Cum să devii un lucrător de ajutor pentru onu

Lucrătorii de ajutor al Organizației Națiunilor Unite efectuează o varietate de sarcini în multe dintre cele mai sărace și mai periculoase părți ale lumii. Datoriile lor variază de la distribuirea vaccinurilor din Africa de Sud la construirea de case din Afganistan. Ajutorul de lucru implică angajament intensiv cu comunitățile străine și expunerea la greutăți și, adesea, pericol fizic. Nu există nici o cale stabilită pentru a deveni un lucrător de ajutor pentru ONU. În general, este nevoie de ani de dezvoltare a setului de calificări și de voluntariat pentru a asigura o poziție internațională în domeniu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Câștigând experiența potrivită
  1. Image denumită devenind un lucrător de ajutor pentru Pasul 1 al ONU
1. Absolvent cu ajutorul burlacilor și masterat într-un domeniu conex. A deveni un lucrător de ajutor al ONU este un domeniu foarte competitiv. Mulți oameni calificați doresc să aibă această carieră, deci mai multe cunoștințe pe care le aveți, cu atât mai bine. Începeți cu o diplomă de licență într-o zonă relevantă pentru a ajuta la muncă, cum ar fi asistența medicală, științele sociale sau limbile.
  • Este posibil să puteți obține un loc de muncă cu doar o diplomă de licență, dar obținerea unei diplome de masterat într-un domeniu relevant vă poate face mai de dorit. Urmărirea unui câmp legat de zona în care doriți ca munca dvs. să fie, cum ar fi schimbările climatice, drepturile omului sau serviciile de sănătate.
  • Imaginea denumită devenind un lucrător de ajutor pentru Pasul 2 al ONU
    2. Voluntar cu o organizație de ajutor fie acasă, fie în străinătate. Șansele de a obține un loc de muncă ca lucrător de ajutor fără experiență de voluntariat sunt foarte subțiri. Cei mai mulți oameni voluntari de ani de zile înainte de a-și primi primul loc de muncă. Acest lucru necesită lucrați gratuit, dar cu cât aveți mai multă experiență, cu atât mai probabil veți ateriza un loc de muncă.
  • Puteți încerca să vă oferiți voluntariat pe piața internă în timpul programelor dvs. de licență și de absolvent și să petreceți vacanțe și veri voluntariat la nivel internațional.
  • Nu vă faceți griji cu privire la voluntariatul cu ONU la început. Experiența de experiență este cel mai important lucru în acest moment.
  • Imaginea denumită devenind un lucrător de ajutor pentru pasul 3
    3. Rețea pentru a întâlni cât mai mulți oameni posibil. Uneori, obținerea unui loc de muncă ca lucrător de ajutor este despre cine știți. Mulți administratori doresc oameni fiabili și demn de încredere care se pot ocupa de condițiile stresante și periculoase. Folosind experiența de voluntariat și lucrările interne pentru a construi contacte și a face impresii bune vă pot ajuta să găsiți un loc de muncă în viitor.
  • Participați la prelegeri și conferințe privind activitatea de ajutor străin. Utilizați aceste oportunități pentru a vă întâlni cât mai mulți oameni implicați în domeniu după cum puteți. Introduceți-vă ca un lucrător care aspiră.
  • Solicitați prietenilor reciproci în comunitate pentru introduceri sau recomandări altora pe care le cunosc.
  • Imaginea denumită devenind un lucrător de ajutor pentru Pasul 4 al ONU
    4. Lucrează într-un birou intern. Deși scopul dvs. poate fi de a lucra în străinătate, majoritatea lucrătorilor de ajutor trebuie să lucreze sau să se angajeze într-un birou intern înainte de a merge în străinătate. Această experiență vă poate ajuta cu adevărat să vă pregătiți pentru viitorul dvs. loc de muncă. Nu numai că aveți experiență înrudită pentru CV-ul dvs., dar vă întâlniți și cu oameni care pot deveni contacte viitoare.
  • Uneori puteți fi plasați într-un birou în afara țării dvs., dar nu pe prima linie. De exemplu, s-ar putea să ajungeți într-un birou al ONU din New York, Londra sau Paris.
  • Image denumită devenind un lucrător de ajutor pentru Pasul 5 al ONU
    5. Luați în considerare voluntariatul online. Dacă sunteți în școală sau de lucru, dar totuși doriți experiență de voluntariat, încercați voluntariat online pentru organizațiile de relief. Majoritatea organizațiilor, inclusiv ONU, oferă oportunități de a vă oferi voluntar și de a vă oferi abilitățile online.
  • Exemple de voluntariat online includ scrierea și editarea, arta și proiectarea, traducerea, cercetarea, tehnologia, dezvoltarea proiectului, outreach și predare și instruire.
  • Acestea sunt modalități bune de a obține experiență în zona dvs. de calificare în timp ce voluntariatul la Agenția de ajutorare.
  • Metoda 2 din 3:
    Dezvoltarea abilităților tale
    1. Imaginea intitulată deveni un lucrător de ajutor pentru Pasul 6 al ONU
    1. Concentrați-vă pe abilitățile dvs. Candidații de dorit au abilități de oferit. Abilitățile pot include scrierea, nutriția, finanțarea și asistența tehnică. Aceste abilități vă ajută să vă faceți de dorit pentru locuri de muncă specifice și să puteți umple anumite nevoi.
    • De exemplu, este posibil să aveți o diplomă în finanțe, dar și dragostea de lucru cu copiii. Obținerea experienței voluntarilor care lucrează cu copiii vă poate oferi o abilitate suplimentară pe care o puteți utiliza.
  • Imaginea intitulată Deveniți un lucrător de ajutor pentru Pasul 7 al ONU
    2. Studiați limbi diferite. S-ar putea să vă interacționați cu oamenii care nu vorbesc engleza în timpul muncii dvs., așa că multilingvul vă poate ajuta să vă facă mai bine comercializabil. Mulți experiențe și locuri de muncă voluntari sugerează o cunoaștere minimă de lucru a mai multor limbi, cum ar fi limba engleză, spaniolă și franceză.
  • Alegeți o limbă specifică și începeți să învățați-o. Puteți încerca, de asemenea, să învățați biți de câteva limbi populare diferite, astfel încât să puteți conversa puțin în diferite zone ale lumii.
  • De exemplu, poate doriți să învățați arabă, mandarină, spaniolă, franceză sau hindi.
  • Luați cursuri prin intermediul universității dvs., încercați cursuri comunitare sau utilizați un program lingvistic online. Dacă este posibil, călătoriți în țări în care limbile sunt vorbite, astfel încât să puteți lucra la abilitățile dvs. de conversație și să obțineți experiență internațională pentru CV-ul dvs.
  • Imaginea denumită devenind un lucrător de ajutor pentru Pasul 8 al ONU
    3. Lucrați cu normă întreagă în domeniul dvs. de expertiză pe măsură ce căutați o poziție. Pe măsură ce încercați să obțineți o poziție, lucrați cu normă întreagă în zona dvs. Această experiență este importantă pentru obiectivele viitoare. Gândiți-vă la obținerea unui loc de muncă cu normă întreagă în timp ce voluntariatul la biroul intern sau cu alte agenții de ajutor.
  • Experiența profesională și o etică a muncii demonstrată sunt esențiale pentru obținerea unui loc de muncă ca lucrător de ajutor. Lucrul pentru un an ca asistentă medicală sau un profesor vă va face un candidat mult mai atractiv pentru ONU.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea unui loc de muncă
    1. Imaginea denumită devenind un lucrător de ajutor pentru Pasul 9 al ONU
    1. Căutați deschideri de locuri de muncă online. După ce aveți grade, abilități și experiență, puteți începe să căutați un loc de muncă. Începeți prin a vă uita la site-ul ONU, dar asigurați-vă că ați încercat și alte site-uri internaționale de locuri de muncă . Mii de poziții sunt postate online, deci este un loc minunat pentru a începe. Puteți căuta toate locurile de muncă internaționale sau puteți vizita un anumit loc pentru a vedea ce este disponibil.
    • Căutați poziții marcate FS-1, care necesită cea mai mică experiență de experiență.
    • Începeți cu site-uri cum ar fi Reliefweb, Încredere.Org, și Devnet. Aceste site-uri vor oferi poziții ONU, împreună cu alte oportunități de la alte organizații pentru a vă ajuta să vă experimentați.
  • Imaginea intitulată deveni un lucrător de ajutor pentru Pasul 10 al ONU
    2. Aplicați pentru un loc de muncă pentru care sunteți calificat. Găsirea lucrărilor de ajutor este puțin diferită de alte locuri de muncă. Trebuie să vă asigurați că aveți toate calificările atunci când aplicați pentru un loc de muncă. În scrisoarea dvs. de intenție, accentuați experiența dvs. profesională și descrieți sincer abilitățile și experiența dvs. în CV-ul dvs.
  • De exemplu, dacă o postare spune că trebuie să fii fluent în limba spaniolă, nu aplicați dacă nu puteți deține o conversație, să completați interviul sau să lucrați în limba spaniolă. O clasă spaniolă de liceu nu este suficientă. Dacă se spune că aveți nevoie de experiență de înființare a programelor nutriționale cu tinerii, adică de lucru cu copiii într-o tabără de vară nu este suficientă.
  • CV-ul dvs. ar trebui să reflecte modul în care experiența dvs. se aliniază cu calificările.
  • Image denumită devenind un lucrător de ajutor pentru Pasul 11 ​​al ONU
    3. Fii răbdător. Ca orice carieră, devenind un lucrător internațional de ajutor profesional, are nevoie de timp. Trebuie să cheltuiți ani de educație și experiență. Nu veți putea absolvi de la subsol și să mergeți direct într-o slujbă de peste mări. Adesea, durează 10 până la 15 ani pentru a ateriza în cele din urmă un loc de muncă.
  • Nimic pe care îl faci este o pierdere. Fiecare oportunitate de voluntariat, fiecare loc de muncă la o agenție de ajutor pentru domiciliu și fiecare program comunitar cu care lucrați vă poate ajuta să vă construiți CV-ul și să vă ajutați să vă îndreptați spre obiectivul dvs.
  • sfaturi

    Avertizări

    Munca internațională de ajutor este o profesie riscantă. S-ar putea să ajungeți într-o zonă afectată de războiul civil și violența, și de multe ori lucrătorii de ajutor al ONU sunt prinși în crossfire.
  • Acest loc de muncă este impozitat emoțional și mental. Puteți interacționa cu victimele actelor oribile de violență și puteți asculta povestiri despre traume, ceea ce vă poate purta.
  • Fiind un lucrător de ajutor înseamnă că veți lua locuri de muncă în alte țări, departe de familia și prietenii dvs. Multe dintre locuri nu vor avea aceleași tehnologii și facilități moderne, iar zonele vor fi lovite de sărăcie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar