Cum să aduci un buzunar orb la un cap

Un pimple orb este un bombă umflată, roz / roșiatică fără cap (un punct central negru sau alb alb). Termenul medical pentru un impuls orb este o comedie închisă, cunoscută și ca o papul. O leziune comedo se formează în același mod pe care o face o pimplă obișnuită, dar porul este înfundat și, prin urmare, nu are un cap. Cosuri orb sau comedoane, sunt adesea foarte dureroase deoarece sunt cauzate de o inflamație atât de profundă sub piele. Învățând cum să tratați acnee Comedone vă poate ajuta să vă clarificați tenul și să vă simțiți mai încrezători în piele.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind tratamente de acnee
  1. Imaginea intitulată Scapă de acnee fără a utiliza medicamentul Pasul 14
1. Aplicați un exfoliator. Desquamarea sau procesul de vărsare a straturilor exterioare ale pielii este o parte importantă a întineririi pielii. Folosirea unui agent de exfoliere blând poate ajuta la scăderea de celulele moarte ale pielii care se agăță de epiderma dvs., ceea ce poate ajuta la dezinfectarea porilor și să le împiedice să se repornească.
  • Dacă aveți o piele normală, luați în considerare exfolierea o dată în fiecare zi sau două. Dacă aveți uscător, piele mai sensibilă, este posibil să doriți să vă limitați să vă exfoliați o dată sau de două ori pe săptămână.
  • Există două categorii de exfolianți: exfolianți mecanici, cum ar fi scrubii faciali și plăcuțele de curățare, precum și exfolianții chimici, cum ar fi hidroxi acizi. Ambele sunt eficiente la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și deschiderea porilor.
  • Multe produse exfoliere diferite sunt disponibile pe piață astăzi, dar anumite tipuri de exfoliant pot deteriora pielea, în funcție de tipul de piele. Dacă nu sunteți sigur de ce produse de utilizat, discutați cu un dermatolog certificat de bord sau cu un alt expert de îngrijire a pielii cu privire la cea mai bună opțiune de exfoliere pentru tipul dvs. de piele.
  • Imagine intitulată Opriți un zit de la sângerarea pasului 6
    2. Utilizați produsele peste-contra. Există multe produse (OTC) produse (OTC) care vor ajuta la combaterea acneei, inclusiv cosuri orb. Atunci când se utilizează produse OTC, este important să spălați zonele problematice cu un cleanser blând de două ori pe zi (cu excepția cazului în care pielea este prea sensibilă pentru a fi spălată mai mult de o dată pe zi). Utilizați doar un produs suficient de acnee pentru a acoperi pimple orb și alte zone problematice pe piele. Produsele OTC includ de obicei una sau mai multe dintre următoarele ingrediente:
  • Benzoil peroxid - ucide bacteriile, îndepărtează celulele moarte ale pielii și excesul de ulei și pot ajuta la dezghețarea porilor. Poate provoca piele uscată, scalare și ardere și poate înălța părul sau îmbrăcămintea.
  • Acidul salicilic - ajută la prevenirea porilor să devină conectată. Poate provoca iritarea ușoară a zgârieturii și / sau a pielii.
  • Aciizi alfa hidroxi - există două tipuri de acizi alfa hidroxi găsiți frecvent în produsele OTC: acid glicolic și acid lactic. Ambii acizi sunt eficienți la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, reducând inflamația și stimularea creșterii pielii noi.
  • Sulf - îndepărtează celulele pielii moarte și uleiul în exces pentru a preveni înfundarea porilor și ajută la uciderea bacteriilor pe piele. Poate provoca pielea uscată și poate purta un miros neplăcut.
  • Imaginea intitulată a scăpa de adolescentul acnee Pasul 10
    3. Încercați topicalele cu prescripție medicală. Dacă produsele de acnee OTC nu tratează în mod adecvat problemele dvs. de piele, este posibil să fie nevoie să discutați cu un dermatolog despre medicamentele cu prescripție medicală. Prescripțiile actuale sunt medicamente care sunt aplicate topic (pe suprafața exterioară a pielii). Pentru cele mai bune rezultate, spălați-vă pielea cu un dispozitiv de curățare blândă și uscați-vă fața cu aproximativ 15 minute înainte de a utiliza un medicament topic. Obiectivele comune de prescripție medicală includ unul sau mai multe dintre următoarele ingrediente:
  • Retinoizii - Împiedicați foliculii de păr să devină conectat, ceea ce poate ajuta la prevenirea formării cosurilor. Retinoizii reduc, de asemenea, inflamația. Începeți prin aplicarea retinoizilor în seara de trei ori pe săptămână, lucrați până la utilizarea zilnică pe măsură ce pielea se obișnuiește cu medicamentul.
  • Antibioticele - ucideți excesul de bacterii pe piele și reduceți roșeața și inflamația. Antibioticele topice sunt adesea combinate cu peroxid de benzoil pentru a reduce șansele de a deveni rezistente la antibiotice. Combinațiile comune de antibiotice includ clindamicina cu peroxid de benzoil (benzaclin, DUAC) și eritromicină cu peroxid de benzoil (benzamicină).
  • Dapsone (ACZONE) - ucide bacteriile și împiedică înfundarea porii de piele. Poate provoca pielea uscată sau roșie.
  • Metoda 2 din 3:
    Încercarea de remedii acasă
    1. Imagine intitulată Opriți un zit de la sângerarea pasului 2
    1. Utilizați terapia de căldură sau gheață. În funcție de pielea dvs. și de severitatea pimplei dvs. orb, este posibil să doriți să luați în considerare utilizarea terapiei termice sau a gheaței. O compresă caldă poate usca un impuls orb și poate ajuta să se scurgă, în timp ce un pachet de gheață poate ajuta la reducerea durerii și umflături la locul cosului. Poate doriți să utilizați gheață pentru etapele timpurii ale unui impuls orb. Dacă cosul devine mai mare, mai inflamat sau mai dureros, atunci este posibil să doriți să utilizați comprese mai calde pentru a încerca să trageți lichidul.
    • Puteți face o compresă caldă simplă prin înmuierea unei cârpă de spălare curată în apă caldă la apă fierbinte (dar aveți grijă să nu vă ardeți). Aplicați o compresă caldă timp de câteva minute la un moment dat, dar puteți repeta procesul de câte ori este necesar pe tot parcursul zilei.
    • Pentru terapia cu gheață, aplicați un pachet de gheață sau înfășurați cuburi de gheață într-un prosop curat sau o cârpă de spălare. Aplicați compresul rece pentru cel mult 10 minute la un moment dat, de până la patru ori pe zi.
  • Imaginea intitulată Scapă de acnee de gât Pasul 13
    2. Faceți o mască de mere și miere. Merele și mierele sunt considerate a fi utile pentru tratarea acneei (inclusiv cosuri orb) datorită proprietăților ambelor ingrediente. Merele conțin acid malic, care vă poate ajuta să faceți pielea mai fermă și mai puternică, în timp ce mierea are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la combaterea bacteriilor (care poate fi cauza porilor dvs. înfundați).
  • Amestecați un măr într-o pulpă. Apoi adăugați treptat miere naturală pentru a îngroșa pulpa până când formează o pastă ușor de întinat.
  • Aplicați pastele la pimple orb și lăsați-o să rămână mai puțin de zece minute. Apoi ștergeți sau clătiți paste și spălați-vă pielea cu o spălare feței blândă.
  • Imaginea intitulată Scapă de acnee fără a utiliza medicamente Pasul 24
    3. Încercați ulei de arbore de ceai. Uleiul de arbori de ceai este adesea folosit în remedii naturale pentru a trata o varietate de condiții de piele. Aplicarea uleiului de arbore de ceai la un pimple orb poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, uleiul și murdăria care au înfundat porii și reduc inflamația.
  • Utilizați o cantitate mică de ulei pe pimple orb de trei ori pe zi. Acest lucru poate funcționa cel mai bine atunci când este combinat cu alte rutine de îngrijire a pielii, cum ar fi utilizarea exfoliatoarelor sau a unei spălarea feței blândă.
  • Imagine intitulată Extract Aloe Vera Pasul 7
    4. Aplicați Aloe Vera. Aloe Vera a fost de mult timp folosit pentru a remedia afecțiunile pielii, iar mulți oameni cred că aloe vera poate ajuta să trateze cosuri orb. Dacă utilizați un gel cumpărat de magazin, aplicați pur și simplu gelul Aloe Vera către site-ul afectat. Dacă utilizați propriile frunze aloe, rupeți frunza de-a lungul tijei și strângeți o parte din sucul de gel al plantei.
  • Aplicați Aloe Vera direct pe site-ul Pimplelui Blind și lăsați-l timp de cel puțin 20 de minute. După 20 de minute, clătiți-vă fața cu apă caldă pentru a vă îndepărta pielea.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea cosurilor orbite
    1. Imaginea intitulată a scăpa de adolescentul acnee Pasul 2
    1. Practicați o bună igienă. Păstrarea curată a feței este una dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a preveni formarea cosurilor orbite. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea cosurilor sunt cauzate de pori înfundați cu murdărie, bacterii și ulei, toate acestea pot fi îndepărtate prin utilizarea unei spălarea feței zilnice. De asemenea, este important să spălați în mod corespunzător mâinile în orice moment pe care îl veți atinge fața, deoarece mâinile nemulțumite ar putea introduce noi bacterii la porii pielii.
    • Alegeți un cleanser blând. Optați pentru curățarea feței care nu sunt abrazive și nu conțin alcool.
    • Umeziți fața cu apă curată călduță. Apoi utilizați vârfurile degetelor (după spălarea mâinilor) pentru a aplica curățarea. Nu vă curățați pielea, deoarece acest lucru poate provoca iritații și daune.
    • Clătiți cu apă curată de căldură și cu fața uscată cu un prosop curat și moale.
    • Spălați de două ori pe zi și oricând transpirați excesiv.
  • Imaginea intitulată Aveți grijă de pielea dvs. Pasul 8
    2. Stai hidratat. Hidratarea corectă a corpului vă poate ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii. Deși elasticitatea nu este neapărat corelativă cu acnee redusă, acesta vă poate ajuta să vă îmbunătățiți pielea ca parte a unui regim general de îngrijire a pielii.
  • Scopul pentru opt pahare de apă zilnic. Evitați consumarea zahărului, alcoolului și excesului de cofeină pentru a preveni deshidratarea.
  • Imaginea intitulată Aveți grijă de pielea dvs. Pasul 9
    3. Mănâncă o dietă sănătoasă. Evitați alimentele cu zahăr sau grăsime ridicat și reduceți alimentele prelucrate. Mâncați mai sănătoși, alimente întregi cum ar fi fructele și legumele. Nu există dovezi concludente, dar studiile au arătat legături între acnee și alimente care conțin niveluri ridicate de zahăr rafinat, grăsime sau lactate.
  • Alimentele care determină creșterea zahărului din sânge (cum ar fi zahărul și carbohidrații), determină corpul să elibereze insulina, ceea ce poate provoca supraproducți glandele de ulei. O dietă redusă de glicemie poate ajuta la prevenirea acneei.
  • Imaginea intitulată scapă de acnee fără a utiliza medicamente Pasul 33
    4. Reduceți stresul. Stresul nu este probabil să creeze noi cazuri de acnee, dar dacă sunteți deja predispuși la acnee, stresul poate induce un rău rău. Reducerea nivelului de stres zilnic poate ajuta la reducerea focarelor de acnee, inclusiv cosuri orb.
  • Încercați relaxarea autogenă. Această metodă de relief de stres implică repetarea cuvintelor de calmare / fraze în mintea dvs., concentrându-vă pe senzațiile corpului. Încercați să vă concentrați asupra respirației sau relaxării fiecărui membru în succesiune, recitând mantra dvs. calmă.
  • Utilizați relaxarea musculară progresivă. Această tehnică implică tensionarea, desfășurarea și apoi relaxarea fiecărui grup muscular major din corpul dvs. în succesiune. Începeți la cap și lucrați în jos sau invers. Țineți mușchii tăcuți timp de cel puțin cinci secunde, apoi eliberați tensiunea și lăsați-vă mușchii să se relaxeze timp de 30 de secunde înainte de a trece la următorul grup muscular.
  • Vizualizați un loc / situație liniștită. Închideți ochii și stați singuri într-un loc liniștit. În timp ce imaginați un scenariu sau un loc relaxant, încercați să vă angajați simțurile. Gândiți-vă la sentimentul de ședere pe podea / pământ / pat, sunetele undelor oceanice (de exemplu) și mirosul de apă sărată care se plâng peste tine.
  • Medita. Stați singuri într-un loc liniștit. Poți să stai cu picioarele pliate sub tine, sau poți să stai în poziție verticală cu picioarele ferm plantate pe podea (orice este cel mai confortabil). Închideți ochii și concentrați-vă asupra respirației. Respirați prin diafragma dvs. (în jos lângă stomac), mai degrabă decât pieptul tău. Luați respirații religioase și adânci și încercați să încorporați o mantra (dacă vă simțiți confortabil cu ea). Mantra voastră poate afirma (mă iubesc) sau relaxantă (mă simt complet pașnică) - orice vă va ajuta să vă relaxați și să stați în pace.
  • Cum aduci un pimple la suprafață?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Margareth Pierre-Louis, MDMargareth Pierre-Louis, Dermatolog certificat MDBoard

    sfaturi

    Dacă ați încercat unii dintre acești pași, iar cosul orb se înrăutățește sau nu pleacă, vorbește cu dermatologul dvs. despre tratamente din birou, cum ar fi o injecție cortizonă în cos, pentru ao ajuta să plece departe.
  • Peste spălarea sau utilizarea unor substanțe chimice mai puternice, vor agrava acnee și irită pielea.
  • Utilizați un cleanser blând și evitarea cosmeticelor grase sau uleioase.
  • Avertizări

    Evitați stoarcerea cosului. Acest lucru va agrava numai inflamația și va crește cantitatea de durere pe care o experimentați. Spre deosebire de un pimple alb / negru, un pimple orb nu poate fi populat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar