Cum să devii doctor

Dacă ați visat vreodată să ajutați oamenii să rămână fericiți și sănătoși, atunci devine un doctor este o alegere uimitoare și recompensatoare de carieră. Există atât de multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă pune pe calea cea bună, chiar dacă sunteți încă în liceu. În timp ce durează mult timp pentru a trece prin toată pregătirea dvs., veți putea să practicați medicamentul direct atunci când terminați. Știm că probabil că aveți câteva întrebări despre întregul proces, deci continuați să citiți mai mult!

Pași

Întrebarea 1 din 10:
Câți ani durează să devină doctor?
1. Poate dura aproximativ 10-15 ani după liceu. După absolvire de la liceu, va trebui să câștigi o diplomă de la un colegiu de 4 ani înainte de a putea aplica la școala medicală. Veți studia în școala medicală încă 4 ani și apoi treceți la câștigarea experienței în câmpul care completează o rezidență pentru câțiva ani.
  • Poate părea o lungă perioadă de timp, dar experiența dvs. vă va ajuta să oferiți cea mai bună îngrijire și să vă întâlniți cu alți oameni din domeniul dvs.
Întrebarea 2 din 10:
Ce cursuri ar trebui să iau în fața școlii?
1. Concentrați-vă pe cursurile de biologie și chimie. De când veți lucra cu medicamente și cum afectează oamenii, alegeți câteva cursuri de știință de viață pentru a adăuga la programul dvs. școlar. Încercați să alegeți clase precum biologia umană, chimia organică sau farmacologia dacă sunt disponibile la școala dvs. Dacă sunteți încă în liceu, căutați aceste cursuri AP, astfel încât să puteți câștiga credite de colegiu. Asigurați-vă că studiați din greu și faceți bine în fiecare dintre clasele dvs., deoarece acestea sunt de obicei premise pentru școala medicală.
  • Chiar dacă majoritatea colegiilor aplică credite AP, unele școli medicale nu le vor accepta și încă mai solicită cursuri la nivel de colegiu.
  • 2. Includeți câteva clase în psihologie sau sociologie. Treceți prin lista de cursuri disponibile la școala dvs. și încercați să adăugați o pereche de științe comportamentale la programul dvs. Luarea acestor cursuri vă ajută să aflați mai multe despre modul în care oamenii gândesc și se comportă, ceea ce vă poate ajuta să oferiți cel mai bun tratament pentru orice problemă cu care se confruntă.
  • Cerințele cursului depind de școala medicală pe care doriți să o faceți. Verificați întotdeauna site-urile web pentru școlile care vă interesează pentru a vedea ce cursuri trebuie să luați.
  • Întrebarea 3 din 10:
    În ce măsură am nevoie înainte de a merge la școala medicală?
    1. Câștigă o diplomă de licență în știință înainte de a aplica. Puteți merge la orice școală de 4 ani pentru a câștiga diploma de licență. Deși multe școli Med vor accepta cele mai multe programe de gradul, veți avea șanse mai mari de a fi acceptat dacă alegeți un domeniu științific, cum ar fi biologia sau chimia, deoarece vă va ajuta mai mult cu cursurile de școală medicală. Concentrați-vă greu pe studiile, astfel încât să puteți face bine pe toate cursurile și examenele.
    Întrebarea 4 din 10:
    Ce extracurrobari pot face pentru a mă ajuta să intru în școala medicală?
    1. Căutați oportunități de voluntariat medical. Puteți începe voluntariatul odată ce sunteți în liceu, astfel încât să puteți obține un început timpuriu în cariera dvs. Vizitați site-ul web pentru spitalul local sau clinica și căutați "Oportunități de voluntariat" pentru a vedea dacă au poziții disponibile. Unele lucruri pe care le puteți face pentru a vă oferi voluntar includ salutul pacienților, escortarea pacienților prin clinică și răspunsul la telefoane. În caz contrar, discutați cu îndrumarea școlii sau consilierul de carieră pentru a vedea dacă vă pot ajuta să faceți conexiuni.
    • Dacă școala dvs. are o zi de carieră, căutați reprezentanți ai spitalelor locale sau clinicii și întrebați ce posturi de voluntariat sunt disponibile.
    Întrebarea 5 din 10:
    Cum pot aplica la școala medicală?
    1. Luați examenul MCAT și trimiteți scorurile dvs. la potențialele școli. Testul de admitere a colegiului medical (MCAT) este un test standardizat care este necesar pentru aplicația dvs. de școală medicală. Testul este alegerea multiplă și este împărțită în 4 secțiuni: fundații biologice și biochimice - fundații chimice și fizice - fundații psihologice, sociale și biologice - și analize critice și raționamente. Programați examenul în termen de 3 ani de la aplicarea la școala medicală pentru a vă asigura că acceptă scorurile dvs.
    • Căutați ghiduri de studiu online sau la librării și încercați să renunțați la o parte în fiecare zi pentru a examina informațiile înainte de testare.
  • 2. Completați aplicația pentru școala pe care doriți să o faceți. Cercetați câteva școli medicale potențiale pe care doriți să le participați și verificați dacă respectați cerințele aplicației. Completați aplicația online cu informațiile, transcrierile și orice eseuri pe care le cer să scrieți. Asigurați-vă că trimiteți cererea înainte de termenul limită listat pe site pentru a vă asigura că vă calificați pentru următorul an universitar.
  • Porniți aplicația dvs. în primăvara anului Junior de colegiu, dacă intenționați să mergeți la școala medicală imediat după absolvire.
  • Multe aplicații de școală medicale au o taxă unică care variază între instituții.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie de scrisori de recomandare de la profesori sau consilieri.
  • 3. Interviu cu cineva din școală pentru a vedea dacă sunteți o potrivire bună. După ce cererea dvs. este acceptată, veți avea de obicei un interviu cu un membru al facultății în persoană sau printr-un apel video. Intervievatorul vă va cere lucruri de genul motivului pentru care doriți să fiți doctor și de ce doriți să participați la școala lor. Răspundeți la toate întrebările cât mai bine cât puteți pentru cele mai bune șanse de a fi acceptat.
  • Indiferent de modul în care a mers interviul, trimiteți un e-mail de urmărire mulțumită persoanei pentru timpul și considerația lor.
  • Încercați să conduceți un interviu mock cu un prieten sau un mentor, astfel încât să vă puteți obișnui să răspundeți la întrebări. Asigurați-vă că nu memorați răspunsurile sau altfel va părea că sunteți prea repetiți.
  • Întrebarea 6 din 10:
    Ce fac în timpul școlii medicale?
    1. Luați cursuri pre-clinice pentru primii 2 ani. Când începeți prima școală medicală, veți lucra mai mult într-o clasă, astfel încât să vă puteți familiariza cu concepte medicale de bază. Veți învăța despre funcțiile corpului, bolile și tratamentele. De asemenea, veți acoperi abilitățile de bază de doctorat, cum ar fi istoriile medicale și comunicarea cu pacienții.
  • 2. Lucrați cu pacienții în timpul clinicii în ultimii 2 ani. Pe măsură ce vă cunoașteți mai mult, profesorii voștri vă vor permite să interacționați și să lucrați cu pacienții, astfel încât să obțineți experiență de experiență și să tratați pe alții. Ascultați cu atenție medicului de supraveghere și urmați instrucțiunile acestora, astfel încât să puteți continua învățarea și îmbunătățirea.
  • Unele școli ar putea avea un curriculum mai integrat în care începeți să faceți clinice intercalate cu clasele dvs.
  • 3. Luați primele 2 părți ale USMLE în timpul școlii pentru a obține o licență generală. Examenul de licențiere medicală din Statele Unite sau USMLE, este un test necesar cu 3 pași pentru toți elevii medicali. Fiecare pas al examenului este multiplu care acoperă informațiile medicale de bază și durează aproximativ 8 ore până la finalizare. Aplicați pentru a lua primul și al doilea pașiu al examenului în timp ce sunteți în continuare înscris la școala dvs. MED, dar nu puteți lua ultimul pas până când lucrați la o rezidență.
  • Scorurile variază de la 1 la 300, unde 300 este cel mai bun. Scorurile medii tipice pentru pasul 1 și 2 ale examenului sunt în jur de 232 și respectiv 245.
  • Puteți relua fiecare pas al USMLE de până la 6 ori.
  • Întrebarea 7 din 10:
    Cum aleg o specialitate medicală?
    1. Alegeți ceva pe care l-ați bucurat de acest lucru în școala medicală. În timpul ultimilor ani de școală medicală, veți alege în ce domeniu de medicament doriți să vă concentrați. Gândiți-vă greu despre ceea ce ați plăcut să învățați și dacă aceste căi sunt ceea ce doriți să urmăriți în cariera dvs. Dacă nu sunteți sigur ce doriți să faceți, discutați cu un consilier sau consilier la școala dvs. pentru a vă ajuta să găsiți câmpul pe care sunteți cel mai potrivit pentru.
    • De exemplu, intrați în pediatrie sau medicină de familie dacă doriți să lucrați cu pacienții mai tineri.
    • Ca un alt exemplu, dacă v-ați interesat cu adevărat de oase și articulații în timpul clasei, puteți intra în ortopedie.
    • Unele dintre cele mai competitive specialități medicale includ radiologia, chirurgie ortopedică, chirurgie plastica integrată și chirurgie neurologică.
  • 2. Decideți dacă doriți să fiți într-un spital sau în practică privată. Când lucrați la un spital, veți face mai multă muncă cu echipele și aveți administratorii să se ocupe de toate lucrările de care aveți nevoie. Cu toate acestea, spitalele pot fi mai stresante, deoarece orele dvs. se pot schimba în funcție de săptămână și veți lucra cu o mare varietate de pacienți. Dacă doriți mai mult control asupra orelor dvs. și doriți să stabiliți conexiuni mai bune cu oamenii pe care îi tratați, alegeți în schimb o clinică privată.
  • Dacă v-ați bucurat de rundă în timpul școlii, câmpurile cum ar fi chirurgia generală sau medicina internă la un spital pot fi o alegere bună pentru dvs.
  • Luați în considerare domenii precum psihiatria, dermatologia sau patologia dacă doriți să aveți mai mult control asupra pacienților pe care îi vedeți și doriți să lucrați într-o clinică specializată.
  • Întrebarea 8 din 10:
    Ce ar trebui să mă aștept în timpul rezidenței?
    1. Veți câștiga experiență în domeniul dvs. sub supraveghere. După alegerea unei specialități pe care doriți să o practicați, aplicați pentru o rezidență într-o clinică sau practică medicală. Odată ce ați acceptat, puteți interacționa și ajuta cu pacienții, în timp ce medicii mai experimentați vă supraveghează. În acest fel, puteți învăța și mai mult despre serviciile de specialitate ale câmpului dvs. și să lucrați cu pacienții din afara școlii medicale.
  • 2. Planificați să fiți rezident timp de 3-7 ani. Lungimile rezidentului depind de dificultatea câmpului pe care l-ați ales ca specialitate. Dacă lucrați numai în medicina generală, atunci veți obține de obicei cu doar 3 ani. Cu toate acestea, domenii mai dificile, cum ar fi neurologia și chirurgia, pot dura 5-7 ani pentru a finaliza pe deplin.
  • Întrebarea 9 din 10:
    Cum pot obține certificat pentru a practica medicina?
    1. Verificați cerințele de licență pentru statul dvs. Fiecare stat are propriile cerințe înainte de a putea solicita o licență medicală. Unele state necesită un anumit număr de ani în rezidență, în timp ce alții pot avea restricții de câte ori luați USMLE.
  • 2. Luați un examen de certificare pentru specialitatea medicală. Contactați departamentul de licențiere al statului dvs. pe măsură ce vă apropiați de sfârșitul rezidenței pentru a afla cum să se aplice la examenul de bord. Cele mai multe examene de bord sunt teste scrise, dar unele specialități pot necesita și un examen oral. Odată ce treceți plăcile dvs., puteți apoi să practici oriunde în interiorul statului.
  • Examenele medii ale plăcilor pot costa aproximativ 2.000 USD USD.
  • Întrebarea 10 din 10:
    Cât de mult este salariul unui medic?
    1. Puteți câștiga aproximativ 200.000 de dolari USD pe an ca medic general. Dacă practicați numai medicina generală, veți avea, de obicei, în jurul valorii de acest lucru în fiecare an. Dacă practicați un domeniu mai specific de medicină, veți câștiga cel mai probabil mai mulți bani în funcție de dificultatea a ceea ce faceți.
    • De exemplu, ați putea câștiga o medie de 350.000 USD un an, dacă sunteți dermatolog sau până la 550.000 $ USD dacă sunteți neurochirurg.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Faceți ceva timp pentru activități extrașcolare în timpul școlii med, astfel încât să puteți menține un echilibru de viață. Ele vă pot ajuta, de asemenea, cu abilități de construire a echipei în clinică.
  • Este complet normal să vă simțiți puțin subliniat în timpul școlii medicale. Discutați cu un membru al facultății sau cu decanul pentru sfaturi despre cum să vă gestionați stresul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar