Cum să evitați să faceți o privire de la mary

A "Mary Sue" (sau "Gary Stu" pentru bărbați) este un personaj care este prea perfect. De obicei, găsite în Fanfiction, aceste personaje sunt aproape invincibile, multi-talentate la extrem, și iubite de toată lumea, cu excepția cititorilor.Adesea, Mary Sue reprezintă versiunea idealizată a autorului proiectată în lumea ficțiunii originale, cunoscută și sub numele de Canon. Cititorii pot detecta cu ușurință acest fapt. Continuați să citiți pentru instrucțiuni detaliate despre cum să păstrați acest personaj enervant să se afișeze în scrisul dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Cunoscând bine poveștile
  1. Imaginea intitulată începe o colecție de carte Pasul 3
1. Cunoaște-ți materialul. Încercați să nu căutați pe hears sau ceea ce ați văzut în două sau trei episoade. Dacă nu puteți urmări întregul sezon sau citiți întreaga serie, asta este ceea ce este internetul. Cercetați-vă fandomul.
Partea 2 din 4:
Localizarea caracterului tău plauzibil
  1. Imagine intitulată Think Up Idei de poveste Pasul 4
1. Evitați să vă faceți caracterul legat de un caracter de canon. În timp ce unele personaje Canon au trecute vagi care pot fi manipulate, o trăsătură frecventă și recunoscută (deși nu obligatorii) a unui Sue de la Mary este legată într-un fel la un canon, mai ales unul care are deja un trecut puternic. Cititorii dvs. pot fi greu să creadă că personajul canonului are o soră pe care nu a menționat-o niciodată sau un fiu pe care nu-l amintesc.
  • Imagine intitulată Think Up Poveste Idei Pasul 3
    2. Face ca personajul tău să fie chat al ansamblului, poate chiar o parte foarte mică. Caracterul dvs. original nu ar trebui să fie în mod constant centrul universului.Lăsați celelalte personaje să aibă momente departe de noul dvs. personaj, unde nu vorbesc sau nu se gândesc la noul personaj.
  • Imagine intitulată Păstrați un jurnal Rockabilly Pasul 3
    3. Lăsați caracterele canonului să împărtășească lumina reflectoarelor cu caracterul dvs. Amintiți de ce sunt acolo. Cititorii dvs. doresc să citească despre caracterele Canon, de aceea scrieți a ventilator-fictiune.
  • Imagine intitulată Think Up Idei de poveste Pasul 5
    4. Alegeți un nume realist. Asigurați-vă că numele ales se potrivește cu fandomul. De exemplu, nu aveți un caracter Harry Potter numit Trixiebella Arwen, sau un elf Lotr numit Jane. Există o mulțime de site-uri online unde puteți cerceta nume pentru a vă asigura că se potrivesc cu fandomul ales.
  • Site-urile pentru numele bebelușului sunt un început bun, dar evitați alegerea ceva prea nebun. Nume ca "Angelica Rowanna Marybelle Devenish" sunt ridicole și nu realiste. Nu utilizați trăsături cum ar fi culoarea părului sau caracteristicile faciale, deoarece majoritatea copiilor sunt numiți la naștere.
  • Nu utilizați propriul nume sau o variație a acesteia. Acest lucru doar strigă "Mary Sue" cititorilor.
  • Partea 3 din 4:
    Dând defectele personajului
    1. Imagine intitulată Cure Scriitor
    1. Dați-vă noul caracter câteva defecte reale. Cei ca nerăbdarea, obsesia cu aspect și probleme de a face prieteni sunt exemple de defecte în interiorul caracterului. Ei ar trebui să fie defecte care au consecințe reale pentru caracterul în viața sa și avansează povestea înainte.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor medical Pasul 3
    2. Face lucrurile greu pentru noul tău personaj. Unul dintre cele mai enervante lucruri despre Mary Sues este cât de ușor vine totul: lupte, talente speciale, relații puternice, puteri speciale care apar exact la timp pentru a salva ziua, etc. Dacă personajul tău trebuie să se lupte și să se ocupe de probleme reale, cititorii dvs. vor începe să se simtă pentru ea.Dacă ea face totul perfect cu nici o adevărată adversitate, vor începe să o urăască.
  • Imagine intitulată Găsiți idei pentru un roman fantezist Pasul 3
    3. Evitați ca personajul să prezinte trăsături similare ca ale dvs. Dacă faceți acest lucru, ați putea începe, de asemenea, un jurnal, deoarece toată lumea are o personalitate diferită și ar trebui să aibă libertatea de a alege ceea ce doresc să facă, așa că nu și-au bazat deciziile cu privire la opiniile dvs. personale, credințele etc. Acest lucru face povestea mult mai interesantă și face, de asemenea, scrierea mai multă călătorie interesantă pentru dvs., întinzându-vă abilitățile de scriere.
  • Partea 4 din 4:
    Dezvoltarea caracterului tău
    1. Imagine intitulată purta șosete de noutate Pasul 1
    1. Dați caractere diferite reacții diferite la caracterul original.Uită-te la munca inițială pe care o desenați. Toți protagoniștii sunt întotdeauna de acord sau acționează în același mod? Desigur că nu. Luați personalitățile Canon Caractere în cont și recomandați reacțiile credibile la și relațiile cu noul dvs. venit.
  • Imagine intitulată Cure Bididom Online Pasul 11
    2. Evitați să vă lăsați noul caracter să fie singurul contribuitor la rezolvarea unuia dintre conflictele majore nerezolvate ale ficțiunii originale.Dați gloriei unui personaj stabilit sau faceți-o un efort real al echipei.
  • Imagine intitulată de studiu ca Hermione Granger Pasul 4
    3. Treceți cu grijă în jur romantism.Mary Doues câștigă în mod constant dragostea unui personaj pe care autorul le place într-adevăr sau fixând două personaje neatacate, autorul crede că ar trebui să fie împreună.Romantismul este posibil în fan-ficțiune, dar da-i timp să o facă mai realist.
  • Imagine intitulată Studiu bine pentru finala Pasul 8
    4. Nu vă grăbiți. Una dintre cele mai mari defecte ale povestirilor Mary Sue este că lucrurile se întâmplă prea repede. Probabil va dura ceva timp pentru ca noul dvs. personaj să devină cu adevărat aproape de caracterele canonice sau să fie în poziția de a realiza o mulțime de lucruri uimitoare. Mergi incet. Puteți scrie întotdeauna o continuare.
  • sfaturi

    O regulă bună a degetului mare este, pentru fiecare două sau trei trăsături bune, face o greșeală minoră în caracterul tău. Pentru fiecare șase până la nouă trăsături bune, faceți o vină majoră. În acest fel, caracterul tău este echilibrat.
  • Incapacitatea de a face ceva care nu are nici o influență asupra vieții de zi cu zi a personajului sau asupra lucrurilor importante pe care le face nu este un defect. Un pilot de navă care nu poate cânta foarte bine este încă un pilot de navă perfect bun. Un membru al unei familii de minstreluri care nu pot cânta foarte bine are o problemă reală.
  • Defectele suportate de bune intenții, cum ar fi "îngrijirea prea mult" sau "încercând prea mult" pot fi defecte legitime, cu condiția să vă aducă caracterul în necazuri. Dacă personajul dvs. are grijă de o persoană sau un grup de oameni, ei pot să-i protejeze în detrimentul misiunii lor sau să nu fie în imposibilitatea de a lua o decizie care să le facă rău, dar să servească binele mai mare.
  • Dacă observați că ați făcut ca Mary Sue evident, nu doriți să le eliberați în cutia de gunoi, să vă schimbați genul la parodie. Dacă scrieți o parodie, atunci făcând o privire de la Mary Sue ar trebui să fie destul de bine, atâta timp cât parodia ta este amuzantă.
  • Defectele nu sunt probleme de rezolvat până la sfârșitul povestirii sau a unor obstacole minore care dispar la momente importante. Caracterul dvs. poate depăși treptat unele dintre problemele lor, dar nu vor fi niciodată fără probleme. Dacă personajul dvs. este în mod inerent stâng, ei trebuie să fie stângaci în timpul luptelor, nu doar când ar fi amuzant să le cadă în jos. Dacă au tendințe lașitate, nu le face să depășească acest lucru în timpul primei sau a doua (sau chiar a treia sau a patra). Ei pot să se usucă de mai multe ori și să învețe să o depășească în timp, dar tendințele lor lașitate au crezut că au scăpat pe deplin de mai târziu să-i facă mai bine când se așteaptă cel puțin. Dacă caracterul tău este nepoliticos de superiorii lor, ei vor fi în mod constant nepoliticos și vor fi, de asemenea, în mod constant mustrați pentru defectele lor.
  • Crearea unui Sue de la Mary nu este a opta păcat mort. Mulți scriitori de fan-ficțiune își vor imagina să-și imagineze cum ar fi să vă întâlniți și să interacționați cu personajele din filmul preferat, emisiunea TV, cartea, comic sau jocul video.Dar ceea ce este distractiv pentru tine să te gândești să nu fie la fel de distractiv pentru alți oameni să citească. Nu vă bateți pentru a scrie o poveste de la Mary Sue - doar dați seama ce puteți repara și ce puteți evita în viitor, astfel încât personajele voastre să se simtă reale și convingătoare pentru toată lumea.
  • Mary Doues nu se limitează la fan-ficțiune.Deși sunt adesea mai frecvente și mai ușor de observat atunci când scriitorul joacă într-un univers stabilit, Mary Oues poate fi găsit și în lucrări originale, de asemenea. Deși unele dintre pașii de mai sus nu se aplică lui Mary Doues în ficțiunea originală, ei pot ajuta în continuare.Desigur, un nou personaj va fi personajul tău principal pentru că sunt noi noi.Dar dacă personajul tău de conducere porci toată atenția și gloria, îi face pe toți băieții, și niciodată nu face nimic rău, poate că ai un om de zi pe mâinile tale.
  • Balanța puterii cu defecte. De exemplu, dacă personajul tău este un băiat cu părul albastru, adolescent frumos, care este adept la folosirea unei sabie și a unui arc, dansând și alții fermecători cu abilitățile sale de chitară și este admirată de către fiecare fată, fă-l cu umor stomat , frică de păianjeni și un pic cam timid și de a-i da câteva defecte de personalitate ca aroganța, ceea ce îl face să-i placă printre colegii săi și / sau pe un viciu ca o dependență de fumat care este rea pentru sănătatea sa. Doar asigurați-vă că aceste defecte au consecințe negative reale pentru el și nu sunt doar curajoase ciudate.
  • Mary Sue Litmus Testele vă pot ajuta să vedeți dacă personajul dvs. se aventurează în teritoriul Mary Sue. Doar rețineți că cele mai multe personaje originale, Mary Sues sau nu, vor rack câteva puncte.
  • Obiceiuri proaste, cum ar fi obiceiul de a mânca unghi sau clocsiness, pot fi ciudați de caracter interesant, dar nu sunt defecte. Unul sau două obiceiuri proaste vă fac personajul mai profund și mai interesant, dar nu uitați defectele reale.
  • Avertizări

    Dacă se pare că personajul tău original este un Sue de Mary, recunoști doar. Nu încercați să vă convingeți că nu sunt, pentru că probabil că sunt. Amintiți-vă, Mary Sues poate fi bun, dacă este scris bine. O mulțime de caractere populare Canon suferă de trăsături puternice Sue, dar au încă o personalitate.
  • Dacă cineva vă insultă caracterul original pentru a fi un Sue Mary, evitați să o luați personal. Do Examinați-vă caracterul și nu presupuneți că sunt cei mai buni și că alți scriitori sunt doar "gelosi."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar