Cum să exfoliați pielea uscată

Pielea uscată, care este cauzată de acumularea celulelor moarte pe suprafața pielii, poate provoca jenă și disconfort. Mai degrabă decât să locuiască, totuși, luați măsuri pentru a vă vindeca pielea. Rămâneți pielea uscată prin îmbunătățirea regimului de frumusețe. De la exfoliere la hidratare, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a obține rezultate imediate, astfel încât să puteți face cu pielea uscată!

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind un scrub de zahăr
  1. Imaginea intitulată Scapă de acnee cu remedii acasă Pasul 11
1. Faceți scrubul folosind bunuri de origine. Pur și simplu combinați părțile egale zahăr și ulei de măsline pentru a face scrubul. Dacă aveți acces la zahăr organic organic neobservat, folosiți acest lucru în frecare, deoarece va fi mai puțin probabil să vă iritați pielea.
  • Zaharuri brute care au boabe mari vor fi probabil prea dur pe piele.
  • De asemenea, puteți utiliza un produs exfoliat pregătit, dacă doriți. Ele vin în două forme principale: exfolianți fizici, cum ar fi scrubii de zahăr și sare și exfolianții chimici, care utilizează ingrediente precum acidul glicolic, lactic sau citric pentru a dizolva celulele moarte ale pielii moarte.
  • Imagine intitulată Clear sub piele cosuri Pasul 1
    2. Umezi zona uscată și afectată. Spălați pielea cu o cârpă curată și cu mâinile curate, folosind apă caldă. Cuplajul ar trebui să fie cât mai moale posibil pentru a preveni iritarea - mulți dermatologi recomandă un prosop de muslin.
  • Dacă pielea ta este transpirată sau murdară, spălați-o cu un cleanser blând în loc de apă și o prosop.
  • Dacă purtați machiaj și doriți să vă exfoliați fața, scoateți machiajul cu o cremă rece după ce vă spălați fața.
  • Utilizați o bandă de cap sau elastic de păr pentru a vă menține părul din față dacă vă spălați fața.
  • Imagine intitulată Aplicați machiajul Goth Pasul 7
    3. Aplicați scrumbul. Odată ce pielea este umedă, aplicați curățarea cu degetele, frecați-o în cercuri blânde pentru a exfolia pielea. În zonele în care pielea este mai puțin delicată, puteți să vă curățați mai viguros, dar să acordați o atenție deosebită modul în care se simte pielea și cum reacționează la spălare.
  • Dacă pielea se simte iritată sau începe să redden, opriți curățarea imediat și așteptați cel puțin o săptămână înainte de a exfolia din nou. De asemenea, dacă observați că pielea începe să spargă, exfoliați mai puțin des.
  • Imaginea intitulată scapă de un pas de pimp de greu
    4. Clătiți de pe scrub. Umeziți o cârpă curată cu apă caldă și utilizați-o pentru a îndepărta scrubul. Evitați utilizarea apei prea calde, deoarece aceasta poate usca pielea sensibilă.
  • 5. Aplicați un hidratant. Întotdeauna vă hidratezi pielea după exfoliere. Asigurați-vă că alegeți un hidratant pentru tipul de piele, fie că acesta poate fi uscat, uleios sau o combinație. Aplicați-o ușor cu mâinile curate.
  • Metoda 2 din 4:
    Exfolierea cu o piatră de piatră ponce
    1. Imaginea intitulată tratați un porumb sau un calus Pasul 6
    1. Achiziționați o piatră de piatră ponce.Prin aplicarea ușoară a unei pietre ponice în zona afectată, puteți elimina celulele moarte moarte pentru a dezvălui pielea moale și frumoasă de dedesubt. Deși este eficace, rețineți că această metodă poate provoca părul în zona exfoliată pentru a ușura sau a fi îndepărtată complet cu utilizare susținută.
  • Imagine intitulată Faceți-vă picioarele frumoase Pasul 22
    2. Umezi și spumă zona uscată. Acumularea zonei cu săpun folosind spălarea corpului, de preferință cu un produs care este conceput pentru a ajuta la înmuierea pielii. Căutați produse care se laudă "Dermatolog-recomandat" sau cele care sunt special concepute pentru a trata pielea uscată.
  • Imagine intitulată Faceți-vă picioarele frumoase pasul 3
    3. Frecați zona uscată cu piatra ponce. Când utilizați o piatră de piatră de piatră, utilizați presiune ușoară și curse rapide, brisk pe pielea umedă. Ar trebui să utilizați doar piatra pentru un minut sau două în fiecare zonă afectată. Evitați să apăsați prea tare, deoarece acest lucru va duce la suprafețe ale pielii și a zonelor înroși.
  • Imaginea intitulată Faceți-vă picioarele frumoase Pasul 20
    4. Clătiți zona și uscați-vă pielea. Splash apa cald pe pielea ta oriunde ai folosit piatra ponce. Apoi, ușor să se usuce cu un prosop curat, moale.
  • 5. Misturați-vă pielea. Concentrați-vă pe aplicarea unei loțiuni de hidratare în zona afectată și apoi la restul corpului. Căutați loțiuni recomandate de medic, care sunt dovedite pentru a calma pielea uscată cronică.
  • Metoda 3 din 4:
    Periajul pielii uscate
    1. Imagine intitulată Perie uscată Pielea Pasul 2
    1. Obțineți o perie de corp natural. Un loofah poate, de asemenea, să funcționeze bine pentru a peria pielea sensibilă. Evitați utilizarea unei periei sintetice, deoarece va fi prea rigidă și poate provoca zgârieturi pe suprafața pielii, ceea ce ar putea duce la o piele mai uscată. Utilizați o perie moale cu un mâner lung pentru ușurința utilizării și confortul maxim.
  • Imagine intitulată Perie uscată Pasul 6
    2. Aplicați presiunea la piele cu peria. Folosind o presiune fermă, dar blândă, lucrați peria într-o mișcare circulară peste piele sau o curățați în curse scurte. Începeți la mâini sau picioare și lucrați în jurul inimii. Periajul uscat poate, de asemenea, să îmbunătățească circulația.
  • Imagine intitulată vopsea de păr purpuriu pasul 1
    3. Clătiți în duș după periaj. Spălați-vă pielea bine pentru a elimina orice piele excesivă. Utilizați apa caldă ca apa caldă vă poate usca în continuare pielea.
  • Frize de apă caldă uleiuri de pe piele mai repede decât apa caldă. Evitați să luați dușuri lungi, fierbinți și, în schimb, utilizați apă călduță pentru un duș sau cadă rapidă, de 10 minute.
  • 4. Uscați pielea și hidratează. Pat pe pielea uscată cu un prosop de mână curat. Apoi, utilizați un produs hidratant care este proiectat pentru a hidrata pielea uscată, deoarece aceasta ar trebui să fie cea mai benefică.
  • Hidratanții rețin apă în stratul exterior al pielii, acționând ca un scut pentru pielea ta. Ele vă pot proteja pielea de efectele periculoase ale soarelui, vântului și altor preocupări legate de mediu.
  • Metoda 4 din 4:
    Vorbind cu un dermatolog
    1. Imagine intitulată TRATAT CHIN Acnee Pasul 2
    1. Găsiți un dermatolog. Dermatologii sunt experți pe piele, unghii și boli de păr - pot să vă informeze dacă aveți condiții de piele care ar necesita tratament. Medicul dvs. de îngrijire primară poate recomanda un dermatolog la dvs. sau puteți găsi unul online. Academia Americană de Dermatologie este, de asemenea, o resursă bună, ajutând la potrivirea oamenilor cu dermatologi în zona lor.
    • Exfolierea elimină stratul superior al celulelor moarte ale pielii din față. Dacă aveți acnee, tăieturi deschise sau piele arsă, consultați un dermatolog înainte de a încerca un tratament de exfoliere.
    • Căutați dermatologi certificați de bord. Această certificare indică faptul că au absolvit școala medicală, au suferit o rezidență de trei ani în dermatologie și au trecut anexam prin consiliul american de dermatologie.
  • Imaginea intitulată Scapă de cicatricile acnee în mod natural Pasul 10
    2. Exprimați-vă preocupările. Dacă ați experimentat disconfort când ați încercat să exfoliați, lăsați-l pe dermatologul să știe. Dacă aveți o erupție cutanată, cusur sau o lovitură, care nu pleacă, aduceți acest lucru în timpul întâlnirii. Dermatologul vă poate permite, de asemenea, să știți dacă vreun molic pe care îl puteți arăta îngrijorător.
  • Aduceți informații despre istoricul medical la numirea dvs., inclusiv a oricăror alergii pe care le aveți sau medicamente pe care le-ați utilizat. Fiți pregătiți cu un stilou și un notepad, astfel încât să puteți lua notă de sfatul medicului.
  • Imaginea intitulată Scapă de cicatricile acnee în mod natural Pasul 11
    3. Aflați despre tratamente alternative. Pentru cazuri extreme, dermatologul dvs. poate sugera o coajă chimică pentru exfoliere. Nivelurile ridicate ale pH-ului în coaja chimică poate ajuta la prevenirea iritației pielii și a deteriorării țesutului, împreună cu realizarea unor hidratante și tratamente anti-îmbătrânire mai eficiente.
  • Avertizări

    Nici una dintre aceste metode nu ar trebui să fie rănită! Dacă o fac, puteți aplica prea multă presiune sau folosiți un produs pe care pielea dvs. nu se poate descurca. Verificați ingredientele și instrucțiunile privind produsele pe care le utilizați, astfel încât să puteți evita utilizarea produselor care ar putea reacționa negativ la pielea dvs.
  • Dacă vă exfoliați prea profund, puteți compromite bariera de piele, care vă poate duce la dezvoltarea unei infecții cutanate sau o condiție precum dermatita de contact alergică, care este o reacție imună la orice produse pe care le utilizați.
  • Nu utilizați niciuna dintre aceste metode pe pielea ruptă, iritată sau infectată.
  • Dacă pielea uscată persistă, se poate datora unei infecții fungice. Opriți exfolierea și tratarea infecției înainte de a continua.
  • Evitați să utilizați aceste tratamente pe organele genitale. Aceste zone sunt delicate și ar putea deveni foarte inconfortabile și iritate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar