Cum să închideți găurile negre

Dacă ați avut vreodată Blackheads pe față, atunci probabil ați observat găuri pe piele după ce au fost îndepărtate. Acestea sunt doar pori extinși și ar trebui să se vindece pe cont propriu. Cu toate acestea, dacă acest lucru durează prea mult, atunci ați putea avea o cicatrice sau pori liberi. Acest lucru pare rău, dar nu vă faceți griji! Acestea sunt probleme comune și nu sunt nimic de rușine. Daunele de acnee sunt complicate, astfel încât să nu fiți capabil să o vindecați complet pe cont propriu, dar puteți lua cu siguranță niște pași pentru a vă face pielea mai clară. Dacă tratamentele la domiciliu nu funcționează, vedeți un dermatolog pentru mai mult ajutor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Remedii naturale
  1. Imagine intitulată Închiderea găurilor Blackhead Pasul 1
1. Spălați-vă ușor fața. Este important să spălați și să vă exfoliați fața ca parte a rutinei dvs. normale de îngrijire a pielii. Cu toate acestea, fiți blând, deoarece inflamația poate face găuri pe fața dvs. mai pronunțată. Frecați cu ușurință fața în loc să curățați agresiv. Utilizați, de asemenea, apă caldă în loc de fierbinte, deoarece apa caldă poate provoca iritarea și a face ca porii să fie mari. Când ați terminat, Pătați-vă cu ușurință fața cu un prosop.
  • Utilizați cleme delicate concepute pentru pielea sensibilă pentru a preveni iritarea ulterioară.
  • Pentru cea mai bună sănătate a pielii, este mai bine să vă spălați fața de două ori pe zi. Acest lucru elimină murdăria și resturile care ar putea întinde porii.
  • Imagine intitulată Închiderea găurilor Blackhead Pasul 2
    2
    Exfoliați fața ta zilnic. Exfolierea este importantă pentru îndepărtarea murdăriei și a resturilor din porii dvs., reducând inflamația. Cu toate acestea, nu uitați să fiți blând. Curățarea brută vă poate irita porii și poate face găuri mai mari. Exfoliați ușor o dată pe zi după spălarea feței pentru a păstra uleiul și murdăria la Bay.
  • Utilizați un exfoliant blând conceput pentru pielea sensibilă. În acest fel, porii dvs. sunt mai puțin probabil să fie iritați.
  • Dacă aveți nevoie de recomandări pentru un produs bun, adresați-vă dermatologului dvs.
  • Imagine intitulată Închiderea găurilor Blackhead Pasul 3
    3. Închideți orificiile temporar cu apă rece. Apa rece face ca contractul dvs. de pori, ceea ce face ca acestea să arate mai mici. Încercați să stropiți o apă rece pe fața ta sau ținând o cârpă rece împotriva găurilor negre. Acest lucru nu le va micșora permanent, dar funcționează ca o bună fixare temporară.
  • Pentru cele mai bune rezultate, umezolați pielea imediat după stropirea cu apă rece pentru a preveni uscarea.
  • Imagine intitulată Închiderea găurilor Blackhead Pasul 4
    4. Utilizați machiaj non-comedogenic care nu vă va bloca porii. Produsele non-comedogene sunt special concepute astfel încât să nu se blocheze porii sau găurile negre. Acest lucru îi împiedică să se extindă și să pară mai mari. Când faceți cumpărături pentru produsele faciale, căutați eticheta "non-comedogenă" pentru a vă menține porii strânși și mici.
  • De asemenea, căutați etichete precum "fără ulei" sau "nu va bloca porii."Acestea indică faptul că nu vor face găurile dvs. negre arată mai mari.
  • Acest lucru se întâmplă pentru curățare, hidratanzi și creme, precum și machiaj. Stick cu produse care vă vor menține porii deschisi.
  • Imagine intitulată Închiderea găurilor Blackhead Pasul 5
    5. Purtați sunblock ori de câte ori sunteți în soare. Razele UV de la lumina soarelui vă vor deteriora pielea. Pielea deteriorată poate să se deschidă și să facă pori să arate mult mai mare. Păstrați firma de piele prin purtarea SPF 30 Sunblock atunci când ieșiți afară pentru a preveni razele UV să provoace orice daune.
  • Dacă pielea dvs. este deteriorată sau încercați să închideți găurile negre, apoi purtați sunblock de fiecare dată când ieșiți, chiar dacă este tulbure sau rece. Există încă raze UV ​​care se învârte și chiar și expunerea mică vă poate deteriora pielea.
  • Acesta este, de asemenea, un sfat bun pentru prevenirea cancerului de piele și a deteriorării pe termen lung a pielii. Continuați să purtați sunblock după găurile dvs. Blackhead Heal.
  • Imagine intitulată Închiderea găurilor Blackhead Pasul 6
    6. Așteptați ca găurile să se vindece pe cont propriu după îndepărtarea capului negru. Este de fapt complet normal ca să aveți inițial niște găuri după îndepărtarea Blackheads. Acest lucru se datorează faptului că murdăria și resturile de umplere a porilor sunt brusc plecate, lăsând un spațiu mic. Corpul tău va umple în mod natural această gaură prin procesul normal de vindecare, așa că dă-i câteva zile pentru a vedea dacă gaura arată mai mică.
  • Gaura nu va dispare complet pentru că este de fapt un pori, și aveți nevoie de acei pori deschisi. Spațiul ar trebui să devină mai mic, totuși.
  • Dacă aveți o piele liberă, mai ales după ce ați întors 40, atunci găurile nu pot fi completate și pe cont propriu.
  • Metoda 2 din 3:
    Creme OTC
    1. Imagine intitulată Închiderea găurilor Blackhead Pasul 7
    1. Aplicați retinolul pentru a vă strânge pielea și porii. Retinolul este medicamente de acommon pentru acnee și cicatrizare. Se poate strânge porii și poate face găuri negre arată mai puțin pronunțate. Încercați să obțineți retinol de la o farmacie și să o aplicați în fața dvs. pentru a vedea dacă funcționează pentru dvs. Cel mai bine este să-l aplicați înainte de a merge la culcare.
    • Retinolul ar putea irita sau usca pielea. Dacă se întâmplă acest lucru, spălați-vă mai întâi fața și apoi aplicați retinol 30 minute mai târziu.
    • Retinoizii sunt disponibili fără prescripție medicală, dar dermatologul dvs. poate prescrie, de asemenea, un tip mai puternic.
  • Imagine intitulată închiderea găurilor Blackhead Pasul 8
    2. Control ulei și inflamație cu acid salicilic. Acesta este un produs de curățare a acneei comune care scapă de petrol, dezvăluie porii și reduce inflamația. Acest lucru vă poate ajuta să vă împiedicați porii să devină mai mari sau inflamați și să facă găuri negre mai puțin proeminente. Utilizați un cleanser facial OTC cu acid salicilic pentru a vă spăla fața și pentru a preveni inflamația pielii.
  • Spălarea feței cu acid salicilic este, de asemenea, o modalitate importantă de a trata și de a preveni acneea. Păstrarea acneei sub control va împiedica formarea mai multor găuri negre.
  • Imagine intitulată Închiderea găurilor Blackhead Pasul 9
    3. Tratați negre și cicatrici cu acizi alfa hidroxi. AHA este un tratament comun pentru Blackheads și poate ajuta la uscarea lor pentru a preveni deteriorarea. De asemenea, arată un succes în tratament multe tipuri de cicatrici și ar putea lucra la daunele acnee cum ar fi găurile negre. Încercați să aplicați o cremă cu AHA la găurile dvs. Blackhead pentru a vedea dacă acest lucru îi ajută să se apropie.
  • Există, de asemenea, creme de prescripție AHA pe care le puteți obține de la dermatologul dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Tratamente dermatologie
    1. Imagine intitulată închiderea găurilor Blackhead Pasul 10
    1. Tratați acnee persistente pentru a preveni cicatrizarea și găurile. Una dintre cele mai bune modalități de a trata găurile negre este de a împiedica pornirea mai multor acnee. Acneea vă întinde porii și face găuri mult mai pronunțate. Dacă aveți adesea acnee, vedeți dermatologul dvs. pentru tratament. Acest lucru vă va oferi o piele mai sănătoasă și mai clară.
    • Una dintre cele mai bune modalități de a preveni acneea vă spală fața de două ori pe zi, cu un cleanser blând pentru a îndepărta murdăria și bacteriile.
    • Dermatologul dvs. ar putea recomanda medicamente topice sau orale pentru a controla acnee persistente. Ei ar putea, de asemenea, să vă spună că unele schimbări de stil de viață ca urmare a unei diete diferite.
  • Imagine intitulată închiderea găurilor Blackhead Pasul 11
    2. Strângeți pielea cu un tratament cu laser. Un motiv major că găurile negre nu se închid este că pielea ta este prea liberă. Un tratament cu laser este principala modalitate de a vă face pielea mai strânsă și mai fermă. Dermatologul dvs. va focaliza un laser pe pielea dvs. pentru a netezi toate spațiile de probleme cum ar fi cicatricile negre. Numirea dvs. ar putea dura câteva minute până la o oră, apoi puteți merge acasă pentru a se vindeca.
  • Un tratament cu laser ar putea fi un pic dureros, dar dermatologul dvs. va aplica gel analgezic pentru a amorga pielea. S-ar putea să trebuiască să luați niște amelioratori de durere pentru câteva zile în timp ce pielea vă vindecă.
  • Tratamentele laser pot stimula creșterea colagenului pentru a vă strânge pielea sau scăparea pielii deteriorate în jurul cicatricelor. Dermatologul dvs. vă va completa în procedura exactă.
  • Imagine intitulată închiderea găurilor Blackhead Pasul 12
    3. Au o intervenție chirurgicală minoră pentru găurile care nu vor dispărea. Există, de asemenea, câteva proceduri chirurgicale pe care dermatologul dvs. le poate încerca pentru găuri persistente Blackhead. Cea mai frecventă este o excizie de pumn, unde dermatologul elimină pielea cicatrică și cusută rana. Dacă gaura ta negru face o cicatrice profundă, acest lucru ar putea fi cel mai bun pariu.
  • Acest tip de intervenție chirurgicală este rapidă și foarte simplă. Nu ar trebui să dureze prea mult, iar apoi poți să te duci acasă pentru a recupera.
  • Procedurile chirurgicale au, de asemenea, un risc pentru cicatrizare, astfel încât dermatologul dvs. va încerca probabil numai acestea ca o ultimă soluție.
  • sfaturi

    Cea mai bună modalitate de a preveni găurile Blackhead nu este încurcată cu capacele dvs! Nu pop, să alegeți, să-i strângeți sau să le zgâriați. Dacă doriți să fie eliminate în mod corespunzător, vizitați în schimb un dermatolog.
  • Dacă găurile dvs. Blackhead nu se închid, puteți aplica și machiaj pentru a le acoperi puțin și pentru a le face mai puțin vizibili.
  • Avertizări

    Nu încercați niciun tratament de acasă neconfirmat pentru găurile negre. Acestea ar putea provoca mai multe daune și pot face problema mai rău.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar