Cum se creează un profil de caractere detaliat

Un profil de caractere este o descriere detaliată a vieții și a personalității personajului fictiv. Un profil de caractere bun îi ajută pe autori să intre în mintea acelui personaj și să-i facă să vină în viață pentru cititori. Dacă scrieți o poveste, toate personajele principale ar trebui să aibă profiluri de caractere. Începeți cu elementele de bază. Definiți vârsta, aspectul, locul de muncă, clasa socială și manierismul. Apoi lucrați la psihologia și fundalul personajului. În cele din urmă, dezvoltați locul personajului dvs. în poveste și luptele pe care le vor experimenta. Cu toate acestea, ați dat seama, puteți scrie caractere care par a fi oameni reali pentru cititorii dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Imaginând aspectul personajului
  1. Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 1
1. Începeți cu o propoziție simplă care descrie caracterul. Mulți scriitori încep cu o scurtă descriere a unui personaj înainte de a face un profil complet. Această descriere rapidă descrie de obicei o caracteristică distinctivă și stabilește tonul pentru rolul personajului în poveste. Înainte de a planifica un personaj complet, imaginați-vă cum ați putea introduce acel caracter în poveste și ceea ce doriți ca publicul să știe despre ei. Scrieți acest lucru într-o propoziție scurtă pentru a începe.
  • Când primiți introducerea în jos, utilizați toate detaliile pe care le-ați furnizat pentru a construi mai mult fundal și personalitate pentru caracter.
  • S-ar putea să introduceți un personaj ca "obosit și arătând mult mai în vârstă decât el este într-adevăr."Acesta este un punct de plecare excelent, deoarece vă oferă o mulțime de a vă scufunda în fundalul personajului. Gândiți-vă de ce arată mai în vârstă decât sunt cu adevărat și ce lupte s-au confruntat care le-au purtat.
  • Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 2
    2. Notați statisticile de bază ale vieții personajului. Acestea sunt informații generale despre caracterul care vă ajută să creați un profil mai detaliat al personalității lor. Informațiile de bază includ vârsta, ziua de naștere, reședința curentă și loc de muncă.
  • Apoi utilizați această informație de bază pentru a obține mai specifice. Dacă ați decis la un loc de muncă pentru personaj, gândiți-vă la venitul lor. Ce clasă socială le pune acest lucru?
  • Nu trebuie să completați fiecare aspect al vieții personajului. Acesta este mai mult un exercițiu pentru a-ți face creativitatea și pentru a vă pune în mintea personajului pe care îl planificați.
  • Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 3
    3. Imaginați aspectul exterior al personajului. Descrierile fizice sunt importante pentru personajele principale. S-ar putea să fi avut deja o aparență în minte pentru personajul dvs. înainte de a începe să scrieți profilul sau este posibil să trebuiască să dezvoltați unul. În ambele cazuri, scrieți-vă planul pentru aspectul personajului și cum îl veți descrie în poveste. Gândiți-vă la ceea ce înseamnă aspectul personajului pentru personalitatea lor în timp ce vă mișcați mai departe.
  • Începeți cu informații de bază, cum ar fi culoarea părului și a ochilor și hainele, caracterul în mod normal poartă. Caracterul are o barbă sau nu? Culoarea părului este naturală sau vopsită?
  • Apoi obțineți mai detaliat despre aspect. Să decidă dacă personajul se îngrijește de obicei sau ușor neîngrijit. Gândiți-vă la ce ar putea să se ascundă o persoană bine îngrijită sau la ce se poate lupta o persoană murdară.
  • De asemenea, determinați dacă caracterul are semne sau caracteristici distinctive. O cicatrice pe fața cuiva, de exemplu, poate spune o poveste întreagă despre un personaj și cum au primit acest prejudiciu.
  • Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 4
    4. Dezvoltați manierisme pentru caracter. Odată ce descrierea fizică este în afara drumului, obțineți mai adânc în profilul personajului, imaginându-vă cum ar acționa în viața de zi cu zi. Dezvoltarea manierelor ca modelele de vorbire vă ajută să vizualizați cu adevărat un personaj, și, de asemenea, ajutați publicul dvs. să se conecteze cu acel personaj mai mare.
  • Gândiți-vă la modul în care personajul tău merge într-o cameră. Decideți dacă acestea sunt tipul de persoană care ar merge în siguranță și se va prezenta pe toți acolo, sau să se strecoare, așa că nimeni nu vede și nu rămâne din vedere.
  • Imaginați modelul de vorbire al personajului. Au un accent? Folosesc o mulțime de cuvinte mari pentru a încerca și sunet inteligent? Au un stutter?
  • Planificați dacă personajul are alte căpușe sau obiceiuri. Poate că ei tind să clipească foarte mult dacă mințesc. Acest lucru ar putea fi un punct de complot în poveste mai târziu.
  • Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 5
    5. Denumiți-vă personajul. În funcție de preferințele dvs., numele personajului ar putea fi foarte important sau secundar. Dacă vă place să puneți o mulțime de simbolism în nume, atunci petreceți ceva timp gândindu-vă la ceea ce doriți ca numele acestui personaj să stea. În caz contrar, concentrați-vă mai mult pe descrierea caracterului și alegeți un nume care vine la dvs.
  • Cu excepția cazului în care există un sens simbolic pentru numele personajului, nu accentuați prea mult despre a veni cu un nume grozav. Concentrați-vă mai mult pe descriere, astfel încât cititorii dvs. conectați cu caracterul.
  • Dacă nu vă pasă prea mult despre numele personajului, există instrumente de generator de nume aleatorii online care vă vor ajuta.
  • Un lucru care este foarte important este păstrarea diferitelor nume de caractere distincte una de cealaltă. De exemplu, având un John, Jack și Joe, vor fi confuze pentru cititori. John, Armando, și Scott sunt nume mult mai distinctive.
  • Gândiți-vă la orice porecle pe care îl are caracterul și în ce situații personaje folosesc nume diferite. De exemplu, dacă toată lumea numește un personaj Joe, dar în timpul unui argument, soția lui îl numește Joseph, care ar putea spune în mod automat audienței că este supărată pe el.
  • Partea 2 din 3:
    Dezvoltarea fundalului personajului
    1. Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 6
    1. Decideți asupra unui oraș natal pentru caracter. Dacă personajul nu locuiește în orașul lor natal în poveste, planul de unde a venit personajul. Dacă povestea are loc la New York, dar personajul sa născut în Atlanta, explică ceea ce face personajul în New York. Planificați restul profilului utilizând aceste informații.
    • Stabiliți cât timp caracterul a trăit în orașul natal și dacă locuiau acolo suficient de lung pentru a avea accentul local.
    • Gândiți-vă de ce personajul și-a părăsit orașul natal. Au trecut doar pentru muncă sau nu au ajuns împreună cu familia lor? Caracterul dor de orașul lor natal sau au fost fericiți să plece?
  • Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 7
    2. Planificați copilăria personajului. Fundalul unui personaj este, de obicei, foarte important pentru personalitatea lor generală. Dacă personajul este un adult, gândiți-vă la ceea ce ar fi fost copilăria lor. Utilizați aceste informații pentru a determina dacă acel caracter ar vedea viața lor ca fiind de succes sau nu.
  • Dezvoltați cât mai multe detalii cum puteți despre copilăria personajului. Încercați să veniți cu cel mai bun prieten, școala, profesorul preferat, hobby-urile, obiectivele de carieră și alimentele preferate.
  • Descrieți orice traumă caracterul a suferit ca un copil. Poate de aceea au părăsit orașul lor natal sau de ce au probleme de a forma mai târziu prietenii.
  • Poate personajul a fost răsfățat ca un copil și nu a trebuit niciodată să se lupte. Acest lucru este, de asemenea, important pentru personalitatea lor.
  • Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 8
    3. Hartă relațiile personale ale personajului. Cum interacționează personajul cu alți oameni este esențial pentru rolul lor în poveste. Decide dacă sunt buni și îngrijiri sau manipulative. Imaginând modul în care personajul tratează alte caractere vă ajută să planificați restul arcului de caractere.
  • Începeți simplu cu relațiile personale ale personajului. Listează părinții, frații și alți membri ai familiei apropiate. Decideți dacă personajul este căsătorit sau singur.
  • Apoi gândiți-vă mai profund la ceea ce înseamnă aceste relații personale. Alegeți cine ar vorbi personajul dacă ar avea nevoie de ajutor sau despre cine ar cere bani dacă se luptă.
  • Acest personaj face o mulțime de prieteni cu ușurință sau au doar o mulțime de cunoștințe? Dacă acesta din urmă, explicați de ce au probleme cu conectarea cu oamenii.
  • Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 9
    4. Construi profilul psihologic al personajului. Cu descrierile fizice și personale din cale, ajungeți mai adânc în psihicul personajului. Dezvoltați speranțe, vise, temeri, îi place și nu-i place pentru caracter. Gândiți-vă la modul în care acest profil psihologic influențează modul în care acționează în întreaga poveste.
  • Întrebați o întrebare largă ca: "Este acest personaj fericit?"Dacă sunt, luați în considerare dacă ceva din poveste își va distruge fericirea. Sau dacă vor începe nefericiți, decideți ce sa întâmplat în trecutul lor care îi împiedică să se simtă fericiți.
  • Apoi lucrați mai mult în modul în care personajul tău reacționează în lume și ceea ce îi face supărat și trist.
  • Ar considera personajul dvs. sau ar spune că sunt un eșec?
  • Partea 3 din 3:
    Definirea rolului personajului în poveste
    1. Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 10
    1. Decideți dacă acest personaj va experimenta un eveniment schimbător de viață în poveste. Acest lucru este important deoarece determină dacă personajul se va schimba sau va rămâne același pe tot parcursul povestirii. Acestea pot prezenta o schimbare de personalitate fundamentală între începutul și sfârșitul povestirii. Dacă se întâmplă acest lucru, planificați evenimentul care a provocat transformarea personajului. Ce lecții au învățat sau au învățat să învețe?
    • Gândiți-vă dacă personajul va experimenta un eveniment în schimbare de viață, dar nu se schimbă. De exemplu, experiența morții soțului omului ar fi un eveniment care se schimbă de viață pentru majoritatea oamenilor, dar dacă personajul tău nu este afectat de acest lucru, explicați de ce este asta.
  • Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 11
    2. Planificați dacă acest personaj va fi un protagonist sau un antagonist. Un protagonist este un tip "bun" și un antagonist este un "tip rău."Cu detaliile personajului dvs., definirea care dintre personajele dvs. intră în fiecare categorie. În acest fel, construiți distribuția pentru povestea ta.
  • Rețineți că nu toate personajele principale sunt protagoniști. Ați putea răsturna perspectiva făcându-vă personajul principal antagonistul care provoacă luptele celorlalți în poveste.
  • Imagine intitulată Creați un profil de caractere detaliat Pasul 12
    3. Scrieți un alt profil dacă personajul va îmbătrâni în poveste. Oamenii se schimbă pe măsură ce îmbătrânesc. Credințele pe care le-au ținut se pot schimba în timp. Gândește-te la TimesCale de poveste. Dacă acoperă ani, atunci unele dintre personajele dvs. s-ar putea schimba semnificativ în acel moment. În acest caz, construiți noi profiluri de caractere pentru fiecare caracter la vârste diferite. Acest lucru vă ajută să rezolvați modul în care personajul se schimbă în timp.
  • Dacă schimbarea este de numai câteva luni, atunci noul profiluri nu sunt necesare decât dacă un personaj se modifică complet în acel moment.
  • Ia în considerare vârsta relativă a personajului pentru a decide dacă au nevoie de un nou profil de caractere. De exemplu, dacă personajul a fost 10 într-un capitol, dar 15 în alta, acesta este un salt mare. Cu toate acestea, dacă cineva trece de la 30 la 35 de ani, acest lucru nu este la fel de mare de un salt deoarece o vârstă de 30 de ani și-a stabilit deja personalitatea.
  • sfaturi

    Dacă aveți probleme în a începe, există multe șabloane online cu întrebări sugerate pentru biografia personajului dvs. Nu trebuie să completați fiecare întrebare pentru caracter. Întrebările primesc doar creierul dvs. în mișcare, astfel încât să vă puteți planifica caracterul.
  • Profilul de caractere nu este setat în piatră. Dacă ajungeți să nu plătiți profilul pe care l-ați făcut inițial, schimbați-l. Nu uitați să vă păstrați caracterul consistent pe întreaga poveste finală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar