Cum se aplică pentru tutelă

Un tutore legal, numit și un conservator în unele state, este o persoană cu autoritatea legală de a îngriji și de a lua decizii pentru un copil minor sau un adult incapabil. Aplicarea pentru a deveni un tutore legal asupra altcuiva implică completarea unui număr de forme și trecerea prin una sau mai multe proceduri judiciare. Este extrem de important să luați toți pașii potriviți pentru a deveni un tutore legal pentru a vă asigura că nu aveți probleme în viitor.

Pași

Partea 1 din 3:
Decizia de a deveni gardian
  1. Imagine intitulată Aplicați pentru tutela pasul 1
1. Decideți dacă a deveni un tutore legal este potrivit pentru situația dvs. Gardienii sunt îngrijitori supravegheați în instanță pentru minori și persoane incapinate. Gardienii sunt responsabili pentru bunăstarea secțiilor lor (persoana pentru care sunt gardianul) și poate fi, de asemenea, responsabil pentru gestionarea activelor și finanțelor persoanei. Gardianul trebuie să raporteze periodic instanței la statutul secției. Asigurați-vă că sunteți pregătiți să acceptați responsabilitatea de a acționa ca tutore legal.
  • În unele state, tutele sunt numite conservatori. În California, de exemplu, tutele sunt pentru copii, iar conservatorii sunt pentru adulți incapabili.
  • Luați în considerare alternativele la devenirea unui tutore legal. Gândiți-vă la alte căi pentru a proteja bunăstarea copilului sau a adultului înainte de a începe procesul de a deveni gardianul legal al cuiva. Unele alternative pe care le-ați putea examina include o procură, voință vie, proxy de îngrijire a sănătății și / sau un acord de plată reprezentativă. De asemenea, este posibil să puteți depune o tutelă temporară, care este un proces mai rapid pentru cazurile de urgență și se termină atunci când instanța numește un tutore permanent.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru tutela pasul 2
    2. Verificați dacă secția dvs. perspectivă este eligibilă pentru o tutelă. Standardele de eligibilitate pentru tutelă diferă între copii și adulți. Un copil poate avea un tutore ne-părinte atâta timp cât copilul are vârsta sub 18 ani și nu a fost emancipat de o hotărâre judecătorească. Un adult nu este eligibil pentru o tutelă, cu excepția cazului în care instanța constată dovezi că adultul este incapacit din punct de vedere legal, fie prin vârstă, fie cu dizabilități. Incapacitatea trebuie să fie dovedită prin dovezi clare și convingătoare că persoana nu poate oferi propria sa alimentare, îmbrăcăminte sau adăpost, să gestioneze sănătatea fizică sau afacerile financiare. Procedurile diferă de stat, dar instanțele vor solicita o declarație de la un medic și va numi un avocat pentru a investiga și a reprezenta interesele secției propuse.
  • Având cineva declarat incapacit din punct de vedere legal poate fi un proces provocator. Procesul poate fi complicat în continuare dacă secția are o proprietate sau bunuri substanțiale de gestionare sau dacă secția este un american nativ (care poate ridica probleme de lege federală). Luați în considerare angajarea unui avocat pentru a vă ocupa cazul. Puteți obține recomandări de la prieteni și familie sau de la avocații care nu se pot ocupa de tutelă, ci cunosc un coleg de încredere care o face. De asemenea, puteți utiliza servicii de recomandare prin asociațiile dvs. de stat și locale sau doar căutați online.
  • Unele instanțe cu procese de tutelă deosebit de complicate pot să nu audă cererile de tutelă depuse de non-avocați. Verificați regulile instanței dvs. înainte de a începe.
  • Imagine intitulată se aplică pentru tutela pasul 3
    3. Verificați dacă sunteți eligibil să deveniți tutore. Pentru a deveni un tutore, trebuie să demonstrați instanței că sunteți capabili să accepte responsabilitatea unui tutelă. Nu trebuie să fii o rudă a secției. S-ar putea să fiți găsit că fiți neeligibili dacă aveți o istorie de comportament rău (mai ales o condamnare de crimă), conflicte de interese cu secția, lipsa de experiență, lipsa de educație sau sunt o persoană minoră sau incapabilă. În plus, dacă doi sau mai mulți oameni eligibili doresc să devină gardian, instanța va trebui să aleagă una peste cealaltă.
  • În Texas, de exemplu, dacă mai mult de o persoană caută o tutelă, instanța va lua în considerare dacă secția propusă a desemnat pe cineva să servească în calitate de gardian înainte de incapacitatea sa. Curtea va acorda prioritate priorității gardienilor propuși în ordinea următoare: oricine desemnat de ultimul părinte supraviețuitor al secției, soțul / soția secției, secția următoare de rudă și apoi ne-rude.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru tutela pasul 4
    4. Diferențiază între tutela a persoanei față de tutela proprietății. Statul dvs. poate solicita să trimiteți diferite formulare în funcție de indiferent dacă doriți să deveniți gardianul persoanei sau al proprietății sau ambele. Tutenia persoanei înseamnă că sunteți responsabil pentru bunăstarea secției, de la îngrijirea personală și de întreținere la deciziile medicale. Dacă secția este un copil, veți fi responsabil pentru condițiile lor de viață, de școlarizare, de nevoile medicale și orice rău cauze. Tutele de avere înseamnă că sunteți însărcinat cu gestionarea, investiția, protejarea și eliminarea activelor și a proprietății din secție, în conformitate cu legea și cu cele mai bune interese din Ward.
  • Partea 2 din 3:
    Depunerea formularelor
    1. Imagine intitulată Aplicați pentru tutela pasul 5
    1. Completați formularele și documentele necesare. Dacă devenind gardianul legal al cuiva este alegerea potrivită pentru dvs., ar trebui să începeți procesul prin obținerea și completarea formularelor necesare. De obicei, puteți găsi toate formularele necesare online, mergând la site-ul ramurii judiciare ale statului dvs. Dacă nu găsiți documentele necesare online, mergeți la tribunal și întrebați un funcționar pentru formularele necesare. Unele dintre formularele pe care trebuie să le completați includ:
    • O petiție pentru numirea unui tutore. Acest document solicită informații generale, inclusiv numele, adresa și numele Ward propus. De asemenea, vă va cere să vă explicați de ce dulciurile un tutore și ce puteri trebuie să vi se acorde peste secție.
    • O notificare de audiere. Acesta este documentul pe care îl veți oferi tuturor părților interesate, cum ar fi părinții și alte rude, precum și departamentele de servicii sociale ale județului și ale statului. Anunțul afirmă ce este vorba petiția și când va avea loc audierea.
    • O obligație a formei Guardian. Acest document stabilește toate obligațiile pe care vi le va trebui să le îndeplinești ca gardian. Trebuie să semnați acest document și să îl depuneți cu restul formularelor.
  • Imagine intitulată se aplică pentru tutela pasul 6
    2. Fișier Toate documentele necesare cu grefierul instanțelor. Odată ce ați completat toate documentele necesare, le veți duce la tribunalul dvs. și le veți depune cu grefierul instanțelor. Va trebui să plătiți o taxă pentru depunerea dacă nu obțineți o scutire de taxe pentru că nu puteți plăti.
  • Imagine intitulată se aplică pentru tutela pasul 7
    3. Să notifice audierea tuturor părților interesate. După depunerea petiției, va trebui să notificați părților interesate, inclusiv rude ale agențiilor de stat și de stat și județene. Pentru a oferi părților interesate o notificare corectă, trebuie să urmați instrucțiunile prevăzute de legile statului dvs., deci asigurați-vă că revizuiți cu atenție aceste cerințe.
  • Partea 3 din 3:
    Participând la audiere
    1. Imagine intitulată se aplică pentru tutela pasul 8
    1. Să participe la audierea instanței. După ce depuneți formularele, funcționarul vă va informa despre data de auzi. Asigurați-vă că vă aduceți toate documentele cu dvs. în ședință, inclusiv dovezile de serviciu care verifică că ați notificat tuturor părților interesate. Fiți pregătiți să:
    • Prezintă dovezi că persoana are nevoie de un tutore. Ar trebui să dezvolți o scurtă poveste spunând judecătorului de ce persoana presupusă incapabilă are nevoie de un tutore. Descrieți rutina zilnică a persoanei, ce servicii utilizează persoana sau nevoile și de ce nu mai este capabil să gestioneze nevoile personale și / sau proprietatea.
    • Răspundeți la întrebările judecătorului despre motivul pentru care ar trebui să fiți gardianul. Explicați ce veți face pentru a vă îngriji de secție, explicați sistemul de asistență pe care îl aveți pentru a vă ajuta să oferiți acea îngrijire și să explicați cum sunteți suficient de stabili din punct de vedere financiar pentru a vă asigura o altă persoană.
    • Oferiți mărturie martor cu privire la capacitatea dvs. de a fi un tutore. Luați în considerare apelarea membrilor familiei, a vecinilor și a persoanelor care beneficiază în prezent de persoana respectivă. Cereți-i să participe la audierea cu dvs. și să vorbească în numele dvs.
    • Ascultați și răspundeți la orice obiecții la petiția dvs. Alte părți interesate pot participa la audierea și pot provoca cererea dvs. de a fi tutore. Încercați să anticipați aceste provocări cât mai bine puteți.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru tutela pasul 9
    2. Obțineți o comandă de la judecător. După auzul tău, judecătorul tău va lua o decizie cu privire la faptul dacă vei fi numit Guardian peste persoana. Pentru tutele copiilor, dacă părinții copilului sunt de acord cu tutela, judecătorul va permite în mod obișnuit acest lucru dacă este adecvat sau necesar. Dacă unul sau ambii dintre părinți obiect, judecătorul va acorda tutela dvs. numai dacă rămâne cu părintele (părinții) va fi în detrimentul copilului, iar tutela va fi în interesul copilului.
  • Dacă instanța neagă petiția dvs., este posibil să puteți încerca din nou sau să depuneți un apel. Verificați regulile statului de procedură de apel pentru termenele și regulile de depunere a unui recurs.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru tutela pasul 10
    3. Dosar hotărârea judecătorească cu grefierul instanțelor. Dacă judecătorul dvs. vă permite să fiți gardianul secției, vi se va da ordin judecătoresc. Fișier care comandă cu grefierul instanțelor.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru tutela pasul 11
    4. Raportați starea tutelului dvs. către Curte, după cum este necesar. Curtea va programa audieri de revizuire, la care vi se va cere să actualizați Curtea cu privire la starea secției dvs. Puteți, de asemenea, să ridici noi probleme care apar cu judecătorul și să solicite autoritate suplimentară.
  • Este posibil să vi se solicite să participați la programe de instruire sau de evaluare concepute pentru gardieni. Dacă sunteți instruit să faceți acest lucru, fiți pregătiți să vă raportați statutul în aceste programe către Curte.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați mai multe copii ale instanței dvs. Ordinul de lucrări de tutelă semnate de judecător. Veți avea nevoie de acestea atunci când conduceți afaceri și luați decizii în numele persoanei în îngrijirea dvs. Școlile și centrele de îngrijire a copiilor vor avea nevoie de o copie pentru înregistrările lor dacă persoana este minoră.

    Avertizări

    Acest articol este destinat ca informații juridice și nu oferă consultanță juridică. Dacă aveți nevoie de consultanță juridică, contactați un avocat licențiat.
  • Dă conceptul de tutelă legală mult gândire înainte de a depune o petiție. Când deveniți tutore legal, vă asumați o responsabilitate completă pentru persoana respectivă. Nu deveniți părinte, dar vă ocupați de îndatoririle părintești.
  • Datoria dvs. ca un tutore legal al unui minor încetează, în condiții normale, când copilul devine 18 ani.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar