Cum să curățați pielea grasă

Pielea grasă se poate simți inconfortabil și poate duce la Blackheads și acnee. Decizia în ce mod de a curăța pielea grasă depinde de tipul de piele, bugetul și timpul disponibil. Având o rutină de spălare obișnuită vă ajută pielea să fie cât mai curată posibil. Utilizarea corectă a măștilor faciale, a uleiurilor și a lotiunilor de hidratare vă va ajuta să obțineți o piele curată și sănătoasă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălați-vă fața
  1. Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 4
1. Alegeți un Cleanser. Utilizați o spălare ușoară a feței proiectată pentru pielea grasă. Spălăriile cu fața lichidă care conțin acid alfahidroxi (AHAS), cum ar fi acidul citric, acidul lactic sau acidul glicolic, exfoliază pielea și îndepărtați celulele moarte ale pielii. Curățenii cu emolienți (petrolatum, lanolină, ulei mineral și ceramide) sau humectanți (glicerină) țineți umiditate în piele. Dacă aveți acnee, utilizați cleme medicale care conțin acid salicilic, sulfacetamidă de sodiu sau peroxid de benzoil. Aceste ingrediente combină acnee în timp ce curăță pielea.
  • Acidul salicilic curăță porii blocați și reduce umflarea și roșeața.
  • Benzoil peroxidul este un exfoliator și ucide bacteriile.
  • SulfaceTamidul de sodiu combate creșterea bacteriilor.
  • 2. Spălați-vă fața de două ori pe zi cu apă caldă. În primul rând, curățați-vă mâinile. Umeziți fața cu apă călduță. Aplicați Cleanser cu vârful degetelor. Curățați ușor pielea - nu-l curățați aspru. Când vă treziți și înainte de a vă culca, sunt momente ideale de spălat. De asemenea, asigurați-vă că spălați după exercițiu sau transpirație profund. Puteți spăla peste chiuvetă sau în timpul dușului. Dușul acționează ca un vapor gigant, deschizându-ți porii și sebumul de lichefiere - uleiul de piele.
  • Nu vă curățați fața prea tare. De asemenea, nu utilizați apă prea caldă. Sebum este menit să vă lubrifiați pielea și să o protejeze.
  • Utilizați un exfoliator o dată sau de două ori pe săptămână pentru a elimina celulele moarte ale pielii și pentru a vă menține porii deschisi. Pe de altă parte, utilizarea unui prosop sau a puff-ului buff poate crește uleiul.
  • Dacă purtați machiaj, curățarea este mai bună decât utilizarea șervețelor de removersiune machiaj. Dacă trebuie să utilizați o ștergere, evitați produsele cu alcool și parfumuri. Alegeți produsele concepute pentru pielea sensibilă. Dacă aveți acnee, cumpărați șervețele care conțin acid salicilic sau nu utilizați șervețele deloc. Indiferent, asigurați-vă că vă spălați fața după aceea. Șervețele nu sunt un substitut pentru spălare. Uleiul de cocos este un produs natural eficient, hidratant, pentru îndepărtarea machiajului.
  • 3. Pătați-vă fața uscată cu un prosop curat. Dacă este posibil, schimbați prosoapele feței în fiecare zi. Uleiul, murdăria și bacteriile sunt prinse pe prosoapele. Este esențial să nu vă transferați aceste lucruri înapoi la dvs. Utilizați un prosop de mână de dimensiuni mai mici sau un prosop pentru a reduce rufele.
  • 4. Misturați-vă pielea. După ce vă spălați și uscați fața, este important să aplicați un hidratant fără ulei. Chiar și pielea grasă trebuie să fie hidratată. Modificați suma pe care o utilizați pe baza modului în care se simte uleiul dvs. Minimizați cantitatea de hidratant pe care îl utilizați pe zonele cele mai uleioase.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea feței cu tratamente topice
    1. Imagine intitulată Curățenie uleioasă Pasul 5
    1. Utilizați o mască de față. O dată pe săptămână, aplicați un noroi de uscare sau o mască de lut pe față. Mască de noroi sau de lut absorbi excesul de ulei de pe piele și ton și strângeți porii. În timp ce argilele verzi absorb mai mult ulei, argilele albe sunt mai bune pentru pielea sensibilă. Măști albe de ou pot, de asemenea, să vă îngrămădească pielea și să înmuiați excesul de ulei. Sucul de lămâie și mango sunt ingrediente comune pentru măști de față.
    • Puteți achiziționa măști în magazinele de sănătate sau puteți face propria dvs. Pentru un tip de mască de casă, utilizați lut facial (cum ar fi Bentonite) și Witch Hazel. Nu folosiți lutul de ceramică. Adăugați o lingură de vrăjitorie la o linguriță de lut facial - se amestecă până când sunt amestecate. În plus, adăugați două picături de ulei Cypress și două picături ulei de lămâie pentru parfum și pentru a ajuta la controlul glandelor petroliere hiperactive. Relaxați-vă și purtați masca timp de zece minute sau până când argila este uscată. Clătiți-o.
  • Imagine intitulată Curățenie uleioasă Pasul 6
    2. Aplicați uleiuri naturale. Deși ar putea părea contraintuitive pentru a aplica ulei pe față, unele produse naturale, cum ar fi uleiul Argan, Coconut sau Jojoba, pot reduce uleiul. Prin aplicarea uleiului, puteți să vă păcăliți pielea în gândirea că a produs deja un ulei suficient. Folosind ulei, apoi stabilizează producția de petrol a corpului.
  • Un amestec de uleiuri esențiale lavandă și Neroli (derivate din flori de portocale) poate acționa ca un curățitor de piele și toner. Uleiul de arbori de ceai este, de asemenea, eficient la reducerea pielii grase.
  • Imagine intitulată Curățenie uleioasă Pasul 7
    3. Utilizați un toner. Tonerii non-alcoolice vă ajută să vă strângeți porii. Deși tonerele nu sunt esențiale pentru un regim de îngrijire a pielii, ei ajută mulți oameni. Puteți achiziționa tonere în farmacii sau puteți face propria dvs. Utilizați tonere după ce vă spălați fața. Înmuiați un tampon de bumbac în toner și dați-l pe față. Utilizați-l de două ori pe zi timp de două până la trei săptămâni. După săptămâna treia, aplicați-o o dată pe zi. Asigurați-vă că utilizați tonerul numai pe părțile uleioase ale feței dvs. (e.G. frunte, nas și bărbie).
  • Puteți face propriile tonere la domiciliu. Tonerii restaurează echilibrul natural al pH-ului pielii, pe care apa tare îl poate întrerupe. Vrăjitoare, cimbru, lavandă, lemn de santal, castraveți și busuioc sunt toate ingrediente de toner eficace.
  • Metoda 3 din 3:
    Îmbunătățirea stilului dvs. de viață
    1. Imagine intitulată Curățenie uleioasă Pasul 8
    1. Mănâncă alimente sănătoase. Reacții hormonale bazate pe producția de ulei de dietă și stilul de viață. Reduceți alimentele prelucrate în dieta dvs. Mâncați mai multe fructe și legume și beți o mulțime de apă. S-ar putea să luați în considerare reducerea consumului de lapte datorită faptului că hormonii produsului din lapte acnee și producția de petrol. Consumul de carbohidrați excesivi provoacă, de asemenea, acnee crescute
    • Luați o lingură de ulei de semințe de fulgi. Uleiul de semințe de semințe ajută la producerea uleiului natural, reducând necesitatea excesului de producție de petrol.
  • Imagine intitulată Curățenie uleioasă Pasul 9
    2. Exerseaza mai mult. Creșterea fluxului sanguin de la exercițiul aerobic ar trebui să vă ajute pielea. Includeți mersul pe jos, rularea sau ciclismul în rutina zilnică. Exercitarea poate ajuta, de asemenea, reducerea stresului prin producerea endorfinelor. Dacă vă exercitați în aer liber, pielea dvs. va beneficia, de asemenea, de a primi suficientă vitamină D.
  • Imagine intitulată Curățenie uleioasă Pasul 10
    3. Reduceți nivelele de stres. Stresul poate crește nivelurile hormonului de stres cortizol. Nivelurile de cortizol mai mari conduc la creșterea producției de petrol. Ia timpul să vă relaxați și să meditați. Exercitarea sau purtarea unei masci de față poate reduce stresul și uleiul. De asemenea, asigurați-vă suficient să dormiți suficient pentru ca pielea să fie cea mai bună.
  • Imagine intitulată Curățenie uleioasă Pasul 11
    4. Terminat.
  • sfaturi

    Includeți un produs local care conține retinol sau retinoid în rutina dvs. de îngrijire a pielii. Retinoizii sunt derivați de vitamina A care reduc producția de sebum (ulei).
  • Dacă niciuna dintre aceste metode nu funcționează pentru dvs., vizitați un dermatolog. El sau ea ar putea prescrie loțiuni medicinale sau suplimente hormonale pentru a reduce producția de petrol.
  • Realizați că trebuie să vă adaptați rutina dvs. de îngrijire a pielii pe baza anotimpurilor. De exemplu, dacă pielea este petrolier în timpul verii, utilizați mai multe produse cu acizi sau faceți o mască săptămânală. În timpul iernii, utilizați produsele mai slabe și puțini la nici o măștile.
  • Avertizări

    Dacă aveți acnee, nu încercați să vă arătați cosurile. Acest lucru poate duce la cicatrizare.
  • Unele tratamente cutanate conțin substanțe chimice dure, citiți cu atenție etichetele și urmați instrucțiunile în consecință.
  • Evitați utilizarea produselor cosmetice grele, lichide care conțin ulei mineral, parfumuri și parabeni. Machiajul pe bază de minerale fără ulei este cel mai bun pentru pielea grasă.
  • Benzoil peroxidul poate fi prea uscat și poate să-ți alunece hainele. Folosind o spălare de peroxid de benzoil în loc de o cremă de frunze, poate ajuta la prevenirea acestor probleme.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar