Cum să găsiți statutul unei cereri de securitate socială

După ce trimiteți documentele adecvate și documentația justificativă pentru o cerere de securitate socială (fie pentru dizabilități sau SSI), Administrația Securității Sociale determină dacă sunteți eligibil pentru securitatea socială și cât de mulți bani ați putea primi în fiecare lună. Decizia lor poate dura ceva timp, dar vi se permite să verificați starea dvs. de revendicare. Știind cum să verificați starea unei creanțe de securitate socială este importantă deoarece vă poate ajuta să vă puteți ține la curent cu beneficiile dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Verificarea stării dvs. de revendicare online
  1. Imaginea intitulată Găsiți starea unei cereri de securitate socială Pasul 1
1. Găsiți un computer cu o conexiune la internet.Dacă nu dețineți un computer, mergeți la biblioteca publică locală.Majoritatea bibliotecilor au computere disponibile pentru uz public.
  • Imaginea intitulată Găsiți starea unei revendicări de securitate socială Pasul 2
    2. Introduceți informațiile dvs. pe site-ul web al administrației de securitate socială. Găsiți linkul pentru a schimba starea revendicării (link-ul de mai jos). Introduceți informațiile dvs. pentru a găsi starea revendicării dvs. Site-ul web estimează că este nevoie de aproximativ 1 minut pentru a introduce informațiile și a afla starea dvs. Urmați acești pași:
  • Introduceți numărul dvs. de securitate socială.
  • Introdu codul de confirmare.
  • Faceți clic pe "Următorul" buton.
  • Starea actuală de securitate socială va apărea pe ecran.
  • Imaginea intitulată Găsiți starea unei revendicări de securitate socială Pasul 3
    3. Nu panică dacă afirmația dvs. nu este găsită. Dacă ați depus recent revendicarea, este posibil să nu fi avut timp să intrați în sistem încă. Încercați înapoi în câteva zile sau contactați reprezentantul dvs. local SSA.
  • Metoda 2 din 4:
    Verificarea stării de revendicare la telefon.
    1. Imaginea intitulată Găsiți starea unei revendicări de securitate socială Pasul 4
    1. Sunați la sistemul automatizat SSA pentru a vă verifica starea.SSA oferă mesaje automate care oferă informații de stare 24 de ore pe zi.
    • Puteți apela SSA la 1-800-772-1213 sau VIA TTY, un dispozitiv de telecomunicații pentru surd sau greu de auzit, la 1-800-325-0778.
    • Ascultați și urmați orice solicitare, cum ar fi unul care vă cere să introduceți numărul dvs. de securitate socială. Apoi ascultați informațiile despre starea dvs. de revendicare.
  • Imaginea intitulată Găsiți starea unei revendicări de securitate socială Pasul 5
    2. Apelați un reprezentant pentru ajutor.Agenții SSA sunt disponibili luni până vineri între orele de 7 a.M. și 7 P.M. La numărul gratuit de taxă, 1-800-772-1213 sau prin intermediul unui dispozitiv de telecomunicații pentru surd sau greu de auzit, la 1-800-325-0778.
  • Rețineți că SSA oferă servicii de interpret gratuite pentru multe limbi diferite.
  • Imaginea intitulată Găsiți starea unei revendicări de securitate socială Pasul 6
    3. Apelați direct biroul local SSA. Dacă nu doriți să sunați la numărul național gratuit, este posibil să puteți ajunge la un reprezentant la biroul local. De obicei, agenția SSA de stat este responsabilă pentru procesarea cererii dvs. Adresați-vă reprezentantului cu privire la starea dvs. de securitate socială.
  • Puteți găsi informațiile de birou (inclusiv numărul de telefon) utilizând o agendă telefonică sau o puteți găsi online utilizând locatorul de birou SSA (linkul de mai jos).
  • Metoda 3 din 4:
    Verificarea stării dvs. de revendicare în persoană.
    1. Imagine intitulată Găsiți starea unei cereri de securitate socială Pasul 7
    1. Căutați locația biroului dvs. local SSA. Puteți găsi adresa pe site-ul lor (link-ul de mai jos).
  • Imaginea intitulată Găsiți starea unei cereri de securitate socială Pasul 8
    2. Faceți o întâlnire cu un reprezentant SSA. Va trebui să așteptați mult mai mult pentru a vorbi cu un reprezentant SSA dacă mergeți la birou fără a face o întâlnire mai întâi. Sunați la biroul SSA înainte de a programa o întâlnire.
  • Imaginea intitulată Găsiți starea unei revendicări de securitate socială Pasul 9
    3. Luați documentație cu dvs.Ar fi trebuit să păstrați o copie a documentelor dvs. de reclamație și documentația justificativă. Luarea cu dvs. la biroul SSA poate permite reprezentantului să vă ajute mai eficient. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să luați identificarea datorită caracterului confidențial al procesului de revendicare.
  • Imaginea intitulată Găsiți starea unei cereri de securitate socială Pasul 10
    4. Întrebați despre starea actuală a cererii de securitate socială. Spuneți reprezentantului SSA când ați depus cererea, cât de mult a trecut timpul și orice alte preocupări pe care le aveți. Spune-le dacă aveți o situație care necesită o atenție imediată. De exemplu, dacă nu vă puteți hrăni fără banii de revendicare, asigurați-vă că comunicați acest lucru cu agentul.
  • Metoda 4 din 4:
    Evaluarea și atragerea deciziei SSA
    1. Imaginea intitulată Găsiți starea unei cereri de securitate socială Pasul 11
    1. Administrația Securității Sociale vă va informa despre decizia lor în scris. Acestea vă vor informa dacă afirmația dvs. a fost aprobată, valoarea beneficiilor pe care o veți primi și când vă puteți aștepta să primiți primul dvs. cec. Pentru toate tipurile de creanțe de securitate socială, veți primi beneficii datând de la data la care ați aplicat prima dată. Deși cererile de securitate socială pot dura până la șase luni pentru a evalua, veți primi plata pentru momentul în care ați așteptat.
    • Dacă cererea dvs. pentru orice prestație de securitate socială este refuzată, notificarea scrisă de negare va afirma de ce ați fost refuzat.
    • Dacă sunteți negat, aveți ocazia de a face apel.
  • Imaginea intitulată Găsiți starea unei cereri de securitate socială Pasul 12
    2. Cereți ca cazul dvs. să fie reconsiderat. Procesul de apel cere să urmați patru pași majori. Primul pe care îl puteți lua este să depuneți o cerere de reconsiderare.
  • Trebuie să completați o cerere de formular de reconsiderare. Acesta este disponibil online de pe site-ul de securitate socială (link-ul de mai jos).Pe măsură ce completați formularul, trebuie să furnizați numele dvs. așa cum apare pe cartea dvs. de securitate socială, numărul dvs. de revendicare a securității sociale (care ar trebui să fie enumerate cu privire la decizia de revendicare), adresa dvs. și tipul de revendicare pe care doriți să le reconsiderare (pensionare, dizabilitate etc.).
  • Trebuie să precizați motivele pentru care nu sunteți de acord cu negarea beneficiilor. Aici, trebuie să stați pe scurt de ce credeți că este nedrept că nu ați primit beneficii. Nu este nevoie să intrați în detaliu, deoarece administrația de securitate socială are dosarul dvs.
  • Împreună cu solicitarea de formular de reconsiderare, puteți trimite un formular numit Raport de invaliditate - recurs (link-ul de mai jos). Acest lucru va explica orice modificări în starea dvs. De când ați depus cererea inițială pentru beneficii. Acest formular nu este necesar. .
  • După ce trimiteți în formularul dvs., veți primi o altă decizie din partea SSA prin poștă. De asemenea, puteți apela Administrația Securității Sociale la 1-800-772-1213 pentru a verifica starea revendicării dvs.
  • Imaginea intitulată Găsiți starea unei pretenții de securitate socială Pasul 13
    3. Dacă securitatea socială neagă cererea dvs. din nou după ce ați reconsiderat, puteți solicita o audiere administrativă formală. Audierea va fi audiată în fața unui judecător de drept administrativ care nu este asociat cu Administrația Securității Sociale.
  • Trebuie să depuneți o "cerere de audiere prin judecător de drept administrativ" în termen de 65 de zile de la negarea revendicării dvs. reconsiderate. Formularul este disponibil pe site-ul web al securității sociale (link-ul de mai jos). După trimiterea în formularul dvs., veți fi contactat de Administrația Securității Sociale.
  • Pentru a vă pregăti pentru auzul dvs., luați în considerare angajarea unui avocat care este familiarizat cu securitatea socială. Veți primi notificarea timpului, data și locația ședinței dvs.
  • La încheierea ședinței dvs., după ce vă prezentați toate dovezile, judecătorul de drept administrativ va lua o decizie. Dacă decid în favoarea voastră, el sau ea va răsturna apoi negarea beneficiilor.
  • Imaginea intitulată Găsiți starea unei cereri de securitate socială Pasul 14
    4. Dosar un apel scris cu Consiliul de Apel SSA. Dacă recursul dvs. a fost refuzat din nou, trebuie să depuneți un recurs scris cu Consiliul de Apel Administrației Sociale. Aceste apeluri sunt rareori reușite și, de obicei, vor fi decise pe baza dosarului dvs. Probabil că nu veți avea ocazia să fiți auziți. De obicei, comitetul inversează doar decizia judecătorului de drept administrativ dacă se poate argumenta că judecătorul a făcut o greșeală legală.
  • Deoarece acest lucru necesită cunoștințe juridice tehnice, ar trebui să angajați un avocat care să vă ajute cu cererea.
  • Va trebui să completați și să trimiteți "Cererea de revizuire a deciziei de auz / comandă", disponibilă pe site-ul SSA (link-ul de mai jos).
  • După ce a solicitat o revizuire a deciziei, veți aștepta să vedeți dacă cazul dvs. este stabilit pentru o audiere în fața Consiliului (deși acest lucru este rar). Dacă cererea dvs. nu este selectată pentru o audiere, comisia vă va informa prin poștă.
  • Nu face Încercați să contactați tabloul de apel cu privire la starea revendicării dvs. Timpul mediu de procesare pentru un apel către comitet este de 364 de zile.
  • Imagine intitulată Găsiți starea unei cereri de securitate socială Pasul 15
    5. Fișier un proces împotriva SSA. În cele din urmă, dacă ați epuizat toate celelalte mijloace de apel, aveți opțiunea de a depune un proces în instanța federală. Pentru a depune un proces, trebuie să fi completat cele trei niveluri anterioare de apeluri. Apoi, trebuie să depuneți costumul în termen de 60 de zile de la decizia Consiliului de Apeluri negocierea beneficiilor.
  • sfaturi

    Trebuie să așteptați cel puțin 5 zile de la data la care ați depus inițial cererea dvs. dacă verificați starea aplicației online.
  • Asigurați-vă că aveți toate informațiile dvs., cum ar fi numărul dvs. de securitate socială și data la care ați depus cererea atunci când discutați cu un reprezentant SSA. Reprezentantul va cere aceste informații pentru a se asigura că el sau ea vorbește cu persoana potrivită.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că vă păstrați confidențialitatea informațiilor de identificare a securității sociale. Împărtășiți-l doar cu personalul oficial SSA pentru a vă proteja împotriva furtului de identitate.
  • Acest articol conține informații juridice, dar nu constituie consultanță juridică. Dacă simțiți că aveți nevoie de consultanță juridică, consultați un avocat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar