Cum să mănânci un rambutan

Rambutanul este un fruct originar din Asia de Sud-Est și este acum cultivat în climatul tropical din întreaga lume. Dacă nu ați mai văzut niciodată unul înainte, ați putea fi confuzi cu privire la modul de mâncare. Odată ce îl învățați, este ușor, simplu și delicios!

Pași

Partea 1 din 2:
Mănâncă un rambutan
  1. Imaginea intitulată mănâncă un pas rambutan 1
1. Selectați o Rambutan coapte. Ramutanii încep verde, apoi rotiți roșu, portocaliu sau galben în timp ce se coace. Asemănător părului "Spines" sunt verzi atunci când rambutanul este proaspăt ales, dar după ce spinii transformă negru, fructele rămân bune timp de cel puțin câteva zile.
  • 2. Tăiați o fantă în piele. Țineți rambutanul ferm pe o suprafață plană, prindeți ambele sfaturi. Puneți un cuțit ascuțit de-a lungul mijlocului fructului, ca și cum ar fi tăiat-o în jumătate. Tăiați ușor, îndepărtați pielea păroasă, fără piercing. Carve pe jumătate în jurul fructelor pentru a extinde această fantă.

    Poti Îndepărtați pielea cu miniatura, sau chiar musca deschideți o fantă. Spinele sunt moi și inofensive, dar pielea este necorespunzătoare și poate gusta amar.

  • 3. Deschideți rambutanul. Pielea tăiată trebuie să se desprindă cu ușurință. Trageți o parte complet de pe fructe, ca și cum deschideți un capac articulat. În interiorul se află un fruct similar cu un struguri: oval, ușor translucid și alb sau galben pal.
  • 4. Stoarce pentru a ieși din fructe. Strângeți ușor pielea rămasă pentru a popa carnea comestibilă în mână.
  • 5. Scoateți semințele. Sămânța din centru nu este comestibilă în timp ce RAW. Tăiați în carne fără a se îndepărta de semințe și încercați să o scoateți. Unele rambutani ("Freestone" soiurile) au semințe care glisează cu ușurință, în timp ce altele ("clingstone") lipiți de carne. Dacă aveți o Rambutan Clingstone, lăsați sămânța și scuipa-o când ați terminat.
  • Imaginea intitulată mănâncă o pasaj rambutan 6
    6. Mănâncă fructul. Dacă ați îndepărtat semințele, purtați carnea în gură. Dacă semințele sunt încă acolo, rețineți că o acoperire dură, de hârtie o înconjoară. Nibble carnea din jurul ei în loc să evite mușcătura în ea.
  • Majoritatea rambutans sunt dulci și suculenți, dar unele soiuri sunt acide sau ușor uscătoare.
  • Majoritatea rambutans au semințe amare, deși unele pot avea o mică dulceață. În timp ce o minoritate de oameni mănâncă semințele brute, ele conțin urme de substanțe chimice potențial toxice. Mănâncă-le nu este recomandată, în special pentru copii și animale.
  • Partea 2 din 2:
    Folosind Ramutani suplimentari
    1. Imaginea intitulată mănâncă un pasaj rambutan 7
    1. Ia în considerare prăjirea semințelor. În unele zone, semințele sunt prăjite și mâncate, similare cu modul în care ați răsturnat nuci. Deși comestibil în această formă, semințele sunt ușor amare și pot avea proprietăți narcotice ușoare. Mai multe cercetări trebuie făcute înainte ca aceasta să fie aprobată oficial ca fiind în siguranță.
  • Imaginea intitulată mănâncă un pas de rambutan 8
    2. Faceți gemul rambutan. Peel 1 lire sterline (sau 500g) rambutani și două cuișoare și le fierbeți în apă până când carnea separă de semințe. Aruncați acoperirile de semințe, apoi transferați semințele la puțină apă și gătiți până la moale. Gatiti carnea, semintele inmuise si 1 ½ cani (sau 350g) zahar. Simmer timp de douăzeci de minute sau până când le place, scoateți cuișoarele și sigilați în borcane sterilizate.
  • Pentru un desert mai rapid, tocană de fructe După peeling și fierbere.
  • Imaginea intitulată mănâncă un pas rambutan 9
    3. Refrigerați extra rambutani. Rambutanii sunt buni doar timp de două săptămâni, și de obicei doar câteva zile după cumpărarea lor dintr-un magazin. Refrigerați-le întreg și nepermis într-o pungă de plastic perforată pentru a-și extinde durata de viață.
  • Imaginea intitulată mănâncă o etapă Rambutanică 10
    4. Înghețați rambutani pentru un desert special. Înghețați rambutani întregi, neeectați într-o geantă închisă cu zip. Coaceți-le și sugeți-le direct de la congelator pentru un tratament cu lăptos, cu bomboane.
  • Idei de rețetă

    Modalități de încorporare a rambutanului în mese

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă servește oaspeților, lăsați jumătate din piele după tăiere ca suport decorativ.
  • După cumpărarea lui Rambutan, puteți să o păstrați timp de trei până la cinci zile în frigider și acoperită cu folie de plastic pentru a reduce pierderea de umiditate (sau lăsați-le afară dacă locuiți într-un mediu umed).
  • Avertizări

    Aveți grijă de viermii de fructe, indicați de chestii maronii, nisipoase, unde fructele sunt atașate de tulpină.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar