Cum să devii un mangaka

"Mangaka" este termenul folosit pentru cineva care este creatorul lui manga, un comic în stil japonez. Ele desenează personajele și scenele pentru benzi desenate, iar multe creează și linia de poveste. Dacă vrei să fii mangaka, trebuie să câștigi mai întâi experiență ca artist. Cele mai multe mangakas își fac începerea prin crearea propriilor benzi desenate și apoi le prezentați la editori și reviste de manga.

Pași

Partea 1 din 3:
Câștigând experiență
  1. Imaginea intitulată deveni o manga ka pas 1
1. Luați cursuri adecvate în liceu. În timp ce sunteți încă în liceu, începeți să vă construiți abilitățile artistice prin luarea unor clase de artă. Desenul și pictura ar fi atât de utile pentru construirea de competențe stabilite pentru a desena arta manga, iar chiar și o clasă de artă generală ar putea să vă ajute să construiți abilități.
  • În plus, luați cursuri de literatură și scriere. Ca mangaka, veți crea și o linie de poveste, deci asigurați-vă că petreceți timp concentrându-vă pe cum să dezvoltați o poveste.
  • Imaginea intitulată devine o manga ka pas 2
    2. Căutați pe alții cu interese similare. Lucrul cu alți oameni pe obiective similare vă poate ajuta să vă încurajați în dvs. În plus, puteți învăța noi abilități de la alte persoane din grup. Încercați să găsiți un grup interesat de manga la școala dvs. sau în zona dvs. De asemenea, puteți să vă alăturați unui club de artă pentru a vă spori abilitățile.
  • Dacă nu găsiți pe cineva să vă alăturați, luați în considerare crearea unuia. Trebuie să fie alții care au interese similare.
  • Căutați clase sau grupuri la biblioteca locală sau cu Parcul și Departamentul de Recreere.
  • Imaginea intitulată devine o manga KA Pasul 3
    3. Luați în considerare un grad de artă. În timp ce nu aveți absolut nevoie de o diplomă de a fi un mangaka, educația formală vă poate ajuta să vă oferiți abilitățile profesionale de care aveți nevoie. O diplomă de licență în arte frumoase este o alegere bună, deoarece vă va ajuta să vă construiți abilitățile artistice. Cu toate acestea, puteți merge și mult mai specific. Un număr de universități din Statele Unite oferă grade în arta de benzi desenate, iar dacă sunteți dispus să călătoriți în Japonia, puteți câștiga grade de licență sau de masterat în special în Art Manga.
  • În plus, gândiți-vă la dublu specialitate sau minoră în literatură sau scriere. Dezvoltarea abilităților dvs. de scriere va fi de ajutor în scris povesti mai târziu.
  • Imaginea intitulată deveni o manga KA Pasul 4
    4. Practicați-vă desenul. Școlile oficiale mărește setul de calificări, dar și el practică pe cont propriu. La fel ca învățarea unui instrument, practicarea desenului vă va face mai bine în timp. Puteți începe prin imitarea personajelor dorite, dar puteți trece la crearea personajelor și panourilor proprii.
  • De fapt, artiștii comici recomandă punerea în practică în fiecare zi. Asigurați-vă că renunțați la o parte cel puțin o oră pe zi pentru a lucra la lucrarea de artă.
  • Imaginea intitulată devine o manga KA Pasul 5
    5. Utilizați resurse gratuite. Nu aveți nevoie de educație formală pentru a învăța de la profesioniști. Veți găsi multe resurse disponibile gratuit. Puteți găsi cursuri online gratuite pe site-uri precum YouTube, Cursuri și site-ul lui Princeton, toate pe care le puteți folosi pentru a vă dezvolta abilitățile de desen. Veți găsi, de asemenea, resurse disponibile la biblioteca locală. Utilizați resursele disponibile pentru a vă dezvolta abilitățile.
  • Nu obțineți cărți despre desen. Uită-te la cărți despre scrierea cărților de benzi desenate, precum și cărți doar în scris.
  • Dacă biblioteca dvs. nu are ceea ce doriți, majoritatea bibliotecilor vor comanda cărți din alte biblioteci pentru a vă folosi.
  • Dacă doriți să deveniți un mangaka, evident că aveți o anumită familiaritate cu genul. Cu toate acestea, asigurați-vă că citiți pe scară largă în gen pentru a vedea ce este publicat. Nu citiți doar manga ta preferată. Strak-ul în cele pe care le-ați desenat în mod normal, doar pentru a vedea ce altceva trebuie să ofere manga. În plus, expunându-vă la diferite stiluri vă va ajuta să lucrați spre propriul stil.
  • Partea 2 din 3:
    Creați-vă propriul manga
    1. Imaginea intitulată devine o manga KA Pasul 6
    1. Brainstorm idei pentru complot. Chiar dacă benzi desenate MANGA sunt vizuale, aveți nevoie de un complot pentru a conduce povestea. Gândiți-vă la poveștile pe care le iubiți să citiți și cum vă puteți aduce propria contribuție. Manga are o mare varietate de povești, de la groază pentru a iubi povești, deci nu ezitați să vă lăsați creierul să alerge sălbatic. Cheia este să vă gândiți la povestea dvs. tot timpul. Dacă vă limitați brainstorming-ul la doar când vă așezați pentru a scrie povestea, nu vă oferiți creativitatea timpul necesar pentru a construi o poveste bună.
    • Încercați să începeți cu o idee pe o bucată de hârtie. Construiți acea idee prin conectarea la alte idei cu care vă aflați.
    • Un alt mod de a obține creativitatea dvs. curgerea este doar pentru a scrie gratuit. Începeți cu un cuvânt sau o imagine și începeți să scrieți până când vă loviți pe ceva ce vă place. Odată ce ați făcut, începeți să dezvoltați acea idee.
    • Alegeți o idee pe care o bucurați. Lucrul la propria manga va avea nevoie de o muncă grea. Dacă nu alegeți o idee pe care o iubiți, veți avea greu să vă motivați să lucrați la el.
  • Imaginea intitulată devine o manga KA Pasul 7
    2. Face o poveste. Odată ce aveți o idee pentru o poveste, trebuie să lucrați dincolo de faptul că benzi desenate de manga au nevoie, în general, mai multă planificare decât un roman normal. Trebuie să creați o schiță a modului în care povestea dvs. va trece de la început până la sfârșit.
  • Începeți prin a imagina punctele principale ale complotului. Care este forța motrice a povestii tale? Care sunt evenimentele majore? Asigurați-vă că includeți setarea, de asemenea. Gândiți-vă la fundalul dorit pentru setarea dvs. și cum vă va afecta povestea. De exemplu, un cadru urban este foarte diferit de un cadru rural în termeni de poveste.
  • Mergeți la Scene-by-scenă, deci aveți o idee despre ceea ce va arăta principalele scene.
  • Imaginea intitulată deveni o manga KA Pasul 8
    3. Faceți-vă personajele. Când vă creați personajele, trebuie să vă gândiți atât la locul lor în poveste (personalitate) cât și în aspectul lor fizic. Pentru a le menține consecvenți în întreaga poveste, ar trebui să dezvoltați foile de caractere care conturează ambele tipuri de trăsături.
  • Pentru aspect, puteți desena pur și simplu caracterul într-un model sau o foaie de întoarcere. Practic, trageți personajul din orice unghi, imaginându-vă îmbrăcăminte, părul și proporția, astfel încât să puteți recrea personajul în același mod de-a lungul manga. De asemenea, puteți crea un model 3D folosind ceva de genul lut.
  • Pentru personalitatea și trăsăturile personale, scrieți trăsături pentru caracterul, cum ar fi ciupercile de personalitate, credințele personale, religia, alimentele și culoarea preferată și așa mai departe. Nu uitați lucrurile ca defectele de personalitate. Nimeni nu este perfect, și nici un caracter nu ar trebui să fie. De asemenea, gândiți-vă la lucruri precum motivația.
  • Creați foi pentru toate caracterele, dar asigurați-vă că personajele principale sunt cele mai presate.
  • Imaginea intitulată deveni o manga KA Pasul 9
    4. Dezvoltați un stil. Într-adevăr, dezvoltarea unui stil vine de la desen pentru o vreme și folosind creativitatea dvs. pentru a afla ce vă place. Cu toate acestea, este important să alegeți ceva care este posibil. Nu doriți să începeți pe un stil care este greu pentru a vă menține în timp. Utilizați una pe care vă bucurați și găsiți ușor de tras.
  • Asta nu înseamnă că trebuie să arate simplu, doar că este suficient de simplu încât să puteți pune în orele necesare pentru ao trage printr-o întreagă poveste sau o serie de povestiri.
  • Explorați diferite stiluri. Odată ce vedeți ce fac alții, puteți vedea ce vă place și nu vă place. Care vă va ajuta să vă dați seama ce vă place în stilul propriu. Încercați să nu copiați exact orice stil. Vrei ca a ta să fie unică într-un aspect.
  • Imaginea intitulată deveni o manga KA Pasul 10
    5. Creați manga. Scena de lucru pe scenă, creați manga. Începeți prin schițarea scenei, blocarea în cazul în care dialogul și caracterele vor intra - amintiți-vă, creați doar o schiță a oaselor goale pentru a vedea unde vor merge lucrurile. Deplasați-vă pentru a întocmi pe deplin scenele, dar utilizați creion astfel încât să puteți face schimbări. Mai târziu, completați cu cerneală și culoare. Multe mangas nu sunt colorate, din cauza restricțiilor de costuri, astfel încât să puteți lucra doar în alb și alb dacă preferați. De fapt, mulți editori preferă alb-negru. Cum vă creați manga depinde de dvs., deoarece mulți artiști de manga lucrează în formate digitale în zilele noastre.
  • Dacă preferați să lucrați digital, luați în considerare utilizarea unei aplicații de desen manga. Aceste instrumente sunt concepute pentru crearea de benzi desenate, deci vă vor face mai ușor să lucrați.
  • Nu uitați să faceți textul lizibil. Dacă oamenii nu vă pot citi textul, ei nu vor citi comicul.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea lucrării dvs. publicată
    1. Imaginea intitulată deveni o manga KA Pasul 11
    1. Obțineți munca dvs. pregătită pentru un editor. Când vă uitați la editori, luați în considerare ce tipuri de muncă au tendința de a imprima, și apoi alegeți unul care se potrivește stilului și temei. Asigurați-vă că urmați toate liniile directoare ale scrisorii, inclusiv nivelul de maturitate. De exemplu, majoritatea vor dori PG sau PG13.
    • Majoritatea editorilor vor dori o copie a manga dvs., nu originalul. Puteți face o copie pe un copier de înaltă calitate sau puteți utiliza o imprimantă laser.
    • Acordați atenție formatelor de dimensionare pentru compania pe care o trimiteți.
    • Majoritatea companiilor se vor aștepta să aveți elementele de bază ale desenului, cum ar fi proporțiile adecvate. Dacă nu sunteți încă acolo, poate doriți să așteptați o vreme.
  • Imaginea intitulată deveni o manga KA Pasul 12
    2. Prezentați-o unui editor. O modalitate simplă de a găsi un editor sau o revistă pe care doriți să o contactați este să vă uitați la partea din spate a mangasului dvs. preferat. Puteți apela editorul și puteți programa o întâlnire pentru a fi văzută și afișați-vă munca. Este de fapt o practică comună și multe mangakas au început în acest fel. De asemenea, le puteți uita online online.
  • Trebuie să aveți munca dvs. gata să arate. Este posibil să nu fie publicată, dar mulți editori vă vor oferi sfaturi despre cum să faceți mai bine. Alții vă vor angaja să lucrați pentru ei.
  • Dacă nu puteți vizita personal, mulți editori iau trimiteri prin poștă.
  • Imaginea intitulată devine o manga KA Pasul 13
    3. Introduceți concursuri. Unii oameni devin mangakas prin depunerea muncii lor prin concursuri conduse de editori. Majoritatea concursurilor se vor concentra pe concursuri de limbă japoneză, dar câteva depuneri acceptă în alte limbi. Uneori, Mangakas sunt angajate din aceste concursuri.
  • MANGA MANGA ȘI COMIC ZENON, ambele concursuri de sponsor manga în alte limbi, deci găsiți site-urile lor dacă doriți să aflați mai multe.
  • Imaginea intitulată devine o manga KA Pasul 14
    4. Luați în considerare auto-publicarea. Editura de sine devine din ce în ce mai populară în toate genurile de carte de scris și de benzi desenate, mai ales într-o lume digitală unde puteți face acest lucru atât de mult pe calculatorul dvs. personal. Puteți face același lucru cu manga și, uneori, puteți fi recrutați să fiți mangaka de la munca dvs. online.
  • Dacă vă publicați, puteți să luați traseul unei cărți electronice, fie puteți publica o manga serială pe un blog. Puteți să vă publicați cărțile electronice prin site-uri precum Ebooks Direct sau Amazon. Puteți publica bloguri gratuite prin orice număr de site-uri, chiar și site-uri precum blogger sau tumblr.
  • Dacă luați acest traseu, va trebui să vă comercializați pe platforme precum Social Media prin postarea despre munca dvs. și încurajarea altora să vă citească și să vă urmeze.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar