Cum să devii un specialist în viața copilului

Lucrul ca un specialist în viața copilului poate fi foarte recompensat. Ca specialist în viața copilului, veți lucra cu copii și familiile lor, ajutându-i să navigheze prin sistemul de sănătate și să abordeze obstacolele cu care se confruntă cu boli și handicap. Puteți lucra la spitale, dar puteți găsi și poziții la centrele de ambulatoriu, cum ar fi birourile dentare, hospose, clinici și chiar tabere pentru copii cu nevoi speciale de sănătate. Pentru a deveni un specialist în viața copilului, completați o diplomă, în mod ideal în viața copilului. Apoi, trebuie să completați 600 de ore clinice la un stagiu, după care sunteți eligibil să luați examenul de certificare prin asociația profesioniștilor din viața copilului.

Pași

Partea 1 din 4:
Lucrul la educația dvs
  1. Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
1. Câștigă o diplomă de licență în viața copilului. Pentru a fi certificat, o diplomă de licență în orice domeniu va face. Cu toate acestea, o diplomă de licență în viața copilului sau în domeniul similar este o opțiune mai bună. Domenii similare includ psihologia, dezvoltarea copilului, studiile pentru copii și familiale și educația timpurie a copiilor.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    2. Completați cursurile necesare pentru a fi eligibil pentru certificare. Dacă nu absolveți un program ACLP-aprobat în viața copilului, puteți deveni certificat. Trebuie doar să completați 10 clase de licență specifice pentru a îndeplini aceeași cerință, deși aveți nevoie încă de o diplomă de licență într-un alt domeniu.
  • Luați un curs de viață pentru copii învățați de un specialist în viața copilului, 2 cursuri de dezvoltare a copilului care acoperă naștere la 1 curs de familie, 1 curs de familie, 1 curs de joc, 1 pierdere / bereavement sau moarte de moarte, 1 curs de cercetare și 3 mai multe cursuri în domeniul vieții copilului sau al unui câmp conex.
  • ACLP vă recomandă să vă concentrați asupra eticii, terminologiei medicale și a anatomiei / fiziologiei, dar aceste clase nu sunt necesare. Ei pot conta ca 3 clase suplimentare.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    3. Voluntar sau completați o practică. Unele programe vă pot cere să aveți o practică, care vă va ajuta să câștigați o experiență valoroasă. Chiar dacă dvs. nu, luați în considerare voluntariatul într-o zonă conexă pentru a obține o experiență valoroasă. De exemplu, ați putea oferi voluntar să vă ajutați la un spital de copii sau la unitatea pediatrică a unui spital. Orice poziție din domeniul medical care vă oferă experiență care lucrează cu copiii va fi benefică.
  • S-ar putea, de asemenea, voluntar la o tabără pentru copii cu nevoi medicale particulare.
  • Adresați-vă profesorilor să recomande locuri la voluntar. Puteți găsi chiar și o poziție plătită la nivel de intrare.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    4. Obțineți o diplomă de masterat pentru a vă îmbunătăți șansele de a obține un loc de muncă. O diplomă de masterat în viața copilului nu este obligată să fie certificată, cel puțin înainte de 2022. Cu toate acestea, certificarea va necesita o diplomă de masterat după 2022. În timp ce puteți fi bunicat în Înainte de acel an, o diplomă de masterat vă va face mai competitivă în domeniu.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    5. Deveniți membru al ACLP pentru a avea acces la mai multe locuri de muncă. În timp ce nu trebuie să fiți membru pentru a fi un specialist în viața copilului, această organizație este agenția pe care o veți fi certificată. Calitatea de membru vine cu beneficii, cum ar fi accesul la un portal de căutare pentru stagii, listele de locuri de muncă și multe altele. În plus, obțineți reduceri la lucruri precum teste și taxe de întreținere de certificare dacă sunteți membru.
  • Un membru al studenților este de 72 USD pe an începând cu 2018, în timp ce un membru profesionist este de 125 USD pe an începând cu 2018. Principala diferență este că elevii nu au privilegii de vot.
  • Partea 2 din 4:
    Finalizarea stagiului dvs
    1. Imagine intitulată deveni un specialist în viața copilului
    1. Găsiți stagii pe care le puteți solicita prin cercetarea spitalelor. Check out spitalele și programele din zona dvs. care angajează specialiști din viața copilului și le îngustează de tipurile de programe pe care doriți să le lucrați. Uita-te la dimensiune, specialități sau domenii de cercetare pentru a decide dacă fiecare program este potrivit pentru tine. Stabiliți cel puțin 10 până la 15 locuri pe care doriți să le aplicați.
    • Locația este, de asemenea, importantă. Trebuie să fiți dispuși să vă deplasați în zonă dacă un program pe care îl aplicați nu este în apropiere.
    • Puteți căuta stagii la comunitate.ChildLife.ORG / P / CM / LD / FID = 37. Acest instrument vă permite să vă restrângeți căutarea cu criterii specifice. Cu toate acestea, trebuie să fii membru al ACLP pentru a face acest lucru. Dacă nu sunteți membru, puteți găsi programe acreditate la https: // ChildLife.Org / Educatori / Internship-Acreditare / Stagii acreditate.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    2. Verificați cerințele fiecărui program pentru a vedea dacă le cunoașteți. Unele programe necesită experiență practică, în timp ce alții nu. Mulți au cerințe GPA. Este important să stabiliți că îndeplinesc toate cerințele programului înainte de a petrece timpul pentru a aplica.
  • Unele stagii pot cere să fiți în continuare în școală sau să fiți afiliați la o anumită universitate, de exemplu.
  • Multe școli vor accepta aplicația ACLP comună de stagiu de viață a copilului, ceea ce vă face mai ușor, dar alții nu.
  • Imagine intitulată deveni un specialist în viața copilului
    3
    Construiți un CV puternic Pentru a utiliza aplicația dvs. Adesea, aplicația va necesita un CV. Includeți orice experiență relevantă pe care ați avut-o în domeniu, precum și orice altceva care vă ajută să ieșiți, cum ar fi premiile academice sau munca de voluntariat pe care ați făcut-o.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să construiți un CV, să vedeți dacă campusul dvs. are un centru de scris cu tutori care vă vor ajuta să construiți unul.
  • Păstrați-vă CV-ul organizat, curat și scurt. Corectați-l de mai multe ori pentru a vă asigura că este gratuit de greșeli și erori gramaticale.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    4. Găsiți profesori și șefi care sunt dispuși să scrie referințe pentru dvs. Majoritatea profesioniștilor știu că scrierea referințelor fac parte din locul de muncă, dar trebuie să întrebați cu mult înainte de termenul limită, cu cel puțin o lună înainte de timp. Alegeți persoanele care v-au lăudat munca în trecut și cu care aveți un repertoriu cu.
  • Furnizați persoanei cu toate informațiile de care au nevoie, inclusiv CV-ul dvs. și un plic adresat unde trebuie să trimită scrisoarea sau adresa de e-mail. Lăsați-i să știe programul pe care îl aplicați, precum și persoana pe care ar trebui să o abordeze scrisoarea către.
  • Asigurați-vă că știu termenul limită. Politicile întreabă 2 săptămâni mai târziu pentru a vedea cum progresează.
  • Cereți-i să includă abilități specifice pe care le exemplificați.
  • Nu uitați să trimiteți o carte de mulțumire odată ce scrisoarea dvs. a fost trimisă.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    5. Aplicați utilizând aplicația comună de stagiu de viață a copilului. Multe programe acceptă această aplicație, pe care o puteți găsi la https: // ChildLife.org / docs / implicit-sursă / certificare / stagii / comune-copil-viață-internship-cerere.pdf?sfvrsn = 18. Completați informațiile biografice, informațiile academice și experiența relevantă. De asemenea, va trebui să completați 4 întrebări eseu de 200 de cuvinte, dacă este cazul.
  • Dacă vă completați în continuare cursurile, instructorului dvs. CCLLS completează formularul de confirmare a cursului de viață a copilului în curs de desfășurare. De asemenea, vor trebui să completeze o formă similară dacă încă mai completați sau ați terminat cu o practică.
  • Verificați site-ul web al ACLP pentru limită de stagiu, deoarece majoritatea programelor urmează programul lor. Puteți găsi termene limită la https: // ChildLife.Org / Certificare / Certificare-Resurse / Termene de stagiu.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    6. Ace interviu prin pregătirea înainte de timp. Utilizați ghidul de interviu al ACLP pentru a vă pregăti. Are întrebări de eșantionare pe care le puteți solicita într-un interviu de stagiu. Luați pe cineva să vă pună întrebarea într-un interviu practic pentru a vedea cum faceți. Practicarea înainte de timp vă poate ajuta să vă calma nervii.
  • Puteți găsi ghidul ACLP la https: // ChildLife.org / docs / implicit-sursă / certificare / stagii / eșantion-interviu-întrebări-pentru-stagiu-studenți.pdf?sfvrsn = 4.
  • Zâmbet, fii încrezător și ține-ți capul în sus! Încrederea merge mult într-un interviu.
  • Amintiți-vă să vă îmbrăcați profesional și să apăsați la timp cu un CV în mână.
  • Fiți gata să vorbiți de ce doriți să intrați în această profesie și ce vă face unic.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    7. Acceptați sau scăderea ofertelor de către data acceptării. ACLP stabilește un program, care include o dată de ofertă inițială. Programele trimit oferte la primele lor opțiuni până la această dată. Trebuie să acceptați sau să scăpați de data acceptării, care este ziua după.
  • Rămâneți calm dacă nu ați primit o ofertă de către data de ofertă inițială. După prima rundă vine a doua dată de ofertă, în care programele trimit oferte la cea de-a doua opțiune.
  • Găsiți toate datele de care aveți nevoie https: // ChildLife.Org / Certificare / Certificare-Resurse / Termene de stagiu.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    8. Asigurați-vă că supraveghetorul dvs. îndeplinește calificările. Supraveghetorul dvs. trebuie să aibă certificarea specializată în viața copilului și au încheiat deja 4000 de ore de experiență clinică plătită în domeniu. Ei trebuie să fie dispuși să vă ducă ca pe planul lor, orientatându-vă prin educația dvs. în stagiul dvs. clinic.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    9. Completați cele 600 de ore pentru stagiul dvs. După ce obțineți un stagiu, începeți orele de acumulare. Introduceți orele pe sistemul de verificare online al ACLP, pe măsură ce le câștigați.
  • De asemenea, puteți utiliza formularul de verificare a experienței clinice, găsite pe site-ul ACLP.
  • Partea 3 din 4:
    Luând examenul
    1. Imagine intitulată Deveniți un specialist în viața copilului
    1. Completați o evaluare de eligibilitate pentru a se califica pentru examen. Această evaluare verifică că aveți dreptul să luați examenul. Găsiți aplicația online la https: // ChildLife.Org / Certificare / Studenți / Revizuire-My-Cursuri. Conectați-vă și introduceți numele și cursurile pentru a începe evaluarea. Apoi introduceți informații despre stagiul dvs., inclusiv numele supraveghetorului dvs.
    • Trimiteți în documente justificative, inclusiv transcrieri de la universitatea sau universitățile dvs. Orele clinice trebuie verificate prin procesul de verificare online sau prin formularul de verificare a experienței clinice.
    • Transcrierile pot fi trimise prin e-mail de către instituția dvs. la certificare @ ChildLife.org sau trimise prin următoarea adresă:
      Profesioniști din domeniul vieții
      1820 ft. Myer Dr.
      Suite 520
      Arlington, VA22209.
    • Dacă nu v-ați înregistrat, faceți acest lucru introducând un nume de utilizator și o parolă.
    • Plătiți taxa de solicitare USD de 75 USD.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    2. Așteptați notificarea dvs. de eligibilitate. ACLP vă va trimite un e-mail care vă anunță dacă sunteți eligibil sau să nu stați examenul. Dacă sunteți eligibil, vă vor oferi instrucțiuni despre cum să vă înregistrați pentru examen.
  • Dacă vi se refuză eligibilitatea, puteți trimite o scrisoare comitetului de certificare care atrage decizia. Trebuie să precizați motivul pentru a atrage în scrisoare.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    3. Înregistrați-vă pentru examenul online în fereastra necesară. Pentru a vă înregistra, accesați secțiunea Eveniment / Webinar de pe site-ul ACLP. Planificați examenul din fereastra necesară indicată în scrisoarea de acceptare a eligibilității. Înregistrați-vă devreme, deoarece programul poate fi completat.
  • Rețineți că acestea dau doar testul la aproximativ 6 săptămâni în afara anului în 3 ferestre de 2 săptămâni. Veți fi programat pentru unul dintre aceste ferestre. Trebuie să vă înregistrați cu cel puțin 5 zile înainte de timp.
  • Plătiți taxa de examinare. Taxa este de $ 300 USD pentru ACLP sau 450 USD pentru membrii non-ACLP din 2018.
  • Testele sunt date la centrele de testare IQT, care sunt situate în întreaga Statele Unite și în lume. Puteți găsi cea mai apropiată locație la http: // IsoqualityTesting.com / locații.ASPX.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    4. Pregătiți-vă pentru examen utilizând Ghidul de studiu ACLP. ACLP pune un ghid de studiu, dar trebuie să-l achiziționați de pe site. Puteți găsi resurse gratuite online oferite de alți studenți care studiază. Cea mai bună pregătire este să vă concentrați asupra zonelor acoperite în testare și să examinați notele și manualele din clasele dvs. De asemenea, puteți găsi alte resurse pentru a revizui la https: // ChildLife.org / docs / implicit-sursă / certificare / candidat-manual.pdf?sfvrsn = 20.
  • Examenul este împărțit în responsabilitate profesională, evaluare și intervenție. Se compune din 150 de întrebări cu răspunsuri multiple. Găsiți o defalcare mai detaliată a secțiunilor la https: // ChildLife.Org / Certificare / Examen / 2019-Exam-contur.
  • Puteți efectua un test de practică la un centru de testare IQT pentru $ 35 USD. Înregistrați-vă pentru unul la https: // iqttesting.COM.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    5. Luați examenul păstrând întâlnirea programată. Ajungeți la timp - dacă ajungeți mai târziu de 20 de minute, nu vi se va permite să luați examenul. Veți avea 4 ore să o completați și o veți lua pe un computer.
  • Aduceți documentul de admitere și un ID de fotografie emis de guvern. Vă este permis să aduceți cabluri, dar nu căștile.
  • Puteți anula examenul pentru o rambursare dacă aveți o situație de urgență sau există vremii severe incorecte.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    6. Așteptați scorul final de la ACLP. Veți primi scorul la sfârșitul testului. Cu toate acestea, scorul dvs. oficial nu va fi postat pentru câteva zile. Puteți găsi pe contul dvs. ACLP.
  • Nu este probabil ca scorul să se schimbe, dar ACLP efectuează o analiză statistică a tuturor scorurilor doar în cazul în care.
  • Dacă treceți, veți primi doar o "trece." Dacă nu reușiți, veți primi scorul dvs. numeric.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    7. Ia examenul din nou dacă nu treceți. Atâta timp cât mai îndepliniți cerințele de eligibilitate, puteți lua examenul de câte ori doriți. Nu este nevoie să plătiți din nou taxa de evaluare decât dacă se schimbă eligibilitatea și aveți nevoie de o nouă evaluare. Cu toate acestea, trebuie să plătiți taxa de examen de fiecare dată.
  • Partea 4 din 4:
    Folosind certificarea Specialist pentru Child Life
    1. Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    1. Adăuga "CCLLS" până la sfârșitul numelui dvs. După trecerea examenului de certificare, sunteți oficial un specialist profesional de viață a copilului. Prin urmare, puteți adăuga aceste scrisori după numele dvs. ca semn al certificării dvs.
    • Actualizați CV-ul pentru a reflecta noua dvs. certificare și experiență.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    2. Plătiți taxele pentru a vă menține certificarea. Fiecare certificare este bună pentru 5 ani. Pentru primii 4 ani de certificare, trebuie să plătiți o taxă de întreținere la ACLP în fiecare an pentru a vă menține certificarea.
  • Începând cu anul 2018, taxele de întreținere sunt de 45 USD pe an pentru membri și 65 USD pe an pentru non-membri, atâta timp cât plătiți în ianuarie. După aceea, se adaugă o taxă târzie. Trebuie să plătiți până la 1 aprilie pentru a vă menține certificarea.
  • Plătiți online la https: // online.ChildLife.Org / CLCSSA / SSAAUTHMENU.show_top_menu. Pentru un cec, includeți numărul dvs. de certificare în memorie și trimiteți-l la următoarea adresă:
    Certificare de certificare
    Asociația profesioniștilor din viața copilului
    1820 N Fort Myer Drive
    Suite 520
    Arlington, VA 22209.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    3. Aplicați pentru poziția de alegere. În acest moment, sunteți un profesionist certificat, liber de a aplica pentru orice poziție care necesită această certificare. Căutați poziții cu această certificare în zona dvs. Puteți chiar aplica unde ați avut stagiul dvs., deoarece sunt deja familiarizați cu abilitățile dvs.
  • ALCP are listări de locuri de muncă pe site-ul lor, dar trebuie să fiți membru pentru a le căuta.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    4. Păstrați certificarea prin faptul că sunteți profesioniști. Această certificare poate fi revocată de ACLP dacă decid că te-ai angajat în comportament inadecvat. De exemplu, ei o pot revoca dacă află că ați falsificat materialele de certificare.
  • Ei pot, de asemenea, o revocă dacă încălcați codul de responsabilitate etică, găsit la https: // ChildLife.org / docs / implicit-sursă / certificare / candidat-manual.pdf?sfvrsn = 20,
  • Cheating pe examen sau dezvăluie întrebările de la examen este, de asemenea, motive pentru că certificarea dvs. fiind revocată.
  • Dacă sunteți condamnat pentru o crimă, în special una referitoare la profesia dvs., certificarea dvs. poate fi, de asemenea, revocată.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist în viața copilului
    5. Re-certificați la fiecare 5 ani. Chiar dacă ați trecut examenul specialist în viața copilului, trebuie să vă arătați că rămâneți curenți prin re-certificarea. Puteți lua cursuri continue de educație, cunoscute sub numele de unități de dezvoltare profesională sau reluați examenul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    În funcție de locul dvs. de muncă, este posibil să fiți obligați să lucrați seri sau weekend-uri.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar