Cum să depuneți o moțiune de reconsiderare

Dacă nu sunteți de acord cu o decizie, judecătorul a făcut în cazul dvs., aveți mai multe opțiuni pe care le puteți urmări pentru a obține decizia revizuită. O moțiune de reconsiderare solicită judecătorului (de obicei același) să-și reconsidere decizia în lumina altor fapte, circumstanțe sau lege care nu a fost ridicată în audierea inițială în această privință. Propunerile de reconsiderare trebuie depuse în mod obișnuit în termen de zece zile după ce judecătorul emite ordinul său.

Pași

Partea 1 din 3:
Redarea propriilor dvs
  1. Imagine intitulată Controlul gândurilor Pasul 10
1. Determinați dacă trebuie să depuneți o mișcare de ședere. Dacă ordinea inițială necesită ceva care vă va aduce rău, poate doriți să depuneți o moțiune pentru ședere, astfel încât comanda să nu fie aplicată în timp ce propunerea de reconsiderare este în așteptare.
  • De exemplu, dacă ordinea inițială acordă proprietatea mașinii dvs. unei persoane care intenționează să o distrugă, ați putea depune o moțiune pentru a rămâne în așteptarea reconsiderării pentru a păstra cealaltă persoană să distrugă mașina.
  • Dacă se va întâmpla ceva în următoarele 7-10 zile, ar trebui să depuneți o mișcare de urgență pentru ședere. O mișcare de urgență de ședere este de obicei auzită în aceeași zi în care îl depuneți sau în ziua următoare. Altfel aveți nevoie doar de o propunere de ședere.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 6
    2. Căutați formulare. Este posibil să găsiți un formular pentru mișcarea dvs. online sau în biroul funcționarilor - cu toate acestea, formularele de mișcare post-judecată sunt rare.
  • Dacă nu găsiți un formular pentru o propunere de reconsiderare, este posibil să găsiți o formă de mișcare goală pe care o puteți adapta la cazul dvs.
  • De asemenea, puteți găsi o propunere de reconsiderare care a fost înregistrată anterior în aceeași instanță pe care o puteți utiliza ca ghid.
  • Imaginea intitulată începe o scrisoare Pasul 7
    3. Formatați-vă mișcările. Trebuie să vă formați mișcările în același mod ca și alte informații în cazul dvs. Legenda, numele casei și numărul, și blocurile de semnături toate vor fi aceleași.
  • Imagine intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 3
    4. Scrieți propunerea de ședere. Propunerea de ședere cere judecătorului să renunțe la aplicarea comenzii, în timp ce propunerea de reconsiderare este în așteptare.
  • Dacă vă stiați mișcarea ca o mișcare de urgență pentru ședere, trebuie, de asemenea, să explicați ce este situația de urgență care necesită ca moțiunea să fie audiată imediat.
  • Găsiți regula instanței în jurisdicția dvs., care vă permite să depuneți mișcarea și să o trimiteți în primul paragraf al mișcării dvs. În general, trebuie să vă începeți să vă spuneți cine sunteți, ceea ce cereți judecătorului și care regulă vă oferă permisiunea de a cere.
  • Imaginea intitulată Fii un antreprenor de succes Pasul 2
    5. Scrieți propunerea de reconsiderare. Propunerea de reconsiderare solicită judecătorului să-și reconsidere hotărârea anterioară în lumina faptelor noi care au ajuns la lumină.
  • La fel ca și în propunerea dvs. de a rămâne, începeți propunerea de reconsiderare prin a spune cine sunteți, ceea ce cereți judecătorului și care guverne vă oferă permisiunea de a cere.
  • De acolo, utilizați regula în sine ca o schiță generală pentru mișcarea dvs.
  • Judecătorii de obicei nu au programat audieri vii pentru propuneri de reconsiderare. Dacă doriți să aveți o audiere, puteți scrie "Audierea orală solicitată" În partea de sus a mișcării de lângă legendă. Țineți minte că judecătorul nu trebuie să-ți acorde cererea.
  • Imagine intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 8
    6. Scrieți-vă afirmația. În multe jurisdicții trebuie să scrieți o afirmație pentru a însoți propunerea dvs. de reconsiderare.
  • În declarația de afirmație veți lista în mod specific noile fapte, circumstanțe sau legi care formează baza mișcării. Atunci veți demonstra modul în care aceste fapte, circumstanțe sau legi afectează decizia în ordinea inițială și de ce ordinea inițială trebuie schimbată în consecință.
  • Faptele specifice necesare pentru o moțiune de reconsiderare sunt foarte specifice, deci ar trebui să vă asigurați că ați citit regulile Curții cu privire la mișcarea foarte atent înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 7
    7. Elaborarea oricăror alte documente necesare. Cel puțin, trebuie să includeți un certificat de serviciu, pentru că trebuie să vă serviți propunerea de către celelalte părți în acest caz. Aflați de la funcționar dacă aveți nevoie de alte formulare sau documente.
  • Partea 2 din 3:
    Depunerea mișcărilor
    1. Imagine cu titlu de conduită Pasul 19
    1. Adunați-vă exponatele. Organizați orice dovezi sau documente justificative pe care trebuie să le atașați la mișcările dvs.
    • De asemenea, trebuie să atașați o copie a ordinii inițiale pe care o cereți să o reconsidere.
  • Imagine intitulată a scrie scrisoare pentru dovada venitului Pasul 12
    2. Semnează-ți mișcările și afirmația. Semnați documentele în prezența unui notar public.
  • Dacă nu știți de unde să găsiți un notar, sunați-vă banca și aflați dacă au unul. Multe bănci oferă servicii notariale gratuite clienților lor. De asemenea, puteți găsi notari în unele companii private, cum ar fi serviciile de încasare, și la instanța de judecată, deși ar trebui să vă așteptați să plătiți o mică taxă.
  • Imagine intitulată Notarizarea unui document Pasul 3
    3. Faceți copii ale tuturor documentelor. Odată ce ați semnat mișcările dvs., le compilați împreună cu toate exponatele și alte lucrări și faceți suficiente copii pentru propriile dvs. înregistrări și pentru toate părțile din cauză.
  • Imagine intitulată Obțineți suportul pentru copii Pasul 24
    4. Folosiți-vă mișcările. Trebuie să vă depuneți mișcările în biroul funcționarului aceleiași instanțe în care a fost auzit cazul dvs. original.
  • Funcționarul ștampilează originalele și copiile "Filed" cu data, apoi păstrează originalele pentru instanță. Unul dintre copii este al tău - restul trebuie să trimită la alte părți în cazul tău.
  • Va trebui să plătiți o taxă de depunere pentru a vă depune mișcările, deși poate fi doar aproximativ 10 USD. Dacă nu vă puteți permite comisioanele, puteți completa o cerere la biroul funcționarului pentru a avea taxele de renunțare.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 5
    5. Aveți mișcările dvs. servite pe cealaltă parte. După ce v-ați depus mișcările, trimiteți-le celorlalte părți în cazul, astfel încât toată lumea să le observe.
  • Cereți funcționarului instanței dacă este necesar un anumit serviciu. În caz contrar, puteți servi documentele prin trimiterea lor utilizând corespondența certificată. Dacă vi se cere să serviți documentele în persoană, luați în considerare utilizarea biroului Sheriff sau a unei companii private de servire.
  • Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în TEXAS PASUL 12
    6. Participați la audiere, dacă este necesar. Nu toate jurisdicțiile necesită audieri complete despre anunțurile de ședere sau pentru reconsiderare, dar unii judecători le preferă în anumite cazuri.
  • Partea 3 din 3:
    Examinând alte opțiuni
    1. Imagine intitulată Deschideți un restaurant Pasul 19
    1. Vorbiți cu un avocat. Deoarece legea și procedura post-judecată pot fi complicate, poate fi o idee bună să discutați cu un avocat în acest moment dacă încă nu sunteți mulțumiți de hotărârea judecătorului.
    • Dacă nu vă puteți permite un avocat, contactați Asociația Baroului Local pentru a afla despre asistența juridică gratuită sau cu costuri reduse disponibile în zona dvs. De exemplu, Asociația Colorado Bar oferă avocații de voluntariat gratuit într-un număr mic de cazuri de apel civile.
  • Imagine intitulată Fii datoria Free Pasul 3
    2. Luați în considerare depunerea unui recurs. Dacă depuneți un apel, solicitați ca judecătorii judecătorilor de apel să revizuiască decizia judecătorului instanței de judecată.
  • Curțile de apel nu efectuează un nou proces, aceștia revizuiesc doar recordul instanței din procesul inițial. Ei nu pot lua în considerare noi dovezi. Din aceste motive, dacă nu sunteți de acord cu decizia judecătorului, deoarece noile fapte sau circumstanțe au ajuns la lumină, depunerea unui apel nu poate funcționa în situația dvs.
  • Cu toate acestea, dacă credeți că judecătorul a făcut o greșeală, având în vedere faptele pe care le-a avut în fața lui, un apel ar putea beneficia.
  • Termenul limită pentru depunerea unui recurs în mod obișnuit nu începe până după ce judecătorul a intrat într-o hotărâre a propunerii de reconsiderare. Cu toate acestea, ar trebui să verificați cu regulile dvs. locale pentru a vedea cât timp aveți înainte de a depune un apel.
  • Imagine intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 1
    3. Luați în considerare depunerea unei mișcări de eliberare. O moțiune de eliberare solicită Curții să retragă hotărârea anterioară, deoarece nu ați avut o șansă corectă de a vă prezenta cazul.
  • Rețineți că o moțiune de eliberare nu este aceeași ca o recurs sau o propunere de reconsiderare. O moțiune de concediu nu cere judecătorului să-și reconsidere opinia sau să ia în considerare noi dovezi.
  • Dacă ați depus deja o moțiune de reconsiderare, o moțiune de eliberare probabil nu este disponibilă pentru dvs., pentru că ați avut o șansă de a vă prezenta cazul. O mișcare de eliberare ar putea fi acordată dacă, de exemplu, cineva ți-a dat în judecată, dar nu ți-a servit niciodată cu ziare, așa că nu știi despre proces și despre o judecată implicită a fost introdusă.
  • Imaginea intitulată Fii calm Pasul 21
    4. Luați în considerare depunerea unei propuneri pentru un nou studiu. Noile motive de încercare se bazează în mod obișnuit pe un fel de eroare, abateri sau abuz de discreție care vă încălc în mod substanțial drepturile.
  • Deoarece termenul limită pentru depunerea unei propuneri pentru un nou studiu și termenul limită pentru depunerea unei propuneri de reconsiderare sunt aceleași, dacă ați depus deja o moțiune de reconsiderare, atunci fereastra de oportunitate de a depune o moțiune pentru un nou proces, probabil că are închis.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că îndepliniți cerințele de prag pentru depunerea unei mișcări de reconsiderare înainte de a face acest lucru. Aceste propuneri sunt împovărătoare și consumatoare de timp pentru instanțe și ar trebui utilizate numai atunci când aveți fapte, circumstanțe sau lege specifice care nu au fost prezentate la audierea inițială. Dacă nu îndepliniți aceste cerințe, dar faceți o moțiune oricum, riscă să participați la disprețul instanței sau sub rezerva unor sancțiuni financiare severe.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar