Cum să vă exfoliați corpul pentru pielea moale

Exfolierea, derivată din latină Exfoliatus (la banda de frunze), este un termen care descrie orice proces menit să elimine fulgi de piele moartă din corp. Acest proces simplu se poate face cu ușurință de acasă și, cel mai adesea, va duce la o piele mai radiantă, mai moale decât înainte! În general, când vine vorba de exfoliere, există două categorii largi de explorare: exfolierea mecanică și chimică. În timp ce procesul specific de exfoliere va depinde de materialele și zona de focalizare, veți găsi că există multe asemănări comune fiecărei tehnici. Săvârșirea unei rutine adecvate de exfoliere o dată sau de două ori pe săptămână, vă va arăta pielea și se simte mai moale decât oricând.

Pași

Metoda 1 din 2:
Exfolierea cu scrubs
  1. Imagine intitulată Exfoliați corpul pentru pielea moale Pasul 1
1. Au o baie sau un duș. Deși nu o parte din procesul de exfoliere per se, imersarea corpului în apă caldă vă va deschide porii, făcându-vă pielea mult mai susceptibilă la curățare. De asemenea, ajută la efectuarea acestui proces în baie, deoarece veți avea nevoie de o alimentare gata de apă fierbinte și undeva să spălați fulgiul pielii moarte odată ce au fost curățate. Utilizați un detergent fără parfumuri, fără parfumuri pentru baie și permiteți cel puțin 15 minute pentru a înmuia (macerator) suprafața pielii. Este bine când suprafața pielii arată puțin "deformat". Elimina "Piele moarte" prin frecare cu mâinile. Va funcționa bine, mai ales la picioarele, degetele de la picioare și tocuri.
  • Imagine intitulată Exfoliați corpul pentru pielea moale Pasul 2
    2. Obțineți un burete texturat pentru a vă spăla pielea. Tendându-vă pielea cu ea, va ajuta la frecare fulgi de piele excesivă, lăsând pielea mai moale și mai curată decât înainte. Se recomandă să aveți un burete gata de utilizare după ce ați terminat dușul. Ar trebui să se simtă ușor dur pe pielea ta, dar dacă este abraziv până la punctul de durere, cârpele de spălare exfoliată sunt o alternativă potrivită, slabă.
  • Exfoliația se poate face, de asemenea, cu o cârpă dură.
  • O perie naturală de păr face o alternativă bună, în special în timp ce curăță spatele brațelor sau picioarelor.
  • Dacă sunteți tipul de do-It-yourself, s-ar putea să arăți intomping propria ta loofah de acasă.
  • Imagine intitulată Exfoliați corpul pentru pielea moale Pasul 3
    3. Curățați-vă ușor corpul cu buretele pornind de la glezne în sus. Curățați buretele peste pielea dvs. în mișcări mici, circulare. Asigurați-vă că aplicați o anumită presiune pentru a simți textura brută a buretelor pe pielea dvs. - în acest fel, va freca pielea mortală a stratului de suprafață. Începând de la glezne este recomandată deoarece ajută la încurajarea circulației sanguine pozitive în timpul procesului de exfoliere.
  • Dacă vă exfoliați întregul corp, asigurați-vă că acordați o atenție deosebită tocurilor, coatelor și genunchiului. Acestea sunt în general considerate a fi cele mai uscate părți ale pielii și ar trebui să aibă o atenție mai mare în consecință.
  • Imagine intitulată Exfoliați corpul pentru pielea moale Pasul 4
    4. Adăugați nisip umed sau sare la exfolierea întregului corp. Dacă ați mers vreodată de-a lungul plajei desculț, ați observat că piciorul tău se înmoaie. Granulele de nisip sunt o exfoliant natural care apar în mod natural, iar textura lor granulară este potrivită pentru a-ți îndepărta excesul de fulgi de piele. Scruburile de sare fac același lucru. Puteți găsi produse de nisip și sare produse la orice magazin care vinde produse de frumusețe și îngrijire a pielii.
  • Fiți avertizați: Folosirea nisipului în baie poate provoca o mizerie mai mare decât exfolianții mai frecvenți. Deși se recomandă să-l încercați cel puțin o dată, este posibil să nu fie cel mai bun mod de acțiune dacă nu aveți timpul adăugat în rutina dvs. disponibil pentru a face un pic de curățare ulterior. Obținerea nisipului în jos a canalului ar putea ruina complet țevile sanitare dacă sunt făcute adesea.
  • Dacă se utilizează nisip, ar trebui să fie curățată, chiar și albită, deoarece obținerea de la în aer liber ar putea introduce bacterii și folosindu-se că pentru a exfolia ar face mai mult rău decât bine. Alegeți nisip cu granule mici, nu mari, deoarece granulele mai mici sunt mai blânde pe piele. Concentrați-vă pe pielea mai dură a brațelor și a picioarelor, deoarece nisipul poate fi mai intens decât scrumburile exfoliere.
  • Imagine intitulată Exfoliați corpul pentru pielea moale Pasul 5
    5. Clătiți cu apă caldă. Închiderea magazinului cu o clătire a corpului este o modalitate relaxantă și eficientă de a vă termina exfolierea. Deși este recomandat să repetați acest proces de cel puțin trei ori pe săptămână, ar trebui să observați o ușoară ușurință cu pielea.
  • Aplicând un hidratant sau un unt de shea în urma clătirii dvs., chiar și după o curățare diferită de "mecanică", vă va ajuta pielea să păstreze mai bine umiditatea.
  • Metoda 2 din 2:
    Utilizarea exfoliatoarelor chimice
    1. Imagine intitulată Exfoliați corpul pentru pielea moale Pasul 6
    1. Căutați exfoliatori chimici la un magazin. Deși îl cheamă "exfolierea chimică" poate purta impresia pejorativă de a fi nesănătoasă sau nefiresc pentru piele, cele mai multe exfoliatoare chimice sunt de fapt seama în ingrediente naturale, cum ar fi fructele, lamele sau zaharurile.
    • Multe exfoliatoare sunt relativ accesibile și ușor disponibile la cel mai apropiat supermarket.
  • Imagine intitulată Exfoliați corpul dvs. pentru pielea moale Pasul 7
    2. Au o baie sau un duș. Ca și în cazul etapelor legate de exfolierea mecanică, o baie sau un duș fierbinte vă va deschide porii, făcându-vă pielea mai ușoară să curățați și să exfoliați. Atașarea procesului de exfoliere într-o parte existentă a programului dvs. zilnic va face acest lucru mult mai ușor să faceți parte din rutina dvs. - rețineți că exfolierea este cea mai bună abordată ca o parte obișnuită a vieții voastre. Este posibil să aveți o piele mai moale imediat după o curățare exfoliată, dar repetarea va da rezultate mai lungi.
  • Imagine intitulată Exfoliați corpul pentru pielea moale Pasul 8
    3. Curățați pielea cu un exfoliator cumpărat de magazin. Squirt un exfoliator pe mâini și începe să-l freci pe piele. Înainte de a aplica exfoliatorul, este important să vă asigurați că mâinile sunt curate, altfel, puteți fi foarte bine să răspândiți bacteriile pe piele și față. Într-o mișcare blândă, circulară, se rotește exfoliatorul din jurul pielii pentru a îndepărta orice celule de pe pielea și a pielii moarte. Aveți grijă deosebită să vă exfoliați fața - nu numai că partea din YouPeopi vor observa cel mai mult, ci și mai mult ulei decât alte părți ale pielii dvs. Trei minute pe față singur ar trebui să fie suficiente - restul corpului ar trebui să justifice un atent mai puțin intens, dar totuși, cu exfoliator.
  • Când vă exfoliați fața, aveți grijă să vă concentrați asupra zonei centrale a feței dvs., de pe frunte până la nas la bărbie. În mod colectiv, acest lucru este denumit "zona T" și este notoriu pentru petrolul său.
  • Dacă preferați să nu utilizați un produs comercial, vă puteți face propriul spălare a corpului prin amestecarea sarei Epsom sau a sarei roz Himalayan cu ulei de măsline, pe care le puteți cumpăra într-un magazin alimentar unde ați cumpăra produse comerciale. De asemenea, puteți amesteca zahărul și un ulei (cum ar fi măslina sau cocosul) pentru o frecare de față DIY.
  • Imagine intitulată Exfoliați corpul pentru pielea moale Pasul 9
    4. Clătiți corpul dvs. odată ce ați terminat curățarea exfoliere. Luați puțină apă în mâini și spălați produsul departe. Asigurați-vă că Exfoliant este în întregime plecat va asigura că nu vă irită mai târziu pielea. Deși procesul de exfoliere chimică necesită mai puțin un element "fizic" decât omologul său mecanic, ar trebui să vă găsiți pielea la fel de moale și netedă după un ritual adecvat, așa cum ați fi folosit dacă ați folosi loofahul întregul drum.
  • Imagine intitulată Exfoliați corpul pentru pielea moale Pasul 10
    5. Aplicați hidratantul. Prin aplicarea hidratantului după exfoliere, aceasta ar trebui să limiteze uscăciunea sau iritarea și să îmbunătățească hidratarea.
  • Dacă vă exfoliați dimineața sau noaptea?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Mohiba Tareen, MDMohiba Tareen, MDFAAD Consiliul de dermatolog certificat certificat

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru o piele uscată, vă recomandăm să amestecați curățarea corpului cu ulei de corp pentru a vă exfolia corpul, astfel încât acestea să nu se usuce.
  • După exfoliere, trebuie să vă umezi pielea. Puteți folosi crema, loțiune sau hidratant natural ca uleiul de măsline, unt de shea sau aloe vera.
  • Nu mergeți la soare imediat după exfoliere.
  • Este o opțiune de a aplica exfoliatorul cu o loofah sau o cârpă pentru al combina cu o anumită exfoliere mecanică. Combinarea loofah cu Cleanse chimică este recomandată dacă programul dvs. nu permite o mulțime de timp sau exfoliere. Asigurați-vă că ați luat mai mult timp și îngrijiți-vă cu el - mișcarea loofah-ului de-a lungul corpului mai încet decât în ​​mod normal, altfel ar da timp de element chimic pentru a-și rezolva magia pe piele.
  • Deși majoritatea oamenilor vor deține o preferință personală pentru unul sau celălalt și aceste două categorii au fost descrise și subliniate separat, se recomandă să găsiți o combinație a celor două cu exfolierea la domiciliu. Exfolierea mecanică va ajuta cel mai bine cu fulgi de suprafață mortă, dar utilizarea unui produs cumpărat de magazin va funcționa la un nivel mai profund.
  • Există multe beneficii pentru exfoliere. Dacă suferiți deloc de la acnee, vă va interesa să știți că exfolierea va ajuta la prevenirea breakout-urilor viitoare prin obținerea bacteriilor din porii dvs. înainte de a avea timp suficient pentru a face cosuri.
  • Exfolierea pielii dvs. are, de asemenea, bonusul neașteptat de a vă permite să obțineți un rade mai apropiat.
  • Avertizări

    Loofahs și alte "exfoliatori ai corpului" nu sunt recomandate pentru utilizare pe față, deoarece sunt probabil prea abrazive.
  • Unele exfolianți, și anume cele ieftine și foarte uleioase, pot fi foarte alunecoase în cada de baie. Ei ar putea lăsa o mizerie uriașă pe podeaua cada, astfel încât, în dușurile ulterioare, spălate murdăria ar putea rămâne crăpată pe cadă.
  • Exfolianții fizici, cum ar fi scrumbii, pot fi compuși din microb. Aceste microbeads sunt fabricate din materiale non-biodegradabile, iar utilizarea pe scară largă a acestora are un efect negativ asupra mediului. Ca atare, au fost interzise în anumite state și țări.
  • Există un astfel de lucru ca exfoliarea prea tare. Do nu Exfoliați până la punctul în care vă provoacă durere. Dacă o parte a procesului este rănit, corpul tău încearcă să-ți spună ceva. Opriți ceea ce faceți și așteptați până când iritarea pleacă înainte de a începe din nou la un ritm Gentler.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar