Cum să adoptați un copil japonez

Adoptarea unui copil este un proces interesant, dar complex, iar etapele particulare potențiale trebuie să ia vor varia în mod semnificativ în funcție de țările părinților și ale copilului. Dacă sunteți un american care adoptă un copil din Japonia, nu sunteți guvernat de Convenția de la Haga și, ca rezultat, va avea un set distinct de documente în timpul procesului de adopție. Adopțiunile din Japonia sunt realizate în cea mai mare parte prin intermediul agențiilor private, dar este posibil să trebuiască să fiți în comunicare cu mai multe agenții guvernamentale japoneze la diferite puncte pe tot parcursul procesului. În afară de procedurile japoneze, există și un număr de u.S. Cerințe pe care trebuie să le îndepliniți copilul dumneavoastră și pe care trebuie să-l adoptați potențialul dvs. pentru a finaliza procesul de adopție internațională. Învățați ce documente de completare vă poate ajuta să înțelegeți procesul de adopție și să vă aduceți acasă noul copil.

Pași

Partea 1 din 3:
Proceduri de pornire în Statele Unite
  1. Imaginea intitulată Adoptarea unui copil japonez 1
1. Asigurați-vă că vă calificați. Înainte de a începe procesul de adopție, trebuie să luați măsuri pentru a vă asigura că vă calificați pentru o adopție internațională. Deoarece adoptarea este o coordonare internațională, există anumite condiții care trebuie îndeplinite pentru ca procesul să fie aprobat.
  • Părinții adoptivi trebuie să trăiască în mod obișnuit în Japonia pe tot parcursul procesului. Acest lucru necesită o ședere minimă de șase luni, dar procesul Curții poate dura până la 18 luni. Cel puțin un părinte trebuie să fie în participarea la instanță atunci când cazul este finalizat.
  • De obicei, părinții adoptivi trebuie să fie un cuplu căsătorit. Excepțiile sunt uneori făcute pentru părinții singuri de la caz la caz.
  • Părinții adoptivi vor trebui să ofere o dovadă a veniturilor și economiilor financiare pentru a dovedi că pot oferi copilului.
  • Într-o adopție specializată, care permite părinților să-și asigure o viză americană pentru copil, ambii părinți adoptivi trebuie să aibă cel puțin 20 de ani, cu cel puțin un părinte cu vârsta peste 25 de ani.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil japonez 2
    2. Selectați un furnizor de servicii de adopție. Primul pas la începutul procesului de adopție este de a alege un furnizor de servicii de adopție acreditat / aprobat din țară pe care îl veți adopta (în acest caz Japonia). Furnizorul de servicii de adopție este o agenție de adopție specializată sau individuală, de obicei, cu un context în consiliere familială sau în asistență socială.
  • Furnizorul de servicii de adopție servește drept furnizor primar pentru cazul dvs. de adopție.
  • Cei mai comuni furnizori primari din Japonia includ instanța de familie japoneză, centrul de orientare a copilului și partidele private precum misionarii, grupurile de asistență socială sau serviciile de adopție.
  • La compararea furnizorilor primari, uitați-vă la numărul de plasații anual de adoptare a fiecărui furnizor în ultimii trei ani și procentul acelor destinații de plasare care au rămas intacte. Aceste informații sunt disponibile la cerere de la fiecare furnizor și vă vor oferi o idee bună despre modul în care succesul fiecărui furnizor a fost în ultimii ani.
  • De asemenea, trebuie să întrebi fiecare furnizor cât de mulți copii eligibili de adopție pe care îi reprezintă.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil japonez 3
    3. Completați formularul I-600A. Odată ce ați selectat un serviciu de adopție, va trebui să completați formularul I-600A, cererea de procesare în avans a petiției orfane cu serviciile de cetățenie și imigrare a Statelor Unite. Acest formular este utilizat de serviciile de cetățenie și de imigrare americane (USCIS) pentru a evalua calificările dvs. ca părinte și pentru a face o hotărâre oficială cu privire la faptul dacă vă calificați sau nu pentru o adopție internațională.
  • Formularul I-600A trebuie să fie finalizat înainte de începerea procesului actual de adopție. Chiar dacă ați identificat deja un copil să adoptați din Japonia, copilul trebuie să rămână în Japonia, în timp ce Forma I-600A este depusă în Statele Unite.
  • Dacă cererea dvs. este aprobată de USCIS, veți primi o notificare scrisă prin poștă. Aprobarea dvs. este valabilă timp de 18 luni. În cazul în care adoptarea nu a fost finalizată în acea perioadă, va trebui să începeți procesul de aplicare de la început.
  • Deoarece Japonia este o țară non-Haga, nu este nevoie să completați formularul I-800A, cererea de determinare a adecvării pentru a adopta un copil dintr-o țară de convenție.
  • Imaginea denumită adoptă un copil japonez copil 4
    4. Trimiteți amprentele digitale. USCIS efectuează controale de fond FBI asupra tuturor părinților potențiali adoptivi. Aceste verificări sunt efectuate utilizând înregistrări de amprente. Controalele de amprente și controalele de fond sunt valabile doar timp de 15 luni, deci este important să începeți procesul de adopție cât mai curând posibil.
  • USCIS acuză 80 de dolari pe persoană la momentul depunerii de amprente digitale și verificări de fond. Acest lucru trebuie completat la o locație autorizată, inclusiv birourile USCIS, centrele de sprijin americane și ambasadele americane și birourile militare în străinătate.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil japonez Pasul 5
    5. Au un studiu de domiciliu efectuat. Un studiu de domiciliu constă într-un interviu în persoană și alte proceduri menite să revizuiască fitness-ul dvs. și mediul dvs. de origine. Individul care efectuează studiul va evalua capacitățile fizice, mentale și financiare, precum și condițiile de viață curente.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil japonez Pasul 6
    6. Fișier formularul finalizat cu USCIS. De asemenea, va trebui să trimiteți o taxă de depunere de 720 $, plus o taxă suplimentară de 85 USD pentru fiecare persoană care trăiește în gospodăria dvs. de 18 ani.
  • Partea 2 din 3:
    Aplicarea la agențiile de adopție în Japonia
    1. Imaginea intitulată Adoptarea unui copil japonez Pasul 7
    1. Călătorește în Japonia. Legea privind adopția japoneză impune ca cel puțin un părinte potențial să fie prezent fizic în Japonia pentru inițierea procedurilor. Adoptarea prin proxy nu este permisă.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil japonez Pasul 8
    2. Luați în considerare angajarea unui avocat japonez. Un avocat nu este obligatoriu, dar poate fi util în navigarea legii adopției japoneze. Curtea de Familie din Japonia finalizează toate cazurile de adopție, iar anumite documente trebuie depuse la biroul funcționarului. Având un avocat care este fluent în legea japoneză și bine-versat în legea japoneză ar fi un ajutor neprețuit în timpul acestui proces.
  • Imaginea denumită adoptă un copil japonez 9
    3. Aflați liniile directoare ale Japoniei. Pe lângă îndeplinirea orientărilor pentru adoptarea unui copil în Statele Unite, părinții potențiali care doresc să completeze o adopție specială trebuie, de asemenea, să îndeplinească orientările Japoniei pentru adopție. Copilul trebuie să îndeplinească, de asemenea, anumite orientări care trebuie adoptate la nivel internațional.
  • Copilul potențial trebuie să fie sub vârsta de 6 ani înainte ca petiția să fie depusă sau sub vârsta de 8 ani, dacă copilul a fost sub îngrijirea părinților potențiali, deoarece înainte ca copilul să ajungă la vârsta de 6 ani.
  • Copilul trebuie să locuiască cu potențialii părinți adoptivi timp de 6 luni înainte ca instanța de familie să emită un decret de adopție.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil japonez Pasul 10
    4. Pregătiți documentele necesare. Părinții potențiali trebuie să aibă numeroase documente semnate, notificate sau altfel autentificate. Aceste documente includ:
  • Certificatele de naștere
  • pașapoarte
  • Vizele japoneze
  • Certificatele de căsătorie
  • Certificat de înregistrare penală (obținut de la orașul fiecărui părinte sau de la Departamentul de Poliție de Stat din Statele Unite)
  • Certificat de adresă juridică, ocuparea forței de muncă și declarațiile bancare
  • Copie a faptelor de proprietate a proprietății (dacă este cazul)
  • Istorii biografice ale ambelor părinți
  • Declarația de consimțământ de a adopta de către Guardianul actual al copilului
  • Declarația intenției părinților potențiali de a adopta
  • Studiu de domiciliu aprobat de o agenție de adopție licențiată
  • Două referințe de caractere
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea adoptării
    1. Imaginea intitulată Adoptarea unui copil japonez Pasul 11
    1. Verificați dacă copilul poate fi clasificat legal ca orfan în funcție de u.S. Legea privind imigrația. Unii copii adoptabili din Japonia nu se califică drept orfani prin definiția utilizată în SUA și numai copiii care se califică drept orfani prin această definiție pot primi o viză imigrantă. Pentru a se califica ca un orfan, copilul trebuie să fi pierdut pe ambii părinți, în general prin moarte sau abandonare. Copilul unui singur părinte este rar etichetat ca un orfan, dar o excepție ar putea fi făcută dacă părintele nu se poate îngriji de custodia copilului și de predarea.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil japonez Pasul 12
    2. Formularul Formular I-604 cu USCIS. Formularul I-604, raportul privind investigația orfan de peste mări, este utilizată pentru a verifica starea orfanului copilului. Chiar dacă I-600 poate fi finalizat înainte de a avea un copil în minte pentru adopție, I-604 trebuie să fie completat numai după ce aveți în minte un copil specific. Această investigație va fi efectuată de un birou consular în timpul interviului copilului pentru o viză imigrantă și poate dura mai mult de câteva luni pentru a finaliza.
  • Imaginea intitulată Adoptați un copil japonez 13
    3. Aplicați pentru documentele copilului. Deoarece copilul dvs. nu este încă un u.S. cetățean, el sau ea va avea nevoie de un pașaport japonez să se întoarcă cu dvs. în Statele Unite. Contactați Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei și Ambasadei SUA în Tokyo pentru a obține documentele necesare.
  • Va trebui să solicitați și să asigurați un nou certificat de naștere pentru copilul care include numele dvs. De asemenea, va trebui să solicitați un registru de familie pentru copil. Ambele documente vor fi necesare pentru a asigura un pașaport. Furnizorul de servicii de adopție vă poate ajuta în timpul acestui proces.
  • Odată ce aveți certificatul de naștere al copilului și registrul de familie, va trebui să asigurați un document de călătorie sau un pașaport din Japonia.
  • De asemenea, va trebui să solicitați o viză imigrantă din SUA pentru copil. Acest lucru poate fi achiziționat prin Ambasada SUA în Tokyo. Înainte de interviul privind vizele imigranților, trebuie să trimiteți o aplicație electronică de viză a imigranților (Formular DS-260), care poate fi găsită online la Centrul de aplicații electronice consulare.
  • Aduceți o copie imprimată a paginii de finalizare a formularului DS-260 la interviul de viză.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil japonez Pasul 14
    4. Dobândesc cetățenia americană pentru copil. În cazul în care adopția a fost aprobată și finalizată înainte de a reveni în Statele Unite, copilul va câștiga automat cetățenia americană, cu condiția ca copilul să îndeplinească cerințele actului de cetățenie pentru copii din 2000. Cerințele copilului pentru cetățenie includ:
  • fiind sub 18 ani
  • Obținerea admiterii juridice ca imigrant pentru reședința permanentă legală
  • având cel puțin un părinte adoptiv care este un cetățean american, fie prin naștere, fie de naturalizare
  • care trăiesc în custodia juridică și fizică a părintelui care este cetățean american legal
  • sfaturi

    Adoptarea unui copil japonez va dura oriunde de la șase la 18 luni. Tribunalul de Familie nu impune o limită de timp la finalizarea unei adopții, deci este important să planificați înaintea acestui ședere extinsă în Japonia.

    Avertizări

    Costul total total al unei adopții internaționale japoneze este undeva în jur de 20.000 de dolari, inclusiv taxele pentru instanța de familie și agenția de adopție, prelucrarea imigrației și traducerile documentelor. Acest lucru nu include biletul de avion sau cazare. În plus, furnizorii de servicii de adopție japoneză percep taxe care pot varia de la 5.000 $ la 50.000 USD sau mai mult. Pot exista taxe suplimentare dacă copilul adoptiv are condiții medicale existente. Înainte de a începe procesul de adopție, asigurați-vă că aveți destui bani pentru a acoperi aceste costuri.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar