Cum se creează un nume de caracter fantezist

Determinarea unui nume pentru un personaj poate fi dificilă, în special într-o poveste de fantezie, în care parametrii pentru ceea ce pot intra într-un nume tind să fie mai largi. Dar, cu atenția corectă la detalii, găsirea numelui potrivit pentru caracterul dvs. nu trebuie să fie la fel de descurajantă ca și cum ar fi inițial. Citiți mai departe pentru a afla cum să rezolvați numele Dilemma.

Pași

Partea 1 din 3:
Analiza personajului tău
  1. Imagine intitulată Creați un nume de caracter fantezist Pasul 1
1. Listează calitățile personajului tău. Pentru a găsi un nume adecvat, începeți prin listarea calităților personajului, de la cele mai puțin dominante.
  • În mod ideal, numele personajului dvs. ar trebui să sune la un anumit nivel de montaj la cine sunt, deci păstrați această listă la îndemână pentru a vă ajuta să decideți între posibilele nume.
  • Imagine intitulată Creați un nume de caractere fantezist Pasul 2
    2. Cercetați acele calități. Odată ce aveți lista de calități, începeți să faceți niște cercetări în ceea ce figuri istorice, mitice sau literare au fost strâns asociate cu unele sau cu toate calitățile dominante ale personajului.
  • Uitați-vă nu numai istoria, miturile și literatura proprie a culturii voastre, ci și a altora. Încercați să vă uitați în culturi care au o anumită formă de conexiune cu personajele, locurile sau evenimentele din povestea dvs.
  • Imagine intitulată Creați un nume de caractere fantezist Pasul 3
    3. Face referințe creative. Când ați găsit un element care se referă la caracterul dvs., luați inspirație din acel element în numirea caracterului.
  • Încercați să nu fiți prea evident. Dacă inspirația dvs. este relativ familiară sau bine cunoscută, evitați numirea personajului dvs. după orice element istoric, mitic sau literar pe care l-ați ales. Deci, de exemplu, nu denumiți un caracter modelat după gandolf "dolf" sau "aleator" sau ceva derivat în mod egal.
  • Să intre inspirație de la asociații mai subtile sau să creeze un nume care este mai inventiv legat de inspirația sa. De exemplu, ați putea numi personajul dvs. după un monstru puțin cunoscut de mitologia norvegiană. Sau ați putea folosi un cuvânt dintr-o altă limbă care evocă o calitate importantă în caracter. Dar încercați să evitați cuvintele în străinătate recunoscute, cum ar fi "Belle" sau "Loco."
  • Partea 2 din 3:
    Analizând setarea
    1. Imagine intitulată Creați un nume de caractere de fantezie Pasul 4
    1. Gândiți-vă la relația personajului dvs. cu setarea. Luați în considerare cu atenție stabilirea povestirii și modul în care personajul figurează în ea. Este personajul un nativ? Un străin? Elita societății? Clasa de jos? Numele ar trebui să reflecte poziția lor în lumea pe care ați creat-o.
    • De exemplu, dacă personajul este un muncitor de clasă inferioară, care a trăit întotdeauna în același loc, alegeți un nume care pare relativ comun și nerecuperabil. Oferind caracterului un nume extravagant sau un nume care ar părea "exotic", va părea incongruentă și riscă să-ți scoată cititorul din poveste.
  • Imagine intitulată Creați un nume de caractere fantezist Pasul 5
    2. Păstrați numele consecvent. Decideți dacă veți folosi nume de stil modern sau mai multe arhaice sau mai fantastice. Odată ce ați făcut acea alegere, lipiți-vă și rămâneți consecvenți. Fiți atenți că personajele care ar trebui să împărtășească un fundal etnic comun ar trebui să aibă nume congruente sunătoare. În caz contrar, acesta poate afecta credibilitatea personajelor din poveste.
  • De exemplu, dacă povestea ta este stabilită în Arthurian-Era Wales, personajele dvs. ar trebui să aibă nume de vechime vechi, dacă nu sunt în mod specific dintr-un alt loc sau fundal diferit.
  • Mai ales dacă utilizați nume tipice sau populare în rândul unui anumit grup, nu se amestecă și nu se potrivesc cu numele specifice din punct de vedere cultural, dacă nu aveți o explicație bună pentru logica dvs.
  • Imagine intitulată Creați un nume de caractere de fantezie Pasul 6
    3. Cercetați setarea. Dacă povestea dvs. este setată într-un timp și un loc specific istoric, faceți diligența dvs. pentru a cerceta numele corespunzător acestei setări.
  • De exemplu, dacă povestea dvs. este setată în America Antebellum, alegeți un nume care să se potrivească cu timpul. Evitați evident nume incongruente precum "Brooklyn" sau "Kimberley."
  • În mod similar, asigurați-vă că numele este adecvat vârstei. Dacă personajul este în vârstă, examinați nume care au fost populare la momentul în care s-ar fi născut, nu în momentul în care trăiesc în prezent.
  • Partea 3 din 3:
    Evitând greșelile comune
    1. Imaginea intitulată Creați un nume de caractere fantezist Pasul 7
    1. Cercetați numele. Puneți numele potențial al personajului printr-un motor de căutare și asigurați-vă că nu are nici o neprevăzută și, eventual, nefericită, asociații sau conotații.
    • Dacă numele unui personaj poate fi oarecum comun, verificați dublu că nu este atașat la ceva sau pe cineva pe care nu v-ați așteptat.
  • Imagine intitulată Creați un nume de caractere de fantezie Pasul 8
    2. Asigurați-vă că numele este pronunțat. Presupunând că doriți ca oamenii să se simtă confortabil spunând numele personajului în capul lor și, potențial vorbind despre asta cu alții, trage pentru un nume că cititorii vor putea pronunța.
  • Dacă există ceva complicat sau neașteptat cu privire la modul în care ar trebui să fie pronunțat numele personajului, includeți o referință subtilă în textul la modul în care ar trebui să fie pronunțată.
  • Imagine intitulată Creați un nume de caractere fantezist Pasul 9
    3. Spune numele cu voce tare. Uneori, modul în care lucrurile par sau sunet în capul tău este diferit decât cum va părea sau sunet când se spune cu voce tare.
  • Înainte de a vă angaja la un nume, asigurați-vă că nu sună ca orice altceva nu doriți și că nu sună gratar sau comic.
  • Imagine intitulată Creați un nume de caractere fantastice Pasul 10
    4. Nu fi prea evident. Evitați alegerea numelor care comunică transparent bunătatea sau răul etc. Este un trope excesiv și prea evident.
  • De exemplu, nu spuneți un personaj bun ceva de genul "Angel Goodman" și nu numiți un personaj rău "Damon Blacksoul."
  • Imagine intitulată Creați un nume de caractere fantezist Pasul 11
    5. Evitați utilizarea apostrofelor în numele caracterelor. Se crede în general în cadrul comunității ficționate de fantezie că introducerea apostrofelor într-un nume este depășită, triter și, în general, se încruntă.
  • Cu excepția cazului în care vă inspirați dintr-o anumită cultură care utilizează apostrofe în anumite sau nume de familie într-un mod specific, nu le aruncați doar pentru a face un personaj "diferit" sau "exotic."
  • Imagine intitulată Creați un nume de caracter fantezist Pasul 12
    6. Nu face nume prea asemănătoare. Evitați utilizarea de nume care sunt prea asemănătoare fie în stil, calitate sau sunet. Aceasta va face dificilă cititorul să facă distincția între personaje.
  • De exemplu, nu numiți toate personajele principale folosind același inițial, cum ar fi Mary, Mike, Mark și Molly.
  • De asemenea, aveți grijă de nume care rima sau sunet destul de asemănătoare, cum ar fi Jake, Drake și Blake sau Mary Loo și Anna Marie.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar