Cum să organizați o adopție internațională

O adopție internațională, una în care părinții sunt cetățeni ai unei țări și copilul adoptat este din altă țară, este menționată de U.S. Departamentul de Stat ca o adopție "intercountry". Mii de adopții internaționale sau intercountry apar în fiecare an. Procedurile și cerințele sunt destul de coerente de la o țară la alta, deși vor diferi oarecum în funcție de statul în care locuiți și țara în care locuiește copilul. Convenția de adopție de la Haga oferă așteptări și proceduri pentru adopțiile internaționale. Procedurile sunt destul de consecvente în întreaga lume.

Pași

Partea 1 din 5:
Luând primii pași spre adoptarea internațională
  1. Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 1
1. Determinați-vă eligibilitatea pentru adoptarea. Dacă vă aflați în Statele Unite, trebuie să fiți cetățean înainte de a putea adopta un copil dintr-o altă țară. Conform cerințelor Statelor Unite, cel puțin un membru al unui cuplu căsătorit trebuie să fie un u.S. cetăţean. În plus, pentru a adopta pe plan internațional, Statele Unite solicită ca fiecare părinte potențial să aibă cel puțin 25 de ani.
  • Țările de la care doriți să adoptați vor avea, de asemenea, propriile cerințe de eligibilitate. Puteți găsi o listă cu aceste cerințe înregistrate de țară, la site-ul Departamentului de Stat la http: // călătorie.stat.GOV / Conținut / AdoptareSabroad / EN / Informații despre țară.HTML.
  • De exemplu, dacă doriți să adoptați un copil din Croația, guvernul croat cere părinților să fie între vârsta de 21 și 35 de ani. Părinții trebuie să aibă, de asemenea, cu cel puțin 18 ani mai în vârstă decât copilul pe care doresc să-l adopte. Aceleași căsătoriile sexuale nu sunt recunoscute în Croația, aceleași cupluri sexuale nu sunt eligibile.
  • Imagine intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 2
    2. Căutați agenții de adopție licențiat. Adoptarea la nivel internațional va necesita, de obicei, asistența unei agenții de adopție atât în ​​Statele Unite, cât și în țara din care doriți să adoptați. Cele mai multe agenții licențiate în u.S. poate ajuta la găsirea unei agenții licențiate în cealaltă țară.
  • Pentru a identifica o agenție de adopție pentru a vă ajuta cu o adopție internațională, vizitați Gateway-ul pentru bunăstarea copilului. Acesta este un serviciu al U.S. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane. Puteți accesa informații despre gateway-ul de bunăstare a copilului la https: // de protecție a copilului.Gov / NFCAD /. Apoi selectați statul dvs. de origine și "Agenții de adopție intercountry privată."
  • Pentru a se asigura că o agenție de adopție este licențiată, contactați direcția agenției și solicitați numărul de licență. Agenția ar trebui să furnizeze cu ușurință aceste informații. Apoi, contactați autoritatea de licențiere de stat și verificați dacă licența agenției este actuală.
  • Directorul de bunăstare a copilului va identifica agențiile care sunt "aprobate de Haga."Veți avea nevoie de acest lucru dacă adoptați dintr-o țară care este parte la Convenția de la Haga. Dacă țara de la care doriți să adoptați un copil nu este o parte la Convenția de la Haga, atunci agenția nu trebuie să fie "Haga aprobată."
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 3
    3. Verificați referințele pentru agenția dvs. de adopție. Înainte de a face o selecție finală cu privire la o agenție de adopție, adresați-vă Agenției cel puțin trei recomandări. O agenție de renume ar trebui să poată oferi acest lucru cu ușurință. Sunați la referințe și întrebați cât de mulțumiți de familiile au fost cu manipularea agenției de adopție internațională.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 4
    4. Consultați un avocat de adopție cu experiență (opțional). Dacă lucrați cu o agenție internațională de adopție internațională, atunci avocatul propriu al agenției se va ocupa de cele mai multe probleme juridice care apar. Cu toate acestea, dacă doriți să treceți prin proces fără o agenție de adopție sau dacă doriți să aveți sprijinul suplimentar și experiența pe măsură ce lucrați prin proces, vă recomandăm să vă angajați să angajați propriul avocat.
  • Academia Americană de Avocații Avocați-i pe avocații internaționali calificați și licențiați care vă pot ajuta. Odată la site-ul web, puteți face clic pe "Găsiți un avocat" și căutați după stat.
  • Sunați la un avocat lângă dvs. și întrebați-vă despre experiența lui. Veți dori să angajați un avocat cu experiență semnificativă, în special în adopțiile internaționale, nu doar adopțiile interne.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 5
    5. Suferă pregătirea necesară pentru adoptare. Dacă doriți să adoptați un copil dintr-o țară acoperită de Convenția de la Haga, va trebui să participați la 10 ore de formare.
  • Convenția de la Haga acoperă peste 75 de țări. O listă poate fi găsită la site-ul web al Departamentului de Stat https: // călătorie.stat.Gov / Conținut / Călătorii / EN / Intercontry-adoptare / Adopție-Process / Înțelegerea - Convenția de convenție / Convenție.HTML. Dacă țara pe care o adoptați nu a aderat la Convenția de la Haga, atunci veți avea nevoie doar de formare dacă statul dvs. o cere. Agenția cu care lucrați ar trebui să vă ajute să înțelegeți cerințele statului dvs.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 6
    6. Fii răbdător. Adoptarea unui copil solicită în mod internațional multe forme și documente. În plus față de momentul în care vă va lua pentru a completa toate documentele, fiecare formular trebuie să fie revizuit de agențiile guvernamentale corespunzătoare, în ambele țări. Va trebui să permiteți o mulțime de timp. O adopție internațională poate dura peste un an pentru a finaliza de la început până la sfârșit. O schiță brută a pașilor de bază este după cum urmează:
  • Completați un dosar - două până la patru luni
  • Aplicați guvernul american pentru aprobare - două până la patru luni
  • Trimiteți-vă dosarul în țara străină - patru până la șase luni
  • Așteptați o trimitere - până la opt luni
  • Vizitați copilul în țara sa de origine - o lună sau mai mult
  • Fișier dosarul dvs. în Statele Unite - una până la trei luni.
  • Partea 2 din 5:
    Pregătirea pentru un studiu de domiciliu
    1. Imagine intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 7
    1. Planul timpuriu pentru studiul de domiciliu necesar. Un studiu de domiciliu este o parte necesară a procesului de adopție, pentru a vă determina adecvarea pentru adopție. Rezultatele acestui studiu vor merge la serviciul vamal și de imigrare al Statelor Unite (USCIS) și agenția de adopție a celeilalte țări. Prin urmare, va trebui să vă pregătiți pentru studiul înainte de a spera să finalizați adopția. Dacă copilul provine dintr-o țară care este parte la Convenția de la Haga, atunci va trebui să depuneți studiul de acasă împreună cu aplicația inițială. Dacă nu, atunci veți avea un an pentru a vă trimite studiul la domiciliu.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 8
    2. Pregătiți-vă casa pentru studiu. Ca parte a studiului de domiciliu, un asistent social licențiat va vizita și va determina nivelul de siguranță și confort al casei dvs. Aceasta include curățenia generală. Ar trebui să eliminați gunoiul, aglomerația, ziarele sau revistele acumulate sau jucăriile vechi sau hainele. Asigurați-vă că baia și bucătăria sunt în stare foarte bună. Asigurați-vă că aveți suficientă apă caldă și rece și reparați toate plăcile slăbite sau tijele cortinei de duș.
  • Asigurați-vă că casa dvs. este bine luminată și ventilată. Puneți ecrane pe ferestre și înlocuiți becurile de lumină sparte.
  • Căutați și corectați orice preocupare de siguranță. Treceți prin casa dvs. și uitați-vă îndeaproape pentru orice ar putea pune în pericol un copil. Ascunde firele expuse și reparați banistrele și pașii spart sau liberi. Păstrați toate armele de foc (dacă aveți vreun) blocați și depozitați substanțe chimice la îndemâna copiilor.
  • Aflați despre cerințele privind dormitorul. Unele state solicită ca fiecare copil să aibă propriul dormitor. Unele state pot limita numărul de copii care pot împărtăși un dormitor. Verificați cu agenția dvs. de adopție pentru cerințele statului dvs.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 9
    3. Faceți cunoștință cu evaluatorul de acasă. Acest lucru va fi, în general, un asistent social licențiat sau un alt angajat de stat. Evaluatorul se va întâlni cu dvs., treceți prin casa de verificare a curățeniei și siguranței și va dori să intervieveze toți adulții care locuiesc în casă. Fiecare țară va avea propriile cerințe precise pentru studiul de domiciliu.
  • În timpul studiului de domiciliu, ar trebui să fiți gata să discutați motivele pentru care doriți să adoptați, precum și punctele forte și punctele slabe ca părinte. Să fie pregătit, de asemenea, pentru a discuta orice violență domestică sau abuz sexual pe care ați suferit sau asistat fie ca adult, fie ca un copil. Evaluatorul va lua în considerare toți factorii disponibili în determinarea adecvării ca părinte adoptiv.
  • Fi întotdeauna adevărat. Dacă încercați să ascundeți informațiile despre care credeți că ar putea fi dăunătoare aplicației dvs., cum ar fi o înregistrare veche de arest, acoperirea va apărea mai rău decât evenimentul în sine. Dacă ați avut o problemă așa mai devreme în viață, explicați-o în mod deschis și explicați cum ați crescut și ați învățat din ea.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 10
    4. Trimiteți o verificare a înregistrărilor judiciare. Fiecare adult care locuiește în casă va avea nevoie de o verificare a istoriei penale. Trebuie să dezvăluiți orice arestare sau condamnare sau cererea dvs. poate fi respinsă.
  • Partea 3 din 5:
    Pregătirea formularelor, a documentelor și a altor documente
    1. Imaginea intitulată Aranjează o adoptare internațională Pasul 11
    1. Începeți prin pregătirea unui dosar. Toate adopțiile internaționale vor începe prin depunerea unui dosar la Agenția Centrală de Adopție din țară, din care sperați să adoptați un copil. Acest dosar va dura de obicei câteva luni pentru a finaliza. Agenția dvs. de adopție locală vă va putea ajuta să compilați informațiile pentru aceasta, astfel încât să satisfaceți cerințele celeilalte țări. Un dosar tipic include:
    • Studiul de la domiciliu
    • Rapoarte medicale
    • Informații privind finanțele și ocuparea forței de muncă
    • Copii ale documentelor importante, cum ar fi certificatele de naștere și certificatele de căsătorie
    • Certificate care prezintă finalizarea oricărei educații de adopție necesare
    • Scrisori de referință
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 12
    2. Verificați dacă pașaportul dvs. este valabil. O parte din procesul de adopție va necesita o vizită în țara de origine a copilului, deci veți avea nevoie de pașaportul dvs. Dacă aveți un pașaport valabil, dar trebuie să îl reînnoiți, puteți face acest lucru prin poștă. Vedeți pagina web a Departamentului de Stat la http: // călătorie.stat.Gov / Conținut / pașapoarte / ro / pașapoarte / reînnoire.HTML pentru mai multe informatii.
  • Obțineți un U.S. Pașaport de asemenea, conține sfaturi și informații utile dacă nu aveți încă un pașaport și trebuie să obțineți unul.
  • Imaginea intitulată Aranjați o adoptare internațională Pasul 13
    3. Completați formularele USCIS pentru pre-aprobare. Veți avea nevoie de formularul I-600A sau I-800A de la USCIS pentru a finaliza acest pas. Aceasta este o aplicație pentru constatarea că sunteți potrivit ca părinți să aducă un copil în Statele Unite. Puteți solicita această pre-aprobare prin completarea formularelor specifice. Formularul pe care îl utilizați va depinde de ce țară adoptă de la.
  • Dacă țara de origine a copilului nu este o parte la Convenția de la Haga, atunci va trebui să completați formularul I-600A, cererea de prelucrare în avans a unei petiții orfane. Asigurați-vă că ați terminat formularul cu precizie și complet. Agenția de adopție sau avocatul dvs. vă pot ajuta.
  • Dacă țara de origine a copilului este parte la Convenția de la Haga, atunci va trebui să completați formularul I-800A, cererea de determinare a adecvării pentru a adopta un copil dintr-o țară de convenție.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 14
    4. Completați petiția corespunzătoare pentru adoptare. După aprobarea de pre-aprobare, va trebui să finalizați petiția formală pentru adoptare. Aceasta va fi fie forma I-600, fie I-800, în funcție de țara de origine a copilului. Puteți descărca fie formularul de pe site-ul USCIS, fie este posibil să puteți obține formularele de la agenția dvs. de adopție.
  • Utilizați formularul I-600, petiția pentru a clasifica orfanul ca o rudă imediată, pentru un copil dintr-o țară de convenții non-Haga.
  • Utilizați formularul I-800, petiția pentru a clasifica convenția adoptă ca o rudă imediată, pentru un copil dintr-o țară de convenții de la Haga.
  • Partea 4 din 5:
    Vizitarea țării de origine a copilului
    1. Imaginea intitulată Aranjează o adoptare internațională Pasul 15
    1. Planificați suficient timp pentru vizita dvs. Adoptarea unui copil dintr-o altă țară nu este un proces precis că veți putea să planificați exact. Pot fi întârzieri de-a lungul drumului, deci va trebui să planificați un timp suplimentar. Agenția dvs. de Adopție vă va ajuta să decideți cât timp ar trebui să aveți nevoie, iar apoi ar trebui să fiți pregătiți să petreceți câteva zile suplimentare.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 16
    2. Faceți cunoștință cu potențialul copil. Acest pas va fi diferit de la o țară la alta. Din unele țări, puteți ști foarte puțin, dacă ceva despre copilul pe care îl căutați să adoptați, până când ajungeți acolo. Cu toate acestea, pentru alte țări, este posibil să aveți deja numele, fotografia, istoricul medical și alte informații înainte de a vă decide să călătoriți.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 17
    3. Obțineți un fizic pentru copilul adoptat. Pentru a vă aduce copilul adoptat înapoi în Statele Unite, trebuie să obțineți o examinare fizică a copilului în țara sa de origine. Examinarea trebuie să demonstreze că copilul este lipsit de anumite boli infecțioase sau contagioase, înainte de a vă permite să călătoriți înapoi la U.S.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 18
    4. Să participe la o audiere pentru aprobare juridică. În funcție de țară, este posibil să fie necesar să participați la o audiere formală în instanță pentru a obține aprobarea finală a adopției. Verificați cu agenția dvs. de adopție pentru a stabili dacă aceasta este o cerință pentru țara de la care adoptați. Agenția ar trebui să vă poată ajuta cu programarea audierii și înțelegerii protocoalelor pentru aceasta.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 19
    5. Aflați despre înregistrare. În unele țări, este posibil să vi se solicite să depuneți anumite materiale de înregistrare cu o agenție guvernamentală adecvată înainte de a putea părăsi țara cu copilul. Aflați de la agenția dvs. de adopție Cum să realizați această înregistrare și asigurați-vă că ați finalizat procesul înainte de a părăsi țara. #Bain o viză americană pentru copilul dvs. adoptat. Înainte de a părăsi țara de origine a copilului, va trebui să vizitați un u.S. Ambasada pentru a completa documentele și a fi intervievat. Aceasta este procedura de obținere a unei vize pentru călătoria copilului și intrarea în U.S.
  • Dacă adoptați de la o țară din Convenția de la Haga, va trebui să trimiteți cererea de viză înainte de a finaliza adopția străină. Din țara de convenții non-Haga, veți finaliza mai întâi procesul de adopție și apoi veți aplica pentru o viză. Consultați agenția dvs. de adopție pentru informații despre acest proces.
  • Partea 5 din 5:
    Finalizarea adoptării internaționale
    1. Imagine intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 20
    1. Obțineți aprobarea instanței de adoptare în SUA. Acest pas nu este necesar, dacă adoptarea dvs. în țara de origine a copilului a fost considerată definitivă legală. Cu toate acestea, aveți opțiunea de a relua într-un u.S. Curtea, dacă doriți. Aceasta poate fi o idee bună, dacă doriți să aveți un certificat de naștere emis de stat sau dacă doriți să redenumiți copilul.
    • Pentru a adopta în u.S., Fie avocatul sau agenția de adopție vor depune o petiție cu Curtea de Familie sau de probate în statul dvs. de origine. O audiere va fi probabil programată, pe care ar trebui să o participați.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adopție internațională Pasul 21
    2. Obțineți consiliere familială sau alte servicii de asistență. În multe cazuri, părinții cu copii nou adoptați, în special din altă țară, pot dori să caute consiliere pentru ei înșiși sau pentru copil. În funcție de vârsta copilului, el sau ea poate întâmpina unele dificultăți de adaptare la cultura dvs., ceea ce va fi probabil foarte diferit de ceea ce el sau ea a crescut. În plus, poate doriți ajutor în învățarea modului de a susține patrimoniul nativ al copilului dumneavoastră.
  • Verificați cu agenția dvs. de adopție pentru a afla ce servicii suplimentare pe care le oferă după adoptare sunt complete sau dacă vă pot trimite la o altă agenție de stat adecvată.
  • De exemplu, este posibil să găsiți un grup de asistență în zona dvs. a altor părinți care au adoptat copii din aceeași țară sau aceeași parte a lumii.
  • Imaginea intitulată Aranjează o adoptare internațională Pasul 22
    3. Rapoartele post-adoptare după cum este necesar. Din nou, în funcție de țara în care copilul locuia înainte de adopție, este posibil să trebuiască să trimiteți rapoarte ocazionale despre sănătatea și bunăstarea copilului. Aflați de la Agenția de Adopție sau Avocația dacă aceste cerințe se aplică.
  • sfaturi

    Trebuie să înțelegeți că adopțiile internaționale pot fi costisitoare. Inclusiv toate taxele, călătoriile, cheltuielile medicale și alte costuri, puteți cheltui până la 15.000 $ la 30.000 $.

    Avertizări

    Asigurați-vă că lucrați mereu cu agenții de adopție licențiat sau cu un avocat care este afiliat la Academia Americană de Avocați. Să fie atenți la "Facilitatorii de adopție."Acestea sunt adesea indivizi fără licență care oferă să se potrivească părinților potențiali cu mamele de naștere din alte țări. În timp ce acest proces poate fi mai ieftin, nu puteți conta pe același nivel de sprijin sau de conformitate juridică.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar