Cum de audiție pentru o orchestră

Majoritatea orchestrei vă vor oferi informații precise despre piesele pe care vi se așteaptă să le efectuați. La nivel comunitar și la școală, inclusiv cele mai multe orchestre de colegiu și universitar, audițiile sunt destul de ocazionale. În timp ce orchestrele profesionale sunt mult mai competitive, majoritatea urmează a "ecranat" sau "orb" procesul de audiție care poate ameliora o parte din anxietatea performanței.

Pași

Partea 1 din 2:
Audiție pentru o orchestra de tineret, studenți sau comunitare
  1. Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 1
1. Întrebați orchestra despre detaliile audiției. Multe orchestre postează informații despre audiția de pe site. Dacă acest lucru nu include timpii de audiție deschisă și selecțiile pieselor, contactați agentul de relații publice al Orchestrei sau cine este responsabil de audiții.
  • Mulți orchestre de tineret și comunitate au deschideri pe tot parcursul anului. Orchestrele școlare tratează adesea orchestra ca o clasă și iau audiții la începutul fiecărui semestru sau trimestru.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 2
    2. Practicați extrasele atribuite. În mod tipic, orchestra vă va atribui un extras orchestral pentru a efectua la audiție și adesea o sonata, de asemenea. Practicați aceste zilnici care au condus la audiție. Dacă orchestra este competitivă, vizează practica cel puțin două ore pe zi timp de câteva săptămâni. Dacă aceasta este o orchestră școlară sau o orchestra mai casuală, practică doar cât de mult ai timp.
  • O greșeală obișnuită este aceea de a practica doar întregul extras de la început pentru a termina de fiecare dată. Aceasta este o parte importantă a practicării, dar trebuie să identificați și cele mai dificile secțiuni și să le practici pe cont propriu.
  • Este posibil să vă așteptați să găsiți singur muzica. Puteți să o cumpărați online sau să o comandați dintr-o bibliotecă publică cu o sesiune de muzică.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 3
    3. Alegeți piesa solo. Dacă vi se cere să efectuați o piesă solo, alegeți o piesă pe care o cunoașteți bine. În mod ideal, ar trebui să alegeți o piesă care demonstrează o gamă de tehnici și muzicale - este un concert sau altă piesă solo cu acompaniament orchestral - și care vă arată punctele forte. Cu toate acestea, la un nivel non-profesional, este mai important să vă jucați cele mai bune. Majoritatea orchestrelor nu se vor deranja dacă jucați o parte orchestra sau orice altceva, vă simțiți confortabil.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 4
    4. Ascultați piesa care conține fragmentul. Trebuie doar să jucați fragmentul scurt alocat, dar vă va ajuta performanța să înțeleagă întreaga mișcare sau cel puțin o bucată bună de cinci minute care duce la extras. Încercați să găsiți mai multe înregistrări online și să alegeți pe cel care vă place cel mai bine. Dacă puteți, puneți-o pe telefon și ascultați-o frecvent.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 5
    5
    Practicați citirea vederii. Multe audiții la nivel școlar și universitar includ o porțiune de citire a vizitei. Este posibil să aveți nevoie să faceți o parte din muzica pe care o dau în plus pentru ao juca pe instrumentul dvs. Deși nu veți cunoaște piesa în avans, puteți practica vizibilitatea citirii pieselor nefamiliare pentru a vă îmbunătăți abilitățile în acest domeniu.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 6
    6. Rochie pentru audiție. Majoritatea orchestrelor la acest nivel (în special Orchestrele școlare de grad) nu vă pasă cum vă îmbrăcați pentru audiție. Cea mai mare prioritate este libertatea de mișcare, deoarece doriți control complet asupra instrumentului dvs. Este o idee bună să evitați pantaloni scurți, blugi de șobolan sau alte îmbrăcăminte extra-casual, dar nu aveți nevoie să obțineți fantezie. Când aveți îndoieli, mergeți ocazional afaceri.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 7
    7. Aduceți alimente și divertisment la audiție. În funcție de câți alte persoane sunt audiție, ați putea aștepta o vreme. Aduceți o gustare, plus ceva pentru a vă ocupa, cum ar fi o carte sau un joc de telefon. Acest lucru va face mult mai ușor pentru a evita nervii și plictiseala.
  • Dacă sunteți nervos despre audiție, asigurați-vă că gustul nu vă va deranja stomacul.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 8
    8. Tratați ocazia în serios. Arătați-vă la treizeci de minute mai devreme pentru a permite întârzieri și încălzirea timpului. Tratați pe toată lumea politicos în timp ce așteptați și când vă aflați la audiție. Zâmbiți și faceți contact vizual cu judecătorii înainte de a juca și le mulțumiți după aceea. Faceți tot posibilul pentru a arăta că luați serios audiția.
  • Transformați telefonul în tăcere înainte de a juca.
  • Judecătorii vă vor opri adesea înainte de a termina piesa, odată ce au luat o decizie. Acest lucru nu are nimic de-a face cu cât de bine ai făcut, așa că nu-ți face griji.
  • Partea 2 din 2:
    Audiție pentru o orchestră profesională
    1. Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 9
    1. Practicați extrasele orchestrale în avans. Chiar înainte de a fi aplicat la audiție, achiziționați o carte de extrase de orchestral. Acestea sunt exemple ale pieselor pe care le veți fi alocate, deci este pregătită excelentă pentru a le practica. Încorporați-le în practica dvs. zilnică și familiarizați-vă cu piesele de care vin.
    • Aceasta poate ajuta motivația să aleagă un amestec de fragmente ușoare și dificile pentru a lucra la un moment dat și pentru a le cicliza. De exemplu, lucrați la două sau trei fragmente ușor până la moderate astăzi, apoi treceți la două sau trei fragmente dificile mâine. Continuați alternarea între aceste grupuri.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 10
    2. Căutați oportunități de audiție. La nivel profesional, aderarea la o orchestră se aplică unui loc de muncă. S-ar putea să fiți concurenți cu peste o sută de solicitanți, astfel încât să aruncați cea mai mare rețea pe care o puteți. Iată câteva modalități de a descoperi oportunități de audiție:
  • Alăturați-vă capitolului local de unire a unui muzician, cum ar fi Federația Americană a Muzicieni. Acestea trimit în mod obișnuit buletine de știri regulate care vă anunță audiții orchestrale cu detalii de contact.
  • Verificați în mod regulat ziarele locale, lucrările comerciale, pliante de concerte și anunțurile de locație muzicală pentru șansele de audiție.
  • Căutați informațiile de contact ale Audiției ORCHESSRS "și să solicitați să întrebați dacă există poziții deschise. Dacă există, cereți informații despre piesele de încercare și programați o dată de încercare.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 11
    3. Trimiteți CV-ul dvs.. Când o orchestră profesională are o deschidere, ei invită muzicienii să-și prezinte cererea. Aceasta poate include orice sau toate din următoarele:
  • Un reluare al istoriei performanței muzicale
  • Un portofoliu de muzică pe care l-ați jucat
  • O scrisoare de introducere sau scrisori de referință de la conductorii anteriori, profesori și colegii de muzicieni
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 12
    4. Familiarizați-vă cu orchestra. Dacă este posibil, participați la considerentele și performanțele Orchestrei. Introduceți-vă la Maestro sau Maestra. Dacă orchestra nu este în zona dvs., ascultați înregistrările spectacolelor din trecut.
  • De asemenea, introduceți-vă muzicienilor care vă joacă instrumentul și întrebați dacă sunt disponibili să închirieze lecții. Majoritatea vor fi, cu excepția cazului în care se află într-o orchestră de clasă mondială și pot oferi sfaturi adaptate preferințelor persoanelor care judecă audiții.
  • Imagine intitulată audiție pentru o orchestră Pasul 13
    5. Practicați extrasul atribuit. Dacă o orchestră profesională vă acceptă aplicația, vă va trimite un extras atribuit unei piese orchestrale. (De fapt, puteți trece prin trei runde de dificultate în creștere, dar veți începe cu o piesă atribuită.) De obicei, veți avea câteva săptămâni pentru a practica acest lucru. Practicați acest zilnic și ascultați mai multe înregistrări ale mișcării complete sau piesei, astfel încât să înțelegeți extrasul într-un context mai larg. Scopul pentru frazele, articularea și nuanța muzicală corectă pentru compozitorul și perioada în cauză.
  • La nivel profesional, un jucător de șir va necesita probabil patru până la șase ore de practică o zi pentru a fi competitivă. Alți muzicieni ar putea avea nevoie să se limiteze la sesiuni de practică mai scurte datorită cerințelor instrumentului.
  • Unele orchestre solicită să vă aduceți piesa proprie, așa - ca întotdeauna - aveți cel puțin o piesă pe care o puteți juca perfect.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 14
    6. Selectați o piesă solo. Veți avea de obicei o șansă să efectuați și o piesă solo. Concertele sunt cea mai comună alegere, deoarece demonstrează capacitatea dvs. de a juca cu o orchestră. Un Sonata solo este a doua opțiune cea mai bună. Alegeți o piesă care demonstrează o gamă largă de abilități, inclusiv abilitățile tehnice și muzicale.
  • Poate fi riscant să alegi o "se dă mare" bucată. Amintiți-vă că sunteți audiție pentru o orchestră. Abilitatea dvs. de a juca un solo păgâni nu este foarte relevantă.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 15
    7. Îmbunătățiți eficiența practică. Practicați cu un metronom, astfel încât să știți că atingeți tempo-ul corect. Înregistrați-vă sesiunile de practică și ascultați-le cu o ureche critică. Dacă nu aveți în prezent un antrenor de muzică profesional, închiriați unul și concentrați-vă pe performanța dvs. de audiție în timpul lecțiilor.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestra Pasul 16
    8. Știți ce să vă așteptați de la o audiție orb. Aproape toate orchestrele profesionale folosesc audiții orb pentru a elimina părtinirea pe baza sexului și a altor factori. Judecătorii stau în spatele unui ecran, iar interpretul nu vorbește.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestra Pasul 17
    9. Rochie bine, dar confortabil. Puteți contacta orchestra și întrebați despre codul de îmbrăcăminte dacă nu sunteți sigur, dar rochia fantezie este aproape niciodată o cerință. Deoarece majoritatea audițiilor sunt orbi, cei mai importanți factori din alegerea îmbrăcămintei sunt confort și întreaga gamă de mișcare. Există șansa ca să avansați într-o etapă de interviu, așa că nu vă îmbraci într-o afacere obișnuită sau un alt cost oficial. Acest lucru ar putea fi pantaloni și o cămașă de rochie călcată, sau o rochie modestă, neagră. Evitați machiajul și bijuteriile excesive.
  • Nu purtați pantofi tare cu tăbăcire la o audiție orb, deoarece clacking-ul de pe podea poate determina judecătorii să presupună că sunteți femeie.
  • Dacă aveți păr lung, trageți-l înapoi.
  • Cellistorii nu ar trebui să poarte fuste scurte.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestra Pasul 18
    10. Așteptați o așteptare lungă. Este posibil să aștepți ore întregi ca alte persoane audiție înaintea dvs. Nu programați nimic după audiție. Aduceți o gustare care este blânde pe stomac, precum și o carte, o colecție de puzzle sau altă distragere care vă va păstra de la ședința de a anxiștii.
  • Imagine intitulată Audition pentru o orchestră Pasul 19
    11. Audiție. La o audiție orb, tot ce trebuie să faceți este să vă așezați și să urmați instrucțiunile judecătorilor. Nu vorbi, deoarece acest lucru ar putea dezvălui informații despre voi, judecătorii nu ar trebui să știe. Dacă vă întâlniți pe judecători față în față, care este rară la audițiile profesionale, anunță clar numele dvs. și piesa solo pe care o jucați și să apară cât mai încrezătoare posibil.
  • sfaturi

    Este o practică standard pentru a sări peste repetările excesive pentru piesele de audiție. Dacă vă place (și dacă nu este o audiție orb), puteți spune judecătorilor că veți sări peste câteva dintre repetări.
  • Multe audiții vor dura doar cinci sau zece minute, în special la nivel profesional. Începeți puternici și nu obțineți nervos dacă judecătorii te vor opri.
  • Dacă aplicați orchestrelor în diferite orașe, orchestra vă va trimite de obicei o listă de hoteluri din apropiere. Rezervați un zbor și o cameră într-una din aceste hoteluri cu bine în avans și permiteți o mulțime de timp pentru a ajunge la sala de concerte într-un oraș necunoscut.
    1. ↑ Dalia Miguel. Instructor de vioară cu experiență. Expert Interviu. 27 august 2018.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar