Cum să alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor

VIDEO

Alegerea culorii perfecte de vopsea pentru dormitorul dvs. poate părea puțin complicată. Din fericire, puteți face decizia mai ușoară, gândindu-vă la mediul în care doriți să creați în camera dvs., apoi luați o culoare care creează acel sentiment. De exemplu, ați putea alege o nuanță albastră dacă doriți o cameră confortabilă, calmantă sau ați putea merge cu galben pentru o atmosferă mai veselă. Începeți prin căutarea de inspirație de stil, apoi alegeți o familie de culori și o nuanță. Puteți încerca, de asemenea, diferite tehnici de pictură pentru a face camera dvs. pop!

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea unui punct de plecare
  1. Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 1
1. Uită-te online sau în reviste pentru imagini pentru a vă ajuta să vă definiți stilul. Dacă o gamă nesfârșită de alegeri de culoare începe să vă copleșească, să creați o bord de inspirație. Ori colectați imagini din revistele de design și atașați-le pe toți la o tablă sau un corkboard sau să utilizați un site online ca Pinterest pentru a salva imagini pe care le găsiți în timp ce navigați în timp ce navigați. Odată ce colectați aproximativ 10-15 imagini pe care le iubiți, alegeți culorile pe care le vedeți cel mai adesea pentru a vă ajuta să vă ușurați decizia.
  • Adesea, veți găsi că sunteți atrași din nou la imagini similare și din nou. Dacă bordul dvs. de inspirație este într-adevăr eclectic, ați putea opta pentru o culoare neutră a vopselei, apoi pe piețele de purici, magazinele de spirală și magazinele de decor de acasă pentru arta unică, funky și decor puteți atârna pe pereți.
  • Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 2
    2. Baza schema de culori pe mobilierul dvs. pentru un aspect coeziv. Doar dacă nu vă furnizați dormitorul de la zero, este o idee bună să luați în considerare mobilierul, așternutul și decorul pe care îl aveți deja atunci când alegeți o culoare de vopsea. De exemplu, dacă aveți o pictură în dormitorul dvs. pe care îl iubiți absolut, ați putea alege un ton subtil din imagine ca inspirație pentru pereții dvs. De asemenea, puteți utiliza culori din alte piese dominante, cum ar fi covorul dvs. de podea, un scaun sau cu patul dvs. de pat și alegeți culori de vopsea care se potrivesc cu aceste nuanțe.
  • Veți găsi adesea că este mai ușor să potriviți culoarea vopselei la elementele pe care le aveți deja, mai degrabă decât să încercați să cumpărați elemente noi care vă vor completa vopseaua.
  • Dacă introduceți o culoare cu totul nouă, care nu se potrivește cu mobilierul dvs., puteți face ca dormitorul să arate prea ocupat sau haotic. Culoarea peretelui dvs. nu trebuie să se potrivească perfect mobilului dvs., dar tot trebuie să curgă împreună.
  • De exemplu, dacă aveți mobilier alb, ați putea alege tonuri de siguranță cum ar fi albastru deschis sau lavandă pentru a finaliza simțul calm. Pentru mobilier brun, s-ar putea să luați în considerare o culoare de perete bej.
  • Știați? Dacă aveți un dormitor mic, alegerea nuanțelor mai ușoare poate deschide spațiul pentru ao face să se simtă mai mare. Dacă camera dvs. este mai mare, culorile întunecate vă pot ajuta să creați o ambianță cozieră, mai intimă.

  • Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 3
    3. Optați pentru neutri dacă doriți ca focalizarea să fie pe mobilierul și decorul dvs. Neutrele sunt culori cum ar fi alb, gri și bronz, deși pot include, de asemenea, nuanțe foarte ușoare de alte culori, inclusiv verde, galben, roz și albastru. Neutrele tind să se estompeze în fundal, așa că sunt minunate pentru a crea o ambianță subtilă. Apoi puteți utiliza mobilierul, așternutul și decorul pentru a adăuga pop-uri de culoare în camera dvs.
  • De exemplu, dacă aveți mobilier din lemn întunecat, ați putea să vă pictați pereții bej cald și să găsiți așternut într-un model floral cald pe care îl iubiți cu adevărat. Apoi, ați putea adăuga un covor îndrăzneț, perdele și lucrări de artă în culori care reflectă tonurile din lenjeria dvs. pentru o senzație confortabilă și veselă.
  • Dacă preferați un dormitor mai modern, ați putea picta camera într-un ton gri sofisticat, apoi decora cu mobilier inspirat industrial și decor rar, dar izbitoare. Cu toate acestea, ați putea folosi, de asemenea, culori ca teal, lavandă și galben pentru a lumina camera și a face să se simtă coazier.
  • Puteți utiliza lenjerie de pat moale și nuanțe inspirate în natură pentru a transforma pereții albi într-o atmosferă primitoare și romantică sau puteți folosi fundalul alb ca un fundal strict pentru artă îndrăzneață și paturi patterned.
  • Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 4
    4. Evitați utilizarea culorilor care sunt prea îndrăznețe în dormitorul dvs. Culorile primare și alte nuanțe supra-saturate pot fi copleșitoare într-un dormitor. Cel mai bine este să folosiți culori care sunt înmuiate ușor, cum ar fi un roșu colorat cu gri sau albastru, care a fost amestecat cu un pic alb. Apoi, puteți introduce stropi mai strălucitoare ale acelei culori în celelalte detalii de design, cum ar fi lenjeria de pat sau de perete.
  • De exemplu, în loc să utilizați Crayon Roșu în camera dvs., ați putea opta pentru o umbră ușor mai întunecată pentru o senzație mai sofisticată.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea unei familii color
    1. Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 5
    1. Vopsiți camera dvs. albastră pentru ao face să se simtă ca o evadare pașnică din lume. Albastru este o culoare liniștitoare, deci este perfect pentru a vă ajuta să vă relaxați la sfârșitul unei zile lungi. Alegeți Blues Light și Aquas dacă doriți să creați o atmosferă fără griji, calmare sau mergeți cu blues mediu și profund pentru o simțire mai liniștită.
    • De exemplu, ați putea picta pereții o culoare albastru-verde albastru, apoi adăugați mobilier din lemn cald și imprimări grafice alb-negru pentru o cameră care este atemporală și proaspătă.
    • Dacă stilul dvs. este îndrăzneț, sofisticat și modern, vopsea 3 din pereții tăi o culoare de nisip, apoi adăugați un zid albastru albastru. Contrastizează faptul că cu albe de perete de cupru și un dispozitiv de iluminare industrială.
  • Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 6
    2. Alegeți vopsea verde pentru a crea o atmosferă de cultivare. Petrecerea timpului în natură poate fi foarte relaxantă, motiv pentru care pictura dormitorului dvs. Verde va face să se simtă atât de pașnică. Greenul deschis este perfect pentru a crea un fundal de pământ care vă va aminti de primăvară și reînnoire, verde-tonifiat poate face ca camera dvs. să se simtă ca o evadare confortabilă, și tonuri verde adâncă, saturate vor suna la minte Drama Moody a pădurii.
  • De exemplu, ați putea picta pereții verde închis, apoi luminează camera cu mobilier din lemn de lumină, lenjerie de pat alb și decorațiuni din lemn și alamă.
  • Green Pale este o alegere perfectă pentru o grădiniță liniștită a naturii.
  • Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 7
    3. Jucați cu nuanțe moi de galben pentru un dormitor confortabil și fericit. Nuanțele de aur creează căldură, în timp ce nuanțele pale deschid un spațiu și creează iluzia luminii suplimentare. Cu toate acestea, poate doriți să evitați galbenele strălucitoare pe bază de verde, care pot fi prea dramatice pentru a fi folosite ca vopsea de perete pentru dormitor.
  • Folosind galben pe pereții dvs. este o modalitate excelentă de a vă pune într-o stare bună la sfârșitul zilei și vă va face să vă simțiți energizați când vă treziți dimineața.
  • Vopsiți-vă pereții o nuanță însorită de galben pal, apoi decorați cu albii, cutii și chiar distractive de culori inspirate de natură, cum ar fi Teal sau Lilac.
  • Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 8
    4. Adăugați pasiune cu nuanțe bogate de roșu sau portocaliu. În timp ce vă pictați pereții în astfel de culori strălucitoare, este cu siguranță o alegere îndrăzneață, nuanțe ca Burgundia Roșu și Burnt Orange pot inspira căldură și pasiune în dormitorul tău. Cu toate acestea, alegeți nuanțele cu atenție, ca tonuri roșii și portocalii supra-saturate ar putea fi prea energizante, făcând greu să dormi noaptea.
  • Dacă sunteți îngrijorat că folosirea unor nuanțe îndrăznețe va fi prea copleșitoare în camera dvs., luați în considerare pictura unui zid de accent roșu în spatele patului dvs. Apoi, puteți folosi un gri calmant sau bronz pe ceilalți pereți pentru a înmuia efectul.
  • Pereche mobilier întunecat, așternuturi și perdele cu o portocală bogată pentru o senzație de senzație moody, sofisticată.
  • Aceste culori revigorante sunt o alegere excelentă dacă aveți greu să vă trezi dimineața, așa cum vă vor da un pick-me-up instantaneu.
  • Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 9
    5. Utilizați violet pentru a crea un aer de liniște și romantism. Pictura pe pereții tăi violet poate face dormitorul tău să se simtă vintage și romantic. Nuanțele răcitoare de violet, cum ar fi Lilac și Periwinkle, sunt perfecte dacă doriți o vibrație pașnică, armonică și nuanțe mai calde de purpuriu, cum ar fi Magenta, Lavandă și vinete, sunt mai veseli și îndrăzneți.
  • Purpizii adânci arata fantastic asociat cu alte tonuri de bijuterie, cum ar fi safir albastru, emerald verde, si Ruby Rosu.
  • Accent Soft Lilac Pereți cu mobilier din lemn natural și POP-uri de culoare rece, îndrăzneț ca Maroo pentru a face camera dvs. să se simtă proaspătă și reconfortantă.
  • Metoda 3 din 3:
    Încercând diferite tehnici
    1. Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 10
    1
    Vopsea un zid de accent Pentru a adăuga adâncimea și varietatea pereților. Dacă există o culoare pe care o iubiți, dar este puțin prea intensă pentru a picta în întregul dormitor, încercați să pictați doar un perete care umbra în schimb. S-ar putea să pictați zidul din spatele patului dvs. sau puteți alege un alt perete, ca și partea din camera dvs. cu un dulap sau o fereastră. Apoi, alegeți o culoare coordonantă pentru restul pereților.
    • De exemplu, un perete de accent magenta ar fi perfect completat de vopsea de nisip.
    • Dacă stilul dvs. este cu adevărat îndrăzneț, ați putea chiar să pictați un zid de accent negru! Utilizați accente metalice și culori îndrăznețe pentru a adăuga contrastul și mișcarea.
    • Puteți chiar să vă pictați peretele de accent o valoare diferită a culorii pe celelalte pereți. De exemplu, dacă pereții dvs. sunt gri deschis, ați putea alege un zid de accesiune gri de ardere pentru un aspect monocrom.
  • Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 11
    2. Vopsea plafonul pentru a adăuga o culoare suplimentară în cameră. Mulți oameni se gândesc doar la culoarea peretelui, dar puteți, de asemenea, să pictați plafonul dormitorului pentru a crea o dispoziție complet diferită. Alegeți o culoare care va asocia cu culorile peretelui și pentru a evita utilizarea culorilor întunecate pe tavan, deoarece acest lucru ar putea face ca dormitorul să se simtă claustrofobic.
  • Dacă aveți un plafon scăzut, deschideți-l prin pictura de alb vibrantă sau albastru palid.
  • Dacă aveți un plafon înalt, puteți crea un spațiu mai cald, mai închis, picându-l o umbră sau două mai întunecate decât culoarea pe care o aveți pe pereți.
  • Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 12
    3. Vopsea eșantioane înainte de a vă angaja la o culoare. Iluminatul din dormitorul dvs. poate face o culoare să pară dramatic diferită decât în ​​magazin. Odată ce ați venit cu 3 sau 4 culori de vopsea, vă gândiți, cumpărați un mic container de eșantionare a fiecărei culori și vopsiți fiecare într-un 1 ft × 1 ft (0.30 m × 0.30 m) pătrat pe perete. Apoi, petreceți câteva zile observând cum arată culorile la momente diferite ale zilei, deoarece lumina se schimbă și alegeți culoarea pe care o doriți cel mai mult.
  • Lămpile și corpurile de iluminat pe care le utilizați în cameră vor afecta, de asemenea, modul în care pereții arată pe tot parcursul zilei.
  • WikiHow Video: Cum să alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor

    Ceas

    sfaturi

    Adăugați adâncimea cu un finisaj decorativ. Odată ce aveți vopseaua de bază pe perete, luați în considerare pictura peste ea cu un finisaj texturat sau glazură colorată. De exemplu, finisajele minerale și metalice cum ar fi Mica, Cupru, Pewter, Bronz, Aur antichipate și argint antichicat pot reflecta lumina într-o manieră subtilă, dar eficientă.
  • De asemenea, puteți utiliza vopsea ca parte a unui accent decorativ. Adăugați o bandă în jurul peretelui dvs. sau vopsiți doar plafonul pentru a respira o viață nouă în culori vechi.
  • Optați pentru un smalț plat, plat sau vopsea de email de ouă dacă vă pictați și nu aveți prea multă experiență. Vopselele plate vor muta defectele, în timp ce finisajele cu un strălucitor ridicat vor face cursele de perie și se scurge mai evidente.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar