Cum să aplicați machiajul atunci când aveți acnee

Aplicarea machiajului asupra acneei poate părea provocatoare, dar nu trebuie să fie. Unele machiaj pot înfunda porii și pot provoca focare mai rele, dar știind ce machiaj să utilizați și cum să utilizați, poate promova pielea mai sănătoasă și o privire mai fină, mai naturală. Îngrijirea bună a pielii, selecția atentă a produselor și o tehnică adecvată pot face o mare diferență în rutina zilnică de machiaj.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind machiajul expert
  1. Imaginea intitulată aduce un impuls orb într-un pas al capului 8
1. Curățați-vă pielea înainte de a utiliza machiajul. Aplicarea machiajului peste acnee începe cu pregătirea pielii în mod corespunzător în prealabil. Pielea curată, netedă și hidratată creează un ten sănătos. Spălați-vă bine fața cu apă caldă și o parte de față pentru a curăța murdăria și impuritățile de pe piele.
  • Spălați-vă doar cu mâinile mai degrabă decât o cârpă de spălare pentru a evita exfolierea, ceea ce poate provoca iritarea mai slabă a pielii și mai multă acnee.
  • Imaginea intitulată Scapă de roșeață de acnee Pasul 24
    2. Scoateți fulgi pentru a crea o suprafață netedă. Este greu să aplicați fundația asupra pielii fulgi. Dacă spălarea dvs. nu a eliminat toate fulgii, încercați pur și simplu să vă lăsați pielea cu bandă scotch pentru a îndepărta ușor fulgi.
  • Imagine intitulată Ascundeți cosurile Pasul 4
    3. Urmați cu un hidratant non-gras. Aplicați ușor un hidratant non-uleios față de întreaga față. Pe zone fulgi, dab o cantitate mică în zona cu degetul inelar și lăsați să stea timp de 5 minute înainte de a vă continua rutina de machiaj.
  • Imagine intitulată Ascundeți cosurile Pasul 8
    4. Creați o bază uniformă. Acnee cicatrici și cosuri pot face o suprafață brută care atrage atenția asupra zonelor problematice atunci când captează lumina. Utilizați un primer de silicon pentru a netezi și completați liniile fine.
  • Imagine intitulată Ascunde cosuri Pasul 11
    5. Aplicați un strat foarte subțire de fundație. Evitați un aspect de cataked-on folosind mâinile curate, goale și o atingere ușoară pentru a aplica o fundație pură.Supraîncărcarea pielii cu prea multe straturi va bloca porii, încurajează breakout-urile și, de fapt, subliniază textura și acneea pielii.
  • Alegeți o nuanță corectă a fundației pentru pielea dvs. selectând două nuanțe care se apropie cel mai mult de tonul pielii, aplicându-le fiecăruia la maxilarul dvs. și comparați-le într-o oglindă în afara luminii naturale. Se potrivesc cu umbra de fundație pe piele pe gât, astfel încât fața și corpul să se descurce aceeași culoare.
  • Imagine intitulată Ascundeți cosurile Pasul 9
    6. Utilizați concealer numai peste pete. Adăugați un mic punct de concealer peste fiecare cusur și atingeți ușor cu degetul inelului până când se amestecă cu fundația dvs. Folosind Concealer peste întreaga ta fata va arata torty. Lăsați pielea sănătoasă să strălucească prin folosirea unui concealer numai după cum este necesar.
  • Doriți să distrați atenția de la cosuri, și să acoperiți un cos cu un concealer de lumină, de fapt, o evidențiază. Utilizați un concealer care este ușor mai întunecat decât fundația dvs., dar se va amesteca cu ea.
  • Imagine intitulată Ascundeți cosurile Pasul 15
    7. Praf ușor cu pulbere dacă aveți pielea grasă. În caz contrar, transportați hârtii de bloturi cu dvs. pentru a elimina ușor uleiul în exces fără a mânca machiajul pe tot parcursul zilei.
  • Imagine intitulată Ascundeți cosurile Pasul 13
    8. Camouflage Decolorare de la acnee și cicatrici cu corecții de culoare. Vopsea peste fiecare cicatrice cu un corector de culoare, apoi apăsați-l cu degetul inelului pentru a se amesteca. De exemplu, verde contracarează roșu, astfel încât un concealer verde colorat poate acoperi roșeața de la acnee. Piersic, mandarină și nuanțe de portocale mai adânci neutralizează bine cicatricile acnee.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 15
    9. Evidențiați zonele de piele sănătoase cu culoarea.Îmbogățiți machiajul dvs. cu străluciri superbe și cu înălțimii pentru a atenua atenția de la acnee. Adăugați strălucire la tenul dvs. prin aplicarea unui marcator subtil la pomeții și osul frunții la sfârșit.
  • Imagine intitulată arata ca Perrie Edwards Pasul 6
    10. Creați o distragere a atenției prin accentuarea altor caracteristici. Utilizați linia de capace, umbra ochilor, rimelul, blushul sau rujul pentru a evidenția și a crea puncte focale în jurul ochilor, buzelor sau obrajilor și atrage atenția de la zonele deminate.
  • Dacă cosul tău este pe bărbie sau obraji, concentrați-vă pe machiajul ochilor. Evitați glossele sau rujul luminos, deoarece acest lucru va atrage atenția asupra buzelor.
  • Dacă Zit-ul dvs. se află pe frunte sau pe obrazul superior, o umbra dramatică a buzei va atrage atenția asupra părții inferioare a feței.
  • Metoda 2 din 4:
    Prevenirea acneei
    1. Imagine intitulată Scăderea dimensiunii unui cos peste noapte Pasul 14
    1. Eliminați machiajul înainte de culcare. Îndepărtarea machiajului la sfârșitul zilei este una dintre cele mai bune modalități de a evita descendenții. Intrați într-o bună rutină de curățare și hidratare înainte de culcare. Foarte ușor de spălat machiaj folosind mâinile goale cu apă caldă și un deorser facial timp de 10 secunde sau mai puțin.
    • Evitați șervețele, șervețele de îndepărtare a machiajului, spălarea spălătorilor sau scruberilor, deoarece acestea vă pot irita în continuare pielea.
  • Imagine intitulată Deal cu cosuri Pasul 10
    2. Curățați-vă instrumentele de machiaj. Spălați-vă perii și uneltele de machiaj cu un șampon ușor sau curățător cu perie și înlocuiți Bureții în mod regulat. Acneea este cauzată de bacterii și păstrarea instrumentelor curate pot ajuta la minimizarea breakout-urilor.
  • Spălați-vă de multe ori perne și prosoapele. Elemente care vă ating fața trebuie păstrate curate și fără bacterii.
  • Imagine intitulată Deal cu cosuri Pasul 6
    3. Selectați produsele acnee-sigure. Alegerea machiajului realizat pentru pielea predispusă la acnee sau sensibilă va ajuta la prevenirea despăgubirilor cauzate de un machiaj. Încercați să alegeți soiuri de acoperire slabe sau de lumină care nu sunt comedogene (nu vor cloga pori) și fără parfumuri. Căutați produse cu aceste orientări:
  • Evitați produsele cu textură groasă sau foarte cremoasă, care va bloca mai ușor pororii.
  • Gelurile, serurile ușoare și fluidele sunt mai bune pentru pori decât machiajul mai gros.
  • Uleiurile nu înfundă porii, dar pot face pielea să pară gras.
  • Evitați produsele care conțin iritanți cum ar fi alcoolul, mentolul, menta, eucalipt, camfor, lămâie, grapefruit sau var.
  • Imagine intitulată Clear sub piele cosuri Pasul 6
    4. Căutați machiaj care conține tratament acnee. Unele branduri de cosmetice au linii de machiaj care conțin acid salicilic, un ingredient în medicamentele de acnee. Acestea nu se dovedesc a fi mai eficiente la prevenirea acneei, dar ar putea fi în valoare de încercarea.
  • Metoda 3 din 4:
    Tratarea acneei ușoare la domiciliu
    1. Imaginea intitulată Scapă de roșeață de acnee Pasul 2
    1. Spălați zone problematice cu un cleanser blând de două ori pe zi. Folosiți-vă mâinile pentru a vă spăla fața cu un săpun ușor și apă caldă.
    • Dacă de multe ori obțineți acnee în jurul părului dvs., șamponați părul în fiecare zi.
    • Băieți, fiți blânzi în timp ce rasul a afectat pielea.
  • Imaginea intitulată Scapă de roșeață de acnee Pasul 16
    2. Evitați produsele care irită pielea. Stați departe de produsele cosmetice uleioase sau grase, produse de protecție solară, produse de coafură și concealeri. Evitați scrubii faciali, astringenți și măștile, care pot irita pielea și se agravează acnee.
  • Imaginea intitulată scapă de acnee dacă aveți o piele echitabilă Pasul 15
    3. Utilizați un hidratant fără ulei cu protecție solară. Pentru unii oameni, soarele se înrăutățește acneea, iar unele medicamente de acnee vă fac mai sensibile la lumina soarelui. Furnizorul dvs. de asistență medicală vă poate avertiza dacă medicamentul dvs. este unul dintre acestea. Dacă este, rămâneți la soare cât mai mult posibil. Utilizați în mod regulat un hidratant non-uleios care include un protector de protecție solară.
  • Imaginea intitulată Scapă de roșeață de acnee Pasul 14
    4. Uita-te la ce îți atinge pielea. Păstrați părul curat și de pe față și evitați să vă odihniți mâinile, telefonul sau alte obiecte pe față.
  • Nu alegeți sau stoarceți pete. Acest lucru poate provoca infecții sau cicatrizare.
  • Imaginea intitulată Scapa de roșeață de acnee Pasul 17
    5. Dulap după exercițiu. Uleiul și transpirația pe piele pot să se înrăutățească.
  • Metoda 4 din 4:
    Tratarea acneei moderate până la severe
    1. Imaginea intitulată Scapă de roșeață de acnee Pasul 4
    1. Achiziționați produsele cu ingrediente de combatere a acneei.Căutați produse cu următoarele șapte articole din lista de ingrediente:
    • Benzoil peroxid: ucide bacteriile care provoacă acnee, ajută la îndepărtarea uleiului din piele și îndepărtează celulele moarte ale pielii care pot cloga porii.
    • Acidul salicilic: ajută la prevenirea porilor să devină conectată.
    • Aciizii alfa hidroxi: ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și reducerea inflamației și pentru a stimula creșterea pielii mai uimitoare. Două tipuri de acizi alfa hidroxi care sunt utilizați în produsele de acnee nonprescripție sunt acidul glicolic și acidul lactic.
    • Sulf: ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a excesului de ulei. Unele produse au un miros neplăcut.
    • Dacă aveți o reacție ușoară la produs, treceți la ceva nou. Unele produse pot provoca uscarea, înroșirea, zgârierea ușoară sau iritarea, în special atunci când începeți să le utilizați. Fiți conștienți de schimbările pielii cu produse noi și încercați un alt produs dacă nu reacționați bine.
  • Imaginea intitulată scade dimensiunea unui cos peste noapte Pasul 8
    2. Consultați furnizorul dvs. de asistență medicală pentru medicamente mai puternice. În cazul în care remediile de îngrijire la domiciliu și produsele de peste-counter nu funcționează pentru a vă clarifica acnee, consultați medicul de familie. El sau ea poate prescrie medicamente mai puternice și poate discuta despre riscurile și beneficiile cu dvs.
  • Imaginea intitulată Scapă de roșeață de acnee Pasul 6
    3. Vizitați un specialist dacă acneea dvs. persistă sau este severă. Solicitați o trimitere de la medicul de familie pentru a vedea un dermatolog, un medic care este specializat în problemele pielii.
  • Avertizări

    Administrația de alimente și de droguri avertizează că unele produse populare de pielea de combatere a acneei pot provoca o reacție rară, dar gravă. Obțineți îngrijiri medicale de urgență dacă utilizați un produs de piele nepermisică și experiență de suferință, dificultăți de respirație, etanșeitatea gâtului sau umflarea ochilor, feței, buzelor sau limbii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar