Cum să editați fanfiction

Ați oferit sau ați fost rugat să editați fanficția cuiva pentru ei? Nu aveți absolut nicio idee despre ce faceți? Ei bine, acest articol vă va oferi îndrumări cu privire la ceea ce să căutați în timpul editării. În funcție de preferințele dvs., puteți face acești pași în orice ordine doriți.

Pași

Metoda 1 din 4:
Scrierea convențiilor și stilului
  1. Imaginea intitulată obține un tip pe tine
1. Verificați erorile de ortografie, gramatică și punctuație. Dacă editați într-un procesor de text cu o caracteristică Spellcheck, acest lucru va fi considerabil mai ușor.
  • Imaginea intitulată are doi iubiți simultan cu pasul 9
    2. Examinați proza ​​autorului. Este choppy? Este ciudat? Există o exces de proză violet? Dați feedback-ul autorului cu privire la acest lucru, astfel încât să o poată îmbunătăți în viitor.
  • Imaginea intitulată decide dacă sunteți atras de cineva pasul 4
    3. Dialog. Obțineți mai întâi cunoștințele de bază ale regulilor de dialog, astfel încât să puteți rezolva orice eroare pe care o vedeți, apoi treceți la lucrurile mai în profunzime. Dialogul sună realist? Este condus de complot, rezultând că sună ciudat? Aceste tipuri de lucruri sunt puțin mai dificil de fixat, mai ales dacă dialogul este condus de complot, dar joacă un rol important în îmbunătățirea calității generale a povestirii.
  • Metoda 2 din 4:
    Analizând personajele
    1. Imaginea intitulată face ca fiind îndrăgostită de un personaj fictiv Pasul 3
    1. Verificați caracterizarea caracterelor Canon. Dacă povestea utilizează caractere Canon din lucrarea pe care se bazează fanfictionul, apoi revizuiți materialul original imediat înainte de a citi fanfictionul. Acordați o atenție deosebită modului în care personajul acționează și vorbește și determină dacă caracterul este sau nu scris în mod corespunzător în fanfiction. Unul dintre cei mai mari cititori de animale de familie este atunci când personajele sunt scrise în afara caracterului, astfel încât acest pas este extrem de important.
  • Imagine intitulată Găsiți nume unice pentru caracterele dvs. Pasul 1
    2. Dacă povestea conține OCS (caractere originale), apoi examinați aceste caractere. Uita-te peste trăsăturile lor de caractere și de a determina dacă personajul este sau nu Mary Sue / Gary Stu, care este în general urât în ​​comunitățile de fantezie. Dacă da, sfătuiți autorul despre modul în care pot îmbunătăți caracterul. În plus, caracterele originale sunt dificil de alcătuit pe deplin, deci asigurați-vă că sunteți în căutarea OC-ului plat. Dacă fanfictionul este lung și are loc pe o perioadă lungă de timp, atunci acordați atenție modul în care caracterul este în curs de dezvoltare și sugerează modalități în care acest lucru se poate întâmpla.
  • Metoda 3 din 4:
    Examinați complotul
    1. Imagine intitulată Deal cu declanșatoare emoționale Eficient Pasul 3
    1. Fiți conștienți de scopul povestii. Este povestea intenționată să fie o comedie? O tragedie? Un Fic Grimdark? O felie de poveste de viață? Priviți povestea și spuneți autorului dacă povestea a avut efect și simți că autorul intenționa să aibă.
  • Imaginea intitulată face ca fiind îndrăgostită de un personaj fictiv Pasul 4
    2. Pacing.ro. Paciența ar trebui să fie destul de consistentă pe tot parcursul povestirii, cu excepția scenelor care au o schimbare dramatică a starea de spirit de la restul povestirii. Dacă povestea se simte prea grabită sau scenei sunt desenate în mod inutil, apoi lasă autorul să știe și să sugereze locuri pentru a adăuga / elimina detalii.
  • Imaginea intitulată face ca fiind îndrăgostită de un personaj fictiv Pasul 5
    3. Localizați elementele unei povesti bune. Cele mai multe povestiri ar trebui să aibă un început, o acțiune în creștere, punctul culminant, acțiuni de cădere și concluzii, deși ar putea varia ușor în funcție de ce tip de poveste este. Pentru scurt, numai elementele de bază sunt într-adevăr necesare, în timp ce, pentru mai multe povestiri, ar putea exista mai multe arcuri și sub-parcele. Dacă povestea lipsește o concluzie, o acțiune care se încadrează sau orice alt element sau dacă este uitat un sub-complot, atunci informați autorul. Acestea sunt blocuri esențiale pentru o poveste bună.
  • Imaginea intitulată face ca fiind îndrăgostită de un personaj fictiv Pasul 13
    4. Determinați cât de ușor de înțeles este complotul. Este complicația prea complicată pentru oricine, dar autorul să înțeleagă? Este greu de urmărit?
  • Metoda 4 din 4:
    Oferind feedback general
    1. Imaginea intitulată Creați un titlu bun de poveste Pasul 8
    1. Faceți un pas înapoi și citiți de fapt povestea. Ignorați orice erori sau erori pe care le vedeți și încercați să vă bucurați de punctul de vedere al unui cititor. Este interesant? Este plăcut? Ce ați evalua din zece?
  • Imaginea intitulată Fii un mare bancher Pasul 2
    2. Dacă este dificil să citiți povestea pentru că mai examinați povestea, apoi cereți permisiunea autorului să aducă un cititor beta. Ei pot oferi feedback pe care nu-l puteți, pentru că ați citit povestea de atâtea ori în acest moment.
  • sfaturi

    Doar dacă nu vă datorați persoanei o favoare, nu sunteți obligat să editați nimic pentru ei. Dacă povestea este incredibil de plictisitoare, prea mult pentru tine să te descurci sau ești doar ocupat, atunci poți să refuzi mereu politicos.
  • Dacă autorul este nepoliticos pentru dvs., opriți editarea pentru ei. Îți dedicați timpul cu povestea lor, așa că ar trebui să vă trateze cu respect și bunătate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar