Cum să divorțezi în hawaii

Hawaii este o stare de divorț "fără vină", ​​ceea ce înseamnă că, dacă o persoană sau cealaltă dorește să obțină divorțul, va trece prin. Dacă atât soțul, cât și soția sunt de acord, acesta este un "divorț necontestat", iar procesul este mai ușor. Dacă există probleme care sunt în litigiu, cum ar fi custodia copilului sau proprietatea proprietății, atunci se numește "divorț contestat", iar procesul poate dura mai mult și devin mai implicat. Chiar și în cele mai simple divorțuri, este întotdeauna o idee bună pentru ca ambele părți să fie reprezentate de avocații separați.

Pași

Metoda 1 din 3:
Procedura de divorț în Hawaii
  1. Imagine intitulată Notarizarea unui document Pasul 9
1. Știu ce instanță să utilizeze. În Hawaii, divorțurile sunt gestionate de Tribunalul de Familie, dar fiecare insulă are propriul "circuit" al instanței de familie. Ar trebui să contactați instanța din zona dvs.
  • Oahu este primul circuit. Curtea de Familie pentru primul circuit este situată la Centrul de Servicii Curții de Familie, Ronald T. Y. Tribunalul Judiciar al Lunii, 4675 Kapolei Parkway, Kapolei, Hawai`i 96707-3272.Numărul său de telefon este (808) 954-8290.
  • Insulele din Maui, Molokai și Lanai alcătuiesc cel de-al doilea circuit. Curtea de Familie pentru cel de-al doilea circuit este situată la Curtea Circuitului Wailuku, strada principală 2145, Camera 106, Wailuku, Hawai`i 96793.Numărul său de telefon este (808) 244-2969.
  • Insula Hawaii face cel de-al treilea circuit. Curtea de Familie pentru cel de-al treilea circuit are două locații. Primul este Curtea de Circuit, Hilo, Hale Kaulike, 777 Kilauea Avenue, Hilo, Hawai`i 96720-4212 și numărul său de telefon este (808) 961-7400. Cea de-a doua instanță se află la Curtea Circuitului, Kona, str. Haukapila Haukapila, Kealakekua, Hawai`i 96750, iar numărul său de telefon este (808) 322-8750.
  • Insula Kauai este al cincilea circuit. Curtea de Familie pentru Circuitul al cincilea este situată la Pu`uhonua Kaulike, complexul judiciar, strada 3970 Ka`ana, Lihue, Hawaii96766. Numărul său de telefon este (808)482-2330.
  • Observați că nu există un al patrulea circuit.
  • Imagine intitulată Contactați IRS Pasul 14
    2. Obțineți documentele de care aveți nevoie. Indiferent dacă depuneți un divorț necontestat, care este unul în care ambele părți sunt capabile să fie de acord asupra tuturor, sau a unui divorț în litigiu, care are anumite probleme pe care judecătorul va trebui să le decidă, există forme de bază care sunt comune atât. Fiecare circuit, cu toate acestea, are seturi ușor diferite de forme. Puteți obține copii ale formularelor mergând la adresa Curții, apelând Curții să solicite formularele care trebuie trimise prin poștă sau prin utilizarea adresei web a Curții:
  • Primele forme de circuite: http: // instanțele judecătorești.stat.Salut.SUA / auto-ajutor / instanțe / forme / oahu / familie_court_forms
  • A doua formulare a circuitului: http: // instanțele judecătorești.stat.Salut.SUA / auto-ajutor / instanțe / forme / maui / familie_court_forms
  • A treia formulare a circuitului: http: // instanțele judecătorești.stat.Salut.SUA / auto-ajutor / instanțe / forme / hawaii / familie_court_forms
  • Cea de-a cincea formulare a circuitului: http: // instanțele judecătorești.stat.Salut.SUA / auto-ajutor / instanțe / forme / kauai / familie_court_forms
  • Imaginea intitulată Fii un antreprenor de succes Pasul 3
    3. Utilizați lista de verificare a formularelor. Nu fiecare formă se va aplica fiecărei situații familiale. Pachetul de formulare, fie online, fie că veți obține de la tribunal, va conține o listă de verificare a formularelor. Citiți cu atenție acest lucru. Acesta vă va spune ce formulare sunt necesare, care se aplică numai circumstanțelor speciale, numerelor de copii pe care le veți avea nevoie și ordinea de a le completa.
  • Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 16
    4. Obțineți asistență cu formularele. Grefierul Curții vă poate ajuta în unele cazuri cu privire la semnificațiile formularelor, dar nu vor răspunde la întrebări legale. Pentru întrebări legale privind completarea documentelor, va trebui să consultați un avocat de drept familial.
  • Imaginea intitulată Fii un antreprenor de succes Pasul 2
    5. Începe cu plângerea divorțului. Indiferent dacă depuneți un divorț contestat sau un divorț necontestat, hârtia care începe întreaga procedură este plângerea divorțului. Persoana care inițiază divorțul, numită "reclamantul", completează și depune plângerea pentru divorț. Acest lucru trebuie completat și depus împreună cu Curtea pentru circuitul corect. Trebuie depusă cu grefierul, împreună cu taxa de depunere. Taxa de depunere este de 215 USD, cu o taxă suplimentară de 50 USD dacă există copii implicați în divorț.
  • Imaginea intitulată Pregătiți o putere de avocat Pasul 4
    6. Precizați motivele pentru divorț. Ca parte a plângerii, reclamantul va trebui să precizeze motivul divorțului. În Hawaii, nu contează dacă cele două părți sunt de acord cu privire la motivele divorțului. Dacă o persoană dorește divorțul, acesta va fi acordat, dar începe cu această afirmație. Formularul de reclamație conține trei selecții pentru motivele divorțului:
  • Căsătoria este ruptă iremediabilă.
  • Părțile au trăit separate și separate de 2 sau mai mulți ani în cadrul unui acord de separare.
  • Părțile au trăit separate și separate de 2 ani sau mai mulți și nu există nici o așteptare ca ei să se întoarcă împreună.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 5
    7. Serviți plângerea și chemarea. Reclamantul trebuie să servească (să livreze) plângerea și chemarea celuilalt soț, cunoscut sub numele de inculpatul. Reclamantul trebuie să completeze o dovadă a formularului de servicii care declară modul în care plângerea și citațiile au fost livrate. Plângerea conține declarațiile reclamantului despre:
  • motivele divorțului
  • Numărul și vârstele copiilor
  • Custodia și vizitarea copiilor
  • Alimentație și plăți de sprijin.
  • Imaginea intitulată Obțineți o treaptă de locuri de muncă Pasul 4
    8. Întâlniți pentru a discuta termenii divorțului. Aici vor determina cele două părți dacă acest lucru va fi un divorț necontestat sau contestat. Dacă există un acord total, părțile vor lucra împreună pentru a completa documentele rămase și vor depune formularele ca divorț în litigiu. Dacă există diferențe, atunci vor proceda ca divorț contestat.
  • Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 10
    9. Participă mai întâi la copii."Dacă divorțul este contestat sau necontestat, acest pas este necesar dacă există copii în căsătorie.Curtea va cere atât părinților, cât și copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani să participe la un program informațional cunoscut sub numele de "copii în primul rând."Acesta este un program conceput pentru a ajuta părinții și copiii să înțeleagă efectele separării și divorțului. Facilitatorii lucrează cu copiii pentru a le ajuta să-și exprime sentimentele sau întrebările.
  • Metoda 2 din 3:
    Procedând cu un divorț necontestat
    1. Imaginea intitulată Reduceți plățile dvs. de împrumut pentru studenți Pasul 6
    1. Decideți dacă sunteți eligibil. Un divorț necontestat înseamnă că tu și soțul tău sunteți de acord cu privire la toate problemele divorțului. Dacă sunteți amândoi în acord, atunci veți lucra la completarea formularelor împreună și veți semna diferitele documente împreună pentru a indica acordul dvs. Există o listă de verificare pentru a vedea dacă sunteți eligibil:
    • Residence - trebuie să fiți locuiți în Hawaii timp de cel puțin 6 luni continue înainte de depunerea divorțului
    • Copiii - Trebuie să fiți de acord cu toate aspectele legate de custodia și vizitarea copilului
    • Suport - Trebuie să fiți de acord cu privire la toate aspectele legate de asistența pentru copii, asigurarea medicală și dentară
    • Taxe - Trebuie să fiți de acord cu privire la toate depunerile fiscale și revendicările de deducere
    • Proprietate - Trebuie să fiți de acord cu divizarea tuturor bunurilor și datoriilor maritale
    • Alimonia - trebuie să fiți de acord cu privire la valoarea și calendarul oricăror plăți Alimony
    • Cauză - Trebuie să fiți de acord cu privire la motivul ("motive") pentru divorț
    • Unele dintre circuite au un birou al unui centru de servicii de familie. S-ar putea să fiți în măsură să obțineți asistență acolo sau prin apel (808) 954-8290.
  • Imagine intitulată a scris o scrisoare pentru dovada venitului Pasul 4
    2. Completați cu atenție documentele. Completați cu atenție toate formularele, cu atenție și complet. Într-un divorț necontestat, nu vi se cere să apară în fața judecătorului. Dar dacă judecătorul nu poate înțelege ceva în documentele dvs., el poate cere să participați la o audiere sau o întâlnire, iar acest lucru poate întârzia rezultatul final.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Texas Pasul 20
    3. Trimiteți toate documentele Curții cu taxa de depunere. Taxa de depunere variază de la un circuit la altul, dar este de aproximativ 200- $ 300 pentru un divorț necontestat. Când trimiteți documente în instanță, veți avea adesea nevoie de mai multe exemplare (formularele vă vor spune) și va trebui să obțineți o copie ștampilată de grefier pentru a păstra înregistrările dvs. Dacă aveți întrebări despre necesită copies, întrebați funcționarul.
  • Imagine intitulată Ridicați bani online Pasul 10
    4. Așteptați ordinea finală a divorțului. Elementele finale pe care le supuneți Curții sunt plicuri auto-abordate, ștampilate, unul pentru fiecare soț. Atunci când judecătorul semnează decretul de divorț final, Curtea va trimite un decret la fiecare soț. Acest lucru ar trebui să vină în aproximativ 4-6 săptămâni. Dacă judecătorul neagă divorțul din anumite motive, veți primi instrucțiuni despre mai mulți pași pe care trebuie să le luați.
  • Este posibil să puteți urmări starea casei dvs. online la instanțele judecătorești.stat.Salut.ne.
  • Metoda 3 din 3:
    Procedând cu divorț contestat
    1. Imagine intitulată Schimbați numele dvs. Pasul 9
    1. Serviți și depune un răspuns. Inculpatul trebuie să depună un răspuns la plângere în termen de 20 de zile. Un "răspuns" este un răspuns juridic la fiecare dintre acuzațiile pe care reclamantul le-a făcut în plângere. Instanțele nu au o formă specifică pentru acest lucru. Inculpatul va trebui să-l creeze, fie singur, fie cu ajutorul unui avocat. Dacă răspunsul nu este depus în termen de 20 de zile, reclamantul poate primi în mod automat hotărâri pe care le-a solicitat în plângere.
    • De exemplu, în cazul în care reclamantul a declarat în plângere că copiii ar trebui să trăiască singuri cu reclamantul și că inculpatul nu ar trebui să aibă vizite, acest lucru ar putea deveni ordinea în cazul în care inculpatul nu depune un răspuns.
    • De asemenea, orice declarație pe care reclamantul a făcut-o cu privire la plățile de pensie sau de sprijin pentru copii ar putea fi acordate automat dacă pârâtul nu depune un răspuns la timp.
  • Imaginea intitulată negociază o ofertă Pasul 8
    2. Întâlniți-vă pentru a fi de acord asupra a ceea ce puteți. Chiar și într-un divorț contestat, pot exista mai multe elemente pe care părțile le pot conveni asupra. De exemplu, dacă nu pot decide cu privire la custodia copilului, aceștia pot fi în stare să convină asupra diviziei de proprietate. Este important ca părțile să se întâlnească și să se stabilească cât mai multe probleme posibil. Problemele primare care apar și trebuie să fie decise sunt:
  • Custodia și vizitarea copilului
  • Divizia de proprietate personală
  • Diviziunea datoriilor și obligațiilor maritale
  • Plățile de sprijin pentru copii.
  • Imagine intitulată Fișierul propriul divorț în Florida Pasul 16
    3. Propuneri de fișiere pentru deciziile judiciare. Orice aspecte pe care cele două părinți nu le pot decide vor trebui să fie decise de judecător. Modul de a obține o problemă la atenția judecătorului este de a depune o moțiune. Orice mișcare trebuie scrisă (nu există forme specifice), depuse în biroul funcționarului și apoi servit (livrat) pe cealaltă parte.
  • Imagine intitulată Fișierul propriul divorț în Florida Pasul 10
    4. Fișier un răspuns la orice mișcare. Pentru majoritatea problemelor, atunci când o parte depune o moțiune, instanța va deține documentele pentru o perioadă de timp, de obicei 15-20 de zile, pentru cealaltă parte să depună un răspuns. Răspunsul este răspunsul dvs., cu orice raționament legal sau argument pentru a vă susține partea dvs. a problemei. Dacă nu depuneți un răspuns, instanța poate decide propunerea în favoarea primului partid, fără a lua în considerare partea dvs.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 14
    5. Participați la toate audierile. După ce sunt depuse o mișcare și un răspuns, instanța va programa un timp și o dată pentru o audiere. Ambele părți vor trebui să participe și să își prezinte argumentele. După ce au auzit ambele părți, judecătorul va emite o decizie. Uneori decizia se va face chiar acolo la fața locului și, uneori, veți pleca și veți primi o decizie scrisă în corespondență.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 8
    6. Luați în considerare utilizarea medierii. Medierea este un proces care implică o terță parte neutră. Tu și soțul / soția dvs. se vor întâlni cu această persoană, individual și împreună, pentru a încerca să vă rezolvați diferențele. Un bun mediator poate fi scump, dar vă poate ajuta adesea să ajungeți la o rezoluție finală pe care o puteți fi de acord.
  • Imaginea intitulată negociază o ofertă Pasul 12
    7. Se stabilește, dacă este posibil. Este, în general, mai bine pentru părțile implicate în orice divorț să ajungă la decizii pe cont propriu. Dacă puteți ajunge la acorduri, atunci puteți raporta instanței că divorțul a fost soluționat și este pregătit pentru un decret de divorț final. Veți prezenta așezarea dvs. judecătorului. Judecătorul îl va examina și, dacă pare să abordeze toate problemele în litigiu, judecătorul va semna și va finaliza divorțul.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 13
    8. Primiți decretul final. Curtea vă va trimite prin e-mail decretul final de divorț imediat după luarea deciziei finale. Când decretul divorțului este semnat de judecător, devine un ordin obligatoriu care dizolvă căsătoria. De asemenea, servește drept o comandă de durată cu privire la oricare dintre problemele contestate, cum ar fi sprijinul copiilor, pensia, vizitarea etc.
  • sfaturi

    Curtea de Familie Hawaii sponsorizează un program de educație lunar, numit "Divorț Legea în Hawaii."Acest program abordează toate problemele care ar putea apărea într-un divorț și oferă informații despre procesele pe care trebuie să le urmați. Pentru mai multe informații, sunați la Centrul de Servicii Curții de Familie la (808) 954-8290 sau consultați http: // instanțele judecătorești.stat.Salut.SUA / auto-ajutor / divorț / divorce_law_in_hawaii.
  • Societatea de Asistență Juridică din Hawaii a pregătit o broșură scurtă, utilă cu informații și întrebări frecvente despre procesul de divorț. Puteți găsi broșura la http: // Lewhelp.Org / Fișiere / EAD80A2B-BF27-AE00-DEE5-0D4ED48A9D0F / atașamente / 8C2580CB-91AF-4FF7-8FDA-644CD8AF052E / F16.divorț-lege-in-Hawaii.pdf.
  • În Hawaii, puteți obține un divorț, chiar dacă fiecare soț nu este de acord.
  • Nu trebuie să precizați un motiv pentru a dori un divorț.
  • Puteți să vă divorțați în Hawaii, chiar dacă ați fi căsătoriți într-un alt stat sau altă țară.
  • Înainte de a fi petiționarea unui divorț, trebuie să trăiți în Hawaii timp de șase luni. Acest lucru se aplică personalului militar așezat în Hawaii, precum și rezidenți legali ai unui alt stat sau țară.
  • Un divorț necontestat durează de obicei câteva luni. Un divorț contestat, cu dezacorduri despre cine va avea custodia copilului sau a copiilor sau cum să împartă proprietatea comună, va dura mai mult.
  • Dacă sunteți un străin cu privire la starea condiționată și căsătoriți cu un cetățean al Statelor Unite sau cu un rezident permanent legal, un divorț poate afecta statutul dvs. de imigrație. Ar trebui să consultați cu un avocat de imigrare înainte de depunerea divorțului.
  • Avertizări

    Divorțul este o procedură juridică gravă. Chiar și un divorț aparent simplu, necontestat poate ridica probleme pe care nu le-ați fi anticipat. Consultanța cu un avocat este întotdeauna o idee bună.
  • Referințele de citare în acest articol oferă exemple de forme pentru diferitele instanțe de circuite din Hawaii. Va trebui să verificați curtea de circuit specifică pentru a vă asigura că utilizați formularele și procedurile corecte. Funcționarul ar trebui să poată ajuta la acest lucru.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar