Cum să creați un caracter interesant

Internetul este plin de sfaturi despre cum să creați un caracter de bază. Dar cum creați un personaj care este convingător și de neuitat? Iată câteva sfaturi pentru a oferi personajului dvs. puterea emoțională care vă face povestea dvs. merită să vă amintiți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Construirea unui personaj
  1. Imagine intitulată tip în scaunul rulant se gândește la lucrurile preferate.jpg
1. Gândiți-vă la personalitate și despre rolul în poveste. Ce face personajul tău pentru poveste? Ce tip de personalitate vor avea ei? Începe să schițeze personalitatea lor dură și rolul general. O personalitate clară (spre deosebire de "face orice altceva") vă oferă caracterului o prezență mai puternică în poveste.
  • O listă de adjective (e.G. îngrijirea, perceptivul, perfecționist, anxios) este un început bun, dar nu este suficient de aproape pentru un caracter complex. Un caracter puternic are o istorie detaliată și prezentă.
  • Imagine intitulată Girl Autisic se confruntă cu Shadows.jpg
    2. Ia în considerare luptele personajului. Un lucru care interesele cititorii este modul în care un personaj se ocupă de durere. Ce cauzează caracterul tău emoțional? Ei suferă de o familie abuzivă, agresiune, regret asupra deciziilor rele, perfecționismul, o boală mintală, et cetera? Care este personajul tău de frică? Ceea ce le face?
  • Unii începători supraîncărcați pe tragedie, gândire "Mai multe paturi înseamnă mai interesante." Cu toate acestea, prea mult poate determina cititorii să piardă interesul. Concentrați-vă pe unul sau două lucruri care vă rănesc caracterul. Unul sau două lupte intense sunt mai convingătoare decât 5 probleme diferite.
  • Încercați să cercetați problema (problemele) personajului dvs. De exemplu, dacă personajul tău este conștient de a fi surd, citiți de la oameni surzi, luptele lor interne și cum au învățat să se accepte singuri.
  • Imagine intitulată Femeie stresată 2.jpg
    3. Întrebați cum caracterul tău se ocupă de durerea lor. Își ascund vulnerabilitatea sau le împărtășesc? Cum se descurcă în zilele rele? Luați în considerare ce strategii (sănătoase sau nesănătoase) a dezvoltat caracterul dvs. pentru a face față greutății.
  • Cui se deschid până la? Dacă e greu să te deschizi, de ce? Ceea ce face să fie înfricoșătoare pentru ei?
  • Într-o zi proastă, cum funcționează personajul tău lucrurile?
  • Să fie conștienți din punct de vedere social atunci când discutați mecanisme de coping dăunătoare. De exemplu, personajul tău ar putea face lucruri dăunătoare, cum ar fi consumul excesiv de băut sau acționând posesiv / controlul partenerului lor. Pentru a evita glorirea comportamentului rău, arată consecințele negative ale acestora. Caracterul dvs. ar trebui să fie tras la răspundere pentru acțiunile lor.
  • Imagine intitulată Familia Silly Mâncare Cina.jpg
    4. Construi o backstory detaliată. Luați în considerare familia și situația vii, caracterul vostru a crescut, ce probleme s-au confruntat în copilărie și cum acest lucru sunt astăzi. În timp ce cititorul nu trebuie să știe toate aceste detalii, vă poate ajuta să înțelegeți caracterul dvs. ca persoană.
  • Exemplu: Rosario a crescut într-o familie mare care a vorbit fără sfârșit "munca grea" și "Trageți-vă de bootstraps." Hotărât să-și satisfacă așteptările părinților, Rosario a lucrat fără sfârșit în școală, dar a continuat să nu reușească în timp ce colegii ei au reușit. Profesorii ei i-au numit leneș și a concluzionat că a fost spartă. Ea a fost spitalizată la vârsta de 22 de ani pentru Burnout atât de severă încât a ucis-o aproape. Diagnosticul său adhd ulterior a oferit o ușurare și o idee pe care nu a fost defectă. Dar ea încă se luptă cu sentimente de inadecvare și se teme că nimeni nu va lua nevoile ei în serios, oferindu-i dificultatea de a se deschide de la alții.
  • Imagine intitulată Femeie matematică.jpg
    5. Dați caracterul tău clar punctele tale. Un personaj construit numai de durere și slăbiciune poate ajunge să se simtă plat în loc de convingere. Pentru a construi un caracter mai rotunjit, lucrați la punctele forte ale personajului dvs., de asemenea. Dați-le oportunități de a străluci.
  • "Puncte forte" sunt mai mult decât abilitățile legate de școală sau de locuri de muncă, cum ar fi "matematică" și "fixarea mașinilor." Caracterul dvs. poate fi, de asemenea, compasiune, empatici, bun la rezolvarea problemelor, un gânditor rapid sau alte lucruri care nu sunt testate la școli.
  • Oferiți-vă oportunităților de personaj pentru a ajuta pe alții sau pentru a avansa complotul în moduri pozitive.
  • Imaginea intitulată DAD DAD și fiica râd.jpg
    6. Evitați stereotipurile. Dacă personajul tău intră în stereotipuri comune (evrei lacomi, latina sexy, persoană cu dizabilități împovărătoare), scrisul leneș va face ca cititorii să înceteze să vadă caracterul ca persoană tridimensională.
  • Când scrieți caractere diverse, citiți de la oameni ca personajul tău. De exemplu, dacă scrieți un caracter musulman, citiți eseuri personale de către musulmani despre viața lor și articole despre cum (nu) scrieți musulmani în ficțiune.
  • Faceți-vă caracterul unic. De exemplu, adolescenții negri în zonele urbane sărace sunt adesea stereotipate ca "Thugs" care intră în necazuri. Dar poate personajul tău are o pasiune pentru cântând și visează să intre în teatru. Arătând ceea ce le face diferit ajută la construirea unei povesti puternice.
  • Încercați să vă surprindeți cititorii prin subminările așteptărilor lor despre caracterul lor "ar trebui să" fi.
  • Imagine intitulată Sad Man Hugs Girl.jpg
    7. Da personajului un secret. Acest lucru poate adăuga straturi de nuanță și suspans la povestea ta, mai ales dacă secretul este în pericol de a ieși, sau personajul se luptă cu cum să se ocupe de secretul.
  • Emoțiile pot fi păstrate secrete: temeri, dorințe, et cetera.
  • Cum se simte caracterul în legătură cu secretul?
  • Cât de departe va merge personajul să o țină de la ieșire?
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea aspectelor superficiale
    1. Imagine intitulată zâmbind Girl Girl.jpg
    1. Dezvolta apariția lor. Aspectul personajului dvs. va fi influențat parțial de genetică și parțial de personalitatea lor. Ei vor alege părul, piercing-urile, hainele și accesoriile.
    • De exemplu, o fată timidă ar putea avea păr lung care îi ascunde fața, în timp ce o fată practică ar putea prefera părul scurt care este ușor de spălat.
    • Încercați să vă dogliți caracterul (chiar dacă nu sunteți bine la artă) pentru a vă ajuta să vă imaginați și cum ar putea arăta.
  • Imaginea intitulată Femeia mai în vârstă discută cu tinerii man.jpg
    2. Aflați în ce fază a vieții sunt în. Cât de multă înțelepciune și experiență doriți să aibă? Câți ani este publicul dvs. țintă? Vârsta exactă nu este importantă, dar etapa generală a vieții ("gimnaziu," "aproape de vârsta de pensionare," "tocmai a început primul loc de muncă") Probleme.
  • Imagine intitulată Femeie asertivă roșcată întreabă întrebarea.jpg
    3. Alegeți un nume cu sens subtil, dacă este cazul. Mulți scriitori de început aleg nume prea evidente, cum ar fi "Cărămidă puternica" pentru un caracter dur, sau "Raven Nightfall" Pentru o fată misterioasă. Acest lucru este la fel de subtil ca fiind lovit peste cap cu un anvil. Căutați semnificații de nume care sunt mai subtile și nu vă fie frică să fie obișnuiți. La urma urmei, majoritatea oamenilor au nume obișnuite.
  • De exemplu, povestea "Voce tăcută" caracteristici personajul principal "Claire Domenii." Povestea este despre o fată care își dezvoltă vocea, așa că "Claire" sugerează claritatea. "Câmpuri" este un nume comun care implică imagini naturale pașnice.
  • Utilizați site-urile web pentru nume pentru idei.
  • Asigurați-vă că numele par rezonabile pentru etnie. De exemplu, "Nazari" ar fi un nume bun nume pentru un caracter din Orientul Mijlociu, în timp ce "Kimikho" ar fi un nume neobișnuit pentru o fată albă care locuiește în Montana.
  • Metoda 3 din 3:
    Spunând o poveste interesantă
    1. Imagine intitulată Boy vorbește despre doctor.jpg
    1. Alegeți un scop pentru caracterul dvs. Acum, că aveți șablonul de personaj, lucrați la păstrarea povestii lor convingătoare pe măsură ce complotul se îndreaptă înainte. Caracterul tău ar trebui să se străduiască pentru ceva pe parcursul povestirii. Luați în considerare ceea ce dorește personajul și cum încearcă să-l atingă. Pentru a face acest lucru chiar mai interesant, faceți mizele ridicate.
    • Face clar ce consecințele eșecului ar fi.
    • De exemplu, Tara i se oferă o afacere morală discutabilă, care ar da o mulțime de bani. Ealează inițial, dar apoi învață că familia ei este în necazuri financiare și își poate pierde casa - casa pe care mama ei moartă o ridică înăuntru. Tara are nevoie de bani, sau își va pierde casa de copil pentru totdeauna. Acest obiectiv îl împinge să facă lucruri pe care altfel nu le-ar fi.
  • Imagine intitulată Femeie în Hijab are o idee.jpg
    2. Păstrați personajul dvs. proactiv. Ei nu ar trebui să reacționeze doar la ceea ce este în jurul lor: ar trebui să încerce să preia controlul asupra situațiilor, să se străduiască spre obiectivele lor și să împingă complotul înainte.
  • De exemplu, spuneți că personajul dvs. este într-un magazin de confort atunci când este jefuit. Un caracter pasiv ar aștepta ca hoții să plece sau să vină poliția. O proactivă ar putea ajuta pe alții să se ascundă sau să plece sau chiar să încerce să oprească tâlharii. Acest lucru face o poveste mai interesantă.
  • Imagine intitulată băiat acoperit urechile.jpg
    3. Provocați personajul dvs. pe parcursul povestirii. Faceți munca dvs. de lucru pentru ceea ce doresc. Au defectele (impulsivitate, indecizie, eșecul de a comunica etc.) să lucreze împotriva lor. Cititorii doresc să vadă caracterele care sunt împinse din greu și cum acele personaje reacționează la situații dificile. Fă-i să se confrunte cu demonii lor. Fă-i să se întrebe dacă vor eșua.
  • Imaginea intitulată Omul vorbește cu dragoste la fată.jpg
    4. Ia în considerare dacă personajul crește de la defectele lor. În funcție de rolul personajului în poveste, puteți decide să aveți caracterul să învețe ceva. Aveți nevoie de (1) să stabilească defectele personajului, (2) arată cămaia care suferă caracterul și (3) arată caracterul de învățare pentru a trece dincolo de defecțiune. Aceasta arată creșterea caracterului. Arcurile de caractere fac o parte convingătoare a unei povestiri.
  • Exemplu: Rayquan a fost agresat ca un copil și a învățat să alerge și să se ascundă de bătăuși. Așa că se ascunde de probleme și el neagă că trebuie să facă ceva despre ticălosul din poveste. Apoi, ticălosul răpește pe fratele său. Rayquan merge după fratele său, învățând să se confrunte cu probleme în loc să se ascundă numai.
  • Imagine intitulată Man Consoles Teen Boy.jpg
    5. Construi relații cu alte caractere. Cum răspunde personajul dvs. altora? Care nu apreciază (și displace)? Ce spune acest lucru despre caracterul tău? Un personaj interesant nu este neapărat singur: interacționează cu ceilalți în moduri unice.
  • Imagine intitulată Guy-ul evreiesc spune No.jpg
    6. Personajul tău face lucruri pe care alte personaje nu le-ar fi. Aceasta arată modul în care caracterul dvs. (și situația lor) este unic. Lăsați caracterul dvs. să testeze extreme și să împingă limitele. Arătați-i să facă lucruri pe care nu le-ar face caractere diferite. Aceasta definește cine sunt și ce apreciază.
  • Imaginea intitulată femeia singurată de mare.jpg
    7. Expuneți straturile ascunse în timp. Tu, scriitorul, vei veni în povestea știind foarte mult despre personajul tău. Cititorul nu va ști nimic. Permiteți informațiile să fie încărcate în timp. Acest lucru îi permite să ghicească și să se întrebe, motivându-i să afle mai multe și să continue să citească.
  • Exemplu: În capitolul 1, Ann este închis, Brusque și, în secret,. În capitolul 3, ea se supără când a fost întrebat despre familia ei. În capitolul 4, ea vorbește despre temerile ei despre a fi o mamă bună și este bună cu un copil. În capitolul 6, ea dezvăluie că mama ei a fost abuzivă. În capitolul 8, refuzul lui Ann de a comunica aproape o primește ucis când se furtuiește și se află într-un accident de mașină cu nimeni care să știe cum să o găsească. În capitolul 9, ea începe să se deschidă mai mult la soțul ei.
  • sfaturi

    Uită-te la oamenii pe care îi cunoști pentru exemple de diversitate umană. Este bine să scrieți un personaj inspirat de o persoană din viața reală.
  • De asemenea, puteți fi inspirat cu caractere din alte forme de cultură pop, dar numai pe bază de liber. Nu vrei ca personajul tău să fie o copie directă.
  • Avertizări

    În timp ce este bine să fii inspirat de un personaj, nu copiați prea îndeaproape. Oamenii pot recunoaște asemănarea și simt că personajul tău nu este suficient de originală.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar