Cum să depuneți o moțiune de concediere

Dacă cineva depune un proces împotriva dvs., aveți o perioadă limitată de timp pentru a răspunde - de obicei în câteva săptămâni. Dacă credeți că au depus în curtea greșită sau nu au niciun motiv legitim să vă dea în judecată, luați în considerare depunerea unei propuneri de respingere. Propunerile de concediere pot deveni uneori ca mini-studii în sine, dar obținerea cazului concediat va fi mai rapidă și mai puțin costisitoare decât a avea un proces complet asupra acestei chestiuni.

Pași

Partea 1 din 4:
Cercetarea mișcării dvs
  1. Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturile de vizitare Pasul 3
1. Luați în considerare angajarea unui avocat. Înainte de a răspunde la un proces împotriva dvs., căutați sfaturi profesionale asigură că interpretați legea și urmăriți corect procedura. Deși angajarea unui avocat poate fi scump, puteți pierde mult mai mult dacă încercați să depuneți o mișcare de unul singur și să faceți greșit.
  • Dacă banii sunt o problemă, căutați servicii de asistență juridică în zona dvs. Majoritatea asociațiilor de bare de stat și locale au rețele care oferă asistență juridică gratuită sau cu costuri reduse. De asemenea, puteți găsi o clinică de școală de drept care ar fi dispusă să lucreze în cazul dvs. sau să ofere câteva sfaturi.
  • Unii avocați privați oferă, de asemenea, servicii necondiționate. Aceasta înseamnă că, în loc să angajeze avocatul să vă reprezinte pe tot parcursul întregului caz, inclusiv redactarea tuturor lucrărilor de curte și corespunzătoare celei de alta, îl angajați să facă doar sarcini specifice, cum ar fi redactarea unui singur document.
  • Există alți avocați privați care, pentru o taxă și mai redusă, sunt dispuși să privească documentele pe care le-ați pregătit deja și să oferiți sugestii sau corecții. Ei pot, de asemenea, să vă antrenați prin procesul de depunere a mișcării dvs. și să explicați regulile procedurale ale Curții.
  • Imagine intitulată Apelați Noua Zeelandă din Australia Pasul 6
    2. Aflați regulile procedurii civile care se aplică cazului dvs. În general, aveți doar 20 de zile pentru a vă servi răspunsul la o plângere depusă împotriva dvs., astfel încât să nu aveți timp să aflați toate regulile de procedură civilă. Totuși, trebuie să înțelegeți regula referitoare la pleduri, răspunsuri și apărare.
  • În majoritatea cazurilor, trebuie să depuneți o mișcare pentru a renunța înainte de a depune un răspuns la reclamație. Din acest motiv, termenul pe care i-ați oferit fișierului dvs. este amânat. După regulile judecătorului, puteți avea doar zece zile pentru a depune un răspuns dacă cazul nu a fost respins. În instanța federală, aveți 14 zile pentru a depune un răspuns după regulile judecătorului în mișcare.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor colegiu Pasul 32
    3. Înțelegeți motivele pentru care o plângere poate fi respinsă. Regulile judecătorești oferă doar anumite motive pentru care, ca inculpat, pot solicita ca instanța să respingă cauza fără a avea un proces pe fond.
  • Anumite motive de concediere trebuie menționate în primul document pe care îl depuneți cu instanța sau sunt considerate că au renunțat pentru totdeauna. În general, dacă intenționați să argumentați că Curtea nu are putere asupra voastră, că procesul a fost depus în locația greșită a instanței, că citațiile au fost incorecte sau că sumele și plângerea nu ți au fost date în mod corespunzător, trebuie face acest lucru la început.
  • De exemplu, deoarece costumele civile de stat trebuie, în general, depuse în județul în care locuiți, dacă procesul a înregistrat în schimb două județe, ați putea depune o moțiune de concepere pentru lipsa de jurisdicție personală. Numai instanța din județul dvs. are putere asupra dvs. într-o instanță de stat.
  • Cu toate acestea, dacă răspundeți la plângere fără a menționa faptul că procesul ar fi trebuit depus în județul dvs., nu în celălalt județ, ați renunțat pentru totdeauna. Când ați depus un răspuns, ați fost de acord să permiteți instanței să aibă jurisdicție asupra voastră.
  • O curte federală districtuală poate fi mai departe de dvs., dar are încă o jurisdicție personală, deoarece districtele federale sunt mai mari decât districtele instanțelor de stat. Verifică Locator de instanță federală Dacă nu sunteți sigur dacă instanța are jurisdicție.
  • Alte motive pentru concediere pot fi aduse în orice moment în timpul procedurilor, deci dacă nu le menționați inițial, le puteți aduce mai târziu. Aceste motive includ lipsa de jurisdicție a subiectului, pentru care ați susține că cazul nu se încadrează în tipurile de cazuri Curtea are puterea de a decide.
  • De exemplu, să presupunem că cineva vă suge în instanța de stat pentru o presupusă încălcare a legii maritime. Ați putea să depuneți o moțiune de respingere a lipsei de jurisdicție a subiectului, iar moțiunea dvs. ar fi acordată fără îndoială, deoarece instanțele federale au o jurisdicție exclusivă asupra cazurilor care implică legea mării.
  • Deși părțile la un caz pot renunța la jurisdicția personală, ei nu pot renunța la jurisdicția subiectului. Dacă o instanță nu are puterea de a decide acest tip de caz, nu puteți face acest lucru.
  • De asemenea, puteți depune o moțiune pentru a renunța în orice moment, deoarece reclamantul nu a reușit să dea în judecată pe cineva care este un partid necesar sau pentru că reclamantul nu precizează o cerere pentru care legea oferă orice remediu.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de colegiu Pasul 13
    4. Analizați plângerea depusă împotriva dvs. Odată ce înțelegeți motivele, o plângere ar putea fi concediată înainte de proces, trebuie să vă uitați la plângere în cazul dvs. și să vedeți dacă se aplică oricare dintre aceste motive. Dacă o fac sau dacă puteți face un argument rezonabil pe care îl fac, atunci este posibil să aveți motive pentru a depune o moțiune de respingere.
  • De exemplu, să presupunem că reclamantul susține că se rănește când a alunecat pe o coajă de banană în afara magazinului dvs. Ea întemeiază neglijența din partea dvs. Cu toate acestea, știți că nu aveți datoria de a proteja oamenii care merg pe trotuar în fața magazinului dvs. Este posibil să puteți depune o mișcare pentru a renunța la nerespectarea unei reclamații. Din moment ce nu ați avut nicio obligație legală față de reclamantă, nu puteți fi răspunzătoare pentru rănile ei.
  • Să recunoască că, cu excepția cazului în care judecătorul respinge plângerea reclamantului ca nerespectarea unei cereri, motivele de concediere sunt, de obicei, lucruri care pot fi fixate. Deci, de exemplu, dacă un judecător respinge cererea reclamantului pentru că el este de acord cu dvs. că instanța sa nu are jurisdicție personală asupra voastră, reclamantul are încă capacitatea de a depune un nou proces într-o instanță care are jurisdicție.
  • Imaginea intitulată Obțineți un loc de muncă ca un pas bancar pas 3
    5. Compilați afirmații sau exponate pentru a vă susține mișcarea. Dacă aveți documente sau alte dovezi care vor dovedi declarații de care aveți nevoie să faceți în mișcare, să le faceți împreună înainte de a începe să scrieți mișcarea în sine.
  • Partea 2 din 4:
    Redarea mișcării
    1. Imagine intitulată Obțineți drepturile bunicilor Pasul 11
    1. Vedeți dacă instanța dvs. are o formă de mișcare pre-pregătiți sau goală. Multe instanțe au formulare pre-pregătite pentru feluri de motive de bază sau o formă goală în care puteți pune în propria limbă de mișcare. Verificați la biroul funcționarului sau pe site-ul instanței locale sau de stat.
  • Imaginea intitulată Păstrați la curent cu cursurile de curs 4
    2. Creați-vă legenda. Utilizați titlul de plângere ca ghid și copiați informațiile din partea de sus a primei pagini. Aceasta include numele instanței, numele părților și numărul cazului.
  • În mod obișnuit, subtitrarea este în formă particulară, cum ar fi dublu-distanțată cu numele casetei din partea stângă a paginii și numărul cazului din dreapta. Acest stil este dictat de regulile locale ale Curții, iar stilul dvs. de captire nu ar trebui să se abată de la asta.
  • Dacă aveți un timp greu obțineți dreptul de formatare, încercați să descărcați o mișcare de probă sau o altă pledoarie care a fost depusă în aceeași instanță. Apoi puteți copia pur și simplu legenda, lipiți-l în documentul dvs. și modificați informațiile.
  • Imaginea intitulată ia măsuri pentru a opri încălcările drepturilor omului Pasul 6
    3. Titlul dvs. Motion. Titlul dvs. ar trebui să-i spună Curții care este vorba despre moțiune. Aici, "Mișcarea de concediere" ar fi suficientă.
  • Puteți adăuga motivele pentru mișcarea dvs. dacă vă place. De exemplu, dacă ați redactat o mișcare în cazul în alunecare și cădere menționată mai devreme, ați putea să o trimiteți "Propunerea de respingere a nerespectării unei reclamații."
  • În mod tipic, titlul este două linii sub titlul, centrat și cu caractere aldine. Uneori este în toate capacele, alteori este subliniat. Aceasta este o chestiune de stil local, astfel încât să utilizați plângerea sau o altă moțiune depusă în aceeași instanță ca un ghid.
  • Imaginea intitulată Obține o comandă de protecție de urgență Pasul 3
    4. Elaborați corpul mișcării dvs. Restul mișcării voastre vă va prezenta instanței, explicați ceea ce doriți și de ce credeți că aveți dreptul la acea acțiune. De obicei, corpul mișcării dvs. va fi dublu-distanțat, în fontul de 12 puncte, iar fiecare paragraf va fi indentat.
  • Pentru a continua exemplul de alunecare și cădere, doriți ca instanța să respingă plângerea reclamantului împotriva dvs., deoarece nu a stat o reclamație.
  • În prima teză a primului dvs. paragraf, identificați-vă ca inculpat în acțiune și spuneți ceea ce doriți. În majoritatea mișcărilor, începeți să spuneți "Vine acum inculpatul," sau "Acum vine inculpatul," precizați numele dvs., apoi enumerați regula care vă permite să depuneți această mișcare. Apoi, spuneți motivele pentru mișcarea voastră.
  • Dacă nu aveți un avocat, spuneți că sunteți "pro SE" imediat după numele tău.
  • A doua teză a primului dvs. paragraf stabilește restul mișcării. Dacă mișcarea dvs. este destul de scurtă (spuneți, doar un alt paragraf sau așa), probabil că nu trebuie să rezumăm aici. Cu toate acestea, dacă mișcarea dvs. va fi mai multe pagini, sau dacă ați atașat expoziții sau afirmații suplimentare pentru a vă susține mișcarea, trebuie să vă prezentați punctele într-o singură propoziție, astfel încât judecătorul să aibă o idee despre ceea ce veți spune înainte Spui-o.
  • Restul propunerii dvs. conturează faptele care, luate împreună, permit instanței să-ți acorde mișcarea. Fiecare paragraf din mișcarea dvs. ar trebui să discute un fapt separat.
  • În exemplu, propunerea de nerespectare a unei afirmații se bazează pe faptul că reclamantul a alunecat și a căzut pe o coajă de banane lăsată pe trotuar în afara magazinului dvs. Există o ordonanță a orașului care spune că orașul controlează trotuarele. Prin urmare, nu puteți fi considerat răspunzător pentru rănile reclamantului din cauza neglijenței. Când vă proiectați propunerea, stabiliți elementele legii neglijenței. Atunci doriți cel puțin trei paragrafe separate care discută despre locația accidentului reclamantului, locația magazinului dvs. și ordonanța care stabilește controlul municipal al trotuarului.
  • Odată ce ați stabilit legea și faptele, doriți să proiectați cel puțin un paragraf care analizează faptele cauzei dvs. folosind legea.
  • Pentru a continua exemplul de alunecare și cădere, ați afirmat că oamenii sunt doar răspunzători pentru neglijență dacă încalcă un fel de datorie pe care au avut-o la persoana vătămată și, în acest caz, nu ați avut datoria față de reclamant să păstreze trotuarul liber de resturi. Din moment ce nu ai avut datorie, rezultă că nu ai fi putut încălca o datorie.
  • Ultimul paragraf al mișcării dvs. este un paragraf încheiat care afirmă ceea ce doriți ca instanța să facă. Doriți instanței să respingă plângerea și să nu permită reclamantului să remedieze nimic și să reflecă, așa că o să solicitați Curții să respingă plângerea cu prejudecății.
  • Adesea, concluzia apare pe o pagină separată cu blocul de semnături și are propria poziție a unui stil similar cu cel al titlului. Aceasta este o chestiune de reguli locale, deci verificați alte mișcări depuse în aceeași instanță pentru a vedea cum ar trebui să faceți acest lucru.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o licență de căsătorie în Pasul 8 din New York
    5. Creați semnătură și blocuri notariale. Porniți o nouă linie și un tip "Cu respect," apoi tastați o linie goală unde vă veți semna mișcarea.
  • Introduceți numele dvs. imediat sub linia goală. Sub numele dvs., includeți adresa, numărul de telefon și adresa de e-mail sau orice alt mod instanța sau cealaltă parte ar putea intra în contact cu dvs. cu privire la această chestiune.
  • În majoritatea instanțelor, semnăturile sunt justificate la dreapta pe pagină, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Verificați alte mișcări sau pleduri depuse în instanță și urmați stilul local.
  • Dacă ați afirmat orice fapte în mișcare, va trebui să o semnezi în fața unui notar public. Ar trebui să puteți găsi un bloc notarial cu dimensiunea și formatul corespunzător pentru starea dvs. și județul dvs. online. Dacă faceți acest lucru, puteți copia pur și simplu pe documentul dvs. sub blocul dvs. de semnătură.
  • Imaginea intitulată Obțineți o comandă de restricție Pasul 12
    6. Adăugați un certificat de serviciu. Majoritatea statelor au un format specific pentru certificatul de serviciu, pe care îl puteți găsi pe site-ul instanței dvs. de stat sau la biroul funcționarului. De obicei, aceasta va fi o pagină separată.
  • De asemenea, puteți copia certificatul de serviciu inclus în plângere sau cu oricare dintre celelalte motive pe care le-ați descărcat.
  • Imaginea intitulată devine un contractorul licențiat Arizona Pasul 11
    7. Adăugați o notificare de auz. Ca și în cazul certificatului de service, majoritatea statelor au un format specific pentru notificarea auzului și puteți găsi acest lucru pe site-ul Curții cu celelalte formulare goale sau la biroul funcționarului.
  • Imaginea intitulată Obțineți o comandă de protecție de urgență Pasul 10
    8. Semnați mișcarea. Mergeți la un notar și semnați mișcarea în prezența ei, astfel încât ea poate semna blocul notarial. Puteți găsi un notar în majoritatea băncilor sau oficiilor poștale, precum și a funcționarului Curții. În unele cazuri, notarul vă va percepe o taxă pentru serviciile sale.
  • Imagine intitulată Faceți mari fotocopii Pasul 9
    9. Face copii ale mișcării tale. Odată ce ați semnat mișcarea dvs., faceți cel puțin trei copii ale tuturor documentelor pe care le-ați creat. O copie va merge la reclamantă și cealaltă copie pe care o veți păstra. Originalul pe care îl veți depune la curte.
  • Partea 3 din 4:
    Depunerea mișcării
    1. Imagine intitulată Recunoașterea compensării pentru Whiplash Pasul 15
    1. Sunați biroul funcționarului pentru a afla procedura de depunere. De asemenea, puteți găsi aceste informații online la grefierul site-ului Curții. Fiecare instanță are propriul sistem de planificare și metodă. Cereți funcționarului ce trebuie să faceți pentru a obține calendarul curții în prealabil.
    • De asemenea, pot fi forme suplimentare sau foi de acoperire care ar trebui incluse în orice motive sau alte pleduri. Dacă da, funcționarul va face versiuni goale ale acestor formulare disponibile pentru dvs.
    • Probabil că veți fi taxat o taxă de depunere, deci aflați ce va fi și ce forme de plată acceptă biroul, astfel încât să nu fiți prins de gardă.
    • Dacă nu puteți plăti taxa de depunere, de obicei puteți aplica pentru a avea taxa renunțată.
  • Imaginea intitulată ia măsuri pentru a opri încălcările drepturilor omului Pasul 7
    2. Folosiți-vă mișcarea cu grefierul. Luați mișcarea inițială și orice atașamente la biroul funcționarului și le dați grefierului înainte de termenul dvs. limită.
  • Aduceți-vă exemplarele și funcționarul să ștampileze "Filed" de asemenea.
  • Imagine intitulată Anulați o verificare Pasul 2
    3. Programați o audiere pentru mișcarea dvs. Dacă solicitați o audiere pentru mișcarea dvs., funcționarul îl va programa și vă va oferi o dată și o dată pentru dvs., cu excepția cazului în care instanța dvs. urmează o procedură diferită.
  • Odată ce auzul dvs. este programat, completați semnele de pe original și fiecare dintre copiile anunțului dvs. de auz.
  • Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturile de vizitare Pasul 8
    4. Propunerea dvs. a servit pe cealaltă parte. Certificatul dvs. de serviciu a inclus o metodă de a servi propunerea de pe reclamant. Unele instanțe solicită servicii personale în timp ce altele vă permit să finalizați serviciul utilizând poștă certificată.
  • Dacă reclamantul are un avocat, trebuie să slujești avocatului, nu reclamantului.
  • Imaginea intitulată Obțineți o comandă de protecție de urgență Pasul 13
    5. Dovada serviciului, dacă este necesar. Unele instanțe vă cer să depuneți un formular care să dovedească că ați servit propunerea dvs. de cealaltă parte. Funcționarul vă va oferi un formular dacă aveți nevoie de unul, ceea ce, în general, trebuie completat de persoana care completează serviciul.
  • Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturi de vizitare Pasul 2
    6. Primiți răspunsul celuilalt. După ce reclamantul vă primește mișcarea, ea are o perioadă de timp, de obicei câteva săptămâni, în care să depună un răspuns.
  • Dacă primiți un răspuns la mișcarea dvs., studiați-o cu atenție. Acestea sunt argumentele pe care cealaltă parte va face la audierea pentru a încerca să convingă judecătorul să nege mișcarea.
  • Examinați înregistrările dvs. și faptele cazului pentru a vedea ce informații puteți utiliza pentru a respinge argumentele pe care o face cealaltă parte.
  • Partea 4 din 4:
    Argumentând moțiunea ta
    1. Imaginea intitulată Obțineți o comandă de protecție de urgență Pasul 12
    1. Apar în instanță la data și ora programată. Când ședința dvs. este programată, sosiți la începutul tribunalului, astfel încât să aveți destul timp să parcați, să treceți prin securitate și să vă stabiliți înainte de începerea ședinței.
    • Pot exista alte audieri programate înainte de a ta. Dacă da, luați un loc în sala de judecată și așteptați până când numele dvs. este numit.
    • Rochie îngrijită și conservator, opriți telefonul mobil și alte produse electronice și tratați toate personalul instanței cu respect.
  • Imaginea intitulată se comportă în instanța de judecată 11
    2. Prezentați-vă argumentul. Când judecătorul vă întreabă de ce doriți să respingă cazul, să explicați motivele dvs. clar și succint.
  • Ar trebui să aduceți copii ale tuturor exponatelor sau documentelor pe care le-ați compilat ca dovadă pentru a vă susține argumentul, precum și a mai multor copii ale tuturor lucrărilor care au fost depuse în acest caz.
  • Nu vă apropiați de bancă sau încercați să dați judecătorului nimic fără a cere mai întâi.
  • Amintiți-vă că tot ceea ce spuneți în instanță este sub jurământ. Declarațiile false ar putea duce la acuzații penale pentru sperjur.
  • Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturi de vizitare Pasul 9
    3. Ascultați argumentul din cealaltă parte. Judecătorul va da reclamantului ocazia de a răspunde la argumentul dvs. Ascultați cu atenție ceea ce are de spus, dar nu întrerupeți.
  • Imagine intitulată Obțineți copilul sau copilul înapoi Pasul 10
    4. Respinge argumentul celeilalte părți. După ce cealaltă parte și-a prezentat argumentul, judecătorul probabil vă va oferi posibilitatea de a avea ultimul cuvânt înainte de a-și face hotărârea definitivă.
  • Dacă ați studiat răspunsul celeilalte părți la mișcarea dvs., știți deja ce veți spune și ați pregătit nici o dovadă care ar putea să-i respingă argumentul.
  • Imaginea intitulată Obțineți o comandă de restricție Pasul 10
    5. Ascultați hotărârea judecătorului. Odată ce judecătorul a văzut toate dovezile și au auzit de ambele părți, el va decide dacă să acorde sau să nege moțiunea. Dacă el neagă mișcarea dvs., de obicei veți avea zece zile pentru a depune un răspuns la plângere.
  • Imagine intitulată Obțineți copilul sau copilul înapoi Pasul 8
    6. Obțineți o comandă finală. În mod obișnuit, judecătorul se așteaptă ca părțile predominante să producă un ordin pentru el să semneze. Cu toate acestea, dacă vă reprezentați și câștigați mișcarea, judecătorul poate avea personal în instanță să pregătească o moțiune pentru dvs.
  • Dacă trebuie să pregătiți o comandă, dați-i aceeași legendă când ați dat mișcarea dvs. Titlul IT "Ordin." În corpul mișcării, stați când și unde a avut loc audierea, titlul de mișcare a argumentat și ceea ce a condus judecătorul. Apoi adăugați blocul de semnături al judecătorului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar