Cum să adoptăm un copil dintr-o altă țară

O adopție "intercountry" apare atunci când adoptați un copil dintr-o altă țară legală și apoi aduceți acel copil în țara dvs. de origine pentru a trăi cu dvs. permanent. În Statele Unite, mii de adopții intercountry au loc în fiecare an. Procesul de adoptare a unui copil din străinătate va fi diferit în funcție de starea în care locuiți și țara în care vine copilul. Unele țări sunt parte la Convenția de adopție de la Haga, în timp ce altele nu sunt. Indiferent dacă adoptați de la o țară de la Haga sau nu, procesul de adopție este în mod substanțial la fel.

Pași

Partea 1 din 5:
Pregătirea de a adopta
  1. Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 1
1. Verificați dacă puteți adopta. Pentru a adopta la nivel internațional, trebuie să aveți cel puțin 25 de ani. În Statele Unite, trebuie să fii și un u.S. cetăţean. Dacă sunteți căsătoriți, atunci cel puțin un soț trebuie să fie cetățean.
  • Fiecare țară străină are, de asemenea, cerințe de eligibilitate. Le puteți găsi vizitând site-ul web al Departamentului de Stat http: // călătorie.stat.GOV / Conținut / AdoptareSabroad / EN / Informații despre țară.HTML și selectând țara care vă interesează adoptarea de la.
  • Pentru a adopta un copil din Egipt, de exemplu, părinții nu pot avea peste 55 de ani. Cuplul trebuie să fie căsătorit și să nu mai aibă mai mult de doi copii. În plus, cel puțin un soț trebuie să fie de naționalitate egipteană.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 2
    2. Cercetare Agenții de adopție licențiat. Multe agenții de adopție privată ajută părinții potențiali să adopte la nivel internațional. Pentru a adopta de la o țară străină, trebuie adesea să lucrați suplimentar cu o agenție de adopție străină. Agenția dvs. la domiciliu vă poate ajuta să găsiți o agenție externă acceptabilă. Un reprezentant al u.S.-Agenția cu sediul, de asemenea, vă poate însoți în țara străină și vă poate ajuta să vă îndrumați prin proces.
  • Pentru a găsi o agenție de adopție care gestionează adopțiile intercountry, ar trebui să vizitați gateway-ul pentru bunăstarea copilului, care este un serviciu al U.S. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane. Au un director disponibil la https: // de protecție a copilului.Gov / NFCAD /. Puteți selecta statul dvs. și apoi "Agenții de adopție privată de adoptare intercountry."
  • Pentru a verifica dacă agenția este licențiată, contactați-le și cereți numărul de licență. Ei ar trebui să o ofere fericit. Apoi, contactați autoritatea de licențiere de stat și verificați dacă licența agenției este actuală.
  • Dacă adoptați dintr-o țară care este parte la Convenția de la Haga, atunci aveți nevoie de o agenție de adopție "Haga aprobat". O agenție va fi identificată ca atare în directorul de bunăstare a copilului. Dacă nu adoptați de la o țară din Convenția de la Haga, atunci agenția nu trebuie să fie "Haga aprobată."
  • Înainte de a decide să angajeze agenția, cereți cel puțin trei recomandări. Ar trebui să sunați la referințe și să întrebați cât de fericiți erau familiile cu manipularea Agenției cu privire la adopția lor intercountry.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară 3
    3. Angajați un avocat de adopție, dacă este necesar. În cazul în care lucrați cu o agenție de adopție, atunci avocatul propriu al agenției va face față oricăror probleme juridice care apar. Cu toate acestea, dacă alegeți să nu colaborați cu o agenție de adopție, atunci veți avea nevoie cu siguranță de un avocat de adopție cu experiență pentru a vă ajuta să navigați pe numeroasele cerințe diferite.
  • Puteți găsi un avocat de adopție calificat vizitând Academia Americană de Avocații Avocați. Odată la site-ul web, puteți face clic pe "Găsiți un avocat" și căutați după stat.
  • Apelați și întrebați despre experiența avocatului. Veți dori să angajați un avocat care are experiență în adopțiile intercountriale, nu doar adopțiile interne.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 4
    4. Participați la instruire. Dacă adoptați un copil dintr-o țară acoperită de Convenția de la Haga, atunci va trebui să faceți 10 ore de formare.
  • Convenția de la Haga acoperă peste 75 de țări. O listă poate fi găsită la site-ul Departamentului de Stat. În cazul în care țara pe care o adoptați nu este semnatară Convenției de la Haga, atunci trebuie doar să luați instruire dacă este necesar de către statul dvs.
  • Agenția dvs. de adopție ar trebui să vă poată conecta cu programele de formare necesare.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 5
    5. Înțelegeți cronometrele. Există multe forme și documente pe care trebuie să le completați sau să le creați pentru a adopta cu succes un copil. Ar trebui să vă oferiți o mulțime de timp, deoarece o adopție intercountria poate dura peste un an pentru a finaliza de la început până la sfârșit:
  • Completați un dosar. Acest lucru va dura două până la patru luni. Veți crea dosarul cu agenția dvs. de adopție. Acesta va include o varietate de documente legate de casa dvs. și de finanțe.
  • Se aplică guvernului federal spre aprobare. Trebuie să fii pre-aprobat pentru o adopție internațională, care va necesita completarea și trimiterea diferitelor formulare. Acest proces durează, de asemenea, două până la patru luni pentru a finaliza.
  • Trimiteți un dosar țării străine. După ce îl trimiteți, țara străină poate dura până la șase luni până la proces. Nu puteți obține o trimitere la adoptarea unui copil până când dosarul este procesat.
  • Așteptați o trimitere. Timpul de referință pot varia foarte mult. Pentru adopțiile din China, părinții potențiali așteaptă acum aproximativ opt luni pentru a primi o trimitere.
  • Călătoriți în țara străină. Va trebui să programați o excursie în țara străină pentru a vedea copilul. În unele țări, este posibil să trebuiască să rămâneți până la două săptămâni. În alte țări, va trebui să faceți două călătorii.
  • Fișier dosarul în Statele Unite. Odată ce vă întoarceți în Statele Unite cu copilul, trebuie să depuneți o dată la o dată în scopul de a finaliza adopția. Acest pas durează de obicei una până la trei luni.
  • Partea 2 din 5:
    Supus unui studiu de domiciliu
    1. Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 6
    1. Planifica. Studiul de domiciliu vă va determina adecvarea pentru adopție. Acesta va fi înaintat Serviciului Vamal și Imigrării Statelor Unite (USCIS) și Agenției de Adoptare a Țării Străinești. Dacă adoptați de la o țară de convenții de la Haga, atunci studiul la domiciliu trebuie trimis împreună cu aplicația inițială. Dacă adoptați dintr-o țară non-Haga, atunci aveți un an pentru a vă trimite studiul la domiciliu.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 7
    2. Curățați-vă casa. Un asistent social licențiat va trebui să evalueze siguranța și confortul casei dvs. Ar trebui să începeți prin curățarea acestuia. Scoateți orice coș de gunoi, ziare acumulate / reviste sau jucării vechi sau haine. Acordați o atenție deosebită băii. Asigurați-vă că există suficientă apă caldă și rece și reparați toate plăcile slăbite sau tijele cortindelor de duș.
  • A se vedea că casa are suficientă lumină și ventilație. Puneți ecrane pe fereastră și înlocuiți becurile de lumină sparte.
  • Adresează, de asemenea, preocupările privind siguranța. Umblați prin casă și vedeți dacă puteți găsi ceva care ar putea pune în pericol un copil. Asigurați-vă că ascundeți firele expuse și reparați banistrele și pașii rupte sau răniți. Blocați armele de foc și depozitați substanțe chimice la îndemâna copiilor.
  • Verificați cerințele privind dormitorul. Unele state solicită ca copilul să aibă propriul dormitor. Statele pot, de asemenea, să limiteze câte copii pot împărtăși același dormitor. Agenția dvs. de adopție poate împărtăși lista cerințelor.
  • Imaginea denumită adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 8
    3. Faceți cunoștință cu evaluatorul de acasă. Cerințele precise pentru studiul dvs. la domiciliu vor fi diferite în funcție de starea dvs. și de țara pe care o adoptați. Cu toate acestea, cu siguranță va trebui să fiți intervievați în casa dvs. Toți adulții care locuiesc în casă trebuie să fie intervievați.
  • Ar trebui să fiți pregătiți să vorbiți de ce doriți să adoptați, precum și ceea ce credeți că sunt punctele forte și punctele slabe ca părinți. Fiți pregătiți să discutați, de asemenea, orice violență domestică sau abuz sexual pe care ați suferit-o, fie ca un adult, fie ca un copil. Evaluatorul de acasă dorește să evalueze cât de potrivit sunteți pentru părinți un copil.
  • Fi întotdeauna adevărat cu evaluatorul de acasă. Dacă încercați să acoperiți informații (cum ar fi arestările), atunci vă veți face rău numai în ochii evaluatorului de acasă.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 9
    4. Verificați istoricul dvs. criminal. Fiecare adult va avea nevoie de o verificare a istoriei penale. Trebuie să dezvăluiți orice arestare sau convingere, altfel cererea dvs. ar putea fi respinsă.
  • Partea 3 din 5:
    Formulare de completare
    1. Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 10
    1. Completați un dosar. Va trebui să trimiteți un dosar agenției de adopție centrală a țării străine. Dosarul conține o varietate de informații și va dura câteva luni pentru a finaliza. O veți crea cu agenția dvs. de adopție și o veți adapta la cerințele țării străine. Un dosar tipic include:
    • Studiul de la domiciliu
    • Rapoarte medicale
    • Informații privind finanțele și ocuparea forței de muncă
    • Copii ale documentelor importante, cum ar fi certificatele de naștere și certificatele de căsătorie
    • Certificate care prezintă finalizarea oricărei educații de adopție necesare
    • Scrisori de referință
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 11
    2. Asigurați-vă că pașaportul dvs. este valabil. Nu puteți intra în țările străine fără un pașaport valid, deci asigurați-vă că dvs. nu a expirat. Dacă aveți nevoie să vă reînnoiți pașaportul, puteți face acest lucru prin poștă. Vedeți pagina web a Departamentului de Stat la http: // călătorie.stat.Gov / Conținut / pașapoarte / ro / pașapoarte / reînnoire.HTML pentru mai multe informatii.
  • Obțineți un U.S. Pașaport de asemenea, conține sfaturi și informații utile pentru cei care primesc primul lor pașaport.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 12
    3. Formularul complet I-600A / 800A. Pentru a aduce un copil legal în Statele Unite, aveți nevoie de USCIS pentru a vă aproba. Trebuie să fii găsit potrivit pentru adopție. Puteți solicita această pre-aprobare prin completarea formularelor specifice. Formularul pe care îl utilizați va depinde de ce țară adoptă de la.
  • Dacă adoptați dintr-o țară care nu este parte la Convenția de la Haga, atunci va trebui să completați formularul I-600A, cererea de prelucrare în avans a unei petiții orfane. Lucrați cu agenția dvs. de adopție sau cu avocatul pentru a vă asigura că formularul este completat complet și cu precizie.
  • Dacă adoptați de la o țară din Convenția de la Haga, atunci va trebui să completați formularul I-800A, cererea de determinare a adecvării pentru a adopta un copil dintr-o țară de convenție.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 13
    4. Completați formularul I-600 sau I-800. Odată ce ați identificat un copil specific pentru a adopta, va trebui să finalizați petiția aplicabilă, pe care o puteți descărca de pe site-ul USCIS. Alternativ, agenția dvs. de adopție va primi formularele pentru dvs.
  • Formularul I-600, petiția pentru a clasifica orfanul ca o rudă imediată. Utilizați acest formular atunci când adoptați un copil dintr-o țară non-Haga.
  • Formularul I-800, petiția de clasificare a Convenției adoptă ca o rudă imediată. Veți folosi acest lucru la adoptarea de la o țară de convenții de la Haga.
  • Agenția dvs. de adopție vă va sfătui cu privire la calendarul acestor petiții. Pentru unele țări, puteți identifica copilul pe care doriți să îl adoptați înainte de a pleca să viziteze țara străină. Pentru alte țări, nu veți ști ce copil ați fost oferit până când sunteți de fapt în țară.
  • Partea 4 din 5:
    Călătorind în țara străină
    1. Imaginea denumită adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 14
    1. Programați suficient timp. Nu veți fi în mare parte controlul asupra a ceea ce se întâmplă în legătură cu adopția odată ce ajungeți în țara străină. Va trebui să plătiți zile suplimentare în vizita dvs. în cazul în care sunteți întârziată din anumite motive.
    • Discutați cu u.S.-Agenția de adopție bazată pe cât timp aveți nevoie pentru a finaliza adopția.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 15
    2. Faceți cunoștință cu copilul. În funcție de țara pe care o adopți, este posibil să nu știți nimic despre copil când vă prezentați în țara străină. În unele țări, procesul va fi diferit. Veți fi trimis informații despre copilul la adresa dvs. de domiciliu și veți lua o decizie dacă să adoptați copilul înainte de a călători în țara străină. Pentru o adopție chineză, veți fi trimis fotografii, unele informații medicale, precum și numele copilului și data nașterii.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 16
    3. Copilul examinat medical. Pentru a fi emis o viză pentru a călători în u.S., Copilul trebuie examinat medical în țara sa de origine de către un medic aprobat. Scopul acestui examen medical este de a examina copilul pentru anumite boli infecțioase sau contagioase.
  • Examenul medical necesar de U.S. Departamentul de Stat nu este cuprinzător. Dacă doriți o examinare mai aprofundată, astfel încât să cunoașteți sănătatea copilului, atunci va trebui să programați și să plătiți pentru o examinare mai cuprinzătoare.
  • Imaginea denumită adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 17
    4. Participați la tribunal. În multe țări, va trebui să finalizați adoptarea în țara străină. Cu toate probabilitățile, nu veți putea pleca cu copilul până când nu ați aprobat adopția.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 18
    5. Înregistrați copilul. Este posibil să trebuiască să înregistrați copilul cu o agenție de stat înainte de a pleca. Dacă este cazul, asigurați-vă că respectați instrucțiunile necesare pentru a finaliza în mod legal procesul de adopție.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 19
    6. Obțineți viza copilului. Va trebui să mergeți la u.S. Consulatul în țara străină pentru a completa documentele și a fi intervievat astfel încât să puteți obține o viză pentru călătoriile și intrarea copilului în Statele Unite. Reprezentantul agenției de adopție ar trebui să vă ajute cu acest proces.
  • Vizele diferite sunt emise dacă adoptați de la o țară de convenții de la Haga sau nu. Cu toate acestea, procesul de intervievare nu ar trebui să fie substanțial diferit.
  • O diferență este calendarul. Veți trimite cererea de viză înainte de adoptarea străină într-o țară din Convenția de la Haga, dar după procedurile de adoptare într-o țară non-Haga. Discutați cu agenția dvs. de adopție, care este familiarizată cu aceste cerințe de sincronizare.
  • Partea 5 din 5:
    Finalizarea adopției
    1. Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 20
    1. Petiția unui U.S. instanță pentru o adopție. În funcție de circumstanțele dvs., este posibil să fie necesar să cereți o instanță în Statele Unite să adopte copilul. Dacă ați adoptat pe deplin copilul în țara străină, atunci nu va trebui să reluați în U.S.
    • Cu toate acestea, aveți opțiunea de a relua în U.S. S-ar putea să alegeți să faceți acest lucru dacă doriți un certificat de naștere de stat sau dacă doriți să redenumiți copilul.
    • Pentru a adopta, avocatul dvs. sau agenția de adopție vor depune cererea necesară cu instanța. Atunci probabil că trebuie să participi la o audiere. Pe măsură ce mama nașterii se află într-o țară străină, nu ar trebui să fie nimeni în auzul care se opune petiției.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 21
    2. Căutați servicii de asistență. Este normal ca mulți părinți cu noi adoptați să solicite consiliere pentru ei înșiși sau pentru copil. Adesea, copiii au dificultăți în adaptarea la o nouă cultură. De asemenea, părinții adoptivi încearcă adesea să înțeleagă cum pot sprijini patrimoniul copilului lor. Ar trebui să întrebați agenția de adopție ce servicii post-adopție oferă sau dacă vă pot trimite la servicii.
  • De exemplu, ați putea dori să vă alăturați unui grup de asistență. Un grup de suport poate oferi o varietate de servicii, inclusiv evenimente de familie, grupuri de discuții, ateliere de educație și buletine de știri, precum și trimiteri comunitare.
  • Dacă adoptați un copil dintr-o țară străină, ar putea exista un grup de sprijin format din alți părinți care au adoptat și din aceeași țară.
  • Imaginea denumită adoptă un copil dintr-o altă țară Pasul 22
    3. Rapoartele post-adoptare. Unele țări vor solicita să le transmiteți periodic informații cu privire la bunăstarea și sănătatea copilului. Cerințele fiecărei țări sunt diferite și ar trebui să contactați agenția dvs. de adopție cu întrebări.
  • Asigurați-vă că ați efectuat rapoartele necesare. Deși țara străină nu poate veni și ia copilul departe, veți răni capacitatea altor persoane de a adopta de la țara străină dacă declinați să furnizați rapoartele necesare.
  • sfaturi

    Adopții intercountry pot fi costisitoare. Ar trebui să planificați să cheltuiți între 15.000 $ și 30.000 de dolari.
  • Flexibilitatea este esențială cu o adopție intercountry. Dacă aveți nevoie de o instanță străină pentru a aproba adoptarea, atunci trebuie să lucrați în jurul acestui calendar al instanței, nu.
  • Avertizări

    Nu trebuie să lucrați cu un "facilitator de adopție."Acestea sunt adesea indivizi fără licență care se angajează să se potrivească cu părinții potențiali cu mamele de naștere. În loc să folosiți un facilitator, ar trebui să vă asigurați că utilizați o agenție licențiată sau un avocat de la Academia Americană de Avocații Avocați.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar