Cum să vă exfoliați fața

Dacă visezi să te simți mai moale, mai puțin, probabil că te-ai gândit să încorporezi exfolierea în rutina ta. Exfolierea poate netezi pielea aspră și poate chiar ajuta unele tratamente ale pielii să funcționeze mai bine! Cu toate acestea, trebuie să utilizați tipul de exfoliere potrivit pentru tipul dvs. de piele pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a evita iritarea. Cel mai bine este să vă consultați cu un dermatolog despre cum să vă exfoliați fața. În funcție de nevoile dvs., există o serie de produse și proceduri medicale pe care le puteți încerca.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind un scrub de exfoliere la domiciliu
  1. Imagine intitulată Exfoliați fața dvs. Pasul 5
1. Trageți părul înapoi. Dacă aveți păr lung, trageți-l pe tot pe față și asigurați-l cu o cravată de păr. Dacă aveți breton, este posibil să aveți nevoie de o bandă de cap sau de pini pentru a le ține departe de fața dvs.
  • Unele produse exfoliabile sunt gritty sau gunkky, deci este mai bine să eviți-le în părul tău!
  • 2. Curățați-vă fața cu curățarea obișnuită. Veți obține cele mai bune rezultate dacă vă curățați pielea înainte de ao exfolia. Splash pe o mică apă călduță și aplicați curățarea preferată cu vârful degetelor, apoi clătiți-o cu mai multă apă călduță.
  • Pentru a preveni iritarea, alegeți un cleanser blând care este lipsit de ingrediente dure, cum ar fi alcoolul, parfumurile sau coloranții.
  • Nu utilizați apă caldă, deoarece poate irita și usca pielea.
  • 3. Aplicați-vă exfoliant în mișcări circulare cu vârful degetelor. Indiferent de exfoliant folosiți, aveți gata să plece. Poate că te-ai hotărât Faceți o curățare La domiciliu, sau poate ați achiziționat un produs la magazin. Oricum, aplicați pasta exfoliată la pielea curată și umedă. Utilizați vârfurile degetelor pentru a freca ușor pasta în mișcări circulare peste întreaga față timp de aproximativ 30 de secunde.
  • Folosind vârfurile degetelor este cel mai sigur mod de a aplica o frecare fără a irita pielea. Dacă utilizați un burete, o perie sau o spălare, păstrați-vă cursa foarte scurtă și ușoară. Nu frecați exfoliantul în piele!
  • Nu exfoliați dacă aveți reduceri deschise, răni, arsuri solare sau răni reci active.
  • Imagine intitulată Exfoliați fața dvs. Pasul 8
    4. Clătiți curățarea pe față cu apă călduță. Spălați toată pasta de exfolianță cu căldură, nu fierbinte, apă. Asigurați-vă că ați îndepărtat toate scrubul, altfel fața voastră va fi lipicioasă sau granulată din scrubul rămas.
  • Puteți folosi un prosop curat și uscat pentru a șterge ușor excesul de apă, dar lăsați-vă fața un pic de umed pentru a vă face hidratantul mai eficient.
  • 5. Netedă pe un hidratant cu protecție solară. Imediat după ce ați terminat exfolierea, în timp ce fața dvs. este încă umedă, aplicați un pic de hidratant. Acest lucru vă va ajuta să vă împiedicați pielea să se usuce, ceea ce poate provoca iritații, breakouts sau peeling. Alegeți un hidratant care nu este comedogen (nu va înfunda porii) și are un SPF (factorul de protecție solară) de cel puțin 30 pentru a preveni deteriorarea soarelui.
  • Pielea ta poate fi foarte sensibilă după exfoliere. Alegeți un hidratant blând care este gratuit de ingrediente dure, cum ar fi alcoolul, coloranți, parfumuri sau parabeni.
  • Imagine intitulată Exfoliați fața dvs. Pasul 10
    6. Experimentați pentru a găsi programul de exfoliere ideal. Unele specialiști de îngrijire a pielii recomandă exfolierea ori de câte ori o dată pe zi. Cu toate acestea, dacă pielea dvs. este uscată, sensibilă sau ușor iritată - sau dacă utilizați exfolianți deosebit de puternici - poate fi necesar să o faceți mai rar. Dacă nu sunteți sigur cât de des să exfoliați, adresați-vă medicului dumneavoastră sau dermatologului.
  • Exfolierea prea des sau prea agresiv poate fi contraproductivă, lăsându-vă cu piele deteriorată, dură sau inflamată.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea produselor exfoliere
    1. Imagine intitulată Exfoliați fața dvs. Pasul 1
    1. Examinați-vă pielea pentru ulei sau uscăciune pentru a vă determina tip de piele. Pielea fiecăruia este diferită, deci este important să obțineți cel mai bun exfoliant pentru nevoile dvs. Uitați-vă la pielea îndeaproape pentru a determina dacă aveți pielea grasă, pielea normală sau pielea uscată înainte de a cumpăra un produs exfoliat. Pielea uscată este adesea fulgi sau mâncărime, în timp ce pielea grasă se poate simți grasă sau arată strălucitoare.
    • Dacă pielea ta tinde să aibă un strălucire gras sau este predispus la breakouts, mai ales în "T-Zone" în jurul nasului, frunții, obrajii și bărbia, atunci probabil că aveți pielea grasă.
    • Dacă pielea dvs. este uscată, fulgeră sau predispusă la roșeață și mâncărime, este posibil să aveți piele uscată sau sensibilă.
    • Mulți oameni au o combinație a celor două tipuri în diferite zone, caz în care este posibil să aveți nevoie să utilizați diferite produse pe diferite părți ale feței.
  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 3
    2. Alegeți produsele cu acizi blânduri sau peroxid de benzoil dacă pielea este uleioasă sau predispusă la acnee. Când cumpărați un exfoliant, verificați eticheta și uitați-vă la ingredientele active pentru a vă asigura că este formulat pentru tipul de piele. Dacă aveți piele uleioasă sau cu acnee, alegeți un produs care conține fie peroxid de benzoil sau acid salicilic.
  • Aceste ingrediente pot ajuta la îmbunătățirea și prevenirea breakout-urilor. De asemenea, puteți aplica un dispozitiv de curățare alfa-hidroxi-acid sau lactic, ceea ce ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii.
  • Utilizați un produs cu acid retinoic pentru a echilibra tonul pielii și a reduce liniile fine și ridurile.
  • Dacă sunteți alergic la aspirină, nu trebuie să utilizați niciun produs care conține acid salicilic.
  • 3. Încercați o perie electrică de exfoliere pentru o piele groasă, grasă. Branduri precum Clarisonic, Foreno și Anisa au dezvoltat instrumente care pot fi folosite pentru a îndepărta stratul exterior al pielii moarte sau inegale de pe față. Aceste perii folosesc frecvența sonică pentru a îndepărta murdăria și resturile de pe față fără iritarea pielii.
  • Deși nu este la fel de eficient ca un tratament profesionist de microdermabraziune, aceste instrumente sunt mult mai puțin costisitoare. Sunt o alternativă excelentă la microdermabraziunea dacă aveți o piele neuniformă care nu este super uscată sau sensibilă.
  • Este important să vă curățați peria o dată pe săptămână, deoarece vine în contact cu murdăria, bacteriile și uleiurile de pe fața dvs. ori de câte ori îl folosiți. Verificați manualul proprietarului dvs. pentru instrucțiuni despre cum să curățați peria în mod corespunzător.
  • Imaginea intitulată Reduceți uleiul din fața dvs. în mod natural Pasul 4
    4. Optați pentru scrubs blând dacă aveți pielea sensibilă sau uscată. Daca ai piele sensibila, va trebui să o oferiți mai delicat TLC pentru a preveni iritarea. Căutați produse care sunt etichetate ca fiind potrivite pentru pielea sensibilă. Alegeți un scrub delicat cu ingrediente ușoare, antiinflamatoare, cum ar fi ovazul coloidal, în loc de exfolianți chimici dur. Aceste produse sunt bune pentru pielea uscată sau ușor iritată.
  • Evitați scrubii cu microbaze din plastic, care sunt dăunătoare pentru mediu.
  • Metoda 3 din 3:
    Încercarea de servicii profesionale
    1. Imagine intitulată Evitați iritarea când exfoliați pielea Pasul 15
    1. Tratați-vă la o facială spa. Faceți-vă exfoliarea părții tale dintr-o zi spa relaxantă. SPA-urile oferă multe servicii dermatologice în timpul facialilor, de la exfolierea la tratamente profunde de curățare. Din când în când, bucurați-vă de o zi relaxantă de răsfăț. În timp ce sunteți acolo, tratați-vă și la un masaj!
    • În timpul unei fețe spa tipice, esteticianul dvs. va curăța, masaj și hidratează pielea. Acestea pot aplica, de asemenea, măști sau tratamente cu exfoliere blânde.
    • Dacă aveți probleme cu pielea, cum ar fi pielea neobișnuit de uscată sau sensibilă, discutați cu un dermatolog despre care tratamentele spa pot fi sigure și benefice pentru dvs.
    • Dacă doriți să obțineți un tratament mai intens de exfoliere, cum ar fi o coajă chimică, consultați mai întâi dermatologul. Este de obicei cel mai bine să obțineți acele tipuri de tratamente într-un birou dermatolog.
  • Imaginea intitulată Scapă de acnee pete Pasul 16
    2. Obțineți microdermabraziunea profesională pentru o exfoliere mai profundă. De asemenea, menționate ca exfoliere mecanică sau micro-resurfacing, microdermabraziunea utilizează un tub mecanic de aspirație cu un vârf de exfoliere pentru a scăpa de straturile moarte sau uscate de piele. Acesta curăță porii și întineri pielea, deși procesul trebuie repetat la fiecare câteva săptămâni pentru a menține efectele pozitive. Discutați cu dermatologul dvs. despre faptul dacă acest tratament este potrivit pentru dvs.
  • Microdermabraziunea este un tratament neinvaziv care este realizat în funcție de un dermatolog. În medie, o procedură de microdermabraziune costă în jur de 136 USD în U.S.
  • În funcție de nevoile dvs. și de starea pielii, este posibil să aveți nevoie de tratamente oriunde o dată pe săptămână la o dată pe lună.
  • Nu faceți microdermabraziune dacă tu cicatrici ușor sau ați folosit medicamentul izotretinoin în ultimele 6 luni. Dacă sunteți pe orice tip de medicament de acnee, adresați-vă dermatologului înainte de a obține tratamente de microdermabraziune.
  • Imagine intitulată Exfoliatul pielii Pasul 1
    3. Încercați o coajă chimică ca o alternativă la microdermabraziunea. Dacă nu aveți piele uscată sau sensibilă, este posibil să fiți un candidat pentru obținerea unei coajă chimică dintr-un dermatolog la fiecare 4-6 săptămâni. Soluțiile chimice de coajă conțin acizi care ajută la îndepărtarea pielii moarte, regenerarea celulelor de viteză sau ambele. Stratul superior al pielii dvs. va fi roșu și iritat pentru câteva zile după o coajă chimică, apoi va începe să se vindece și să genereze pielea proaspătă și netedă.
  • În medie, o coajă chimică costă aproximativ 644 USD în U.S. Cu toate acestea, prețul poate varia foarte mult în funcție de factori precum tipul de coajă pe care îl obțineți și nivelul de experiență al medicului.
  • Peelii chimici se pot face la niveluri luminoase, medii sau profunde, în funcție de rezultatele dorite. Peelii mai profunde durează mai mult pentru a se vindeca.
  • Pielea ta va arăta probabil roșu pentru puțin după o coajă chimică. Alte riscuri mai puțin frecvente includ cicatrizare, schimbări în culoarea pielii și infecții. Acidul carbolic în coaja chimică profundă poate provoca, de asemenea, deteriorarea inimii, rinichiului sau hepatică, deci discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca acest tratament.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Înainte de a utiliza un produs nou, mai ales dacă este un exfoliant chimic, faceți un test de patch-uri pentru a vă asigura că nu aveți o reacție alergică. Alegeți 1 din (2.5 cm) pătrat pe interiorul încheieturii mâinii sau a cotului tău. Atenuați zona și aplicați exfoliant. Așteptați 24-48 de ore. Dacă observați orice reacție, cum ar fi mâncărime, ardere, o erupție cutanată, roșeață sau urticarie, nu utilizați produsul pe față.
  • Produsele supra-the-Counter care conțin retinol sau acid alfa-hidroxi pot ajuta la exfolierea pielii prin creșterea cifrei de afaceri a celulelor.
  • Fiți blând cu pielea și evitați utilizarea prea multor produse exfoliere. Supra-exfoliere poate provoca roșeață, iritație și alte probleme ale pielii.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că consultați un dermatolog înainte de a exfoliați dacă aveți un ton mai întunecat al pielii sau dacă sunteți ușor. Utilizarea tehnicii necorespunzătoare ar putea duce la modificări ale culorii pielii.
  • Unele produse de piele pot face pielea mai sensibilă sau mai probabil să coajă, ca și cei cu benzoil peroxid sau retinol. Fiți atenți la exfolierea dacă utilizați deja unul dintre aceste produse.
  • Dacă aveți un punct de culoare molară sau decolorat pe piele, care crește sau se schimbă, consultați imediat un medic pentru a fi verificat pentru cancerul de piele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar