Cum să devii un chirurg

Mulți oameni visează să salveze sau să îmbunătățească vieți ca chirurg. Pentru a realiza acest vis, trebuie să participați la școală pentru un număr de ani de progres prin educația inițială și în formarea mai specializată. De asemenea, ar trebui să căutați mentori la alți chirurgi și profesorii dvs. Alegeți o specialitate chirurgicală și publicați în acea zonă dacă alegeți. De asemenea, asigurați-vă că îndeplinesc toate cerințele de licențiere pentru zona dvs. înainte de a vă practica și păstrați documentele de lucru actualizate.

Pași

Partea 1 din 3:
Începeți educația
  1. Imaginea intitulată deveni un chirurg pasul 1
1. Decideți dacă aveți atributele potrivite. Pe măsură ce intrați în liceu, începeți să vă gândiți dacă aveți sau nu personalitatea potrivită pentru a intra într-o profesie medicală. Va trebui să prosperați sub presiune și să vă bucurați de crize de gestionare. Veți avea nevoie de capacitatea de a vă concentra pe perioade lungi de timp și de a stăpâni cantități mari de informații.
  • Dacă sunteți curioși să deveniți un chirurg, puteți privi și diverse texte care discută despre personalitatea și profilul unui chirurg. De exemplu, Colegiul American de Chirurgie vinde o varietate de texte de orientare online.
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 2
    2. Discutați cu chirurgii cu experiență. Chiar și la nivelul liceului, încercați să vedeți dacă școala dvs. oferă un program de mentorat care vă poate asocia cu un chirurg pentru o zi sau mai mult. Umbrirea unui chirurg în mediul lor de lucru vă poate ajuta să înțelegeți beneficiile și negativele poziției lor unice. Unele licee oferă, de asemenea, tabere de vară adaptate la obiective profesionale specifice.
  • Imaginea intitulată devine un chirurg Pasul 3
    3. Absolvent de liceu. Asigurați-vă că vă înscrieți pentru clase care demonstrează interesul dvs. pentru matematică și știință, cum ar fi biologia, chimia și calculul. Ați putea dori, de asemenea, să luați cursuri de comunicare astfel încât să puteți comunica în mod clar cu pacienții, colegii și superiorii dvs.
  • Luarea claselor suplimentare la nivelul AP sau Avansat este întotdeauna o idee bună, deoarece vă va lăsa cu mai multă flexibilitate în colegiu.
  • Încercați să faceți cele mai bune în toate clasele dvs., deoarece scorurile finale vor ajuta la determinarea programului de colegiu în care vă puteți înscrie. De asemenea, poate afecta gradul de ajutor financiar pe care îl primiți.
  • Dacă nu puteți finaliza liceul în programul tradițional, este posibil să puteți lua examenul GED (Dezvoltare Generală Educație) în schimb.
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 4
    4. Obțineți o diplomă de licență. În general, școlile medicale nu necesită un colegiu special pentru a aplica. Cu toate acestea, veți dori să acoperiți premisele de bază în timpul colegiului. La minim, veți avea nevoie de un an de biologie, fizică, engleză și doi ani de chimie. Acest lucru este valabil și pentru majoritatea programelor internaționale.
  • Încercați să vă spălați cursurile dificile de matematică și știință pe o perioadă de patru ani pentru a evita să vă ardeți mai devreme. Cu toate acestea, veți dori să aveți cerințele dvs. majore completate de anul dvs. senior, pentru a vă pregăti pe deplin pentru testul de admitere colegiu medical (MCAT) sau alte teste de admitere.
  • Fiți conștienți de faptul că așteptările care se confruntă cu studenții de licență pot varia în funcție de locație. În Regatul Unit, un student primește o diplomă medicală la completarea educației lor de licență.
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 5
    5. Luați MCAT (testul de admitere la colegiu medical). În timpul anului superior al colegiului în u.S., va trebui să luați și să faceți bine pe MCAT. Scorurile dvs. de testare vor fi apoi trimise la diferitele dvs. școli de aplicații și acest lucru, combinate cu profilul dvs. general academic, vor determina dacă sunteți sau nu sunteți admisați.
  • Fiți conștienți de faptul că este posibil să aveți, de asemenea, să furnizați scrisori de referință de la profesorii de colegiu ca parte a pachetului de aplicații medicale.
  • Accesați site-ul Asociației Colegiilor Medicale Americane (AAMC) pentru a afla u.S. Cerințe de admitere a școlii medicale. Dacă aplicați în afara U.S., Veți dori să contactați școala și să cereți cerințele lor.
  • Multe locații au teste echivalente la MCAT. De exemplu, în Marea Britanie, studenții sunt așteptați să ia testul de aptitudini clinice din Marea Britanie (UKCAT).
  • Partea 2 din 3:
    Câștigând experiență profesională
    1. Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 6
    1. Găsiți un mentor. De la liceu, țineți un ochi pentru persoanele care vă pot oferi anumite îndrumări și sfaturi din partea unui punct de vedere profesional. Încercați să rămâneți în contact cu acei chirurgi pe care îi întâlniți și să le păstrați actualizați cu privire la ceea ce se întâmplă cu dvs. Acești mentori pot oferi o perspectivă unică asupra procesului școlar și care va fi viața dvs. după aceea.
    • Este o idee minunată de a identifica unul sau mai mulți dintre profesorii dvs. ca potențiali mentori. Relația dvs. cu ei poate continua după ce ați completat școala. Și, ei vă pot oferi litere mari de referință și conexiuni.
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 7
    2. Școala medicală completă. Școala medicală durează de obicei cel puțin patru ani pentru a finaliza. Veți petrece primii câțiva ani în principal în clasă și laborator, procedurile de învățare și practicile chirurgicale. Apoi, veți tranziționa la lucrul la abilitățile dvs. sub supravegherea unui chirurg experimentat. Veți roti de la specialitate la specialitate pentru a vă expune la o gamă completă de opțiuni.
  • Obstetrică, pediatrie și cardiologie sunt doar câteva dintre specialitățile pe care le puteți întâlni cu rotația dvs.
  • Odată ce ați absolvit, veți primi o diplomă. În U.S., Veți primi fie un medic de medicină (m.D.) sau medicul de medicină osteopatică (d.O.).
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 8
    3. Completați un program de rezidență. În timp ce vă aflați în școala medicală, veți începe să evaluați anumite programe de rezidență care au un accent pe suprafața dorită de specialitate. Apoi, veți aplica acest program și veți petrece undeva între trei până la șapte ani de completare. Veți servi, în esență, ca chirurg sub supraveghere.
  • Programele de rezidență se concentrează, de obicei, pe o anumită zonă de medicină, cum ar fi urologia sau îngrijirea critică. Acesta este momentul în care vă veți perfecționa cu adevărat abilitățile într-un mod mai specific.
  • Ca un alt exemplu, în Regatul Unit, vă mutați într-o fază numită "Fundație Formare" după primirea diplomei medicale inițiale. În această perioadă de doi ani, lucrați cu pacienții și începeți să explorați un câmp de specialitate.
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 9
    4. Adăugați o părtășie. Când ați terminat rezidența, veți avea opțiunea de a continua pregătirea pentru până la trei ani ca parte a unei părtășii. Această părtășie vă oferă timp să vă concentrați și mai îndeaproape pe un subspecialitate chirurgicală, cum ar fi măsurile cardiotoracice. Multe burse vor oferi, de asemenea, sprijin financiar și academic pentru publicare.
  • Este întotdeauna o idee bună de a vorbi cu un program de părtășie despre unde absolvenții lor lucrează acum. Acest lucru vă va oferi o idee mai bună despre opțiunile dvs. de carieră post-părtășie.
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 10
    5. Ia licențiat. Licențierea variază foarte mult în funcție de locația dvs. specială. Veți dori să urmați îndrumarea programului de rezidență sau Fellowship cu privire la licențele pe care trebuie să le solicitați. În majoritatea scenariilor, va trebui să treceți anumite examene în fața unui consiliu medical. De exemplu, în u.S. Statele membre este necesar să se ia un examen, cum ar fi examenul american de licențiere medicală (USMLE).
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 11
    6. Încercați să publicați. Pe măsură ce treceți prin procesul de învățământ, încercați să găsiți modalități de a vă publica perspectivele unice în revistele comerciale sau în publicațiile spitalicești. Fiecare piesă pe care o publicați oferă o altă linie valoroasă pe CV-ul dvs. și reflectă și tranziția dvs. de la student la chirurg.
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea unui câmp și a unei specialități
    1. Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 12
    1. Câștiga experiență într-o practică generală. Înainte de a vă decide să vă deplasați într-o specialitate sau chiar să urmați o părtășie, unii oameni ar recomanda luarea câtorva ani pentru a servi drept practicant general. Acest lucru vă va permite să vă perfecționați abilitățile practice. De asemenea, vă va oferi mai mult timp pentru a determina o specialitate exactă, dacă rămâneți incert.
    • După ce ați construit o practică, puteți lua adesea un concediu de absență pentru a urmări burse suplimentare sau pentru a vă dezvolta abilitățile după cum este necesar.
    • În unele locații, expunerea generală a practicii nu este opțională, așa cum este cazul în Regatul Unit. În Marea Britanie, fiecare medic este obligat să petreacă cel puțin trei ani de lucru în practică generală, culminând cu un examen de certificat de specialitate (SCE).
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 13
    2. Decideți-vă câmpul de specialitate. Există o gamă largă de câmpuri pe care le puteți alege dintr-o zonă chirurgicală. Dacă sunteți un chirurg cardiac, atunci lucrați la inimă și sistemul cardiovascular. Dacă sunteți un chirurg ortoped, atunci lucrați la problemele musculo-scheletice. Pe măsură ce treceți prin rezidența dvs., încercați să explorați cât mai multe opțiuni înainte de a reduce un câmp de focalizare.
  • Acest proces are loc, de asemenea, în Regatul Unit și se numește Formare medicală de bază sau o temă acută de îngrijire comună și durează aproximativ doi ani. În acest timp, va trebui, de asemenea, să treceți la examenul de membru al Colegiului Regal a Medicilor (MRCP). Apoi, mutați în patru până la șase ani de formare suplimentară de specialitate.
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 14
    3. Decide să se concentreze asupra unui tip de intervenție chirurgicală. În câmpul dvs. chirurgical, veți dori să deveniți competent într-un anumit tip de intervenție chirurgicală. Aceasta ar putea fi o intervenție chirurgicală deschisă, unde faceți o incizie și lucrați prin deschiderea respectivă. Sau, ați putea deveni expert în utilizarea unui bisturiu cu ultrasunete sau a electrochirurgiei. Multe dintre aceste seturi de calificări necesită o pregătire suplimentară pe anumite mașini.
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 15
    4. Fiți conștienți de noile evoluții. După ce v-ați finalizat educația și ați stabilit în viața de muncă, asigurați-vă că rămâneți la curent cu privire la orice progrese în domeniul dvs. chirurgical și tip. Citiți revistele medicale din zona dvs. Frecventați conferințe cât de des puteți. Discutați cu alți chirurgi despre ce îi interesează.
  • Unele domenii reglează acest proces mai îndeaproape decât altele. În Marea Britanie, medicul este obligat la un anumit număr de ore de dezvoltare continuă pe an pentru a rămâne licențiat.
  • Imaginea intitulată deveni un chirurg Pasul 16
    5. Urmăriți oportunități suplimentare de avansare. Dacă v-ați decis să vă îndepărtați de o practică chirurgicală solo, fiți conștienți de faptul că există alte oportunități de angajare disponibile pentru dvs. De exemplu, ați putea lua o poziție la o universitate ca profesor. Ai putea deveni un cercetător cu normă întreagă. Ați putea să vă îndreptați în politică ca un lobbyist sau o politică de politică.
  • sfaturi

    În plus față de cunoștințele, expertiza și formarea lor extinsă în medicină, chirurgii ar trebui, de asemenea, să aibă abilități puternice de comunicare, să fie orientate spre detalii, să aibă o dexteritate manuală puternică și să fie empatici.
  • Nu deveniți chirurg doar pentru salariu sau glorie. Este nevoie de o chemare și o pasiune pentru ao face în acest domeniu intensiv, dar dacă sunteți cu adevărat pasionați de salvarea vieților, veți fi bine răsplătite.
  • Dacă sunteți interesat de medicina chirurgicală, dar nu doriți să deveniți chirurg, ați putea deveni un tehnolog chirurgical sau o asistentă chirurgicală.
  • Avertizări

    Școala medicală poate fi foarte scumpă. Taxa variază între instituții, iar mulți studenți iau împrumuturi pentru a plăti pentru costurile școlii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar