Cum să determinați dacă un copil este transgender

Dacă copilul dvs. merge în mod regulat în afara normelor de gen, vă puteți întreba dacă acestea sunt transgender. Puteți asculta modul în care copilul dvs. exprimă identitatea de gen și acordă atenție tendințelor neconforme de gen. Dar aveți grijă să nu citiți prea mult în lucruri, deoarece multe norme de gen sunt de fapt stereotipuri. De exemplu, un băiețel care iubește să se joace cu păpuși nu este neapărat transgender. În toate situațiile, doriți să vă ajutați copilul să-și exploreze sentimentele și identitatea. Dacă sunt transgender, oferiți-le dragoste, sprijin și resurse.

Pași

Partea 1 din 3:
Observând copilul dumneavoastră
  1. Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 1
1. Observați dacă copilul dvs. are tendințe neconforme de gen. Poate că ați văzut că copilul dvs. de sex feminin îi place să se joace cu jucării care sunt în general considerate "bărbat." Țineți minte că doar pentru că fiica dvs. îi place să se joace cu camioanele nu înseamnă că ea este transgender. Cu toate acestea, în cazul în care copilul dvs. afișează în mod constant o preferință puternică pentru lucrurile care nu se conformează așteptărilor de gen, ar putea fi ceva de ținut.
  • Un copil diferit în câteva moduri ar putea fi doar neconformitatea genului. Un copil care este diferit într-o mulțime de moduri și arată că nefericirea extremă la a fi forțată să se comporte ca și sexul pe care l-au fost alocați la naștere, este probabil transgender.
  • Amintiți-vă, majoritatea noțiunilor de gen sunt stereotipurile. Băieții nu sunt predispuși genetic pentru a prefera culoarea albastră, de exemplu.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este Transgender Pasul 2
    2. Căutați semne de-a lungul drumului. Un copil care este transgender va arăta de obicei multe semne ale adevăratului lor gen. Jocul lor imaginar sugerează, de obicei, sexul lor, precum și cum vor să se îmbrace și să se mireze singuri. Un copil poate fi transgender dacă arată multe dintre aceste semne:
  • Insistând asupra cumpărăturilor în secțiunea fete / băieți
  • Alegerea unui nume de băiat / fată pentru ei înșiși
  • Preferând prietenii sexului opus (care au genul dorit al copilului)
  • Făcând o agitație peste tunsori
  • Frecvent pretinzând că sunt caractere de carte sau film care împărtășesc sexul dorit
  • Urăsc organele genitale
  • Privind până la băieți / fete mai mari și care doresc să fie la fel ca ei
  • Cerșind cărți sau jucării care spun "Pentru băieți" sau "pentru fete"
  • Care doresc să se reîncarnească ca fiind adevăratul lor sex
  • Plângând peste sex pe care au fost repartizați la naștere
  • Fiind mult mai fericit când le lași să facă ceva legat de genul pe care îl doresc
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este Transgender Pasul 3
    3. Observați semne de nefericire de a fi împinse în rolul de gen greșit. De exemplu, dacă dvs "fiu" strigă și strigă peste o tunsoare pentru că nu poate suporta părul scurt sau dacă dvs "Sora" strigă atunci când i-a spus că nu poate obține haine din secțiunea băiatului, acesta este un semn că copilul tău este transgender. Sexul este important, astfel încât copilul dumneavoastră poate simți (și să acționeze) ca lumea se încheie dacă trebuie să pretindă că sunt cineva pe care nu îl nu sunt.
  • Observați tantrumurile peste tunsori, cumpărături de haine, purtând / fără a purta culoarea roz / albastru și alte decizii de îngrijire. S-ar putea să vă simțiți ca să vă luptați de copilul dvs. pentru a le face să se conformeze rolurilor de gen.
  • Acordați atenție argumentării. De exemplu, dacă spui "Băieții au voie să poarte rochii" și copilul spune "dar nu sunt un băiat într-o rochie! sunt o fată!" atunci copilul este probabil transgender.
  • Căutați probleme de comportament, depresie și sănătate mintală slabă. Copiii care sunt forțați în rolul de gen greșit pot fi foarte supărați și pot acționa. Ei pot, de asemenea, să internalizeze sentimente negative, ceea ce ar putea duce la dureri de probleme emoționale mai târziu. Din fericire, tranziția poate repara de obicei cea mai mare parte a acestei probleme.
  • Sfat de experți
    Eric A. Samuels, PSYD

    Eric A. Samuels, psyd

    Psiholog clinic, LGBTQ + specialisteric a. Samuels, psy.D. este un psiholog clinic licențiat în practica privată în San Francisco și Oakland, California. El a primit o psy.D. În psihologia clinică de la Institutul Wright din 2016 și este membru al Asociației Americane de Psihologie și Gaylesta, Asociația Psihoterapeut pentru sex și diversitate sexuală. Eric este specializat în lucrul cu bărbați, adulți tineri și oameni cu orientări sexuale diverse și identități de gen.
    Eric A. Samuels, PSYD
    Eric A. Samuels, psyd
    Psiholog clinic, LGBTQ + specialist

    Expertul nostru este de acord: Ar putea fi un semn că copilul dvs. este transgender dacă exprimă un disconfort cu adevărat puternic cu modul în care vă aflați - sau societății - se așteaptă să-și exprime genul. De exemplu, dacă aveți un copil care i-a fost reportat la naștere, dar sunt incomod în rochii, ar putea fi transgender. De asemenea, copilul dvs. vă poate cere să le numiți cu un alt nume.

  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este Transgender Pasul 4
    4. Ascultați cum se identifică copilul dumneavoastră. Copilul dvs. ar putea folosi cuvintele lor pentru a se exprima. Dacă copilul dvs. se simte puternic despre identificarea sexului lor, ar putea spune lucruri cum ar fi: "Știu că sunt un băiat!"Chiar dacă au fost repartizați la naștere.
  • Ei ar putea spune, de asemenea, lucruri precum "Nu, sunt într-adevăr o fată!"Chiar dacă au fost repartizați de sex masculin.
  • Imagine intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 5
    5. Recunoaște că sexul dezvoltă tineri. Sexul se dezvoltă de obicei în jurul valorii de 3 ani, dar unii copii încep mai devreme, la fel de tineri cu 2 ani sau 18 luni.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 6
    6. Căutați coerența. Dacă copilul dvs. insistă să fie numit "John" pentru un weekend, nu este neapărat o indicație că copilul este transgender. Este, de asemenea, destul de tipic pentru copiii mici să treacă prin etapele de a pretinde că sunt un gen diferit. Dacă copilul dvs. este cu adevărat consecvent în insistările, acestea sunt de fapt un gen diferit, acest lucru ar putea fi un semn că acestea sunt transgender.
  • Un copil care insistă în mod obișnuit asupra sexului lor este foarte probabil transgender. Tranziția poate ajuta dezvoltarea socială a copilului, se concentrează în școală și bunăstarea emoțională și poate reduce problemele de comportament.
  • Unii copii trec printr-o fază lungă de identificare cu un gen diferit atunci când sunt tineri. Această fază se va termina de obicei în jurul vârstei de 9 sau 10 ani.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 7
    7. Recunoașteți că unii copii nu își pot înțelege sexul până la pubertate sau mai târziu. Copilul dvs. ar putea să nu pună la îndoială identitatea de gen până când nu sunt puțin mai în vârstă. Pubertatea este un moment comun pentru adolescenți pentru a începe să întrebe identitatea lor de gen. Schimbări în corp și în hormoni pot face ca copilul să devină mai conștient de corpul lor și cum le face să se simtă.
  • Pubertatea și anii după ce sunt momente comune pentru ca copiii să înceapă să exploreze. Ascultați-le dacă încep să spună că ei simt că sunt de fapt sexul opus.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 8
    8. Faceți o încercare, dacă copilul dvs. este interesat. Poate fi foarte util pentru copilul dvs. dacă le permiteți libertatea de a-și explora cu adevărat identitatea de gen. Dacă copilul dvs. crede că sunt transgender, lăsați deoparte un weekend sau câteva zile și permite copilului dumneavoastră să "devină" sexul opus pentru puțin timp. Acest lucru ar putea însemna, de exemplu, că îl numiți copilului "Jennifer" și susțineți decizia lor de a purta o rochie.
  • Permiteți copilului dvs. să conducă în acest experiment. Nu-i presa să încerce lucrurile pe care nu doresc să încerce, cum ar fi chemarea de un nume diferit.
  • Urmăriți copilul în timpul procesului de încercare. Pare mai fericiți sau mai încrezători? Au mai multă distracție? Acest lucru vă poate ajuta să vă spuneți dacă acesta este ceea ce face copilul fericit.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 9
    9. Permiteți copilului dvs. să-și exploreze identitatea de gen cu un terapeut sau un consilier. Copilul dvs. ar putea să nu fie complet confortabil, discutând acest lucru cu dvs. sau ați putea simți că nu sunteți într-adevăr capabili să vă dați copilului sprijinul complet de care au nevoie. Încercați să le găsiți un consilier sau un terapeut pentru a lucra cu.
  • Căutați un profesionist licențiat care are experiență în lucrul cu copiii transgender.
  • Partea 2 din 3:
    Înțelegerea ce înseamnă transgender
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 10
    1. Înțelegeți sensul "transgenderului." Comunitatea experților încă dezbat sensul, iar termenul a evoluat foarte mult în ultimii ani. Un consens comun spune că transgender înseamnă că cineva are un identificare a genului sau un comportament de gen care diferă de normele culturale ale genului pe care au fost repartizate la naștere.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 11
    2. Aflați despre ceea ce face un transgender pentru copii. Fiind transgender nu este o alegere pe care copilul dumneavoastră o face. De asemenea, nu are nimic de-a face cu modul în care le-ați ridicat. Este tipic pentru ca părinții să spună: "Ce am făcut pentru a provoca acest lucru?"Răspunsul este" nimic."Copiii transgender sunt probabil născuți în acest fel.
  • Știți că este transgender nu este "anormal."Este foarte comun ca un copil să se nască transgender. Dacă acesta este cazul pentru copilul dvs., accentul ar trebui să fie pus pe sprijinirea copilului. Nu te prinde în îngrijorare de ceea ce este "normal."
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 12
    3. Recunoaște că unii oameni iau mai mult să-și recunoască și să-și exprime sexul decât alții. În timp ce unii copii declară cu voce tare sexul lor adevărat la vârsta de 3 ani, unii iau mai mult să-și dea seama că încearcă să trăiască ca fiind un gen greșit. Iată câteva lucruri care pot întârzia procesul de ieșire:
  • Lipsa de cunostinte
  • Frică de respingere
  • Martor la stigma
  • Încercând să se exprime, dar a fost tachinat sau certat
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 13
    4. Citiți surse fiabile. Nu ascultați mituri sau zvonuri. Să ia timp pentru a investiga cu adevărat ceea ce înseamnă a fi transgender. Check out surse precum site-ul PFLAG sau proiectul de acceptare a familiei.
  • De asemenea, puteți merge la biblioteca locală. Cereți bibliotecilor de referință să recomande câteva cărți bune despre a fi transgender.
  • Citiți povestiri de la persoanele transgender. Aceste conturi de primă mână vă pot ajuta să înțelegeți ce se simte ca să fiți transgender.
  • Imagine intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 14
    5. Recunoașteți diferența dintre o fază și transgender. Dacă copilul dvs. insistă în mod constant asupra genului lor, atunci este foarte probabil să nu fie o fază.
  • Dacă copilul dvs. crede că ar fi fost doar o fază, vorbiți despre el înainte de a sări în acțiune. Un copil care spune că a fost "Doar o fază" pot fi mincinoase pentru că sunt maltratate sau cred că le veți iubi mai puțin dacă sunt transgender. Asigurați-vă că știu că le iubești în orice fel și că sunt cu adevărat serioși în acest sens.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este Transgender Pasul 15
    6. Discutați cu un profesionist medical. Dacă aveți întrebări despre știința de a fi transgender, discutați cu medicul copilului dvs. Dacă vă întrebați despre impactul psihologic, consultați un terapeut. Amintiți-vă, acesta este un timp confuziv pentru dvs. ca părinte, de asemenea. S-ar putea să doriți să luați în considerare obținerea unui ajutor extern, văzând un consilier pentru a vă ajuta să procesați copilul dvs. explorarea identității lor de gen.
  • Profesioniștii sunt de obicei foarte atenți și nu vă vor grăbi copilul în ceva ce nu sunt pregătiți. Țineți minte că doar pentru că nu vă simțiți gata nu înseamnă că copilul dvs. nu este pregătit sau că copilul dvs. nu face rău să vă așteptați să vă prindeți.
  • Partea 3 din 3:
    Ajutându-vă copilul să se simtă confortabil
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este Transgender Pasul 16
    1. Urmați plumbul copilului. daca tu Ascultați bine, Copilul dvs. vă va spune ce vor ei singuri. Acest lucru vă poate ajuta să spuneți diferența dintre un copil care spune "sunt o fată" și un băiețel care îi place să poarte rochii.
    • Alegerea de tranziție (sau nu) ar trebui să se bazeze pe nevoile și fericirea copilului dvs., nu pe ceea ce credeți că copilul dvs. ar trebui să fie. Nu opriți un copil să fie ei înșiși pentru că nu vă simțiți confortabil cu ea și nu împingeți un copil non-neconform într-o tranziție dacă nu pare interesată.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 17
    2. Recunoașteți că sprijinul dvs. face o mare diferență în viitorul copilului dumneavoastră. Copiii transgender cu familii de susținere sunt mult mai puțin susceptibile de a încerca sinuciderea, să devină fără adăpost sau să se confrunte cu probleme grave de sănătate mintală. O familie de susținere poate ajuta, de asemenea, un copil să se ocupe de probleme precum hărțuirea și discriminarea, diminuarea prejudiciului sănătății mintale a copilului. Prin acceptarea și susținerea sexului copilului dvs., vă ajută să le păstrați în siguranță din numeroasele probleme care pot ciuma persoanele transgender.
  • Studiile arată că copiii transgender care au trecut prin rate egale de depresie la colegii lor cisinder și doar rate puțin mai mari de anxietate.
  • Dimpotrivă, cei care sunt transgender, dar nu tranziția au rate foarte mari de probleme de sănătate mintală.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este pasul transgender 18
    3. Să vă sprijiniți copilul. Dacă copilul dvs. exprimă schimbări în identitatea lor de gen, încercați să nu reacționați negativ. Nu le criticați sau spuneți-le că nu doriți să o auziți. În schimb, permiteți copilului dvs. să-și exploreze identitatea încercând noi activități sau dressing diferit. Dacă aveți îngrijorări, discutați cu partenerul dvs. sau medicul copilului dumneavoastră. Nu spuneți copilului dvs. despre preocupările dvs.
  • Iubiți-vă copilul pentru cine sunt. Copilul ar putea trece printr-un timp dificil. Asigurați-vă că le-ați lăsat să știe că le iubești necondiționat.
  • Puteți spune: "Știu că treceți prin unele schimbări. Amintiți-vă, vă iubesc indiferent de ce."
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 19
    4. Stați la copilul dvs. Dacă copilul dvs. merge în afara comportamentului normativ de gen, ei ar putea fi tachinați sau chiar agresați. De exemplu, alți copii ar putea să vă tac fiica dacă se îmbracă ca un băiat tipic. Ajutați-ți copilul să adreseze problema. Lăsați-i să știe că veți vorbi cu profesorul sau părinții celorlalți copii în numele lor.
  • Dacă auziți că cineva face un comentariu negativ despre oamenii transgender, spuneți: "Comentariile de genul nu sunt în regulă. Te rog, nu spune asta din nou."
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este transgender Pasul 20
    5. Sprijiniți tranziția socială. Tranziția socială înseamnă că copilul dumneavoastră ar putea alege să trăiască ca un alt gen. Să facă un efort pentru a-și atinge deciziile. Dacă copilul dumneavoastră dorește să se îmbrace diferit, să le lași. Dacă doresc să fie chemați de un alt nume, aceasta este alegerea lor.
  • Recunoaște că tranziția socială este reversibilă dacă copilul își schimbă mintea. Dacă se dovedește a fi o fază, atunci copilul dvs. își poate schimba părul înapoi și își poate schimba garderoba. Și copilul tău îți va aminti că le-ai sprijinit în timp ce ei au pus la îndoială, ceea ce va însemna mult pentru ei.
  • Nu vă panică asupra tranziției sociale. În timp ce unii părinți au un timp greu cu ideea la început, amintiți-vă că acest lucru este important pentru copilul dvs. și că poate fi inversat dacă se dovedește că copilul dvs. nu este fericit în acest fel.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă un copil este Transgender Pasul 21
    6. Să fie în căutarea semnelor de depresie sau anxietate. Copiii transgender ar putea simți o mulțime de presiune și pot îndure agresiunea, discriminarea și lipsa de acceptare din partea membrilor comunității sau chiar de familie. Acest lucru poate face o taxă pe copil. Toți copiii neconformi ai sexului sunt la un risc mai mare pentru problemele de sănătate mintală. Dacă observați semne de problemă, luați copilul la un profesionist de sănătate mintală. Fii în căutarea:
  • Somnul excesiv
  • Pierdere bruscă în greutate sau câștig
  • Lipsa de interes în activitățile pe care le-au bucurat anterior
  • Schimbări vizibile de dispoziție
  • Sfat de experți
    Eric A. Samuels, PSYD

    Eric A. Samuels, psyd

    Psiholog clinic, LGBTQ + specialisteric a. Samuels, psy.D. este un psiholog clinic licențiat în practica privată în San Francisco și Oakland, California. El a primit o psy.D. În psihologia clinică de la Institutul Wright din 2016 și este membru al Asociației Americane de Psihologie și Gaylesta, Asociația Psihoterapeut pentru sex și diversitate sexuală. Eric este specializat în lucrul cu bărbați, adulți tineri și oameni cu orientări sexuale diverse și identități de gen.
    Eric A. Samuels, PSYD
    Eric A. Samuels, psyd
    Psiholog clinic, LGBTQ + specialist

    Expertul nostru este de acord: Persoanele care nu se simt confortabile cu identitatea lor de gen, în special copiii, prezintă de obicei o mulțime de semne de depresie și anxietate. Care ar putea include fiind izolate social, fără a avea o mulțime de energie, dificultăți de concentrare, motivație scăzută, dificultăți de somn sau schimbări în apetitul lor. S-ar putea, de asemenea, să expună ca schimbări de dispoziție, iritabilitate și simptome somatice precum durerile de cap, stomacul, constipația, diareea și așa mai departe.

  • Imagine intitulată Determinați dacă un copil este pasul transgender 22
    7. Explorați opțiunile medicale dacă copilul dvs. este transgender. Copilul dvs. ar putea dori să ia măsuri spre senzație mai confortabilă în corpurile lor. Opțiunile medicale sunt menite să vă sprijine copilul, să nu "vindeca" fiind transgender. Discutați cu medicul copilului dvs. despre faptul dacă aceste opțiuni sunt potrivite pentru ei.
  • Pentru tinerii adolescenți, blocanții pubertății îi pot opri din trauma trecerii prin pubertatea greșită. Acestea doar întârzie pubertatea și sunt complet reversibile. Aceasta este cel mai bun "Opțiunea neutră," și poate contribui la reducerea riscurilor de sănătate mintală.
  • Ca un adolescent mai în vârstă sau adult, copilul dvs. poate începe să ia hormoni pentru a le ajuta să treacă prin pubertate care este potrivit pentru genul lor.
  • Ca adult, ei ar putea alege să aibă chirurgie de confirmare a genului. Unii au nevoie de acest lucru, în timp ce alții sunt în regulă fără ea.
  • sfaturi

    Știți că mulți copii trec prin asta.
  • Întotdeauna să vă susțineți copilul. Dacă aveți nevoie de ajutor cu acest lucru, consultați un terapeut.
  • Odată ce copilul dvs. spune că sunt trans, nu le spune o fază sau refuză să le lase să se identifice ca fiind sexul lor preferat.
  • Fii părinte și susține-ți copilul, fiind transgender nu ar trebui să facă o diferență față de dragoste și sprijin că ar trebui să-ți dai copilului / copiilor.
  • De asemenea, asigurați-vă că cercetați și discutați alte identități de gen. Dacă nu o etichetă binară fixă, copilul dumneavoastră poate fi neconform, deci asigurați-vă că verificați informațiile despre așa-numitul "cel de-al treilea gen". Este extrem de plauzibil că, dacă copilul dvs. trece prin faze oprit și din nou, ele ar putea fi neconformitate de gen sau unul dintre diferiți termeni din acea categorie și nu se simt în siguranță limitată la o anumită etichetă. Este important să fii conștient de tot, doar în cazul în care trebuie să sprijiniți și să-i sfătuiți copilul atunci când sunt confuzi.
  • Avertizări

    Evitați periculosul "conversie" sau "reparativ" Terapii care încearcă să schimbe identitatea de gen a copilului. Acestea pot deteriora sănătatea mintală a unui copil și, eventual, să le conducă la sinucidere.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar