Cum să învingeți o propunere de judecată sumară

Scopul unui proces civil este de a rezolva litigiile asupra problemelor de fapt. Înainte de proces, cealaltă parte poate depune o propunere de judecată rezistă. Această moțiune susține că nu există fapte în litigiu, deci cauza se reduce la o chestiune de drept pentru judecător să decidă. Pentru a învinge o propunere de judecată sumară, trebuie să demonstrați că există cel puțin o dispută asupra unui fapt care este important pentru caz.

Pași

Partea 1 din 4:
Construirea cazului dvs
  1. Imaginea intitulată Obțineți cineva angajat într-un spital mental Pasul 13
1. Luați în considerare angajarea unui avocat. Dacă răspundeți la o propunere de judecată sumară, va trebui să înțelegeți regulile de probă și procedura civilă a Curții, la fel ca și un avocat.
  • Chiar dacă nu doriți - sau nu vă puteți permite - un avocat pentru a vă reprezenta pentru întregul caz, ați putea lua în considerare faptul că aveți un avocat să vă uitați la răspunsul dvs. la judecata sumară și să vă antrenați prin proces.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă mental pentru un spectacol de cal 4
    2. Citiți cu atenție mișcarea. Pentru a răspunde la mișcarea adversarului, trebuie mai întâi să știți exact ce se certă și ce dovezi sau jurisprudențe folosește ca sprijin.
  • Luați note pe măsură ce citiți. Dacă adversarul dvs. citează orice regulă sau jurisprudență, scrieți citația. Dacă referă o anumită probă, scrieți și asta.
  • Imaginea intitulată ia măsuri pentru a opri încălcările drepturilor omului Pasul 7
    3. Verificați regulile procedurale pentru depunerea unei mișcări. Asigurați-vă că cealaltă parte a respectat toate regulile pentru depunerea mișcării. Dacă nu are, este posibil să puteți face mișcarea aruncată pe acele motive.
  • De exemplu, dacă cealaltă parte a servit în mod necorespunzător, mișcarea poate fi respinsă pe acele motive. Cu toate acestea, rețineți că, dacă depuneți un răspuns opus mișcării, instanța va lua în considerare orice obiecție de încălcare a regulilor procedurale renunțate. Din acest motiv, ar trebui să revizuiți regulile procedurii pe care cealaltă parte trebuie să urmați înainte de a începe să lucrați la răspunsul dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor colegiu Pasul 23
    4. Notați termenul limită pentru depunerea unui răspuns și a oricăror parametri, cum ar fi o limită de pagină. Urmați Timpul Curții și limitele paginii precis - nu presupuneți că veți obține o extensie sau o trecere liberă doar pentru că nu sunteți un avocat.
  • Legea federală și multe state vă oferă 30 de zile pentru a răspunde unei mișcări de judecată sumară. Cu toate acestea, în unele state, acest termen limită este la fel de puțin la 10 zile distanță. Verificați regulile instanței în care va fi ascultată mișcarea pentru a vă asigura, și apoi marcați acea dată în calendarul dvs.
  • Imaginea intitulată Investește cantități mici de bani cu înțelepciune Pasul 11
    5. Revizuiți standardul pentru o mișcare de judecată sumară. În instanța de stat și federală, un judecător va acorda o moțiune de judecată sumară în cazul în care partea care a depus propunerea poate dovedi că nu există nicio dispută reală cu privire la un fapt important, adică unul important pentru a decide cazul.
  • În general, să știți care sunt fapte "material" În cazul în care trebuie să cunoașteți elementele infracțiunii presupuse. Faptele materiale sunt cele care se referă la unul dintre elementele infracțiunii.
  • De exemplu, să presupunem că ați dat în judecată pentru daune când ați alunecat și căzut pe o coajă de banană în timp ce vizitați grădina zoologică locală. Zoo-ul va fi răspunzător pentru leziunile dvs. dacă puteți dovedi că grădina zoologică a fost neglijentă în curățarea pasarelei. Unul dintre elementele de neglijență este o datorie de a preveni orice accident sau rănire a avut loc.
  • Dacă grădina zoologică a avut un program de curățare a pasarei și dacă acel program a fost urmat de angajați, ar fi fapte materiale, deoarece un program stabilit ar arăta că grădina zoologică și-a asumat responsabilitatea pentru păstrarea pasarelă clară. Cu toate acestea, culoarea tricourilor angajaților zoologici în ziua în care ați vizitat nu ar fi un fapt material. Dacă cămășile lor erau verzi sau albastre nu ar afecta responsabilitatea grădinii zoologice pentru păstrarea clară a pasarelelor.
  • Imagine intitulată Curățați-vă de prejudecăți și comportamente bazate pe rasă Pasul 18
    6. Cazul de cercetare. În plus față de statute și reguli, u.S. instanțele judecătorești, de asemenea, la baza deciziilor acestora precedente, opiniile altor instanțe au făcut anterior în cazuri similare.
  • Pe site-ul web al celei mai înalte instanțe ale statului dvs., poate exista o bază de date care poate fi căutată de opiniile instanței. Dacă nu există, puteți vizita biblioteca de lege într-o școală de drept din apropiere sau în tribunalul local.
  • Începeți cu cazurile depuse de adversarul dvs. Comparați și contrastează aceste cazuri cu dvs. și vedeți dacă puteți găsi o modalitate de a argumenta că aceste decizii nu se aplică cazului dvs.
  • Continuați să citiți cazurile pentru a găsi cazuri de judecată rezumat care sunt similare cu propria dvs., în cazul în care decizia vă sprijină argumentul.
  • Imagine intitulată Anulați o verificare Pasul 1
    7. Analizați dovezile disponibile în cazul dvs. Doriți să găsiți dovezi care demonstrează dispută asupra unei materii factuale, inclusiv a documentelor sau mărturiei.
  • De exemplu, să presupunem că cazul dvs. implică un accident de circulație, iar adversarul dvs. argumentează că toată lumea este de acord că lumina era roșie. Dacă aveți un martor care pretinde că lumina era verde, mărturia mărturiei creează o dispută asupra unui fapt important în acest caz.
  • În exemplu, ați dori să atașați o afirmație de la acel martor la răspunsul dvs. la mișcarea de judecată sumară.
  • Partea 2 din 4:
    Redactarea răspunsului dvs
    1. Imaginea intitulată acceptă un soț de lucru Pasul 2
    1. Creați-vă legenda. Legenda include numele instanței, numele părților și numărul cazului. Deoarece informațiile rămân aceleași în toate documentele din cazul dvs., puteți copia pur și simplu dintr-un document depus anterior.
  • Imaginea intitulată Scrie o scrisoare de dragoste convingătoare Pasul 1
    2. Titlu răspunsul dvs. Titlul dvs. îi spune Curții care este documentul dvs. Aici, titlul tău ar fi ceva de genul ăsta "Răspunsul la moțiunea de judecată sumară."
  • Diferite instanțe preferă diferite formate, dar titlul este de obicei două linii sub titlul, centrat și cu caractere aldine. Verificați documentele depuse anterior din cauza dvs. și utilizați-le ca ghid.
  • Imaginea intitulată Scrieți o constituție pentru clubul dvs. Pasul 4
    3. Începeți răspunsul dvs. În prima propoziție, identificați-vă fie ca reclamantul, fie inculpatul, stați dacă sunteți reprezentat de un avocat și declarați că răspundeți la propunerea de altă parte a unei hotărâri sumare și credeți că această moțiune ar trebui să fie respinsă.
  • Imaginea intitulată Scrieți o hârtie de eseu cu doar trei note Pasul 2
    4. Porniți corpul răspunsului dvs. cu cele mai bune motive pe care mișcarea trebuie respinsă. Judecătorii sunt oameni ocupați și nu vrei să-ți pierzi timpul. Spune-i în față de ce mișcarea ar trebui să fie respinsă și apoi să urmeze argumentele dvs. de susținere.
  • Conduce cu cel mai bun argument, apoi al doilea cel mai bun și așa mai departe. Dacă puteți anticipa orice contra-argumente, cealaltă parte ar putea ridica, menționați-le și explicați de ce sunt greșite.
  • Utilizați un paragraf numerotat pentru fiecare fapt și spuneți instanței exact ce dovezi trebuie să arătați că problema este un fapt material și că rămâne în dispută.
  • Imagine intitulată Actualizați un plan de afaceri de zi Pasul 8
    5. Scrieți paragraful final. În ultimul paragraf, declarați că, din toate motivele pe care le-ați enumerat, solicitați Curții să nege propunerea de judecată sumară.
  • Imagine intitulată Dezvoltați abilitățile de bază de jurnalism Pasul 6
    6. Formatați blocul de semnături. Dați jos câteva linii, apoi tastați "Jur că informațiile conținute de mai sus sunt adevărate și corecte în cele mai bune cunoștințe și credințe." Dați mai multe linii pentru a părăsi spațiul pentru semnătură, apoi introduceți o linie goală.
  • Sub linia dvs. de semnătură, introduceți numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail și orice alte informații care vor ajuta la instanța sau alte părți să vă contacteze.
  • Imaginea intitulată construi încredere într-o mică afacere Pasul 8
    7. Includeți un bloc notar, dacă este necesar. Curtea dvs. poate solicita ca răspunsul dvs. să fie notariat dacă include declarații de fapt. Puteți căuta online blocul notar potrivit pentru statul și județul dvs., apoi copiați și lipiți că sub blocul dvs. de semnătură.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în Curtea Pasul 17
    8. Adăugați un certificat de serviciu. Multe state oferă un formular specific pentru certificatul de serviciu pe care îl puteți descărca de pe site-ul celei mai înalte instanțe din statul dvs.
  • Dacă statul dvs. nu are un formular de certificat de service, copiați certificatul utilizat într-unul din documentele anterioare din cazul dvs. Asigurați-vă că modificați numele documentului și datele înainte de a le imprima și atașați-l la răspunsul dvs.
  • Dacă cealaltă parte este reprezentată de un avocat, ar trebui să serviți avocatul, nu individul.
  • Imagine intitulată Divorțul în Arkansas Pasul 8
    9. Semnați răspunsul dvs. Dacă ați inclus un bloc notar, nu puteți semna răspunsul dvs. până când vă aflați în prezența unui notar.
  • Multe bănci oferă servicii notariale gratuite clienților lor. De asemenea, puteți găsi notari și tribururi sau la întreprinderi private, cum ar fi companiile de check-încasare, dar este posibil să plătiți o mică taxă pentru a le folosi.
  • Partea 3 din 4:
    Depunerea răspunsului dvs
    1. Imaginea intitulată face bani ca student colegiu pas 44
    1. Asamblați-vă răspunsul împreună cu orice atașamente și faceți copii. Deși ar trebui să verificați cu biroul funcționarului pentru a vă asigura, probabil că veți avea nevoie de cel puțin trei copii ale întregului pachet.
  • Imagine intitulată lucrează mai bine într-un pas de birou 4
    2. Ia-ți răspunsul la biroul funcționarului. Luați documentele originale și copiile către biroul funcționarului unde a fost depusă mișcarea. Plătiți taxa de depunere, dacă este necesar, iar funcționarul va depune originalele și va ștampila copiile "Filed."
  • Unele instanțe nu percep o taxă pentru un răspuns la o moțiune. Pentru cei care fac, taxele variază între instanțe, dar, în general, sunt mai mici de 100 de dolari pentru un răspuns la o moțiune.
  • Imagine intitulată de fișier un proces Pasul 17
    3. Serviți răspunsul dvs. la cealaltă parte. Odată ce ați depus răspunsul dvs., trebuie să trimiteți o copie a acestuia în cealaltă parte, în caz contrar, nu vor ști niciodată că l-ați depus.
  • Utilizați aceeași metodă pe care ați spus-o să o utilizați în certificatul de serviciu. În mod obișnuit, poșta certificată este acceptabilă și nu trebuie să aveți răspunsul dvs. personal servit personal. Păstrați încasările poștale certificate, precum și anunțul pe care îl reveniți când serviciul este finalizat.
  • Imaginea intitulată Investește sume mici de bani cu înțelepciune Pasul 9
    4. Așteptați ca un răspuns din partea cealaltă. În majoritatea instanțelor, partea care a depus mișcarea are o oportunitate de a răspunde la răspunsul dvs., de obicei cu un termen mai scurt.
  • Ia notă de ceva menționat în acest răspuns, dacă este depus, deoarece va fi menționat la ședință. Încercați să găsiți argumente pentru a respinge oricare dintre aceste afirmații.
  • Partea 4 din 4:
    Argumentând răspunsul dvs
    1. Imagine intitulată Obțineți copilul sau copilul înapoi Pasul 9
    1. Participați la audierea dvs. Când cealaltă parte a depus mișcarea, funcționarul a programat o dată pentru audierea acestei mișcări. Verificați notificarea pe care ați primit-o cu mișcarea, astfel încât să știți când ședința este programată.
    • Sosiți la tribunal devreme, astfel încât să aveți destul timp să parcați și să treceți prin securitate înainte de timpul ședinței voastre. Rochie conservator și respectuos și lăsați orice telefoane mobile sau dispozitive electronice la domiciliu sau în mașină.
    • Vorbiți numai judecătorului și nu direct la partea opusă sau la avocatul lor. Stați când vorbiți și abordați judecătorul ca "Judecător" sau "Onoarea ta."
  • Imagine intitulată Recunoașterea compensării pentru Whiplash Pasul 41
    2. Ascultați în timp ce cealaltă parte susține mișcarea. Partea care a depus propunerea va avea prima ocazie de a vorbi cu judecătorul.
  • Ar trebui să vă acordați atenție ca adversarul dvs. prezintă cazul său și luați note dacă îl auziți să ridice puncte speciale pe care doriți să le contestați. Nu-l întrerupe în timp ce vorbește - îți vei face șansa.
  • Imagine intitulată Obțineți copilul sau copilul înapoi Pasul 10
    3. Prezentați-vă argumentul. După ce celelalte finisaje laterale, veți avea ocazia să vorbiți cu judecătorul și să vă explicați argumentul pentru motivul pentru care mișcarea ar trebui negată. De asemenea, trebuie să fiți pregătiți să răspundeți la orice întrebări pe care le-ar putea avea judecătorul.
  • Imagine intitulată Fișierul Un proces Pasul 25
    4. Așteptați ordinea judecătorului. După ce judecătorul aude ambele părți, ea își va lua decizia. Ea vă poate spune imediat, sau este posibil să trebuiască să așteptați să primiți o comandă în poștă.
  • Judecătorul are capacitatea de a-și acorda propunerea în întregime, să nege propunerea în întregime sau să o acorde în parte și să o refuze în parte, o hotărâre numită "Sumarul parțial."
  • În unele instanțe, judecătorul se va aștepta ca partea dominantă să elaboreze mișcarea. În altele, judecătorul poate avea pe cineva pe personalul ei. Asigurați-vă că știți cum să obțineți o copie a comenzii.
  • Dacă vi se cere să pregătiți comanda, urmați același format ca și pentru răspunsul dvs., titlând acest document "Ordin." În organism, stați data la care a avut loc audierea, titlul de mișcare a argumentat și ceea ce a condus judecătorul. La blocul de semnături al judecătorului, pe care îl puteți găsi pe o comandă veche sau puteți obține de la funcționar.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 6
    5. Luați în considerare depunerea unui recurs. Dacă judecătorul nu se pronunță în favoarea voastră, cazul dvs. nu va fi judecat. Ca rezultat, aveți dreptul să depuneți un apel, de obicei în termen de 30 de zile de la guvernare. Verificați regulile statului de procedură de apel pentru a afla când termenul dvs. limită este și ce documente trebuie să depuneți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar