Cum să devii un scriitor de operă săpun

O operă săpun este o dramă serială care se concentrează pe mai multe personaje legate, viața lor, greutățile lor și turbulențele lor emoționale și creșterea lor. Există mai multe tipuri diferite de scriitori pentru operarile de săpun, inclusiv scriitorul principal care vine cu toată linia de poveste timp de doi ani, scriitori de defalcare care vin cu linii de poveste pentru săptămâni individuale și scripturi care vin cu Dialogul pentru fiecare zi. A deveni scriitor de operă săpun ia dedicarea, răbdarea și capacitatea de a accepta critici, dar este posibil să devii un scriitor de televiziune dacă aveți talentul, determinarea și un talent pentru scriere.

Pași

Partea 1 din 2:
Hârgâind meseria ta
  1. Imagine intitulată de câștig Experiență Grant Scriere Pasul 1
1. Ia cursuri de scriere. Pentru a fi un scriitor profesionist, trebuie să aveți o bună înțelegere a limbii, dar trebuie, de asemenea, să puteți scrie creativ. Aceasta înseamnă înțelegerea liniilor de complot, fiind capabili să aducă caractere la viață și să fie expresiv cu cuvintele. Mai mult, scrierea pentru televiziune este foarte diferită de alte tipuri de scrisori narative, deoarece trebuie să luați în considerare constrângerile de timp, pauzele comerciale și alți factori, de asemenea.
  • Pentru a scrie cursuri, puteți merge fie la școală pentru a câștiga o diplomă în scrierea creativă sau engleză, dar căutați un program care este specializat în scrierea industriei de divertisment.
  • Dacă nu aveți timp sau bani pentru o întreagă grad, căutați cursuri sau cursuri online la un colegiu local pe care îl puteți lua pentru a vă ajuta să vă perfecționați arta. Căutați un curs de scriere creativă sau o clasă care este specifică scrisului de televiziune, dacă este posibil.
Sfat de experți
Lucy V. Hay

Lucy V. Fân

Writerlucy profesionist V. Hay este un autor, editor de script și blogger care îi ajută pe alți scriitori prin scrierea atelierelor, cursuri și blog-ul ei Bang2Write. Lucy este producătorul celor două thrilleri britanici și romanul ei de crimă de debut, celălalt gemene, este în prezent adaptat pentru ecran prin GRATUIT @ Ultimul TV, producătorii de la Agatha Raisin Nominalizat Emmy.
Lucy V. Hay
Lucy V. Fân
Scriitor profesionist

După cum scrieți, gândiți-vă la conceptul din spatele povestirii, dar și la structura și complotarea. De asemenea, luați în considerare personajele, cum ar fi funcția rolurilor lor și a motivației lor. Acest tip de lucru vine cu practica, și, de asemenea, de la înțelegerea ambarcațiunii de scriere și a publicului dvs. țintă este.

  • Imagine intitulată Gain Experiența Grant Scriere Pasul 3
    2. Aplicați pentru un program de mentorat.Nu poate exista o modalitate mai bună de a învăța cum să scrieți pentru televiziune și săpunuri în mod specific - decât să fiți învățați sau mentorat de cineva care a făcut-o deja. Unele posturi de televiziune oferă programe de îndrumare sau scriere pentru scriitori aspiranți și vor împerechea scriitori cu scriitori de personal, spectatori și directori de rețea.
  • Imaginea intitulată găsi
    3. Scrieți câteva specificații. Specificații, care sunt scurte pentru scenarii speculative, sunt scripturi că scriitorii care aspiră scriu în speranțele de locuri de muncă de aterizare. Pentru a scrie un spec, alegeți un spectacol de televiziune pe care doriți să-i placă și să scrieți un episod pentru el. Când scrieți un spec, există mai multe lucruri de reținut, inclusiv:
  • Fiți adevărat la formatul: Asigurați-vă că lungimea scriptului dvs. se potrivește cu natura jumătate de oră sau de lungă durată a spectacolului, lucrați în pauze comerciale și scrieți un script corespunzător de televiziune.
  • Specificațiile trebuie să fie originale și inovatoare, dar ele trebuie să adere la natura spectacolului. În esență, doriți să scrieți episodul ca și cum ați fi de fapt un scriitor de personal pentru acest spectacol. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o bună înțelegere a complotului, a caracterelor și a tonului spectacolului.
  • Scopul unui spec este de a arăta angajatorilor pe care îi puteți scrie, că puteți spune o poveste și că înțelegeți structura de bază a unei narațiuni (inclusiv punerea scenelor și acționează împreună).
  • Odată ce ați terminat un spec, nu vă fie frică să editați și să-l strângeți. Odată ce sunteți mulțumit de el, începeți altul. Specificațiile sunt ca CV-urile din industria de scriere a televiziunii, iar un spectacol bun vă poate ateriza un loc de muncă. Veți deveni mai bine cu fiecare pe care scrieți, așa că nu vă descurajați dacă nimeni nu este mușcat după primul sau al doilea spec.
  • Sfat de experți
    Lucy V. Hay

    Lucy V. Fân

    Writerlucy profesionist V. Hay este un autor, editor de script și blogger care îi ajută pe alți scriitori prin scrierea atelierelor, cursuri și blog-ul ei Bang2Write. Lucy este producătorul celor două thrilleri britanici și romanul ei de crimă de debut, celălalt gemene, este în prezent adaptat pentru ecran prin GRATUIT @ Ultimul TV, producătorii de la Agatha Raisin Nominalizat Emmy.
    Lucy V. Hay
    Lucy V. Fân
    Scriitor profesionist

    Dacă doriți să scrieți pentru operi de săpun, începeți să le urmăriți. Trebuie să înțelegeți cum funcționează operațiunile săpun pentru a le scrie pentru ei și trebuie să fiți pasionați de asta. Nu scrieți pentru săpunuri pentru că doriți doar să obțineți un salariu sau veți găsi o fraudă. Este o industrie imensă - Unele dintre aceste săpun sunt urmărite cu 10-16 milioane de oameni.

  • Imaginea intitulată vine cu idei de scris Pasul 3
    4. Scrie și alte materiale. În timp ce specificațiile sunt importante în industria de divertisment, ei nu interesează pe toți, iar majoritatea oamenilor vor dori să vadă că sunteți un scriitor versatil care poate lucra și în alte formate. Și nu sunt întotdeauna specificații care au angajat scriitori: uneori poate fi un scenariu, o scurtă poveste sau o altă piesă de scriere care prinde atenția cuiva.
  • Cu cât scrieți mai mult, cu atât mai mult vă veți îmbunătăți și faceți ca un scriitor să ia o mulțime de talente, finețe și practică.
  • În industria de divertisment, oamenii încearcă întotdeauna să descopere următorul lucru nou, deci aspiră să scrie ceva inovator, creativ și interesant, care va atrage atenția oamenilor care o citesc. Încercați lucruri care sunt ciudate, wacky, neconvenționale și originale.
  • Partea 2 din 2:
    Intră angajați
    1. Imaginea intitulată vine cu idei de scris Pasul 4
    1. Înțelegeți ce este unic despre operațiile de săpun. Săpunul sunt cunoscute pentru liniile lor de poveste superioare care se bazează în realitate. De asemenea, operațiile de săpun nu sunt concepute pentru a da vreodată închiderii spectatorilor, iar din moment ce linia de poveste este întotdeauna deschisă, majoritatea episoadelor se termină pe un cârlig de stâncă, care este conceput pentru a aduce telespectatorii din urmă a doua zi. Unele tropuri care sunt frecvente în operații de săpun includ:
    • Caracterele devin adesea însărcinate atunci când nu se așteaptă, mai ales dacă există un suport de o noapte sau o afacere extramaritală.
    • Cele mai multe personaje sunt legate într-un fel, chiar dacă nu o cunosc.
    • Caractere, în special cele mai tinere, adesea îmbătrânește mult mai repede decât oricine altcineva.
    • Caracterele care sunt ucise pot să se întoarcă, mai ales dacă corpul nu a fost găsit.
    Sfat de experți
    Lucy V. Hay

    Lucy V. Fân

    Writerlucy profesionist V. Hay este un autor, editor de script și blogger care îi ajută pe alți scriitori prin scrierea atelierelor, cursuri și blog-ul ei Bang2Write. Lucy este producătorul celor două thrilleri britanici și romanul ei de crimă de debut, celălalt gemene, este în prezent adaptat pentru ecran prin GRATUIT @ Ultimul TV, producătorii de la Agatha Raisin Nominalizat Emmy.
    Lucy V. Hay
    Lucy V. Fân
    Scriitor profesionist

    Operele de săpun implică o mulțime de părți în mișcare, deci trebuie să fii flexibil. Săpun Operas sau Drame continue pe măsură ce le numim în Marea Britanie, sunt într-adevăr o mașină masivă. Ei trebuie să continue anul și an, iar unele săpunuri au 4 sau 5 episoade pe săptămână. Aceasta înseamnă că există o cantitate imensă de persoane implicate în orice moment. Există scriere constantă, rescriere și povesterie, apoi filmarea, editarea și distribuirea, deci este o mulțime de muncă.

  • Imagine intitulată Introducerea concursurilor de scriere Pasul 3
    2. Introduceți concursurile de scriere. Nu se întâmplă tot timpul și nu este o modalitate sigură de a fi descoperită, dar, uneori, rețelele gazdă să scrie concursuri pentru scriitori aspiranți, în timp ce premiile sunt adesea bani, uneori aceste concursuri pot duce la oportunități cu spectacole sau rețele, mai ales dacă scrisul dvs. captează ochiul persoanei potrivite.
  • Imaginea intitulată se evidențiază într-un interviu de angajare Pasul 2
    3. Vindeți-vă munca independentă. În scrierea de divertisment, prima ocazie de a face bani în afacere vine adesea din freelancing. Aceste zile, majoritatea scripturilor create pentru televiziune sunt scrise de scriitori și producători de personal, dar fiecare serie va angaja și scriitori independenți în fiecare sezon.
  • Imagine intitulată Alegeți o carieră în pasul de modă 1
    4. Cunoașteți publicul. Fiecare spectacol de televiziune, inclusiv operare de săpun, are o Biblie care stabilește tema spectacolului, iar scriitorii și producătorii vor folosi această Biblie ca un ghid atunci când se creează material. Dacă încercați să lucrați ca un scriitor liber sau personal pentru un anumit spectacol, ar trebui să studiați Biblia, astfel încât să știți ce fel de conținut vor căuta.
  • Când știți Biblia pentru spectacolul pe care lucrați sau încercați să obțineți un loc de muncă, veți putea să faceți idei mai bune și să scrieți conținut care este în concordanță cu temele și stilul spectacolului.
  • Dacă vă aterizați un interviu pentru a scrie pentru un anumit spectacol, asigurați-vă că cunoașteți Biblia înăuntru și out înainte de a merge la interviu. În acest fel, veți putea juca idei mai bune și mai impresionante.
  • Sfat de experți

    Unele operari de săpun au o persoană a cărei slujbă este de a vorbi cu publicul de pe mass-media socială despre reacțiile lor la fiecare episod.

    Lucy V. Hay

    Lucy V. Fân

    Writerlucy profesionist V. Hay este un autor, editor de script și blogger care îi ajută pe alți scriitori prin scrierea atelierelor, cursuri și blog-ul ei Bang2Write. Lucy este producătorul celor două thrilleri britanici și romanul ei de crimă de debut, celălalt gemene, este în prezent adaptat pentru ecran prin GRATUIT @ Ultimul TV, producătorii de la Agatha Raisin Nominalizat Emmy.
    Lucy V. Hay
    Lucy V. Fân
    Scriitor profesionist
  • Imaginea intitulată devine un pas glazier 3
    5. Obțineți un agent. Oricine în industria de divertisment, inclusiv actori, muzicieni și scriitori, poate beneficia de un agent, pentru că este treaba unui agent de a obține locuri de muncă pentru clienți. Mai mult, mulți producători, directori și spectatori sunt prea ocupați să se uite la scripturile care sunt trimise în mod nesolicitate, astfel încât un agent poate fi singura ta modalitate de a obține un picior în ușă.
  • Când căutați agenți, cereți recomandări de la persoane pe care le cunoașteți și încredere. Agenții sunt și oameni ocupați, dar dacă aveți o conexiune, veți avea o șansă mai bună de a găsi pe cineva care vă va duce.
  • Dacă aveți probleme la găsirea de reprezentare, verificați lista de agenți furnizată de scriitorii Guild of America. De acolo, cercetați un agent nou care se specializează în același fel de scriere pe care îl faceți și trimiteți o scrisoare de interogare direct la acea persoană.
  • Imagine intitulată Fii un asistent rezident (RA) Pasul 5
    6. Nu vă îndepărtați de locuri de muncă asistente. Uneori, intrarea în industria de divertisment ca un scriitor înseamnă începerea în altă parte, și mulți oameni care se află astăzi în industrie a început ca asistenți.
  • Fiind un asistent vă va oferi o mare înțelegere a industriei și dacă vă puteți ateriza un loc de muncă ca asistent al scriitorului, este chiar mai bine. Nu numai că persoana respectivă să acționeze ca mentor, dar vă va ajuta, de asemenea, să construiți relații și conexiuni care ar putea duce la un loc de muncă pe drum.
  • Locurile de muncă asistente pot duce, de asemenea, la o promovare la scriitorul personalului, deci dacă acesta este traseul pe care doriți să-l dați, încercați să obțineți un loc de muncă pe un spectacol pe care doriți să-l scrieți. ShowRunners sau producătorii vor fi mult mai probabil să angajeze pe cineva pe care îl cunosc, iar acest lucru este deosebit de adevărat atunci când știți spectacolul și personajele din interior și în afara.
  • Imagine intitulată Alegeți o carieră în Fashion Pasul 3
    7. Ia scriptul tău în mâinile potrivite. Agent sau nici un agent, cheia pentru a obține un loc de muncă ca scriitor pentru o operă săpun este de a obține eșantioane de scriere în mâinile potrivite. Acest lucru va fi mult mai ușor dacă aveți un loc de muncă ca asistent sau aveți un agent, dar puteți face-o cu suficientă perseverență și ceva noroc.
  • Trimiteți specificațiile la cât mai mulți oameni puteți: alți scriitori, producători, spectacole, creatori, sau oricine altcineva care ar putea avea puterea de a vă angaja. Dacă scrieți un spectacol nou sau faceți unele editări foarte mari la una mai veche, trimiteți-o din nou.
  • Dacă cineva vă oferă critici constructive, luați-o în inimă. Ascultarea opiniilor oamenilor din industrie vă poate obține sfatul de care aveți nevoie pentru a ateriza un loc de muncă.
  • Când trimiteți specificațiile dvs., asigurați-vă că urmăriți. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca trimiterea unui e-mail care spune că ați trimis scriptul dvs. și așteaptă cu nerăbdare să audă înapoi.
  • Sfat de experți
    Lucy V. Hay

    Lucy V. Fân

    Writerlucy profesionist V. Hay este un autor, editor de script și blogger care îi ajută pe alți scriitori prin scrierea atelierelor, cursuri și blog-ul ei Bang2Write. Lucy este producătorul celor două thrilleri britanici și romanul ei de crimă de debut, celălalt gemene, este în prezent adaptat pentru ecran prin GRATUIT @ Ultimul TV, producătorii de la Agatha Raisin Nominalizat Emmy.
    Lucy V. Hay
    Lucy V. Fân
    Scriitor profesionist

    Dacă sunteți angajat, va trebui să scrieți în jurul povestii principale și orice preocupări logistice. În operații săpun, povestea sunt adesea scrise săptămâni sau chiar ani în prealabil, iar fiecare episod este scris în jurul acestei povestiri. Există, de asemenea, lucruri logistice pe care trebuie să le lucrați. De exemplu, dacă copiii sunt implicați în episodul dvs., ar trebui să le scrieți dacă au lucrat deja orele maxime pentru luna respectivă. S-ar putea să trebuie, de asemenea, să rescrieți o locație dacă este deja utilizată pentru o altă scenă. Este foarte dificil, dar este un teren de antrenament foarte bun, dacă doriți să lucrați în televiziune.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar