați! Domnul știe că nu vrei să iei din nou PPEP!
  • Suma psihologilor plătiți variază foarte mult pe zonă. Dacă locuiți într-un oraș mic plin de muncitori cu gulere albastre, nu veți putea încărca cât de mult ați fi dacă ați trăit într-o suburbie de clasă superioară. Deși cheltuielile de viață ar trebui, de asemenea, luate în considerare, în cazul în care vă stabiliți poate fi un factor mare în venitul dvs. global.
  • Imagine intitulată 563418 27
    6. Sa fii la curent. Odată ce sunteți un psiholog verificat, va trebui să continuați să practici și să participați la seminarul ocazional pentru a satisface puterile care sunt și păstrați licența (în plus față de reaplicarea fiecărei astfel de des. Fiecare stat este diferit, deci asigurați-vă că vă familiarizați cu legile din a voastră.
  • De asemenea, este important să stați pe marginea de tăiere a câmpului. Nu vrei să-i spui tuturor și fratele lor despre ipoteze care au fost recent depășite. Continuați să citiți, să participați la cursuri și să vă educați!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fiți conștienți de diferența dintre a fi a "psiholog" și a "psihiatru." Pentru a fi psihiatru, trebuie să mergeți la școala medicală și să obțineți o diplomă medicală (MD). Apoi, vă specializați în psihiatrie. Psihologii nu au diplome medicale și, prin urmare, nu pot prescrie medicamente.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar