Cum să puteți crea o poveste

Dacă sunteți imaginativ, scrierea unei povestiri (lungi sau scurte), poezia sau melodia ar fi una dintre cele mai bune modalități de a lăsa imaginația dvs. să alerge sălbatic! Există o mulțime de modalități de a crea povestiri, deci vezi pasul 1 pentru a începe să-ți folosești imaginația.

Pași

Metoda 1 din 2:
Crearea unei povesti de bază
  1. Imaginea intitulată poate crea o poveste pasul 1
1. Decideți despre subiectul pe care doriți să-l scrieți. Munca ta poate fi despre ceea ce vrei să fie. Ai putea încerca un gen tradițional sau ai putea să-ți faci propriul gen, unic.
  • Imaginea intitulată poate crea o poveste Pasul 2
    2. Vino cu personaje pentru povestea ta. Veți dori un personaj sau personaje principale, oameni cu care sunt prieteni și cu care sunt dușmani. Dacă există un antagonist principal (adesea considerat un tip rău) vin împreună cu ei.
  • Autorii consideră că de fapt planifică întreaga poveste, deși poate dura luni, este benefică pentru a crea o poveste netedă și conectată. Dezvoltarea personajelor dvs. este importantă și transmiterea lor corectă a muncii dvs. este și mai mult.
  • Imaginea intitulată poate crea o poveste pasul 3
    3. Arată, nu spuneți. Când scrieți, nu spuneți cititorilor dvs. Tot ce ați planificat brusc (deși se potrivește ocazional este bine). În schimb, arătați-le. Cititorii pot să-și dea seama mai bine personalitățile personajelor dvs. atunci când respectă caracterele "la reacții la diferite situații.
  • De exemplu: personajul dvs. principal, Mary, este foarte inteligent (în funcție de planificarea dvs.). Nu scrieți, "Maria a fost o femeie foarte inteligentă-" scrie, "Maria a rămas întotdeauna în bibliotecă timp de ore, culeind prin carte de referință după carte de referință, incapabil să decidă ce urma să studieze astăzi." Acesta din urmă îl permite cititorului să ridice faptul că Maria este inteligentă fără să-i forțezi să le hrănești.
  • Imaginea intitulată poate crea o poveste Pasul 4
    4. Asigurați-vă că puteți seta povestea într-o setare. Încercați să veniți cu un cadru pe care cititorul îl poate găsi credibil și unul care are sens, chiar dacă este un cadru fantastic, ar trebui să aibă elemente care o împiedică în realitate. Încercați să faceți un loc ca un loc pe care cineva ar dori să le citească. Alcătuiesc propriul oraș sau stat dacă doriți.
  • De exemplu: Harry Potter are un cadru foarte fantastic, dar ideea de școală, politică și importanța prietenilor și a familiei sunt foarte reale și foarte universale și fac elementele fantastice să se simtă mai realiste.
  • Imaginea intitulată poate crea o poveste Pasul 5
    5. Așezați-vă parcela într-un mod organizat. Utilizați o schiță sau o altă formă de organizare pentru a vă menține complotul drept. Apoi, când scrieți, tot ce trebuie să faceți este să vă uitați la contur.
  • Imaginea intitulată poate crea o poveste Pasul 6
    6. Continua sa scrii. Cu excepția cazului în care intenționați să vă schimbați complet povestea, nu atingeți ceea ce ați scris deja. Odată ce povestea dvs. se apropie de aproape, atunci începeți la început și lucrați prin carte, schimbând mici segmente, adăugând povestiri de caractere, etc.
  • Metoda 2 din 2:
    Creând povestiri din viața reală
    1. Imaginea intitulată poate crea o poveste Pasul 7
    1. Oamenii se uita. Petreceți timp în locuri publice, urmărindu-se în mod ascuns oamenii și făcând povestiri pentru ei. Scrieți descrieri ale aspectului lor, manierele lor, vocile lor, ceea ce spunau și ce fac ei. Apoi luați aceste povești și faceți-le mai mult și mai complicate.
    • Puneți oamenii pe care îi vedeți în aceeași poveste, chiar dacă ei nu interacționează în viața reală.
  • Imaginea intitulată poate crea o poveste pasul 8
    2. Vorbiți cu străinii. În mod evident, să fie în siguranță în timp ce faceți acest lucru, dar discutați cu oamenii aleatorii. Obțineți cunoștințe în viața lor și ceea ce fac. Chiar și o discuție simplă despre vreme vă poate oferi o perspectivă asupra unei persoane.
  • Mumbleau? Îți întâlnesc ochiul sau privesc oriunde, dar tu? Cum este limba corpului lor?Imaginea intitulată poate crea o poveste pas 8bullet1
  • Folosind ceea ce ați observat, scrieți o poveste despre ei, folosind manierele și descrierile pe care le-ați observat despre ele.
  • Imaginea intitulată poate crea o poveste Pasul 9
    3. Scour cartea telefonică. Veți găsi cele mai uimitoare și mai bizari nume din agenda telefonică. Uitați-vă prin ea și alegeți cele mai bune. Scrieți povesti cu caractere bazate pe numele pe care le-ați descoperit.
  • Imaginea intitulată poate crea o poveste Pasul 10
    4. Citiți nonficția. Cele mai bune povestiri par să vină din evenimente și experiențe reale (așa cum spun ei "Adevărul este străin decât ficțiunea") citiți o mulțime de nonfiction, mai ales dacă sunteți scriitor de ficțiune. Citiți istoricul tuturor țărilor și perioadelor de timp și construiți povestiri pe baza lucrurilor care se întâmplă. Citiți cărți științifice și cărți medicale. Citiți despre navigatori și vrăjitoare potențiale.
  • Alegeți faptele și lucrurile care vă interesează cel mai mult și construiți povestiri pe baza acestora. De exemplu, ați putea lua ceva la fel de simplu ca un far dezafectat în Maine și îl transformați într-o poveste epică de bine și rău.
  • sfaturi

    Nu vă supărați dacă nu sunteți în stare să începeți să vă gândiți la sfârșit sau la mijloc atunci când vă aflați la început - luați o parte la momentul respectiv.
  • Dacă scrieți o serie, asigurați-vă că sfârșitul face ca cititorul să vrea să citească următoarea poveste. Lăsați-o pe un cârlig de stâncă.
  • Avertizări

    Nu decideți să schimbați starea povestirii la jumătatea drumului, dar dacă este necesar să verificați fiecare capitol după ce ați scris-o pentru a vă asigura că este în regulă.
  • Nu vă fie frică de blocul scriitorului (și o veți avea la un moment dat) - este normal și va trece. Apoi, puteți continua să scrieți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar