Cum să devii un povestitor profesionist

Tradiția narațiunii orale, sau arta povestirii, este ceva care a fost cu umanitatea încă de la originea sa. În aceste zile, în mijlocul unor oportunități sporite pentru transmiterea electronică a vederii și sunetului, povestirea uneori pare a fi o artă moartă.De fapt, există oportunități semnificative pentru cineva care dorește să devină un povestitor profesionist.

Pași

Partea 1 din 4:
Început
  1. Imagine intitulată Fii un pas de clovn 5bullet4
1. Voluntari abilitatea ta de povestiri ori de câte ori poți.Adesea, începutul unei cariere profesionale de povestiri implică multe spectacole gratuite la evenimentele publice.Prin voluntariat la o bibliotecă locală, îngrijirea de zi a comunității, cafenea, caritate sau altă locație, un povestitor amator poate câștiga experiența necesară pentru a-și perfecționa ambarcațiunile și tranziția în a deveni un povestitor profesionist. Ca vechea zicală, "Practica face perfect."
  • Imaginea intitulată face contact vizual în timp ce dați o prezentare orală la școala Pasul 5
    2. Începeți un club sau un eveniment de povestire.Dacă nu aveți multe evenimente sau locații de povestiri în apropierea dvs., luați inițiativa și ați găsit-vă propria dvs.Propuneți ideea de a începe o oră publică de povestiri la biblioteca locală sau la magazinul de cafea.Dați evenimentul dvs. de poveste o temă.De exemplu, ați putea deschide evenimentul pentru propuneri referitoare la teme specifice, cum ar fi romantismul, aventurile pe mare sau probleme cu tehnologia.
  • Nu vă faceți tema prea specifică.De exemplu, o temă precum "prima mea dată" ar putea obține o mulțime de povestiri similare și ar fi plictisitor pentru audiență.
  • Setați o limită de timp, astfel încât să nu obțineți povestiri prea lungi și să vă rog.Zece minute sunt, de obicei, o limită bună pentru povestea medie.
  • Alternativ, ați putea obține doar cei mai apropiați prieteni împreună în camera dvs. de zi într-o noapte de vineri sau sâmbătă și swap povesti într-un mod semi-structurat.Puteți selecta o temă specifică sau puteți oferi doar un forum deschis pentru partajarea povestirilor.
  • Storycorpii este un podcast care încearcă "să păstreze și să împărtășească poveștile omenirii pentru a construi legături între oameni și pentru a crea o lume mai dreaptă și mai compasiune."Pentru suma hefty de 3.500 de dolari pe zi, puteți găzdui un eveniment StoryCorps în comunitatea dvs.(Puteți lua în considerare solicitarea finanțării publice sau a strângerii de fonduri private pentru a vă ajuta cu taxa.) Interviurile pot dura patruzeci de minute și sunt adăugate la Biblioteca de Arhive de Congres.Ele sunt, de asemenea, disponibile online.
  • Imaginea intitulată începe o afacere de zi sau o afacere de babysitting ca un pas 1
    3. Porniți propriul podcast.Un podcast este un interviu audio streaming sau descărcabil.Podcast-urile reprezintă un format minunat pentru a vă spune propria poveste sau a celorlalți.Cu unele editări, puteți încorpora și muzica în podcast-ul dvs.Podcast-ul dvs. poate fi îngust (povestiri în istoria astronomiei) sau largi (povesti din întreaga lume) în focă.
  • Podcast-urile pot fi greu de produs.Obțineți ajutor de la un inginer de sunet instruit pentru a înregistra și produce podcast-ul.
  • Pe măsură ce vă construiți publicul, căutați întreprinderi locale pentru sprijin financiar.Oferiți-le spațiu publicitar pe podcast-ul dvs.
  • În timp ce puteți face cu ușurință un simplu podcast pe computerul dvs. de acasă cu microfonul încorporat și software-ul de înregistrare, un podcast bun va trebui să investească în tehnologie de înaltă calitate.Dacă conduceți interviuri peste Skype, Pamela este un program excelent pentru utilizatorii de PC-uri.Un program similar, ECAMM Call Recorder, este disponibil pentru utilizatorii Mac.Adobe Audition este un program util pentru editare.
  • Imaginea intitulată face contactul cu ochii în timp ce dați o prezentare orală la școala Pasul 7
    4. Participați la cluburi de povestiri și festivaluri.Grupuri de povestiri Grupuri gazdă în toată țara.Indiferent dacă participați la festivaluri sau conferințe ca participant sau ca membru al audienței, profitați de ocazia de a auzi alți povestiri pentru a-ți perfecționa propria artizanală și pentru a vă inspira să găsiți noi povesti despre propria dvs.Conferințele sunt mari oportunități de a efectua sau de a se angaja în dezvoltarea profesională.
  • Cel mai mare festival - Festivalul Național de Povestiri - are loc în fiecare an în Tennessee.
  • Verificați calendarul rețelei naționale de povestiri la HTTPS: // Storynet.Org / Calendar / Pentru a căuta evenimente de povestiri în zona dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți cărți pentru a citi peste vacanța de vară Pasul 5
    5. Citiți foarte mult.Citiți atât ficțiunea, cât și nonficția într-un mod conștient, gândindu-se la ceea ce a făcut o poveste dată memorabilă.Memoriile sunt deosebit de utile pentru a vă ajuta să vă gândiți cum să vă cadru experiența personală și să o regurgați ca o poveste minunată.Citiți ghidurile de povestiri pentru a vă îmbunătăți livrarea, învățați cum să vă îndreptați povestea dvs. și să înțelegeți ce face o poveste grozavă.
  • În timp ce ați putea înțelege intuitiv unele sau toate aceste elemente de povestire deja, recunoscând în mod explicit modul în care aceste elemente lucrează în conversație unul cu celălalt, vă vor perfecționa abilitățile de povestiri
  • Probabil că aveți o mulțime de întrebări și probleme despre a deveni un povestitor profesionist pe care altcineva sa ocupat deja.Aflați din experiențele lor, evitați capcanele lor și adoptați căile lor spre succes.
  • Imagine intitulată Alegeți o carieră în pasul de modă 1
    6. Solicitați feedback. Nu primiți feedback de la orice membru al audienței aleator. Obțineți feedback de la persoanele care sunt oratori profesioniști, actori, scriitori și povestiri.Întrebați-le ce a funcționat și ce nu a făcut-o.Faceți îmbunătățiri dacă criticile lor sunt bine întemeiate și revizuiți continuu propriul stil de povestiri și materiale pentru a deveni cel mai bun povestitor pe care îl puteți fi.
  • Dincolo de un feedback simplu și de îngrijire, luați în considerare obținerea de coaching real de la un alt povestitor.Un antrenor de povestiri își va adapta sfaturile la nevoile și prezentarea dvs. specifice și va oferi pași concreți pentru a vă ajuta să vă construiți afacerea.
  • Partea 2 din 4:
    Hârgâind meseria ta
    1. Imagine intitulată ACE Interviuri telefonice Pasul 1
    1. Lucrați la momentul dvs.Pauză pentru râs când ceva este amuzant.Dacă spui ceva care este menit să fie amuzant, dar cade plat, mergeți mai departe.Utilizați pauze între propoziții pentru a vă oferi povestea unui ritm natural, convertitor.Nu vorbi prea repede sau veți pierde publicul.Amintiți-vă, povestirea nu este o rasă.Întrerupeți înainte de a dezvălui o surpriză sau o concluzie șocantă.
    • Dacă intenționați să spuneți o poveste și știți că sunteți limitat la o anumită perioadă de timp, asigurați-vă că povestea dvs. este lungimea potrivită.Nu încercați să blocați o poveste de 15 minute în 8 minute.
    • Utilizați repetarea unei anumite acțiuni sau a unui eveniment pentru a crea un model care va fi mai târziu rupt sau pentru a conduce la domiciliu sentimente de vânătoare sau dezamăgire.De exemplu, dacă povestea ta este despre viața plictisitoare a unei persoane, nu spune doar că ei merg acasă "singur, în fiecare zi."Spuneți în schimb că" au mers acasă.Singur.Fiecare.Singur.Zi."Aceasta subliniază natura monotonă și singură a vieții lor.
    • Vorbiți rapid - dar nu atât de repede încât audiența nu vă poate înțelege - să descrieți sau să descrieți un eveniment sau o acțiune bruscă, jarning.
    • Lucrați la momentul dvs. nu numai în fiecare poveste, ci și între povestiri.Dacă intenționați să oferiți mai multe povestiri la o clasă sau un grup de oameni, urmați o poveste mai lungă cu una mai scurtă și viceversa.Acest lucru va oferi ascultătorilor o șansă de odihnă mental și de a-și reinițializa atenția.
  • Imagine intitulată ACE Finala Matematică Pasul 6
    2. Fiți încrezători în livrarea dvs.Enunțați în mod clar și proiectați vocea dvs., astfel încât toată lumea în participare să vă poată auzi.Livrarea dvs. ar trebui să fie energică și memorabilă.Nu utilizați cuvinte de umplere cum ar fi "uh," oricum "," știi "și așa mai departe.Ține-ți capul în sus și ochii înainte.Vă ajută să vă concentrați ochii pe nici un anumit membru al audienței, ci într-un punct chiar peste șefii audienței și spre partea din spate a locului în care vă spuneți povestea voastră.
  • Fi autentic atunci când vă spuneți povestea.Chiar dacă povestea pe care o spui este fictivă, arată entuziasm pentru personaje și evenimente.
  • Nu vă fie frică să utilizați voci unice pentru anumite caractere.De exemplu, dacă povestea dvs. are un monstru feroce, faceți vocea dvs. dură și înfricoșătoare atunci când recitați dialogul monstru.Dacă caracterul (caracterele) vă este frică, vorbiți în (audibil) șoptește, așa cum ar fi.Intrarea în caracter poate aduce povestea la viață.
  • Imaginea intitulată închiriată un live în menajera într-o țară străină Pasul 10
    3. Păstrați-vă povestea concentrată.O poveste bună se va roti în jurul unei singure idei, subiect sau temă bine definită.Când vă dezvoltați și practicați povestea dvs., întrebați-vă: "Ce este această poveste despre?"Dacă nu puteți răspunde concis într-o propoziție sau două, revizuiți conținutul povestii dvs. pentru ao menține mai strâns concentrat.
  • Audiența dvs. ar trebui, de asemenea, să poată rezuma tema principală sau evenimentele din poveste într-un mod succint.Dacă alți oameni care citesc sau aud povestea dvs. se confundă în spuneți, este posibil să trebuiască să editați povestea.
  • De exemplu, dacă repetați povestea în fața unei audiențe de testare a prietenilor sau a familiei și toți au idei concurente și contradictorii despre ceea ce este vorba despre povestea, ați putea dori să vă revizuiți așa cum spuneți povestea voastră.
  • Examinați fiecare parte a povestii dvs. și întrebați-vă dacă adaugă la fluxul narativ.Evenimentele povestirii dvs. ar trebui să fie clare și să se conecteze unul cu celălalt într-un mod logic.
  • Ascultați sfatul celorlalți atunci când vă dezvoltați povestea.Este important să înțelegeți cum ceilalți oameni primesc și înțeleg povestea dvs. dacă trebuie să fie eficientă și memorabilă.Solicitarea feedback-ului de la alți scriitori este deosebit de utilă.
  • Imaginea intitulată se evidențiază într-un interviu de angajare Pasul 1
    4. Utilizați limba corpului pentru a vă angaja publicul.Împărtășirea unei povestiri bine necesită un angajament fizic și mental total din partea povestitorului.Cantitatea de fizică pe care o includeți în povestirea dvs. variază în funcție de conținutul și stilul povestii.Incorporarea mișcării fizice în povestirile dvs. îmbunătățește experiența.
  • De exemplu, dacă spui o poveste despre o pasăre mare, ai putea spune: "Atunci pasărea sa învârtit din cuibul său."În timp ce spuneți acest lucru, ați putea ridica mâna deasupra capului și îndoiți-l la încheietura mâinii într-un unghi de nouăzeci de grade.Ați putea să mutați mâna peste și în jos corpul dvs. la un unghi de patruzeci și cinci de grade și alungiți lungi "o" sunet în "Swooped."Aceasta ar adăuga o dimensiune fizică interesantă a povestirii și ar ajuta publicul să vizualizeze ceea ce era să vadă păsările care se învârteau de la poceala ei.
  • Nu vă depășiți povestea.Un povestitor nu este actor.Întotdeauna păstrați limba corpului dvs. adecvată și relevantă pentru tonul și stilul povestirii.
  • Partea 3 din 4:
    Intrarea în afaceri
    1. Imaginea intitulată atinge niveluri mai ridicate în anul dvs. 6 SAT Pasul 7
    1. Nu renunți prea repede.Lucrul ca povestitor poate fi dificil: munca ar putea fi rară sau periodică uneori și dacă nu sunteți foarte căutat, ar putea fi greu să vă sprijiniți cu venitul dvs. de povestiri.Lucrați cu jumătate de normă ca povestitor și păstrați-vă slujba cu normă întreagă până când sunteți bine stabiliți.Setați câteva criterii de referință pentru a vă ajuta să decideți când ar trebui să faceți mișcarea de la part-time la povestiri cu normă întreagă.
    • De exemplu, ați putea decide că dacă faceți 1.500 de dolari în fiecare lună de la povestirea dvs., puteți deveni un povestitor cu normă întreagă.
    • Un soț sau un partener de susținere care contribuie la venitul gospodăriei vă poate face mai ușor să luați riscul necesar care să devină un povestitor cu normă întreagă.
    • Păstrați destui bani în bancă pentru a vă transporta prin vremuri slabe.Să mențină fonduri de cel puțin șase luni.
  • Imagine intitulată Faceți un videoclip muzical cu toți prietenii dvs. Pasul 8
    2. Construiți o prezență web.Începeți prin construirea unei prezențe sociale pe Facebook, Twitter și altele asemenea.Pe măsură ce primiți mai multă experiență și începeți să vă dezvoltați afacerea, contractați un designer web pentru propriul domeniu web.Având propriul dvs. site web este important deoarece vă oferă un control total asupra stilului și prezentării muncii dvs. într-un mod în care site-urile media sociale nu.
  • Încărcați audio și / sau video din povestile dvs. în parte sau în întregime
  • Oferiți-vă un bio de dvs., inclusiv cum ați început ca un povestitor și ce vă atrageți la el.Faceți-vă propria viață o poveste!
  • Asigurați-vă că includeți informații de contact pentru persoanele care doresc să livreze câteva povestiri la evenimentul sau la petrecere.
  • Obțineți listate în directoarele online. Povestitorul.Directorul net este un loc bun pentru a începe. Listați serviciile disponibile pe site-urile de marketing local, cum ar fi Craigslist pentru a obține și numele dvs.
  • Imagine intitulată se aplică pentru Universitatea_College în Ontario Pasul 7
    3. Fișier documentele necesare.Deschideți un cont de afaceri, înregistrați-vă afacerea cu autoritățile locale și de stat și păstrați informații exacte fiscale și financiare.Ca orice altă afacere de acasă, povestirea profesională necesită un ochi dornic de finanțe.Luați unele clase de contabilitate sau înscrieți serviciile unui contabil calificat pentru a vă asigura că afacerile dvs. la domiciliu sunt conforme cu scrisoarea legii.Afacerea dvs. va fi, probabil, înregistrată ca un singur proprietar, o afacere care este deținută și operată de o singură persoană.
  • Imaginea intitulată Efectuați bine într-o examinare Pasul 2
    4. Fi profesionist.Fiind profesionist înseamnă să vă comportați cu harul și demnitatea, și solicitând respectul de la audiența și gazdele voastre.Pentru o sesiune de povestire profesionale, planificați întotdeauna înainte.Aflați unde locația pe care o veți efectua este, unde puteți parca și câte persoane vor participa.Dacă este posibil, cercetați locația înainte de a participa.Adresați-vă întrebări importante cum ar fi dacă vi se va oferi un microfon, apă îmbuteliată sau alte facilități.
  • Dacă efectuați într-o sală mare în care sunetul nu transporta cu ușurință, sugerează - sau insistă - că gazdele dvs. oferă un microfon pentru performanța dvs.Amintiți-vă, reputația dvs. va suferi dacă o performanță de povestiri proaste este sau nu este vina ta.
  • În mod similar, nu vă fie frică să întrebați ca un profesor, un părinte sau un alt adult să rămână în bibliotecă sau în clasă cu dvs. dacă livrați o poveste copiilor.
  • Urmărește întotdeauna să-i sfideze așteptările clienților dvs. și să le lase mai mult.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un card de credit în timp ce în colegiul 3
    5. Alăturați-vă unei organizații profesionale.Rețeaua națională de povestiri este cea mai mare organizație de povestire a țării.Există multe alte organizații de povestiri locale și naționale, unele cu specialități precum povestiri de patrimoniu american african sau nativ, altele cu povestiri despre istorie, natură sau un alt subiect de interes deosebit.
  • În funcție de club sau de organizație, vă alăturați, veți avea acces la orice număr de avantaje îngrijite.Devenind membru al rețelei naționale de povestiri, de exemplu, vă va permite să solicitați granturi NSN, să accesați grupurile de discuții online și să participați la conferința națională de povestiri.
  • Partea 4 din 4:
    Alegerea profesiei tale
    1. Imaginea intitulată vine cu idei de scris Pasul 6
    1. Găsiți audiența dvs. Mulți povestiri profesioniști beneficiază mai de succes în afacerea lor atunci când identifică o anumită audiență pentru poveștile lor.Întrebați-vă ce fel de povestiri doriți să le spuneți și cine vor recurs cel mai mult.De exemplu, dacă vă place fabulele metaforice despre animalele antropomorfe sau povești înalte despre întâmplările fantastice, ați putea fi cel mai potrivit pentru povestirea pentru o audiență pentru tineret.
  • Image denumită începe o babysitting de afaceri Pasul 3
    2. Luați în considerare o carieră ca divertisment pentru copii. Mulți povestiri profesionale ajung la consumatorii primari ai povestirilor: mulți profesioniști vor admite că oportunitățile pentru divertismentul copiilor departe depășesc concertele pentru povestiri către adulți. Fiind deschis la un public tânăr, va ajuta povestitorii să construiască o carieră.
  • Bibliotecarii trag adesea dublu datorie ca bibliotecar și povestitor.Dacă aveți o pasiune pentru a spune povestiri, ați putea să introduceți un program de povestiri în biblioteca dvs.
  • Imagine intitulată Fii un bun albastru Peter prezentator Pasul 9
    3. Gândește-te să faci comedie de stand-up.În esență, cei mai plătiți povestiri profesionale pentru un public adult sunt comediani de stand-up.Comedienii au un talent pentru sincronizare și știu cum să facă oamenii să râdă cu poveștile lor.Dacă sună ca tine, începeți să faceți nopți deschise și să vă perfecționați glumele.Când vă simțiți confortabil, treceți la rezervarea concertelor profesionale la baruri și cluburi de noapte.
  • Imaginea intitulată se evidențiază într-un interviu de angajare Pasul 2
    4. Obțineți un loc de muncă ca regizor.Filmul este un mediu puternic care angajează vederea și sunetul.Aproape nimic nu se poate compara cu abilitatea filmului de a inspira, excita și de a ne convinge să ne suspendăm necredința.A deveni un regizor necesită de obicei cel puțin o diplomă de patru ani în film.Puteți face cât mai multe tipuri de filme, deoarece există tipuri de povestiri: occidentali, filme sci-fi, comedii romantice, thrillere, documentare și drame.
  • Consultați-vă cu scriitorul filmului pentru a vorbi despre viziunea lor pentru script și personaje.Cum văd diverse linii de dialog livrate?Cum își imaginează personajele care se mișcă și seturile caută?Deoarece filmele aproape întotdeauna încep ca un scenariu, utilizați asta ca Biblie și integrați viziunea scriitorului în procesul de filmare.
  • Faceți mai întâi filme mai scurte pentru a vă simți pentru modul în care funcționează mediul.Cele mai multe telefoane au o funcție video și pot fi o primă cameră excelentă pentru un tânăr film amator.
  • Obțineți un stagiu de producție cu un studio de film pentru a afla cum funcționează industria.Continuați să vă dezvoltați abilitățile de filmare cu noi proiecte și să dezvoltați noi contacte cu actorii, producătorii și directorii de studio.
  • Imagine intitulată arată că sunteți obsedat de pasul muzicii 2
    5. Luați în considerare devenind un muzician sau adăugând muzică în povestea ta.Singer-Songwriters a pus povestiri la muzică și pot folosi ritmul și volumul muzicii lor pentru a adăuga gravitas la procesul lor de povestire.Fie că sunteți cu o bandă întreagă în spatele dvs. sau pur și simplu cureaua pe o chitară acustică, muzica poate fi un mediu eficient de povestiri.
  • O altă comunitate de povestiri profesionale include pe cei care își spun poveștile cu o chitară, tobe sau alte instrumente muzicale.Inclusiv muzica în narațiune, pot obține atât copii, cât și adulți implicați în a bate sau cântând de-a lungul povestirii dvs.Povestea muzicală poate, de asemenea, să constituie un instrument educațional important prin furnizarea de noi structuri lingvistice copiilor mici.
  • Gândiți-vă la adoptarea unui stil de povestire vorbitoare.În timp ce povestirea cuvintelor vorbite nu necesită instrumente muzicale, aceasta necesită un sentiment de calendar, ritm și (de multe ori, deși nu întotdeauna) rimă.Căutați oportunități de a efectua în nopți deschise în cafenelele locale și librăriile dvs.
  • Imaginea intitulată acționează cu respect în biserica Pasul 4
    6. Deveni oficial religios.Dacă sunteți un individ religios, s-ar putea să vă simțiți chemați să vă puneți abilitățile de povestiri de a utiliza în serviciu la puterea dvs. mai mare.Preoții, imamii și rabinii nu au recită doar pasajele antice din cărțile lor sfinte. Ei trebuie să pregătească predici și povestiri inovatoare pentru congregațiile lor.Povestirea este parte integrantă pentru a-și păstra participanții angajați serviciul religios.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar