Cum să faceți apel la o suspendare a licenței

Dacă permisul de conducere a fost suspendat sau este pe punctul de a fi suspendat, este posibil să puteți apela suspendarea și să vă reintroduceți licența. Fiecare stat are propriile politici de apel, dar procesul general este similar în fiecare stat. Pentru a face apel la o suspendare a licenței, va trebui să depuneți documentele corecte cu agenția corespunzătoare și să participați la o audiere.

Pași

Partea 1 din 2:
Hotărând să depună un apel
  1. Imaginea intitulată fi aventuroasă Pasul 13
1. Determinați de ce licența dvs. este suspendată. Departamentul de Autovehicule ("DMV," De asemenea, cunoscut sub numele de Biroul Autovehiculelor sau Departamentului de Transport în unele state) ar fi trebuit să vă trimită o scrisoare de suspendare care să ateste motivul suspendărilor. Dacă nu ați primit niciodată o astfel de scrisoare sau ați pierdut-o, sunați la DMV în statul dvs. Verificați site-ul web al DMV pentru o bază de date pe care o puteți căuta pentru a găsi informațiile despre licență și motivul pentru suspendare. Puteți găsi linkuri către site-ul DMV al fiecărui stat Aici. Motivele comune pentru suspendare includ:
  • Acumularea prea multor puncte pe înregistrarea dvs. de conducere
  • Obținerea mai multor încălcări ale traficului sau bilete de accelerare
  • Obținerea unui DUI / DWI
  • Nu apare în instanță sau în taxe de plată
  • Nu plătește sprijinul pentru copii
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 6
    2. Determinați dacă este disponibil un apel. În unele cazuri, cum ar fi suspensii pretriale automate pentru a conduce sub influența ("DUI"), este posibil să nu aveți dreptul de a face apel. În orice caz, trebuie să solicitați un recurs în termenul limită stabilit în statură. De exemplu, apelurile din Georgia trebuie depuse în termen de 10 zile de la data efectivă a suspendării. Dacă nu sunteți eligibil pentru un apel sau ați pierdut termenul limită, este posibil să trebuiască să trăiți temporar cu suspendarea. Pentru a determina dacă este disponibil un apel:
  • Verificați site-ul web al DMV pentru informații despre atragerea unei suspendați.
  • Căutați informații despre apelurile din scrisoarea pe care ați primit-o informându-vă despre suspendare.
  • Apelați DMV-ul local și întrebați despre procesul de apel.
  • Contactați un avocat. Mulți avocați oferă consultări gratuite.
  • Imaginea intitulată Fii calm Pasul 21
    3. Luați în considerare alternativele la un apel. Dacă licența dvs. a fost suspendată, Curtea va specifica modul în care puteți obține licența dvs. înapoi. S-ar putea să fiți obligat pur și simplu să vă abțineți de la conducere pentru o perioadă de timp sau este posibil să vă mai puteți obține licența înapoi mai repede, luând un curs de conducere sau o școală de trafic, plătiți o taxă de restabilire sau solicitarea companiei dvs. de asigurări să depună un SR -22 sau FR-44 (care dovedește că transportați asigurare).
  • Pentru anumite suspensii și revocări, este posibil să puteți solicita o "greutăți" sau "probaționar" Licență care vă permite să conduceți în situații limitate, cum ar fi conducerea muncii, participarea la programe de droguri și alcool sau pentru tratamentul medical. Contactați biroul local DMV pentru a afla dacă statul dvs. oferă licențe de greutăți.
  • Partea 2 din 2:
    Depunerea unui recurs
    1. Imagine intitulată Aplicați pentru sprijinul pentru copii Pasul 15
    1. Determinați unde să vă depuneți apelul. De obicei, trebuie să depuneți un apel cu cel adecvat "Agenția administrativă" în loc de o instanță. De exemplu, în Arizona, apelurile sunt audiate de către administrarea autovehiculelor din Arizona.
    • Dacă nu sunteți mulțumit de rezultatul ședinței dvs. administrative, puteți face apel în instanță. Cu toate acestea, deoarece apelurile necesită un argument că decizia administrativă a interpretat greșit legea, ar trebui să luați în considerare angajarea unui avocat pentru a face față unui caz complicat.
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 13
    2. Cereți o audiere. Toate statele au o procedură specifică pentru solicitarea unei audieri administrative. Odată ce trimiteți solicitarea dvs., agenția vă va contacta și vă va oferi o dată de audiere. Unele state utilizează forme specifice pentru a solicita o audiere, în timp ce alții acceptă cereri informale prin e-mail sau scrise.
  • De exemplu, în Alabama, nu există nici o formă pentru a solicita o audiere. Trebuie să vă faceți cererea prin poștă sau prin e-mail și să includeți numele, data nașterii și numărul permisului de conducere.
  • Pentru comparație, Arizona cere să solicitați o audiere prin completarea acestui lucru Formularul de cerere de audiere și trimiteți-l la adresa la adresa inclusă.
  • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 18
    3. Pregătiți-vă pentru auzul dvs. O audiere administrativă este un proces informal. Veți avea ocazia să prezentați dovezi, inclusiv documente și mărturie jurământ. La început, puteți face o declarație de deschidere care să explice legea administrativă judecăți ceea ce credeți că dovezile vor apărea. La final, puteți face un argument de închidere care să explice de ce credeți că judecătorul ar trebui să se pronunțe în favoarea voastră.
  • Pentru a vă pregăti pentru auzul dvs., adunați orice documente care vă sprijină afirmația că licența dvs. nu ar trebui suspendată. Contactați, de asemenea, orice martori care pot depune mărturie în numele dvs. și aranjați-i să participe la audierea cu dvs.
  • Să fie pregătit să susțină în mod clar de ce licența dvs. nu ar fi trebuit suspendată. DMV sau Curtea a înțeles greșit faptele situației dvs? Au interpretat greșit legea? Asigurați-vă că înțelegeți ce fapte și legi s-au bazat înainte de a vă aborda de ce aceste fapte sau lege au fost aplicate în mod incorect.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere 1
    4. Observați mai întâi o altă auz. Este posibil să puteți participa la audierea publică a unei alte persoane ca observator. La intrarea în sala de audiere, informați judecătorul de drept administrativ că sunteți acolo pentru a respecta procedurile. Urmăriți liniștit și luați în considerare ceea ce au făcut participanții și ce ar fi putut fi făcut mai bine.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Acest articol este destinat ca informații juridice și nu oferă consultanță juridică. Dacă aveți nevoie de consultanță juridică, contactați un avocat licențiat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar