Cum să creați un roman grafic

Crearea unui roman grafic poate fi o provocare distractivă, pe măsură ce veți obține o poveste originală și aduceți-o la viață cu ilustrații. Un nou roman grafic va muta cititorilor emoțional și vizual, combinând un mare complot cu imagini izbitoare. Acest gen vă permite să arătați caracterele și setarea din povestea dvs. cititorilor în detaliile grafice. Cu o mică brainstorming, redactare și lustruire, puteți crea un roman grafic care merită împărtășind în cel mai scurt timp.

Pași

Partea 1 din 3:
Idei de brainstorming
  1. Imagine intitulată Creați un roman grafic Pasul 1
1. Creeaza o Prezentarea conturului. Un nou roman grafic începe cu o poveste puternică care are un complot central. Descrieți evenimentele generale ale romanului folosind o diagramă de complot cu cinci părți:
  • Expoziție: Acesta este creat pentru romanul grafic, inclusiv pentru setarea, personajul principal și conflictul. De exemplu, este posibil să aveți o expunere ca: un tânăr străin care trăiește într-un mic oraș se îndrăgostește de o fată umană.
  • Incidentul de incitare: acesta este evenimentul care modifică cursul vieții personajului principal. De exemplu, este posibil să aveți un incident incitant cum ar fi: Fata umană se rupe cu prietenul ei uman și caută o dată la dansul școlar.
  • Acțiunea în creștere: Aici dezvoltați personajele și explorați relațiile lor. De exemplu, este posibil să aveți o acțiune în creștere ca: Alienul începe să petreacă timpul cu fata după școală pentru a studia pentru un examen mare.
  • Climax: Acesta este punctul ridicat al povestirii, unde personajul principal trebuie să facă o alegere sau o decizie majoră. De exemplu, este posibil să aveți un punct culminant cum ar fi: străinul decide să ceară fetei la dans în timpul unuia dintre datele lor de studiu. Ea spune că da, iar străinul trebuie să-și dea seama ce să facă la un dans, la o întâlnire.
  • Acțiunea de cădere: acesta este punctul în care personajul principal se referă la rezultatele deciziei lor și este, de obicei, ambalate cu acțiune și suspans. De exemplu, este posibil să aveți o acțiune de cădere: străinul și fata merg la dans, dar toți ceilalți sunt ostili față de ei. Alienul trebuie să se ocupe de o mulțime furioasă de oameni care îl urmăresc și fata de la dans.
  • Rezoluția: acesta este punctul în care cititorul învață în cazul în care caracterul principal se termină și dacă reușesc sau nu reușesc în scopul sau dorința lor. De exemplu, este posibil să aveți o rezoluție ca: Fata se ridică pentru străin și zboară împreună într-un OZN.
  • Imagine intitulată Creați un roman grafic Pasul 2
    2. Concentrați-vă pe un personaj principal interesant sau pe personaje. Creați un personaj principal care este memorabil și unic. Dați caracteristicile principale de personalitate specifice caracteristicilor și o perspectivă unică asupra lumii. Evitați clizele sau caracterele pe care un cititor le poate fi deja familiarizat cu.
  • De exemplu, puteți crea un personaj principal care se naște cu o superputere secretă și lupte pentru ao păstra de la alții din jurul lor. Sau poate personajul dvs. principal este un străin care încearcă să câștige inima unui om.
  • De asemenea, vă puteți concentra pe o distribuție de caractere pentru a da romanului grafic mai mult scop, cum ar fi o familie sau un grup de prieteni.
  • Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 3
    3. Explorați un set. Alegeți o setare care va da adâncimea romanească și va face interesant la un nivel vizual. Mergeți la un set care este puțin suprareal, astfel încât să puteți include peisaje care sunt distractive pentru cititor să se uite la. De asemenea, puteți lua o setare pe care o cunoașteți bine și faceți-o puțin ciudată sau înclinată.
  • De exemplu, puteți seta romanul grafic pe o planetă care seamănă cu Pământul, dar este populată de străini în loc de oameni. Sau puteți adăuga elemente suprarealiste în orașul dvs. natal și puteți face ca setarea.
  • Imagine intitulată Creați un roman grafic Pasul 4
    4. Alegeți un stil de desen special. Faceți romanul grafic distinct prin a merge pentru un stil de desen care vă place și puteți face bine. Poate folosiți manga sau u.S. Comics ca inspirație de desen. Sau poate că vă provocați să încercați un nou stil de desen. Du-te pentru un stil de desen care se simte unic, dar, de asemenea, adevărat pentru abilitățile și viziunea dvs. ca artist.
  • De asemenea, trebuie să selectați un stil de desen ușor de făcut și nu consumați prea mult timp. Odată ce ați proiectat romanul, puteți întotdeauna să vă întoarceți și să modificați stilul de desen.
  • Imagine intitulată Creați un roman grafic Pasul 5
    5
    Storyboard nuvela. Creați pătrate mici pe hârtie goală. Apoi, luați o scenă în roman și trageți-o, panoul de panou. Includeți textul în partea de jos a pătratelor. Gândiți-vă la modul în care veți reprezenta setarea și personajele din scenă. Puteți încerca apoi storyboarding mai multe scene pentru a obține un sens mai bun despre modul în care romanul va privi pe pagină.
  • Puteți face panourile de aceeași dimensiune sau experiment cu panouri care sunt diferite dimensiuni.
  • Imagine intitulată Creați un roman grafic Pasul 6
    6. Citiți exemple de romane grafice. Pentru a obține un sens mai bun al genului, citiți romane grafice care au fost publicate la mare recunoaștere. Puteți citi romane grafice care folosesc diferite stiluri de desen, astfel încât să puteți vedea ce vă place și să răspundeți. Puteți citi:
  • Fun Home de Alison Bechdel.
  • Cel mai bun lucru pe care l-am putea face de către Thi Bui.
  • Acest vara de Jillian Tamaki.
  • Watchmen de Alan Moore.
  • Vara Babe de Adrian Tomine.
  • Partea 2 din 3:
    Crearea unui proiect de proiect
    1. Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 7
    1. Introduceți caracterele și setarea Cititorului. Primele câteva pagini ale romanului dvs. grafic ar trebui să-i spună cititorului care și despre romanul va fi. Deschideți cu o scenă care vă arată caracterul principal în acțiune în setare. Sau începeți cu dialogul și imaginile care îi spun cititorului un pic despre conflictul dintre personajul principal și un alt personaj.
    • De exemplu, vă puteți deschide cu o scenă în care personajul principal se pregătește pentru școală. Ați putea apoi să arătați obiceiurile străine ale personajului principal și să introduceți școala ca fiind principalul cadru pentru roman.
  • Imagine intitulată Creați un roman grafic Pasul 8
    2. Includeți conflictul dintre caractere. O poveste bună se balansează conflictul și tensiunea dintre personajele dvs. Nu vă fie frică să vă puneți personajul principal într-o situație dificilă sau dificilă. Dați-vă personajul principal un obiectiv și apoi puneți obstacole în calea lor, astfel încât este greu pentru ei să-și atingă scopul. De asemenea, puteți avea conflicte între personajul dvs. principal și alții din jurul lor.
  • De exemplu, puteți crea un conflict între personajul principal și șeful acestora. Puteți să arătați apoi capetele principalei capete cu șeful lor sau chiar să vă bateți șeful cu superputerii lor.
  • Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 9
    3. Păstrați caracteristicile personajelor coerente în întregul roman. Pe măsură ce începeți să trageți romanul grafic, concentrați-vă pe mai multe caracteristici ale caracterelor cheie și încercați să le creați în același mod de fiecare dată. Mențineți caracteristici consecvente pentru caracterele dvs. de la panou la panou, astfel încât romanul simte coeziv.
  • Utilizați creionul pentru a desena panourile inițiale pentru roman, astfel încât să le puteți ajusta, dacă este necesar, să le păstrați consecvenți.
  • De exemplu, puteți da personajului dvs. principal o coafură distinctă. Apoi, va trebui să vă asigurați că vă trageți coafura în același mod sau la fel ca și cum puteți, ori de câte ori caracterul apare în roman.
  • Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 10
    4. Efectuați setarea detaliată și prinderea ochilor. Trageți cititorul în poveste, inclusiv detalii interesante în setare. Dați setarea dvs. la fel de multă atenție ca și personajele dvs. Includeți obiecte care sunt particulare pentru setarea pe care ați creat-o. Acest lucru va ajuta la construirea lumii povestirii și să vă păstrați cititorul angajat.
  • De exemplu, dacă romanul dvs. este situat într-o liceu pentru străini, puteți include detalii cum ar fi spațiile de parcare pentru OZN-uri pentru OZN-uri, manuale despre "Cum să pretindeți că sunt umani" și ceasurile setate la diferite zone de timp dinspre universul.
  • Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 11
    5. Includeți dialogul care dezvoltă caracterul și promovează povestea. Dialogul din romanul dvs. grafic ar trebui să-i spună cititorului mai mult despre vorbind caracterul. De asemenea, ar trebui să împingeți povestea pe un nivel de complot. Evitați dialogul generic ca "Bună ziua" sau "Cum vă simțiți?"În schimb, includeți dialogul care este particular pentru personajele dvs.
  • De exemplu, puteți da personajului dvs. principal o frază largă că au tendința de a spune când sunt surprinși sau surprinși, cum ar fi "Yikes!"Sau" Sfânta Alien!"
  • Unele romane grafice nu au nici un dialog. În calitate de creator, puteți decide dacă doriți să includeți dialogul pentru personajele dvs. sau dacă preferați să lăsați vizuale să vorbească.
  • Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 12
    6. Se încheie cu o rezoluție sau o realizare. Ca orice poveste bună, romanul dvs. grafic ar trebui să se încheie prin rezolvarea sau abordarea conflictului. Personajul dvs. principal poate obține în sfârșit ceea ce doresc, dar pentru un preț. Sau personajul principal poate realiza ceva despre un alt caracter și simți un sentiment de rezoluție în acest fel. Încercați să aduceți povestea cercului complet pentru cititor, astfel încât acestea să fie mulțumiți de sfârșit.
  • Puteți include imagini care oferă o rezoluție a conflictului. Sau puteți include o conversație între personajul principal și un alt personaj pentru a le ajuta să-și realizeze greșelile, fie să-și rezolve neînțelegerile.
  • Imagine intitulată Creați un nou nivel grafic 13
    7. Utilizați un capăt de clocffhanger dacă romanul dvs. grafic face parte dintr-o serie. Dacă scrieți romanul grafic ca parte a unei serii de romane cu aceleași caractere sau setări, lăsați cititorul în suspans. S-ar putea să se încheie cu "pentru a fi continuați ..." sau o imagine care permite cititorului să știe că există mai multe de la personaje și din lumea pe care ați construit-o în roman.
  • Partea 3 din 3:
    Lustruirea proiectului
    1. Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 14
    1. Arătați romanul grafic al altora. Adresați-vă prietenilor, membrilor familiei și colegilor să vă citească proiectul. Luați-le pentru a vă oferi feedback dacă au găsit romanul interesant și unic. Întrebați-i dacă au găsit vizuale angajarea și distracția. Fiți deschisi criticii constructive de la alții, deoarece acest lucru va face doar romanul dvs. grafic mai puternic.
  • Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 15
    2. Citiți romanul grafic cu voce tare. Ascultați cum se sună dialogul când citiți cu voce tare pentru a vă asigura că sună naturală, mai degrabă decât silă sau ciudată. Observați dacă personajele dvs. au un mod distinct de a vorbi. Verificați că dialogul ajută la mutarea acțiunii povestii înainte.
  • Citirea romanului cu voce tare vă poate ajuta, de asemenea, să verificați erorile de ortografie, gramatică și punctuație.
  • Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 16
    3. Verificați dezvoltarea fluxului și a complotului. Asigurați-vă că noul flux de la scenă la scenă sau secțiune la secțiune. Subliniați sau marcați orice secțiuni care sunt ciudate sau nu curg bine.
  • De asemenea, trebuie să verificați dacă terenul se dezvoltă clar în roman. Ar trebui să urmeze conturul dvs. de complot, cu un conflict central clar și un punct culminant.
  • Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 17
    4. Revizuiți romanul. Luați feedbackul pe care l-ați primit de la alții, precum și gândurile voastre și faceți o revizuire profundă a romanului. Să fie neîncetate și să întrerupă orice conținut care nu are sens sau mai departe povestea. Încercați să faceți romanul mai bun și mai angajat pentru cititorul dvs.
  • Imaginea intitulată Creați un roman grafic Pasul 18
    5. Adăuga cerneală și culoarea la roman. Puteți face acest lucru manual cu cerneală și stilouri colorate. Colorarea poate fi de asemenea făcută manual cu vopsea sau markeri de artă. Asigurați-vă că ștergeți toate marcajele creionului odată ce ați inscripționat și colorați romanul.
  • De asemenea, puteți utiliza un program de calculator cum ar fi Adobe Photoshop Pentru a ajuta la accelerarea procesului de incidență și de colorare.
  • Exemple romanice grafice

    Exemplu nou Sinopsis nou

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu nou contur roman

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemple grafice grafice estetice contur

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar