Cum să devii bibliotecar

Bibliotecarii sunt păzitori și diseminatori ai cunoștințelor. Ei organizează informații și fac accesibile altora. În funcție de acea specialitate pe care o aleg, bibliotecarii pot avea responsabilități ca fiind variate ca programe de educație publică, efectuarea de cercetări la universități de top, predarea copiilor de a iubi citirea sau gestionarea angajaților bibliotecii. Citiți mai multe despre diferitele fațete ale științei bibliotecii, bibliotecarii calea educațională trebuie să călătorească, iar pașii finali trebuie să ia înainte de a câștiga titlul de bibliotecar.

Pași

Partea 1 din 3:
Domeniul științei bibliotecii
  1. Imaginea intitulată devine un pas bibliotecar 01
1. Înțelegeți ce definește știința bibliotecii. Studiul științei bibliotecii include gestionarea bibliotecii, conservarea, arhivarea și diseminarea informațiilor, dezvoltarea tehnologiilor informaționale și educația de cercetare. Bibliotecarii se pot specializa în oricare dintre aceste zone și mulți au responsabilități care necesită expertiză în toate. Sarcinile Bibliotecarilor ar putea include următoarele:
  • Catalogarea articolelor într-o bază de date a bibliotecii
  • Dezvoltarea taxonomiilor pentru organizarea datelor
  • Implementarea de noi tehnologii pentru a actualiza organizarea colecțiilor vechi
  • Folosind abilități de cercetare pentru a răspunde la întrebările de referință
  • Facilitarea programelor educaționale pentru studenți și public
  • Gestionarea unei sucursale de bibliotecă, inclusiv alți angajați
  • Păstrarea unei colecții de bibliotecă actualizată prin comandarea de noi cărți și resurse
  • Imaginea intitulată deveni un etape bibliotecar 02
    2. Știți despre diferite tipuri de biblioteconomie. Poate că sunteți interesat să deveniți bibliotecari de copii sau poate doriți să participați la arhivarea informațiilor științifice. Există multe tipuri diferite de biblioteci, iar bibliotecarii pot avea o varietate de responsabilități în ele.
  • Bibliotecile publice au sucursale care sunt deschise oricui dorește să obțină o carte de bibliotecă. Ele au adesea programe de educație publică pentru a promova alfabetizarea atât pentru adulți, cât și pentru copii. Ei joacă un rol important în furnizarea publicului acces gratuit la informații. Bibliotecarii din bibliotecile publice iau un rol de servicii pentru clienți, precum și asigurarea colectării este actualizată, comunicând cu alte biblioteci și facilitarea programelor publice.
  • Bibliotecile școlare reprezintă o parte importantă a școlilor de grad și a școlilor medii și servesc funcției de a oferi copiilor resursele pe care trebuie să le primească o educație bine rotunjită. Bibliotecarii școlari predau abilități de cercetare pentru copii și ajută la dezvoltarea interesului copiilor în lectură, precum și gestionarea bibliotecii în sine.
  • Bibliotecile academice se găsesc la colegii și universități și au colecții cuprinzătoare care servesc nevoilor studenților care urmăresc învățământul superior. Bibliotecile academice sunt adesea specializate, cu clădiri separate pentru o bibliotecă de drept, o bibliotecă de știință, o bibliotecă de artă și așa mai departe. Bibliotecarii la bibliotecile academice lucrează la birourile de referință, catalog de materiale noi, ajuta studenții cu proiecte de cercetare complicate, materiale speciale de arhivă și păstrează bibliotecile care funcționează ca transpiryori de margine de tăiere a cunoștințelor. Bibliotecarii la biblioteci specializate au adesea nevoie de grade secundare, cum ar fi o diplomă de drept sau în domeniul științei, pentru a fi calificați pentru pozițiile lor.
  • Imaginea intitulată deveni un pas bibliotecar 03
    3. Decideți dacă sunteți tăiați să fiți bibliotecari. Mulți oameni care iubesc lectura sunt interesați să devină bibliotecar, dar locul de muncă necesită mult mai mult decât o apreciere a cărților bune. Bibliotecarii biblioteci au o pasiune nu doar pentru cunoaștere, ci pentru găsirea celui mai bun mod de ao organiza. Ei sunt preocupați de păstrarea informațiilor și de a face ca acesta să fie cât mai accesibil celor care au nevoie de ea.
  • Mulți bibliotecari descriu decizia lor de a urmări știința bibliotecii ca o chemare a informațiilor cu alții.
  • Cu peisajul de informare în continuă schimbare a informațiilor, bibliotecarii trebuie să fie adepți tehnologic. Unele programe de știință din bibliotecă necesită acum cursuri în codare.
  • Nu fiecare bibliotecar interacționează cu publicul. Unii bibliotecari petrec mai mult timp pe arhivă, catalogare și alte sarcini. Dacă vă place informații, dar nu vă simțiți neapărat pasionați de educație, știința bibliotecii ar putea fi în continuare câmpul potrivit pentru dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un etape de bibliotecar 04
    4. Conduce interviuri informaționale pentru a afla mai multe. Contactați bibliotecarul într-o bibliotecă care vă interesează, fie că este vorba de o bibliotecă publică, școală sau academică. Aranja să aibă o întâlnire, astfel încât să aveți ocazia să discutați bibliotecianul cu cineva care a ales această carieră.
  • Cereți bibliotecar despre îndatoririle sale specifice de muncă, așa că veți ști ce să vă așteptați.
  • Întrebați cum a făcut decizia de a deveni bibliotecar și ce trăsături ar trebui să aibă bibliotecari.
  • Întrebați ce masterat ai științei bibliotecii (MLS) pe care le-ar recomanda.
  • Partea 2 din 3:
    Cerințe educaționale
    1. Imaginea intitulată devine un pas bibliotecar 05
    1. Obțineți o diplomă de licență. Pentru a aplica unui program MLS, veți avea nevoie de o diplomă de licență de la un colegiu sau universitate. Nu există o cerință majoră deosebită dacă doriți să deveniți bibliotecar, dar majorele comune includ limba engleză, istoria artei, informatica și alte cursuri de studiu care necesită abilități de cercetare și tehnologie.
    • Dacă intenționați să deveniți bibliotecar într-o bibliotecă specializată, cum ar fi o lege sau o bibliotecă științifică, este posibil să aveți nevoie de o diplomă secundară într-un anumit domeniu. În acest caz, asigurați-vă că alegeți un major cu clasele care acoperă condițiile necesare pentru a accepta acceptarea într-un program de masterat în câmpul dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un etape de bibliotecar 06
    2. Obțineți o asociație de bibliotecă americană (ALA) - maeștrii drepți ai științei bibliotecii. Site-ul Ala, http: // ala.Org, este o resursă excelentă pentru informații despre programele MLS. Veți găsi un director de programe acreditate cu descrieri ale fiecăruia.
  • Conduceți o mulțime de cercetări înainte de a alege unde să aplicați. Fiecare program este destul de unic - unele se concentreze asupra tehnologiei, altele pe politica accesibilității informațiilor și așa mai departe.
  • Unele programe necesită locuiți în campus, în timp ce altele sunt efectuate în întregime online. Dacă aflați despre un program printr-o altă sursă decât site-ul Ala, verificați dublu pentru a vă asigura că este acreditat de Ala înainte de a merge mai departe. Multe biblioteci nu vor angaja candidați cu grade din școli neacreditate.
  • Unele instituții de prestigiu oferă programe pe tehnologia informației care nu sunt acreditate Ala. Dacă sunteți interesat de tehnologia informației, dar nu neapărat în gestionarea unei biblioteci sau a celorlalte responsabilități pe care le-ați implicat un bibliotecar, poate doriți să vă uitați la aceste alternative.
  • Partea 3 din 3:
    Devenind bibliotecar
    1. Imaginea intitulată devine un pas bibliotecar 07
    1. Nu așteptați până când nu aveți gradul dvs. Puteți obține experiență într-o bibliotecă înainte de a vă termina MLS și chiar în timp ce sunteți încă un universitate. Aplicați pentru un loc de muncă la biblioteca universitară sau la biblioteca publică locală. Multe colegii angajează studenți la birourile de referință ale personalului și cărțile reîncărcă, printre alte sarcini. Este o șansă bună să aflați dacă vă bucurați de atmosfera bibliotecii și doriți să urmați o carieră în știința bibliotecii.
    • Unele biblioteci oferă stagii, fie că sunt plătite sau neplătite, ca oportunități pentru studenți pentru a obține experiență în lumea reală. Dacă biblioteca universitară nu oferă deja una, a înființat o întâlnire cu bibliotecarul pentru a întreba dacă există o modalitate de a vă implica.
    • Multe școli au Asociația Bibliotecii Studenților (SLA) Capitole pentru studenții interesați de tehnologia informației. Alăturați-vă SLA de școală sau începeți un capitol dacă școala dvs. nu are unul.
    • Rețea cu bibliotecile. Munca dvs. de voluntariat, un loc de muncă cu fracțiune de normă, stagiu sau implicarea capitolului SLA sunt toate oportunitățile de a începe relațiile cu bibliotecarii care vă pot ajuta să găsiți un loc de muncă pe linie. Exprimați entuziasmul pentru biblioteconomie, puneți întrebări și păstrați legătura după ce stagiul dvs. se termină.
  • Imaginea intitulată deveni un pas bibliotecar 08
    2. Găsiți modalități de a ieși când aplicați pentru locuri de muncă. Din păcate, cu finanțare pentru bibliotecile publice și adesea academice, domeniul științei bibliotecii a devenit extrem de competitiv. Obținerea MLS și a avea experiență de bibliotecă nu va fi suficientă pentru a vă garanta un loc de muncă.
  • Nu vă spuneți că "iubiți cărți" în CV-ul și scrisoarea de intenție. Cu atât de mulți solicitanți de a alege, oamenii care se ocupă de angajare caută motive mai interesante pentru care ar trebui să vă aleagă pentru slujbă. Descrieți caracteristicile și experiențele specifice care vă fac perfecte pentru această poziție.
  • Întotdeauna adaptați CV-ul și scrisoarea de intenție la fiecare loc de muncă la care aplicați. Menționați calitățile specifice despre acea instituție particulară care v-a determinat să solicitați un loc de muncă acolo. Urmăriți-vă cu un e-mail de mulțumire pentru a vă arăta entuziasmul continuu.
  • Se bazează pe rețeaua de persoane pe care le-ați întâlnit la școală, prin stagii și locuri de muncă cu fracțiune de normă și prin capitolul SLA. Lăsați oamenii să știe că căutați un loc de muncă și să fiți deschisi la o gamă de poziții.
  • Imaginea intitulată deveni un pas bibliotecar 09
    3. Fiți dispuși să vă deplasați în sus. Chiar dacă sunteți calificat pentru o poziție profesională, este posibil să trebuiască să începeți la nivelul de intrare. Utilizați oportunitatea de a cunoaște mai mulți oameni și pentru a înțelege modul în care funcționează biblioteca. Odată ce vă dovediți, oportunitatea de promovare va apărea cu siguranță.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă doriți să lucrați într-o bibliotecă publică, o gamă largă de abilități vin la îndemână. Aflați abilitățile de management și abilitățile de servicii pentru clienți pentru a vă oferi un avantaj față de alți solicitanți de locuri de muncă.
  • Când căutați un loc de muncă, luați legătura cu absolvenții de la Alma Mater care au cariera în știința bibliotecii. Ei vor putea să vă ofere sfaturi și dacă l-ați lovit, ei vă pot ține minte data viitoare când o poziție se deschide la biblioteca lor.
  • Dacă știți deja un bibliotecar local, mergeți mai întâi cu întrebări, ei vor ști dacă este un bibliotecar este o opțiune bună pentru dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar