Cum să devii cetățean japonez

Japonia este o țară antică cu o istorie interesantă. Este, de asemenea, un lider mondial în multe căi. Imigranții care doresc să stabilească cetățenia în Japonia ar trebui să știe că procedura poate fi consumatoare de timp - până la un an sau mai mult. Va trebui să stabiliți reședința în Japonia timp de cinci ani înainte de începerea procesului de aplicare formală. Cu toate acestea, procentul de solicitanți care sunt aprobați pentru cetățenie este foarte mare. Aproximativ 90% dintre cei care se aplică primesc cetățenia japoneză. Există, de asemenea, metode alternative pentru a deveni cetățean japonez pentru persoanele care pot arăta că s-au născut în Japonia sau că unul sau ambii părinți au fost japonezi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dobândirea cetățeniei japoneze pentru cetățenii străini
  1. Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 1
1. Mențineți un domiciliu în Japonia timp de cel puțin cinci ani consecutivi. Înainte de a putea solicita cetățenia în Japonia, trebuie să vă mențineți un domiciliu în țară timp de cel puțin cinci ani consecutivi. Este posibil să puteți câștiga cetățenia în Japonia fără a îndeplini această cerință, dacă puteți satisface oricare dintre următoarele condiții:
  • Ați menținut un domiciliu în Japonia timp de trei ani sau mai mult și sunteți copilul unui cetățean japonez.
  • V-ați născut în Japonia și ați locuit sau ați menținut un domiciliu în Japonia timp de trei ani consecutivi, iar tatăl sau mama voastră sa născut în Japonia.
  • Ai avut o reședință în Japonia timp de zece ani consecutivi sau mai mult.
  • Va trebui să demonstrați nu numai gama de date când ați întreținut un domiciliu sau reședință, dar trebuie, de asemenea, să furnizați toate datele când ați părăsit Japonia și când ați revenit în perioada relevantă. Puteți face acest lucru cu copii ale pașapoartelor, vizelor sau altor documente oficiale similare.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 2
    2. Avea cel puțin 20 de ani. Trebuie să îndepliniți acest minim de vârstă și trebuie să puteți arăta că sunteți de vârstă legală să acționați în conformitate cu legile țării dvs. de origine. În unele țări, acest lucru poate avea 18 ani, 21 de ani sau o altă vârstă minimă. Dacă nu sunteți sigur, ar trebui să verificați cu un avocat în țara dvs. de origine.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 3
    3. Demonstrați că sunteți "de un comportament vertical."Trebuie să trimiteți o verificare a înregistrărilor judiciare oficiale. Rezultatul acelui cec trebuie să arate că nu aveți un cazier judiciar. Fiecare caz este examinat individual, totuși, astfel încât unele antecedente de activitate criminală nu vă poate împiedica să câștigați cetățenia japoneză.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean japonez Pasul 4
    4. Demonstrați că vă puteți sprijini în Japonia. Standardul legal este că trebuie să puteți "asigurați un trai" fie prin muncă, fie prin proprietate pe care o puteți deține. Dacă sunteți căsătoriți, și soțul / soția dvs. oferă venitul familiei, această cerință este satisfăcută.
  • Dacă sunteți angajat și raportați acest loc de angajare ca parte a cererii dvs., oficialii imigrației vă pot vizita locul de muncă pentru a confirma orice informație pe care o raportați.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean japonez Pasul 5
    5. Declarați că renunțați la orice altă cetățenie. Oficial, trebuie să renunți la cetățenia dvs. în altă țară când aplicați.Japonia nu permite indivizilor să păstreze cetățenia dublă pentru a evita orice potențial conflict de interese care ar putea apărea. Afteryou au fost naturalizate, vi se va cere să arătați dovada fostului dvs. renunțare la cetățenie sau vi se va cere să completați formularul de selecție a cetățeniei (国籍 選択) la biroul dvs. municipal. Rețineți că ar trebui să alegeți Japonia, aceasta este o procedură guvernamentală internă japoneză și că acest lucru nu are legătură cu cealta cetățenie, așa că tehnic puteți păstra atât cetățenia. Începând cu această scriere, Japonia transformă un ochi orb la cetățenia dublă. In orice caz:
  • Este posibil să se obțină cetățenia japoneză fără a renunța la cetățenia unei alte țări, dacă puteți demonstra circumstanțe excepționale care să justifice acest lucru.
  • Persoanele mai mici de 20 de ani pot menține o dublă cetățenie. Înainte de a ajunge la vârsta de 20 de ani, un astfel de individ va face o alegere pentru a păstra cetățenia japoneză și a renunța la celălalt sau renunță la cetățenia japoneză. (国籍 選択 După cum sa menționat mai devreme. )
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 6
    6. Participați la un interviu de precalificare. Când credeți că ați stabilit toate sau majoritatea cerințelor pentru cetățenia japoneză, ar trebui să contactați Ministerul Justiției al Biroului Afacerilor Juridicale Locale, unde locuiți în Japonia. Oficiul Ministerului va înființa un interviu. Interviul inițial, care poate fi efectuat prin telefon sau personal, este de a efectua o examinare preliminară. Oficialul va încerca să stabilească că ați mulțumit toate sau majoritatea cerințelor cetățeniei.
  • Dacă satisfaceți oficialul că sunteți gata să continuați cu cererea dvs., va fi programată un al doilea interviu.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 7
    7. Participați la un al doilea interviu. La interviul ulterior, veți învăța elementele specifice pe care vi le veți produce pentru a vă dovedi eligibilitatea pentru cetățenie. Nu există o listă stabilită de cerințe. Oficialii vor lua în considerare fiecare solicitant și fiecare caz separat și oferă așteptări. În general, vă puteți aștepta să producați următoarele tipuri de documente:
  • certificat de nastere
  • certificat de căsătorie
  • pașaport
  • Dovada călătoriei internaționale
  • dovezi privind ocuparea forței de muncă
  • dovezi ale activelor
  • Dovada rezidenței sau domiciliului
  • Dovada educației (transcrieri, diplome)
  • Dovada stării fizice și mentale
  • Dovada istoriei penale
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 8
    8. Urmăriți un videoclip de naturalizare. În timpul celei de-a doua întâlniri de interviu, vi se va prezenta un videoclip cu privire la procedurile și așteptările pentru naturalizare în Japonia. Acest videoclip va dura aproximativ o oră.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 9
    9. Compilați-vă dovezile și studiați cartea de ghidare. Când părăsiți al doilea interviu, veți avea o listă cu documentația specifică pe care trebuie să o furnizați și o carte de bresle care descrie cerințele de naturalizare. Trebuie să studiați aceste materiale și să începeți să compilați documentația. Acest lucru poate dura o chestiune de luni pentru a finaliza. Când sunteți gata, contactați-vă oficialul de caz și pentru a înființa o întâlnire de aplicație.
  • La sfârșitul întâlnirii dvs. prealabile, veți fi furnizat cu numele unei persoane de contact și a unui număr de caz pentru aplicația dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 10
    10. Să participe la una sau mai multe întâlniri de aplicații. Când credeți că ați satisfăcut toate cerințele, contactați-vă ofițerul de caz și înființați o întâlnire de aplicare. (Totul înainte de acest punct a fost lucrări de pre-aplicație.) Vă veți întâlni cu unul sau mai mulți oficiali de imigrație, care vor verifica fiecare detaliu despre aplicația dvs. Dacă elementele lipsesc sau sunt incomplete, veți fi trimis să le completați. De asemenea, este posibil ca aceștia să poată adăuga noi materiale considerate necesare.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 11
    11. Așteptați în timp ce materialele dvs. sunt verificate. După depunerea cererii dvs., veți fi trimis acasă să așteptați. În acest timp, oficialii vor verifica și verifica toate detaliile aplicației dvs. Această verificare poate consta într-o vizită la casa dvs. Oficialii pot intervieva, de asemenea, referințe pe care le furnizați ca contacte personale sau angajatori.
  • În orice moment în timpul acestui proces, este posibil să fiți contactat pentru a furniza informații suplimentare despre orice subiect.
  • Această porțiune a procesului de aplicare poate dura câteva luni.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 12
    12. Participa la o întâlnire finală. Când totul pare să fie satisfăcător, veți fi contactat pentru o întâlnire finală. La reuniunea finală, veți semna jurămintele necesare, iar cererea dvs. va fi acceptată în mod oficial de Biroul Local Afaceri Juridice. Biroul Afaceri Juridice vă va transmite cererea completă, împreună cu declarațiile dvs. semnate, Ministerului Justiției. Când ministerul primește și aprobă aceste materiale, cetățenia dvs. japoneză devine definitivă.
  • Metoda 2 din 3:
    Devenind cetățean japonez prin recunoaștere
    1. Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 13
    1. Să îndeplinească cerințele minime pentru cetățenie. Puteți obține cetățenie japoneză, dacă aveți un părinte japonez, dar părinții dvs. sunt necăsătoriți, atâta timp cât îndepliniți următoarele criterii:
    • Trebuie să aveți vârsta sub 20 de ani.
    • Nu trebuie să fi fost anterior un cetățean japonez.
    • Trebuie să fiți recunoscuți legal de către un părinte.
    • Părintele de recunoaștere trebuie să fi fost un cetățean japonez în momentul nașterii tale.
    • Părintele de recunoaștere trebuie să fie un cetățean japonez la momentul recunoașterii.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean japonez Pasul 14
    2. Raportați personal la biroul corespunzător. Dacă doriți să revendicați cetățenia japoneză, trebuie să apară personal la biroul corespunzător al Ministerului Justiției. Dacă locuiți în Japonia, atunci ar trebui să raportați Biroului Afaceri Juridice District pentru districtul în care locuiți. Dacă locuiți în afara Japoniei, atunci puteți vizita orice ambasadă japoneză de consulat.
  • Trebuie să raportați personal pentru a solicita cetățenia. Singura excepție este pentru persoanele care sunt sub 15 ani. Dacă sunteți sub 15 ani, atunci în numele dvs. ar putea apărea un tutore legal sau un alt reprezentant.
  • Imaginea denumită devine un cetățean japonez Pasul 15
    3. Oferiți notificări că solicitați cetățenia. Trebuie să faceți o notificare în scris la biroul corespunzător al Ministerului Justiției. Ministerul va oferi formularul de care aveți nevoie. Completați și trimiteți formularul.
  • Metoda 3 din 3:
    Dobândirea cetățeniei japoneze prin naștere
    1. Imaginea denumită devine un cetățean japonez Pasul 16
    1. Au un părinte care este cetățean japonez. Dacă unul dintre părinții dvs. a fost cetățean japonez la momentul în care v-ați născut, atunci veți obține în mod automat cetățenia japoneză.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean japonez Pasul 17
    2. Au un tată japonez. În conformitate cu articolul 2 alineatul (2) din Legea naționalității japoneze, dacă sunteți copilul unui tată japonez, dar tatăl dvs. a murit înainte de nașterea voastră, achiziționați imediat cetățenia japoneză.
  • Imaginea denumită devine un cetățean japonez pas 18
    3. Fi născut în Japonia. Dacă v-ați născut în Japonia, părinților necunoscuți, aveți dreptul automat la cetățenia japoneză. Acest lucru va apărea dacă copilul este abandonat, raportat ca abandonat sau sa întors la o unitate medicală sau ofițer de poliție.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Bucura-te de timpul tau. Dacă nu sunteți deja, învățați japonezi în timpul celor cinci ani și cunoașteți oamenii din jurul zonei în care locuiți.
  • Nu vă descurajați de cerințele de timp! Dacă chiar vrei să fii cetățean al Japoniei, merită să merite.
  • Avertizări

    Fi sigur că asta vrei cu adevărat. Deși timpul minim de rezidență este de cinci ani, poate dura aproximativ un an pentru guvern pentru a vă revizui cererea.
  • Trebuie să fii complet adevărat în orice declarație pentru a câștiga cetățenia japoneză. Orice afirmații false intenționat pot duce la închisoare, amendă sau ambele.
  • Dacă aveți peste vârsta de 20 de ani, veți fi făcuți să declarați o singură cetățenie în țara de alegere. Asigurați-vă că doriți acest lucru, dar după cum se spune mai devreme, Selectarea cetățeniei japoneze pe formularul de selecție a cetățeniei (国籍 選択) este pur o procedură guvernamentală internă japoneză.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar