Cum să devii un planificator de nuntă

Planificarea unei nunți este un proces provocator, interesant și, uneori, nebun. Dacă doriți să planificați nunți profesional, începeți prin intervenția la o companie de planificare a nunții și evenimente de planificare pentru familie și prieteni. Experiența este biletul dvs. de aur! Asigurați-vă că înțelegeți responsabilitățile dvs. ca planificator de nuntă. Pe lângă organizarea întregii nunți de la zero, va trebui să aveți abilități mari de oameni, să vă gândiți la picioarele voastre și să fiți pregătiți pentru ore neregulate.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea de abilități și experiență
  1. Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 1
1. Obțineți un stagiu la o companie de planificare a nunții. Vizitați site-urile web ale diferitelor companii de planificare a nunții pentru a vedea dacă au oportunități de stagiu disponibile. Dacă nu găsiți unul, aplicați la un banchet sau un stagiu de planificare a evenimentelor la un hotel major pentru a obține o experiență relevantă.
  • Asigurați-vă că ați făcut-o scrisoare de intenție și relua sunt bine scrise și actualizate.
  • Dacă sunteți interesat de o anumită companie, dar nu găsiți oportunități de stagiu cu ei, nu vă fie frică să ajungeți. Asigurați-vă că ați dat mai întâi site-ul lor o căutare amănunțită.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 2
    2. Voluntar la o companie de planificare de nunta daca ai timp limitat. Stagii pot fi extrem de consumatoare de timp. Dacă lucrați un loc de muncă cu normă întreagă în timp ce încercați să învățați cablurile industriei, cereți voluntar ca intern la o companie de renume de câteva ori pe săptămână. Este o muncă liberă pentru ei, și o experiență valoroasă pentru dvs!
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 3
    3. Planificați evenimente gratuite pentru familie și prieteni. Experiența este super importantă, deci dacă nu puteți obține un stagiu sau doriți doar mai multe practici, oferiți-vă să planificați zile de naștere, nunți și petreceri pentru familie și prieteni, gratuit. Tratați acești oameni ca clienții. Este o practică bună pentru cariera voastră viitoare, plus că pot fi referințe valoroase pe linie.
  • Faceți fotografii ale evenimentelor, astfel încât să puteți începe să vă construiți portofoliul.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 4
    4. Aplicați pentru locurile de muncă la nivel de intrare la firmele de relații publice sau de planificare a evenimentelor. Aceste locuri de muncă vă pot ajuta să vă dezvoltați planificarea evenimentului și abilitățile de gestionare a clienților, ambele fiind esențiale pentru ruperea afacerii de planificare a nunții.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 5
    5. Luați cursuri în fotografie și design de nuntă. Ca planificator de nuntă, va trebui să ajuți cuplul să aleagă decorațiunile, tortul și fotograful de nuntă. Luând cursuri în design floral, design de tort și fotografia vă poate pregăti să faceți decizii de top. Luați cursuri online sau vedeți ce este disponibil în comunitatea dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 6
    6. Check out Bloguri de planificare a nunții, cărți și site-uri web. Citeste Citeste citeste. Deși nu există nimic ca învățarea din experiență, citirea sfaturilor altor profesioniști vă poate oferi informații, sfaturi și trucuri valoroase.
  • Ghidul Fabjob pentru a deveni un planificator de nuntă de Catherine Goulet & Jan Riddell este o carte minunată pentru începători. Planificarea și gestionarea nunții de Carrie Loveless & Maggie Daniel are informații utile despre procesul de planificare, plus câteva studii de caz bune.
  • Verificați blogurile cum ar fi Bride Bayside și Fragmentul și cerneala pentru inspirație în stil.
  • Vizita Blogul de nunta lui Brenda Pentru un ghid de vânzător, decor de nuntă creativă și idei de alimente și sfaturi de marketing: http: // Brendaswedddingblog.com / bloguri /.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 7
    7. Luați cursuri de afaceri sau de marketing dacă sunteți în colegiu. În calitate de planificator de nuntă, veți conduce o afacere, deci o înțelegere solidă a afacerii este de ajutor. O diplomă în comunicații, relații publice sau afaceri vă poate ajuta să vă dați cu abilitățile de management și de afaceri pe care le veți avea nevoie în industria de planificare a nunții.
  • De asemenea, puteți lua cursuri la colegiul comunitar local sau online.
  • Nu vă faceți griji dacă nu puteți lua cursuri de afaceri. Sunt de ajutor, dar nu sunt necesare. Experiența practică Trumps toate!
  • Partea 2 din 3:
    Înțelegerea cerințelor de muncă
    1. Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 8
    1. Faceți cunoștință cu clientul pentru a dezvolta un plan de nuntă personalizat. Lucrul cu clienții se află în centrul planificării nunții. Discutați în detaliu preferințele clientului și obțineți un buget. Rețineți că este sarcina dvs. să rezervați locația, selectați Caterers, alegeți un fotograf, să închiriați muzică și divertisment și să consultați clienții despre invitații și garderobă.
    • Veți fi responsabili pentru coordonarea tuturor aspectelor de nuntă - repetiții, recepția, ceremonia și orice aranjamente de călătorie - în timp ce lipiți de buget.
    • În plus, planificatorul de nuntă trebuie să participe la nuntă pentru a vă asigura că totul merge conform planului.
    • Fiecare client este diferit. Unii vor dori să fie implicați în procesul de planificare, în timp ce alții vor dori doar să discute imaginea de ansamblu. Vorbind cu clienții dvs. și de a învăța preferințele în avans, vă va face munca mult mai ușoară.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 9
    2. Respectați gusturile cuplului. Amintiți-vă, ar trebui să planificați o nuntă în funcție de preferințele cuplului, nu cu propria dvs. Este bine să vă oferiți judecata dvs., dar nu lăsați propriile gusturi să domine clientul dvs.
  • Cuplul poate cere scheme de culori sau decor pe care le găsiți într-adevăr neatractive. Cu toate acestea, este nunta lor, nu a ta, deci onorați alegerile lor.
  • Cuplurile solicită adesea sfaturi de stil. Simțiți-vă liber să vă oferiți opiniile în acest caz.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 10
    3. Lucrați asupra abilităților oamenilor dvs. Acest loc de muncă este vorba despre interacțiunea cu oamenii. În afară de a lucra cu cuplul (potențial stresat-out) pentru a planifica nunta, va trebui să vă ocupați de persoanele implicate în catering, divertisment, decorațiuni și locul de desfășurare. În plus, va trebui să amestecați cu ușurință la nuntă și să vă ocupați grațios cu rude înfricoșătoare.
  • A fi un bun ascultător este cheia. Trebuie să înțelegeți ce doresc clienții dvs., astfel încât să puteți oferi o nuntă fantastică care este memorabilă - într-un mod bun.
  • Nunțile pot fi stresante și emoționale, deci este important să rămâneți răciți, liniștiți și colectați pe tot parcursul procesului.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 11
    4. Să fie organizată. Planificarea unei nunți necesită câteva multi-tasking destul de intense. De la flori la prăjituri la planurile de ședere, va trebui să aranjați totul la timp și la buget. Un calendar digital sau de hârtie este cel mai bun prieten al tău.
  • Creați un fișier separat pentru fiecare client. Notați toate datele importante și fiecare solicitare a clientului și tranzacția vânzătorului.
  • Asigurați-vă că sunteți ușor de atins. Aveți telefonul cu dvs. în orice moment și verificați în mod regulat e-mailul.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 12
    5. Mențineți relații bune cu contactele dvs. profesionale. Care include companii pe care le-ați intervenit, clienți și furnizori cu care ați lucrat. Fi întotdeauna profesioniști și grațioși. Networking vă poate ajuta să obțineți locuri de muncă la firmele de planificare a nunții, să aduceți noi clienți și să obțineți oferte de la vânzătorii de top.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 13
    6. Fiți pregătiți să lucrați la weekend și după orele de lucru normale. Majoritatea clienților vor avea locuri de muncă cu normă întreagă, așa că vor trebui să se întâlnească cu dvs. în afara orelor de lucru. În plus, nunțile sunt de obicei în weekend, și va trebui să fiți acolo pentru a supraveghea.
  • Așteptați apelurile târzii și consultările cu mireasa sau mirele.
  • Responsabilitatea este vitală pentru a vă menține clienții fericiți. Fiți pregătiți să luați apeluri ocazionale neprogramate de la o mireasă înfricoșată.
  • Imaginea intitulată deveni un planificator de nuntă Pasul 14
    7. Învață să gestionezi problemele cu furnizorii. Planificarea unei nunți nu este de șampanie și tort. De fapt, ar trebui să așteptați sughițuri pe tot parcursul procesului. Un furnizor poate anula în ultimul moment sau rochia greșită poate fi expediată. Trebuie să rămâi calm în aceste situații și să lucrați cu resursele disponibile pentru a rezolva problema.
  • Aveți întotdeauna un plan de rezervă și apăsați cu livrări suplimentare pe care vânzătorii le-ar putea uita.
  • Nu spuneți cuplu despre aceste probleme decât dacă este absolut necesar. Faceți tot posibilul pentru a le sorta pe propriul dvs. primul.
  • Asigurați-vă că mențineți relații bune cu toți vânzătorii dvs. din trecut, astfel încât să aveți opțiuni în cazul anulării ultimului minut.
  • Partea 3 din 3:
    Pornirea afacerii dvs
    1. Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 15
    1. Licență de afaceri. Poate doriți să obțineți un loc de muncă la o firmă de planificare a nunții. Cu toate acestea, dacă vă începeți propria afacere de planificare a nunții, va trebui să o acordați licențiată. Licențele implică o combinație de permise federale și locale. Vizitați site-ul web al administrației locale pentru a vedea ce pași ar trebui să luați.
    • Rețineți că nu există o licență de afaceri de nuntă specifică.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 16
    2. Creați un site web pentru afacerea dvs. Aceasta este ca broșura dvs. digitală. Site-ul dvs. web ar trebui să includă informațiile dvs. de contact, serviciile oferite, referințele și fotografiile de înaltă calitate ale nunților dvs. anterioare. O poveste de afaceri personalizată este o atingere plăcută.
  • Site-uri precum Weebly și WordPress oferă software-ul de construcție a site-urilor ușor de utilizat. Puteți utiliza gratuit aceste instrumente, dar va trebui să plătiți pentru lucruri precum blocarea anunțurilor, șabloanele avansate și un nume de domeniu personalizat.
  • Dacă nu aveți fotografii încă, nu utilizați fotografii stoc! Fie lăsați galeria necompletată, fie să configurați câteva aranjamente de flori frumoase sau setări de masă în casa dvs. și să fixați câteva fotografii de înaltă calitate.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 17
    3. Dezvoltați o strategie de marketing. Marketingul digital este cel mai simplu și mai ieftin mod de a ajunge la clienți. Luați în considerare utilizarea Facebook sau Google AdWords pentru a vă promova afacerea. Căutați "planificatori de nunți în [zona dvs.]" și încercați să vă listați afacerea pe câteva dintre site-urile de top.
  • Verificați directoarele online cum ar fi nunta echipei și casa de site-uri de nunta de top pentru rate de publicitate.
  • Spectacolele de mireasă locale pot fi un loc minunat pentru rețeaua cu vânzătorii și pentru a întâlni clienți potențiali. Prezentarea aici este cheia, deci asigurați-vă că cabina dvs. arată elegantă și profesională.
  • Înscrieți prietenii și familia pentru a distribui cărți vechi de afaceri școlare și broșuri. Adu-i cu tine la show-uri de bridali și centre comunitare.
  • Imaginea intitulată deveni un plan de nuntă Pasul 18
    4. Obțineți documentele necesare pentru clienții dvs. În mod ideal, ar trebui să aveți un acord de servicii pentru clienți, un acord de răspundere și un document de vânzări care evidențiază termenii dvs. Acestea vă vor proteja în cazul unor probleme juridice. Discutați cu un avocat pentru a vă ajuta să scrieți aceste documente.
  • Imaginea intitulată deveni un planificator de nuntă Pasul 19
    5. Prețul dvs. în funcție de piața locală și experiența dvs. Vedeți ce percepeți concurenții dvs. și alegeți un punct similar prețului. Dacă sunteți nou, ar trebui să vă taxați puțin mai puțin decât profesioniștii condimentați, dar nu bateți prea mult prețul. Mai trebuie să faceți un profit, la urma urmei.
  • Negocierea prețurilor cu clienții nu sunt mai puțin frecvente, dar se gândesc cu siguranță de două ori înainte de a reduce prețurile pentru client. Nu vrei să te vinzi scurt.
  • Resurse de nunta suplimentare

    Bugetul de nunta eșantion de diagramă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Alăturați-vă unei asociații de nuntă profesionale pentru a rămâne pe partea de sus a celor mai recente tendințe și pentru a învăța de la o comunitate de susținere a colegilor de nunți.
  • Întotdeauna îmbrăcați profesional când întâlniți cu clienții.
  • Avertizări

    Crearea unei afaceri profitabile de planificare a nunții necesită timp și efort. Asigurați-vă că sunteți pasionat de planificarea nunții înainte de a vă angaja la această cale de carieră.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar