Cum să se ocupe de un adolescent care vorbește înapoi

Vorbind înapoi este o parte naturală fiind un adolescent. Din păcate, acest comportament poate fi nepoliticos, lipsit de respect, și enervant pentru părinți. Pentru a ajuta adolescentul dvs. să înțeleagă un comportament adecvat, asigurați-vă că răspundeți la comentariile lor într-o manieră calmă, dar fermă. Odată ce s-au calmat, au discuții cu ei despre ceea ce a mers prost. Dacă vorbiți înapoi este un comportament consistent, este posibil să fie necesar să implementați mai multe soluții pe termen lung.

Pași

Partea 1 din 3:
Răspunzând la backtalk
  1. Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi pasul 1
1. Vorbește liniștit, dar ferm. Strigând, țipând sau strigând la adolescentul tău îi va face doar furios. Acționează ca un model pentru adolescentul dvs. pentru a le arăta cum să fie calm în timpul unui conflict. Evitați să vă ridicați vocea sau să le insultați.
  • Dacă vă aflați atât de supărat încât nu puteți rămâne liniștiți, scuzați-vă. Spune-i adolescentului tău: "Am nevoie de o clipă pentru a-mi strânge gândurile, dar după aceea, vorbim."Luați cât timp trebuie să vă liniștiți.
  • Nu blestemați, insultați, strigați sau utilizați sarcasmul ca răspuns la copilul dvs. Acest lucru poate duce doar la un argument mai mare.
  • Imagine intitulată de un adolescent care vorbește înapoi pasul 2
    2. Ignorați instanțele minore de a vorbi înapoi. Unii adolescenți își pot răsuci ochii sau pot mușca sub respirație. În timp ce poate părea lipsit de respect, dacă nu există nici un rău făcut, ar putea fi mai bine să ignorați comportamentul. Acesta va ajuta la evitarea unui argument potențial dezastruos.
  • De exemplu, dacă cereți adolescentului să spele mâncărurile și își aruncă ochii, ați putea să o ignorați atâta timp cât își îndeplinesc sarcina.
  • Dacă refuzați să vă lăsați pe adolescentul să iasă, ei pot mormoti ceva de genul "Ugh, bine, orice altceva." În acest caz, ați putea dori să lăsați-o să plece.
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi pasul 3
    3. Spune-le că nu vei tolera în jur, insultă și țipă. Dacă copilul vă cheamă nume, folosind un limbaj inadecvat sau insultă, trebuie să le spuneți că acest comportament nu este potrivit. Statul afirmativ că vor exista consecințe asupra acțiunilor lor. Asigurați-vă că ați explicat de ce acest comportament este greșit.
  • S-ar putea să spui: "Nu vreau să vă aud în jur. Este lipsit de respect "sau" Dacă vrei să vorbești cu mine, folosește o voce calmă. Nu striga."
  • De asemenea, ar trebui să explicați de ce backtalkul este inadecvat. De exemplu, ați putea spune: "Mi se pare dificil să avem o conversație când sunt întreruptă."
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi pasul 4
    4. Permiteți-vă adolescentului să-și explice perspectiva. Dacă adolescentul dvs. spune în mod constant lucruri precum "nu înțelegeți" sau "nu înțelegeți", poate că se luptă să comunice. Cereți-i să-și explice punctul. Nu întrerupeți adolescentul până când nu au terminat să vorbească.
  • Puteți spune: "Dacă doriți să vă explicați, voi asculta."
  • Adolescentul tău nu poate înțelege de ce faci anumite lucruri. De exemplu, ei pot să creadă că sunteți în considerare atunci când nu le veți lăsa să se întâlnească. Explicați motivele pentru a face această regulă.
  • Arătați-vă adolescentului că ascultați prin repetarea înapoi ceea ce spun ei folosind declarații. S-ar putea să spuneți: "Înțeleg că sunteți supărat pentru că nu puteți merge la concert" sau "ceea ce am auzit este că credeți că este prea strictă."
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 5
    5. Adresați-vă adolescenței să clarifice sau să repete backtalk-ul lor. Pentru a accentua faptul că comentariul sau gestul a fost inadecvat, cereți adolescentului să repete ceea ce au spus ei. S-ar putea să le cereți să o spună într-un mod mai plăcut sau să explice ce au însemnat. Acest lucru vă poate ajuta adolescentul să comunice într-o manieră mai politicoasă.
  • De exemplu, dacă ar fi mormăit, poți spune: "Vrei să spui că un pic mai tare?"
  • Cereți-i să refacă întrebările nepoliticoase ca cele politicoase. De exemplu, ați putea spune: "Puteți cere computerul într-o manieră mai politicoasă?"
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 6
    6. Explicați consecințele adolescentului dvs. Spune-i adolescentului exact ce se va întâmpla dacă vorbesc din nou la tine. Dați-le 1 avertizare înainte de a aplica consecința.
  • S-ar putea să spuneți ceva de genul "Dacă am auzit că vorbești cu mine din nou în seara asta, nu te uiți la televizor."
  • Un alt lucru pe care l-ai putea spune este, "Dacă continuați să jurăm așa, va trebui să plătiți un dolar la borcanul jurați de fiecare dată când blestemați."
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 7
    7. Plecați în cazul în care adolescentul refuză să asculte. Dacă adolescentul tău este prea emoțional sau dacă nu poți să te comporți liniștit, să te elimini de la situație. Tu și adolescentul tău pot vorbi din nou când te-ai liniștit pe amândoi.
  • Poți să spui: "Nu o să vorbesc cu tine chiar acum. Vom vorbi mai târziu când te-ai liniștit."
  • Alternativ, dacă adolescentul vă îndepărtează de conversație, nu le urmați. Dați-le ceva timp să se răcească.
  • Partea 2 din 3:
    Care se ocupă de consecințele
    1. Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 8
    1. Evitați să luați personal comentariile. Teenul tău ar putea spune ceva erupție cutanată și extremă, cum ar fi "Te urăsc" sau "Ești cel mai rău părinte din lume."Înțelegeți că adolescentul dvs. nu crede cu adevărat acest lucru. Amintiți-vă că sunt tineri și trecând printr-o parte emoțională a vieții lor.
    • S-ar putea să încercați să vă amintiți cum ați simțit un adolescent. Acest lucru vă poate ajuta să empatizați cu adolescentul dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 9
    2. Discutați cu adolescentul dvs. odată ce ați liniștit amândoi. Odată ce adolescentul dvs. sa calmat, abordați-le. Spune-le că vrei să vorbești despre situație mai devreme. Încă o dată, fii calm și ferm pe măsură ce vorbești.
  • Ai putea spune, "Te simti mai bine? Vreau să discutăm despre ce sa întâmplat mai devreme."
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 10
    3. Spune-ți adolescentului nu ți-ai schimbat mintea. Uneori, adolescenții se vor revolta pentru a încerca să vă schimbe mintea. Dacă vă pot influența, vor crede că aceste lucrări tactice. Spuneți adolescentului că, în timp ce vă pare rău că sunt supărați, regula se află. Acest lucru îi va încuraja să găsească alte modalități de a-și exprima nemulțumirea.
  • S-ar putea să spui ceva, "Știu că ați vrut cu adevărat să mergeți la excursia școlară, dar răspunsul meu este încă nu."
  • Se referă la regulile casei dvs., dacă este posibil. De exemplu, ați putea spune, "Știu că ai spus că ți-e rău, dar știi regulile. Nu ar trebui să jurați în casă."
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 11
    4. Explicați modul potrivit pentru adolescentul dvs. pentru a cere ceva. Dacă adolescentul vostru crede că sunteți nedrept sau restrictiv, încurajați-i să vină la voi calm să cereți ceva. Spune-le exact ceea ce trebuie să facă dacă vor să vadă o schimbare.
  • De exemplu, ați putea spune: "Data viitoare, dacă vrei cu adevărat să stai cu prietenii, să-ți faci temele mai întâi și apoi să mă întrebi politicos."
  • Alternativ, ați putea stabili condiții pentru o nouă regulă. De exemplu, ați putea spune, "Dacă vrei să-ți extind curfew-ul, va trebui să-mi arăți că poți urma cea curentă. Dacă puteți face acest lucru pentru o lună întreagă, o voi lua în considerare schimbarea."
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 12
    5
    Aplicarea consecințelor adecvate pentru comportamentul greșit. Depinde de dvs. dacă vă disciplinați adolescentul dvs. pentru a vorbi înapoi. Dacă faceți totuși, asigurați-vă că este potrivit pentru situație. Nu impuneți consecințe prea grave pentru a vorbi înapoi.
  • De exemplu, dacă adolescentul dvs. joacă un joc video și vorbește înapoi atunci când încercați să aveți o conversație cu ei, le puteți interzice să jucați jocuri pentru o zi sau 2.
  • Dacă adolescentul dvs. jură sau folosește limbajul abuziv față de dvs., luați în considerare la împământarea lor timp de o săptămână.
  • Partea 3 din 3:
    Aplicarea comportamentului pozitiv
    1. Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 13
    1. Să stabilească reguli clare și coerente. Poate fi greu pentru adolescentul dvs. să acționeze în mod corespunzător atunci când nu știu ce se așteaptă de la ei. Vorbiți cu ei despre regulile casei. Asigurați-vă că sunt conștienți de consecințe.
    • Au chat-uri periodice cu adolescentul dvs. despre regulile casei. Dacă au demonstrat recent responsabilitatea sau deciziile mature, luați în considerare relaxarea regulilor pentru a le oferi mai multă independență.
    • Nu aplicați aceleași reguli despre un adolescent pe care l-ați făcut când ați fost copii. De exemplu, dacă curfew-ul lor era apus de 10 ani, poate doriți să-l schimbați la 8 pm pentru un vârstnic de 13 ani pentru o vârstă de 16 ani.
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 14
    2. Lăudați-vă adolescentul când vorbesc într-un mod respectuos sau matur. Dacă adolescentul dvs. vă complimentează, oferă pentru a vă ajuta în jurul casei sau cere ceva într-un mod respectuos, spuneți-i că au făcut bine. Explicați exact ce au făcut bine.
  • De exemplu, ați putea spune: "Mulțumesc că mi-ai cerut înainte de a-ți vopsi părul. Este o idee bună să obțineți opiniile altor persoane înainte de a trece printr-o schimbare atât de mare."
  • Alternativ, ați putea spune: "Mă bucur că m-ai sunat în loc să încerc să merg singur acasă. Voi veni întotdeauna și vă voi aduce dacă sunteți blocați noaptea."
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi pasul 15
    3. Discutați cu adolescentul dvs. pentru a determina dacă stresul sau anxietatea provoacă comportamentul lor. Școala, relațiile și alte dureri în creștere pot afecta starea de spirit a adolescentului dvs. și le provoacă să se simtă la tine. Verificați-vă cu adolescentul dvs. în fiecare zi pentru a vă asigura că nu există probleme subiacente care cauzează acest comportament.
  • O modalitate bună de a face acest lucru este de a renunța la timp de zi cu zi pentru a vorbi cu adolescentul tău. Spune-i adolescentului că pot vorbi despre orice și veți asculta. Încercați să nu le întrerupeți pe măsură ce vorbesc. Ascultarea poate ajuta la construirea încrederii între dvs. și adolescentul dvs. Îi va încuraja, de asemenea, să vină la dvs. cu problemele lor.
  • Ori de câte ori teenul tău vine la tine și cere ajutor fără a recurge la Backtalk, ajutați-i să-și rezolve problemele.
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent care vorbește înapoi Pasul 16
    4
    Căutați consiliere familială Dacă problema devine prea severă pentru a se ocupa. Dacă copilul dvs. vorbește în mod continuu provoacă argumente sau crește tensiunea în familie, poate fi timpul să vedeți un profesionist. Un terapeut de familie poate oferi sesiuni pentru întreaga familie, precum și sesiuni individuale pentru tine sau pentru adolescentul tău.
  • Ajutor de conversație

    Răspunsuri la un adolescent care vorbește înapoi

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Conversație cu un adolescent care vorbește înapoi

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar