Cum să creați un răufăcător perfect

Un ticălos bun într-o poveste poate provoca dezastru pe alte personaje și poate ajuta la generarea unui conflict. Crearea unui ticălos perfect vă poate ridica cu adevărat povestea la nivelul următor. Pentru a crea un răufăcător perfect, trebuie să înțelegeți mai întâi rolul unui ticălos, construiți o backstorie pentru răufăcător și apoi puneți-l pe ticălos în acțiune în povestea voastră.

Pași

Descrierea caracterului eșantionului

Proba Villain Brainstorm

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Eșantion de backstory

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Extrasul eșantionului despre ticălos

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Recunoscând rolul unui ticălos
  1. Imagine intitulată Creați un ticălos perfect Pasul 1
1. Înțelegeți diferența dintre un rău și un erou. Într-o poveste tradițională, eroul este persoana bună, cel un cititor sau privitor se va rădăcina. Villanul este adesea portretizat ca persoană rea, reprezentând răul și întunericul în poveste. Lupta dintre erou și răufăcă stabilește conflictul major în povestirile tradiționale, cu speranța că eroul câștigă și ticălosul nu reușește.
  • Țineți minte cămilii sunt adesea mai terifianți și memorabili pentru cititori dacă sunt multidimensionali. Adesea, un ticălos care este la fel de dezvoltat și detaliat ca eroul într-o poveste va păstra cititorul angajat în conflict și va construi tensiune. Având timp pentru a ambiața un răufăcător bine dezvoltat, va ajuta doar povestea dvs. să devină mai puternică și mai memorabilă.
  • Evitați utilizarea unui concept abstract, cum ar fi o boală, un război sau o corporație, ca un ticălos. Faliții abstracți sunt adesea prea vagi și generali pentru a provoca multă emoție din partea audienței dvs. Dacă doriți să utilizați un concept abstract, relaționați-l la o anumită persoană sau ființă care va acționa ca ticălos în povestea ta.
  • Imaginea intitulată Creați un vilalin perfect Pasul 2
    2. Citiți exemple de răufăcători. Pentru a obține un sentiment mai bun de modul în care puteți crea un răufăcător perfect, ar trebui să citiți exemple de răufăcători care sunt răufăcători populari și memorabili. Luați în considerare antagoniștii fictivi preferați. De exemplu:
  • Profesorul Moriarty de la Sherlock Holmes de Sir Arthur Doyle.
  • Satan de la paradis pierdut de John Milton.
  • Numără Dracula de la Dracula de Bram Stoker.
  • Sauron de la Stapanul Inelelor de J.R.R. Tolkien.
  • Voldemort din seria Harry Potter de J.K. Rowling.
  • Darth Vader (Anakin Skywalker) din seria Star Wars.
  • Imagine intitulată Creați un ticălos perfect pasul 3
    3. Analizați exemplele. Odată ce ați citit mai multe exemple de răufăcători în literatură, ar trebui să luați în considerare modul în care autorul își artizează pe ticălosul lor. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la modul în care anumiți răufăcători sunt similari cu celălalt și cum diferă.
  • Vă puteți întreba, cum caracterizează autorul ticălosul? Autorul utilizează caracteristici fizice și emoționale pentru a descrie ticălosul? Cum interacționează ticălosul cu eroul povestirii? Care este rolul ticălosului în poveste?
  • De exemplu, vă puteți gândi la modul în care Sauron al lui Tolkien este considerat reprezentant al tuturor cuprinde răul în Domnul inelelor. Sauron se caracterizează prin puterea sa asupra întregului ochi, care vede totul în mijlocul Pământului, ca și fratele fratelui final.
  • În contrast, dr. Doyle. Moriarty este un maestru criminal care încearcă să depășească inteligența. Villanul lui Tolkien folosește Magic și Doyle`s Villain folosește inteligență, dar ambii răufăcători își împingă poveștile respective în conflict.
  • Partea 2 din 3:
    Construirea de backstorie pentru ticălosul
    1. Imaginea intitulată Creați un ticălos perfect Pasul 4
    1. Utilizați o persoană existentă ca model pentru ticălosul. Pentru a vă ajuta să vă inspirați pentru ticălosul dvs., puteți fi o persoană care există deja că găsiți terifiant sau înfricoșător. Acest lucru ar putea fi fratele tău mai mare, un prieten de familie sau o celebritate. Folosind o persoană existentă ca model poate ajuta la facilitarea sau scăderea elementelor pentru a vă crea propria versiune ficțională a persoanei.
    • De exemplu, poate creați un ticălos bazat pe un dictator celebru, cum ar fi Mao, sau un ticălos bazat pe mătușa dvs. înfricoșătoare Edna. Puteți exagera unele dintre detaliile vieții reale ale persoanei pentru a le face să pară mai amenințătoare sau mai intimidante. Poate dati mătușa Edna o trăsătură fizică care este înfricoșătoare, cum ar fi un ochi de sticlă sau o cicatrice facială. Sau, poate exagera personalitatea ei, făcându-i mai ușor și mai agresiv.
    • De asemenea, puteți privi figurile istorice care au fost cunoscute ca răufăcători, cum ar fi un criminal în serie sau o figură politică. Ați putea apoi să adăugați detalii despre figura istorică pentru a le face să apară mai vigoare.
  • Imagine intitulată Creați un vilalin perfect Pasul 5
    2. Listează cele cinci trăsături cheie ale lui Villande. Puteți obține un sens mai bun al ticălosului prin definirea acestora prin trăsăturile personajelor cheie. Acestea ar putea fi simple descriptori de cuvinte care vă ajută să pictați o imagine mai bună a ticălosului și a obiectivelor lor odată ce vă așezați pentru a scrie povestea.
  • Încercați să vă gândiți la trăsăturile de caractere care sunt mai mult decât "rău" sau "nebun". Căutați trăsături de caractere care vă vor defini vrăjitorul particular și le veți face mai mult decât un caracter de unitate. De exemplu, puteți scrie, "atractiv", "puternic", "gelos", "inteligent", "manipulativ", "carismatic", "atent", sau "liniște".
  • Imaginea intitulată Creați un vilalin perfect Pasul 6
    3. Determinați cum și când ticălosul se întoarse spre partea întunecată. Mulți dintre cei mai populari și de succes răufăcători din literatură au angajarea de back-uri, unde au o istorie de fapte rele din cauza unui eveniment pivotal în viața lor. Determinarea ce eveniment sau moment a făcut ca ticălosul să devină întuneric, poate ajuta la crearea unui caracter mai presus. De asemenea, vă permite să evitați crearea unui ticălos unic cu dimensional care pare doar rău pentru dragul răului.
  • De exemplu, este posibil să aveți un răufăcător care a fost martor la o vârstă fragedă, cum ar fi violența, abuzul sau abandonarea. Sau puteți avea un răufăcător care a căzut într-o situație proastă și a făcut o judecată morală slabă. Acest lucru poate fi apoi să conducă ticălosul pe o cale întunecată.
  • Imaginea intitulată Creați un ticălos perfect pasul 7
    4. Schițați lucrurile întunecate făcute de ticălos în trecut. Adăugați la backstoria ticălosului prin prezentarea faptelor lor rele. Aceasta poate fi o progresie a faptelor rele mai mici la fapte rele mai mari sau unul sau două lucruri îngrozitoare făcute într-o anumită perioadă de timp. Încercați să fiți detaliați despre aceste fapte, deoarece acest lucru vă va ajuta să construiți ticălosul într-un caracter viu, respirator, care totuși face alegeri și decizii la fel ca oricine altcineva.
  • De exemplu, puteți să listați fapte rele făcute de ticălos, cum ar fi provocarea unor personaje specifice sau uciderea cuiva. De asemenea, ați reținut cum au fost făcute aceste fapte. Poate că ticălosul și-a luat pe cei care au ucis pe cineva sau să rănească personal personaje specifice în moduri justificative și sadice. Aceste lucruri întunecate ar putea apoi să declanșeze eroul pentru a merge după ticălosul.
  • Imagine intitulată Creați un vilalin perfect Pasul 8
    5. Dă-ți trăsăturile de umanizare a turiștilor. Faliții buni vor face ca cititorii să pună la îndoială propriile lor judecăți morale, deoarece acestea pot ajunge la simpatizarea cu ticălosul, în ciuda lucrurilor rele pe care le-au făcut. Un villin care este simpatic și rău este mult mai interesant decât un răufăcător care este doar rău pur, deoarece cititorii vor fi rapizi să le respingă și nu se pot referi la ei. Oferirea trăsăturilor de umanizare a tilantului vă va împiedica să devină un caracter unidimensional.
  • De exemplu, este posibil să aveți un răufăcător care îi pasă de copiii lor și este un părinte bun, în ciuda vieții lor secrete ca un criminal în serie. Sau poate avea un ticălos care păstrează un bystan nevinovat, în ciuda planului lor de master rău de a prelua lumea.
  • Villanul Satana din Milton paradis pierdut este portretizată ca un înger căzut din cer, care este un outsider și o ieșire. Aceste calități sunt umanism, deoarece majoritatea dintre noi se pot referi la sentimentul de a fi izolați sau respinși în propria noastră viață. Acest lucru face ca portretul lui Milton să fie mai simpatic și nuanțat.
  • Adăugarea în detaliu care face ca Villain Human să permită, de asemenea, povestea dvs. să se simtă mai dezvoltată și bine rotunjită. O regulă bună de degetul mare este să vă asigurați că ticălosul dvs. este la fel de detaliat și definit ca eroul dvs. În acest fel, showdown-ul dintre cei doi la punctul culminant al povestirii va simți că mult mai interesant și angajat.
  • Imaginea intitulată Creați un ticălos perfect Pasul 9
    6. Decideți dacă ticălosul dvs. va avea puteri speciale sau abilități. Acest lucru poate depinde de faptul că creați un ticălos pentru o poveste de gen, cum ar fi o poveste de fantezie sau dacă povestea dvs. se bazează mai mult în realitate sau genul thriller. Villanul dvs. poate avea puteri sau abilități speciale care le permit să obțină un picior pe erou și să facă fapte incredibile de rău. Oferind ticălosului dvs. o putere sau o capacitate specifică va aprofunda caracterul lor și va ridica mizele povestirii.
  • De exemplu, poate că ticălosul tău este un om de știință Genius Mad, care folosește aceste abilități științifice pentru a crea un monstru rău. Sau, poate că ticălosul tău are capacitatea de a accesa magia întunecată, care apoi le permite să facă rău pe un teren liniștit.
  • S-ar putea să doriți să luați în considerare oferirea puterilor sau abilităților valiilor care să contracareze puterile sau abilitățile eroului. De exemplu, poate că eroul tău este genial la o formă specifică de magie bună, care contravine abilităților ticăloșilor în magia întunecată.
  • Partea 3 din 3:
    Puneți-l pe ticălos în acțiune
    1. Imaginea intitulată Creați un ticălos perfect Pasul 10
    1. Determină conflictul dintre ticălos și eroul povestii tale. Odată ce ți-ai dat viu un backstoriu convingător, ar trebui să te gândești la natura conflictului dintre ticălosul tău și eroul tău. Acest lucru vă va permite să adăugați la caracterul viu și să obțineți un bun simț al motivației ticălosului ca personaj. Prezentarea conflictului lor vă va ajuta, de asemenea, să structurați restul povestii, pornind de la începutul conflictului și construirea până la showdown-ul dintre ticălos și erou.
    • De exemplu, ticălosul poate dori putere că numai eroul poate accesa. Acest lucru poate duce apoi la ticălosul care caută eroul și plotarea pentru a controla eroul pentru propriile sale utilizări. Sau, poate că ticălosul tău nu poate atinge doar scopul său, luând ceva de la erou. Ei pot să urmărească eroul și să rănească eroul, conducând eroul să se răzbune și să se lupte înapoi.
  • Imaginea intitulată Creați un ticălos perfect Pasul 11
    2. Da villinului o voce distinctă. O modalitate de a caracteriza ticălosul într-o scenă, astfel încât ei să iasă în evidență este să le dea o voce distinctă. Gândiți-vă la modul în care villaina ar putea vorbi altora într-o scenă sau la erou. Poate că ticălosul are o perspectivă unică asupra unei situații care vine în modul în care vorbesc.
  • Întrebați-vă, dilatul are un accent când vorbește? Ei folosesc o formulare diferită sau expresie care indică natura lor rea? Mulți răufăcători vor vorbi cu amenințarea și folosiți cuvinte pentru a manipula caracterele mai slabe. Poate că ticălosul tău este calificat la Wordplay și folosește cuvinte pentru a confunda sau truc alte personaje.
  • Imaginea intitulată Creați un vilalin perfect Pasul 12
    3. Creați un plan general pentru ticălosul. Pentru a vă da villainului dvs. scopul și semnificația în povestea dvs., ar trebui să vă deplasați planul de masterat. Acest lucru vă va permite, de asemenea, să vă structurați povestea în jurul planului sau factorului principal al lui Villandez în Planul Master când vă gândiți la modul în care eroul se va mișca prin povestea voastră. Cei mai mulți răi au elaborat planuri cu un scop final sau endgame. Definirea acestui lucru va asigura, de asemenea, căciul dvs. pare determinat și motivat în fiecare scenă a povestii dvs., deoarece au un scop sau un scop clar.
  • De exemplu, ticălosul tău poate avea un plan de master pentru a folosi știința pentru a crea un monstru care va face rău de la oraș și să-i lase răzbunarea pe cei care i-au nedreptățit în trecut. Acest plan general poate avea apoi mai multe părți că va trebui să-i arătați cititorului astfel încât să aibă un sentiment al planului ticălosului.
  • Villanul tău poate lucra mai mult în umbre sau trage șiruri în spatele scenei, mișcând cu un pas înaintea eroului tău. Puteți integra planul lor de master în povestea mai mare, având eroul descoperit indicii ale planului, ducând la showdown-ul final dintre erou și ticălosul.
  • Imaginea intitulată Creați un pas perfect Pasul 13
    4. Construi până la un showdown între erou și ticălosul. Un ticălos perfect necesită showdown-ul final dintre bine și rău. Povestea ta ar trebui să aibă a Prezentarea conturului care se construiește până la o față în cazul în care ticălosul și bătălia eroului într-un fel. Acest lucru ar trebui să fie punctul ridicat de conflict și tensiune în poveste, unde ticălosul își dezvăluie intențiile adevărate cu eroul.
  • Villanul tău și eroul tău se pot lupta printr-un joc de inteligență sau o bătălie de magie. Sau, ticălosul dvs. poate stabili o capcană că eroul dvs. trebuie să supraviețuiască sau un test că eroul dvs. trebuie să rezolve. Asigurați-vă că showdown-ul este plin de obstacole și dificultăți create de ticălos, astfel încât mizele sunt ridicate atât pentru ticălos, cât și pentru erou din povestea ta.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar