Cum să exfoliați pielea

Până acum probabil că sunteți conștienți de faptul că exfolierea este o necesitate în orice rutină bună de îngrijire a pielii. Dar s-ar putea să vă întrebați ce fel de exfoliator ar trebui să utilizați, cât de des ar trebui să exfoliați și cum să utilizați de fapt produse exfoliere (toate informațiile conflictuale pot fi copleșitoare!). Nu vă faceți griji - suntem aici pentru a răspunde la toate întrebările dvs. și vă vom învăța tot ce aveți nevoie pentru a ști despre exfoliere, astfel încât să puteți obține o piele mai ușoară, mai ușoară, mai uniformă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățându-ți fața
  1. Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 1
1. Aplicați exfoliatorul dvs. făcând mișcări circulare cu degetele. Puneți o cantitate de dimensiune sfert de exfoliator chimic sau scrub pe vârful degetelor. Apoi, frecați-vă pe fața dvs. cu mișcări circulare.

Masați-vă întreaga față cu exfoliatorul timp de aproximativ 30 de secunde până la 1 minut.

  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 4
    2. Clătiți exfoliatorul cu apă rece și vă uscați cu fața. Stropiți apa peste fața dvs. până când întregul produs este eliminat. Utilizați apă rece pentru a micșora aspectul porilor. Apoi, ștergeți-vă fața uscată folosind un prosop moale, curat.
  • Dacă ați folosit un scrub, asigurați-vă că nu aveți granule în linia de păr sau blocați pe piele. Poate fi greu de îndepărtat întregul exfoliator.
  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 5
    3. Aplicați hidratantul pe față pentru a vă calma pielea. Pielea ta ar putea să se simtă puțin uscată sau strânsă după ce ați exfoliat, deci este mai bine să vă hidratezi pielea. Utilizați loțiunea facială imediat după ce ați exfoliat pentru a adăuga umiditate înapoi pe piele. Alegeți un hidratant care este formulat pentru tipul de piele. Apoi, masați o cantitate de dimensiuni de dimensiuni de dime în piele.
  • Dacă utilizați un ser de față, aplicați serul înainte de a utiliza hidratantul.
  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 6
    4. Exfoliați fața dvs. de 2-3 ori pe săptămână. Pielea ta va arăta cel mai bine dacă o exfoliați în mod regulat. Cel puțin, este mai bine să vă exfoliați pielea de două ori pe săptămână. Dacă pielea ta o tolerează bine, exfoliați de 3 ori pe săptămână.
  • Dacă aveți pielea sensibilă, este posibil să fiți capabil să exfoliați o dată pe săptămână. Încercați de 2-3 ori pe săptămână, dar reduceți cât de des vă exfoliați dacă pielea este roșie, uscată sau mâncărime.
  • Cel mai bun moment al zilei pentru a exfolia este dimineața. Pielea ta se reînnoiește noaptea, așa că dimineața este cel mai bun moment pentru a curăța celulele tale moarte.
  • Variație: Este posibil să puteți utiliza exfoliatorul chimic în fiecare zi pentru că sunt mai blânzi. Cu toate acestea, opriți utilizarea exfoliatorului dvs. ori de câte ori dacă vă irită pielea.

  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 1
    5. Alegeți un exfoliator chimic cu un acid pentru o opțiune mai puțin abrazivă. Un exfoliator chimic este mai blând decât un exfoliator manual, astfel încât este mai puțin dăunător pentru pielea ta. Căutați un produs care spune că este un exfoliator chimic. În plus, citiți eticheta pentru a vă asigura că produsul conține acid glicolic, acid lactic, acid hidroxi beta sau acid salicilic, care sunt exfoliatori populari. Puteți utiliza aceste tipuri de exfoliatori ca o spălare de față obișnuită.
  • Este posibil să puteți utiliza zilnic un exfoliator chimic, dar începeți cu 2-3 ori pe săptămână pentru a vedea cum o tolerează pielea.
  • Citiți eticheta de pe exfoliatorul dvs. și urmați instrucțiunile pentru produsul pe care l-ați ales.
  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 2
    6. Utilizați un scrub comercial sau faceți-vă propriul dvs Dacă pielea ta o tolerează. Scrubs sunt exfoliatoare manuale care s-au îndepărtat stratul superior al pielii. Aceste tipuri de exfoliatori sunt excelente pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, dar vă pot irita pielea, deoarece sunt abrazive. Încercați un scrub dacă vă place simțul neted, lustruit, vă dau.
  • O sare sau o scrub de zahăr va fi mai blând decât un scrub care are margele de plastic sau piulițe.
  • Puteți face propria dvs. sare sau scrub de zahăr prin adăugarea a 2 linguri de sare sau zahăr la curățarea regulată. Ca altă opțiune, combinați .5C (120 ml) ulei de nucă de cocos, 2 linguri de zahăr (24 g) de zahăr și 1 lingură de 1 ml (15 ml) de suc de lămâie pentru a face o curățare feței de casă.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea exfoliatorului potrivit pentru pielea dvs
    1. Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 7
    1. Alegeți orice exfoliator care se simte confortabil dacă pielea este normală. Pielea ta ar trebui să tolereze cele mai multe exfoliatori, dar ar putea fi iritat dacă utilizați un scrub manual. Pentru cele mai bune rezultate, încercați un exfoliator chimic și manual, dar le folosiți în zile diferite. Acest lucru vă va ajuta să obțineți beneficiile ambelor fără a vă accentua pielea.
    • De exemplu, ați putea folosi un exfoliator chimic duminică și un scrub manual miercuri.
    • Dacă exfoliați 3 ori pe săptămână, ați putea utiliza duminică și marți un exfoliator chimic, apoi utilizați-vă de vineri.
    Sfat de experți
    Diana Yerkes

    Diana Yerkes

    Skincare ProfessionalDiana Yerkes este plumbul estetician la salvarea SPA din New York City, New York. Diana este membru al profesioniștilor de îngrijire a pielii asociate (ASCP) și deține certificări din wellness pentru cancer și arată bine să se simtă mai bine programe. A primit educația ei estetică de la Institutul Aveda și Institutul Internațional de Dermal.
    Diana Yerkes
    Diana Yerkes
    Skincare Professional

    Utilizați un exfoliator enzimatic în duș. Enzimele exfoliatoare vin într-o pulbere și pot fi folosite dimineața ca și curățarea. Îndepărtați-vă fața, transformați o pulbere într-o spumă și masați-o ușor în jurul feței înainte de clătire.

  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 8
    2. Aplicați un exfoliator chimic puternic sau utilizați un scrub dacă aveți pielea grasă. Unele exfoliatoare chimice sunt mai puternice decât altele. Căutați un produs care are BHAS listate pe etichetă sau un procent ridicat de AHAS. Alternativ, utilizați un scrub de față manual pentru a vă îndepărta celulele pielii moarte.
  • Probabil că veți putea exfolia de 3 ori pe săptămână dacă aveți pielea grasă.
  • Bacsis: Lipiți de un exfoliator blând dacă aveți pielea întunecată sau sunteți predispuși la spoturile întunecate. Unele exfoliatori vă pot deteriora pielea și pot face pielea să arate inegal.

  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 9
    3. Utilizați un prosop și exfoliator chimic pe piele uscată, sensibilă sau cu acnee. Căutați un exfoliator chimic ușor, cum ar fi acidul glicolic sau acidul lactic. Aplicați-o la un prosop pentru mai multă exfoliere. Apoi, curățați ușor fața o dată sau de două ori pe săptămână pentru a vă îndepărta celulele pielii moarte.
  • Dacă pielea dvs. este iritată, aplicați produsul cu degetele în loc de un prosop.
  • Metoda 3 din 3:
    Exfolierea corpului tău
    1. Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 10
    1. Utilizați o spălare a corpului exfoliat pentru a exfolia în dușul zilnic. Căutați o spălare corporală care are un exfoliator chimic sau un exfoliator manual, cum ar fi zahărul, sarea sau margele de plastic. Deoarece pielea de pe corp este mai groasă, este bine să utilizați un exfoliator mai puternic și să exfoliați mai des. Curățați-vă cu corpul dvs. exfoliat spălați în fiecare zi pentru a vă menține pielea care arată moale și netedă.
    • Dacă pielea se simte uscată sau iritată, reduceți cât de des vă folosiți spălarea corpului. Încercați să o utilizați de 2-3 ori pe săptămână.

    Știați? Margelele din plastic pot adăuga poluare la ciclul apei, astfel încât să doriți să le evitați. Din fericire, zahărul, sarea și exfoliatorii chimici sunt minunați pentru pielea dvs!

  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 11
    2. Exfoliați cu un zahăr sau sare de frecare săptămânal pentru a vă lustrui pielea. Dacă doriți ca pielea să fie cu adevărat moale și netedă, utilizați un exfoliator manual o dată pe săptămână pentru a vă îmbunătăți pielea. Umeziți pielea, apoi masați curățarea în corp înainte de a vă duș. Începeți la umeri, apoi frecați exfoliatorul în piele până la degetele de la picioare. Acordați o atenție deosebită coatelor, genunchiului și gleznelor în care pielea tinde să se construiască.
  • Dacă nu utilizați o spălare a corpului exfoliat, este bine să utilizați un scrub de corp de două ori pe săptămână, dacă vă place.
  • Puteți achiziționa un scrub de corp comercial sau faceți-vă propriul dvs. Pentru o curățare simplă a corpului, combinați părțile egale zahăr brun sau sare cu ulei de nucă de cocos, ulei de migdale sau ulei de migdale dulci.
  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 12
    3. Faceți curse scurte, dacă utilizați o perie uscată sau un burete. O perie sau o scrubură vă permite să vă exfoliați cu ușurință pielea fără un produs. Utilizați perii sau burete zilnic înainte de a vă duș în timp ce pielea este uscată. Începeți la umeri și lucrați în jos în picioare. Deplasați peria sau buretele de-a lungul pielii în curse scurte, pentru a vă îndepărta celulele pielii moarte.
  • Folosind peria sau buretele, vă poate irita pielea, mai ales dacă este sensibil. Dacă se întâmplă acest lucru, utilizați peria sau buretele o dată pe săptămână sau treceți la un exfoliator diferit.
  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 13
    4. Aplicați hidrataner după ce vă exfoliați pentru a vă hrăni pielea. Este normal ca pielea ta să se simtă uscată sau mâncărime după ce ați exfoliat. Din fericire, puteți scuti acest lucru prin aplicarea unei loțiuni sau a unei creme de corp. Slather-ul dvs. de hidratare preferat asupra corpului dvs. de îndată ce ieșiți din duș.
  • Utilizați un pahar de loțiune de corp sau cremă pentru a vă acoperi întregul corp. Cu toate acestea, utilizați mai mult dacă este necesar.
  • Dacă vă exfoliați dimineața sau noaptea?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Mohiba Tareen, MDMohiba Tareen, MDFAAD Consiliul de dermatolog certificat certificat

    Avertizări

    Adresați-vă dermatologului dvs. pentru un exfoliator de prescripție în cazul în care pielea dvs. este iritată.
  • Nu vă exfoliați pielea dacă aveți o tăietură, rană sau arsuri solare. Poate provoca iritații sau daune suplimentare.
  • Exfolierea pielii prea des poate deteriora acest lucru. Începeți o dată sau de două ori pe săptămână, apoi reduceți cât de des vă exfoliați dacă pielea este iritată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar