Cum de a alege o artă marțială

VIDEO

Dacă nu sunteți Daniel Larusso de la Karate Kid care tocmai sa întâmplat să trăiască lângă Maestrul Karate MR. Miyagi, șansele sunt că va trebui să faceți o cercetare serioasă înainte de a decide ce tip de arte marțiale doriți să urmați. Va trebui să înțelegeți obiectivele de artă marțiale, să găsiți o formă de arte marțiale care să se potrivească acestor obiective și să aleagă o școală și un profesor. Amintiți-vă că nu există forme superioare de artă marțială, doar artiști marțiali superiori. Toate artele au puncte forte și puncte slabe. Alegeți cel care vă convine cel mai bine.

Pași

Partea 1 din 2:
Alegerea unui stil de arte marțiale
  1. Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 1
1. Aflați Jiu Jitsu pentru autoapărare. Cel mai adesea, oamenii ocupă o artă marțială pentru scopuri de autoapărare. Daniel Larusso a făcut asta. El a fost agresat. Ești hărțuit? Sau vă este frică să fiți hărțuiți în viitor? Fiecare artă marțială vă va învăța cum să vă apărați. Scopul dvs. va fi să găsiți o artă marțială care să accentueze tehnicile de apărare și de ruperea. În multe privințe, Jiu Jitsu este această artă marțială, deoarece folosește puterea și forța adversarului ca armă împotriva lui, permițând astfel un atacator mai puternic sau mai mare să fie supus.
  • Când într-o situație de autoapărare, Jiu Jitsu vă va ajuta să evitați atacurile frontale, să scăpați de Holds, și să obțineți mâna superioară. Amintiți-vă că fiecare formă de arte marțiale se adresează autoapărării. Unii sunt mai confruntați decât alții. Jiu Jitsu este un mediu fericit.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 2
    2. Se potrivesc fizic cu Kung Fu. Cel de-al doilea cel mai popular motiv pentru care oamenii practică artele marțiale trebuie să exercite, să transforme grăsimile în mușchi și să-și sporească coordonarea. Toate artele marțiale fac acest lucru bine, dar în funcție de propriile obiective de fitness, ați putea alege o artă marțială față de alta.Kung Fu este un minunat în jurul antrenamentului corpului. Deoarece Kung Fu utilizează poziții mici și blocuri puternice, aceasta tinde să ofere un antrenament complet al corpului. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai disciplinate forme de arte marțiale.
  • În timp ce Kung Fu funcționează pe toți mușchii, există stiluri de artă marțială care subliniază corpul superior sau puterea și flexibilitatea corpului inferior. Dacă preferați să lucrați la puterea corpului superior, ați putea alege stilul de box occidental sau poate Karate Shotokan din Japonia. Alternativ, dacă doriți ca picioarele să fie într-o formă mai bună, ați putea alege un stil de arte marțiale, cu un accent mai mare pe forța piciorului și agilitatea ca Taekwondo.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 3
    3. Construiți-vă încrederea în sine cu Naginata. Naginata astăzi este o artă marțială și o formă de artă care învață etichetă, respect și încredere în sine. Arte marțiale precum Naginata construiește încredere deoarece deblochează potențialul, construi mușchi și vă învață noi abilități. Mulți oameni care intră mai întâi la dojo suferă de stima de sine scăzută sau pur și simplu nu cred în ei înșiși. Poate de aceea ați ales să luați în considerare artele marțiale pentru dvs. Dacă da, veți dori să găsiți un program și un profesor care vă va construi mai degrabă decât să vă rupeți. Instructorii Naginata se concentrează pe încurajarea sentimentelor și experiențelor pozitive. Armarea pozitivă va fi un aspect cheie al procesului de luare a deciziilor.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 4
    4. Încercați taekwondo pentru a practica disciplina și auto-controlul. Taekwondo este cea mai populară artă marțială din lume. Aceasta probabil datorează mult la adăugarea sa la Jocurile Olimpice din 1988. Mulți consideră că Taekwondo este o formă artistică și, ca atare, trebuie să aveți mare control de sine. Trebuie să vă disciplinați pentru a face fiecare mișcare fluidă, grațioasă și deliberată. Deoarece atât de multă atenție este pusă pe mișcare și formă, mulți găsesc Taekwondo să fie o modalitate excelentă de a preda disciplina și auto-control (la copii sau oricine).
  • Artele marțiale sunt regimuri și experiențe ierarhice și, ca atare, un nivel ridicat de disciplină și auto-control pentru a reuși. În timpul antrenamentului dvs., puteți întâlni instrucțiuni care rulează contra-la noțiunile dvs. preconcepute. "Ceară, ceară", domnule. Miyagi ia spus lui Daniel Karate Kid. Daniel a fost confundat pentru că nu a înțeles cum ar putea să ceară o mașină să se refere la învățarea artelor marțiale. Doar mai târziu a descoperit că profesorul știa mai bine. Urmăriți-vă profesorul cât mai bine posibil. Ascultați instrucțiunile sale. Practică frecvent. În timp ce această disciplină vă va ajuta să deveniți un artistru marțial mai bun, va transfera și viața de zi cu zi.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă marțială de artă 5
    5. Pregătiți-vă să luptați în inel cu Kickboxing. În anii 1970, artiștii marțiani americani Karate au devenit frustrați cu orientările stricte plasate pe concursuri. Au vrut să facă legătura completă. Această fracțiune se împrăștia și crea kickboxing. Concurenții folosesc sparring, lovituri, lovituri, blocuri și umbra de box pentru a se pregăti pentru meciuri. Deoarece originile sale se află în contact și concurență completă, Kickboxing face pentru o mare formă de arte marțiale pentru cei interesați să intre în inel.
  • Unele arte marțiale nu accentuează luptele cu inel. Stilurile tradiționale ale lui Kung Fu, cum ar fi Wing Chun sau Hung Gar, nu sunt concepute pentru a vă învăța să luptați în inel. Puteți și veți învăța o auto-apărare excepțională în aceste sisteme, dar va dura mult timp înainte ca elementele de bază să fie suficient de solide pentru a avea vreun impact într-o situație combativă.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 6
    6. Luați în considerare interesele dvs. culturale. Dacă aveți o respect sau interes pentru o anumită cultură, învățați mai mult printr-una din artele lor marțiale poate fi o mare experiență. Studiați Krav Maga dacă sunteți interesat de Israel. Studiați Taekwondo dacă sunteți curios despre cultura coreeană. Încercați sumo pentru a obține o mai bună înțelegere a culturii japoneze.
  • Dacă aceasta face parte din obiectivul dvs., alegeți o școală învățată de o nativ din acea cultură sau cineva care sa antrenat direct sub cineva din acea cultură. Instrucțiunea se va simți mai "autentică" și vă va duce cu siguranță alte aspecte ale culturii lor în limbajul, manierele, istoria și filosofia.
  • Partea 2 din 2:
    Alegerea unei școli și a unui profesor
    1. Imagine intitulată Alegeți o etapă marțială de artă 7
    1. Găsiți un studio de arte marțiale care este aproape de dvs. În majoritatea cazurilor, probabil că veți ateriza pe o formă de arte marțiale pe baza a ceea ce este disponibil în zona dvs. Dacă este dificilă sau consumatoare de timp pentru a ajunge la dojo dvs., veți avea doar o scuză pentru a nu urma. Căutați online și în agenda telefonică pentru studiourile artelor marțiale.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 8
    2. Alegeți o școală accesibilă. Rareori școala de arte marțiale publică prețul lor de instruire în agenda telefonică. Prețurile ar putea fi determinate lunar, pe parcursul mai multor luni sau de cât de des vă antrenezi în fiecare săptămână. În unele cazuri, prețul este negociabil în funcție de cât de mulți oameni vor lua cursuri cu dvs. (de exemplu, pachete de familie, de exemplu). Există instructori care percepe doar 50 de dolari pe lună pentru instruire, și există cei care au derulat 50 $ sau mai mult pentru o singură sesiune de o oră. Depinde de dvs. să determinați ceea ce simțiți este un preț corect și ușor de gestionat pentru instruire. După câteva cercetări, veți ști cine cere prea mult.
  • O altă modalitate bună de a economisi bani este să caute clase care nu operează dintr-un magazin. Există multe școli de succes care operează în centrele comunitare, subsoluri bisericești, ymcas și sălile de recreere. Doar pentru că o școală nu are un magazin fantezist nu înseamnă că calitatea instrucțiunii este inferioară. Sunați și întrebați despre perioadele de încercare, îmbrăcăminte, și taxele de membru / clasa. Căutați taxe ascunse. Unele locuri taxează mai mult pe clasă după ce ați participat la un anumit număr de ele.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 9
    3. Stați pe clase. O modalitate excelentă de a vă simți un stil de arte marțiale și o anumită școală / instructor este să participe la câteva clase înainte de a se stabili pe un anumit loc și stil. Veți avea o șansă să vedeți spațiul, să vă întâlniți cu alți practicieni și să vizitați instructorul.
  • Discutați cu ceilalți studenți. Vedeți ce le place despre program și ce nu-i place. Unii dintre artiștii martori mai atrăgători, în prezență, pot avea chiar și experiență în ceea ce privește alte programe, care vă vor ajuta să vă restrângeți decizia.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 10
    4. Decideți dacă stilul de predare se potrivește sau nu personalității dvs. Dacă doriți să învățați arte marțiale practice, clasa încurajează sau permite începătorilor să se implice în sparring sau "joc gratuit" Sau este rezervată acest lucru pentru studenți mai avansați care au petrecut mai mult timp și bani la dojo? Vrei un antrenor - cineva care te va motiva să împingeți? Vrei cineva care îți va construi stima de sine? Doriți să lucrați pe una sau într-o clasă mare? Un stil de predare al instructorului de arte marțiale va fi diferență pe baza obiectivelor dvs. și a setării în care vă aflați.
  • Realizați, de asemenea, că sparringul începător, chiar dacă este încurajat, ar trebui să fie mai restrâns decât cei mai experimentați, deoarece începătorii nu au de obicei un control suficient asupra grevelor lor pentru a reduce în mod eficient șansele de rănire.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 11
    5. Evaluați comunitatea la școală. Luați notă de elevii de la școala dvs. și modul în care interacționează între ei și în seniorii lor.Sunt prietenoși și receptivi?Sunt respectau?V-ați considera că sunteți prieteni?Veți petrece o cantitate semnificativă de timp cu ei, deci este important să înțelegem și personalitatea lor.Va fi, de asemenea, să vă puneți siguranța în mâinile lor - dacă ceea ce vă face inconfortabil, continuați să căutați.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 12
    6. Verificați calificările profesorului. Nu vă faceți griji atât de mult despre grade și certificate - nu există standarde universale de clasificare și nici un organism de guvernare universal recunoscut în artele marțiale. Ce este important este:
  • Care a învățat această persoană?
  • Cât timp a studiat cu această persoană?
  • Cât timp a practicat această artă?
  • Profesorul are vreo experiență ca profesor sau este pur și simplu un artist marțial calificat? La fel ca și jucătorii de fotbal mare pot face antrenori răi (și viceversa), marii artiști marțiali nu sunt neapărat profesori mari.
  • Fiți conștienți când vă uitați la școlile locale pe care mulți profesori le vor spune că școala / sistemul lor este cel mai bun. Există mulți artiști marți care sunt foarte loiali față de arte și vor fi negative dacă exprimați interesul față de o altă artă. Aveți grijă dacă se întâmplă acest lucru - probabil că nu sunt cei mai buni instructori dacă nu prezintă respect față de ceilalți în acest fel.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă marțială de artă 13
    7. Alegeți o școală care se potrivește cu programul dvs. Este posibil să trebuiască să renunțați la o perioadă semnificativă de timp în fiecare săptămână pentru a vă dedica formării dvs. Majoritatea artelor au exerciții sau forme pe care le puteți practica acasă pentru a păstra totul proaspăt în mintea dvs. - Dacă practicați numai la clasă, progresul dvs. va fi probabil asistat.
  • Asigurați-vă că vă dedicați suficient timp pentru a participa la cursuri și practici la domiciliu. Amintiți-vă, artele marțiale sunt despre disciplină. Nu intrați într-un program fără a accepta acest lucru. În caz contrar, nu veți urma cu programul.
  • Imagine intitulată Alegeți o etapă de artă marțială 14
    8. Alăturați-vă și începeți. Acum este de obicei mai bine decât mai târziu. Săriți imediat și începeți. Ai făcut due diligența. Ați decis cu o anumită formă de arte maritale față de altul. Știți ce să vă așteptați. A se distra!
  • Comunitatea Q & A

    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Soarele lui Sun Tzu ar fi arta războiului sau a altor cărți de război să fie utile în artele marțiale sau doar pentru apărarea militară?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Ceea ce face "Arta razboiului" atât de magnific este că strategiile sale pot fi folosite în aproape orice situație din viață. Afaceri, Politică, Strategii sportive și, desigur, arte marțiale.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 2helpful 55
    • Întrebare
      Care este limita de vârstă pentru învățarea artelor marțiale?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Nu există o limită de vârstă maximă. Atâta timp cât corpul tău se poate descurca, nu este prea târziu să începi. În ceea ce privește limita minimă de vârstă, depinde de atenția copilului și de dorința de a se angaja în arta marțială. Unele școli se specializează în predarea anumitor grupuri de vârstă.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 8 copilul 84
    • Întrebare
      Pot învăța artele marțiale la domiciliu din cărți?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Da, dar folosiți acest lucru ca a "Noțiuni de bază" Opțiune numai. Este bine să fii oarecum familiarizat cu arta maritală aleasă înainte de a începe, dar într-adevăr aveți nevoie de un instructor calificat pentru a vă învăța.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 5helpful 73
    Vedeți mai multe răspunsuri

    Video: Cum de a alege o artă marțială

    Ceas
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar